Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Познай на кого е коментарът

Featured Replies

• Автор

Ето още един коментар

Най-сетне реших да прочета нещо на Лайза Клейпас след злополучния ми опит с една друга нейна книга,която въобще не ми допадна.Първо поредицата "Захарче" и другата след нея -толкова ми хареса,чете се леко и неусетно,направо ги изчетох на един дъх!Само не ми допадна,че главните доста страдат преди да срешнат мъжа на мечтите си!А после и Ще те открия някой ден -също много интересен сюжет.Е не беше като съвременните,но определено ми промени мнението за авторката,което си бях създала.Всъщност книгата,която ме разочарова се разказваше за един мъж с игрален дом,който накрая май изгаряше и главаната,която беше писателка.Беше ми доста скучно и главния не ми хареса като персонаж и накрая май все се вайкаше какво ще прави след като игралния дом е унищожен.Може да съм останала с грешни впечатления - не знам,но сега с нетърпение очаквам нови книжки от авторката и дано са съвременни,те като че ли повече ми харесват и са по-динамични! :)

• Отговори 468
  • Прегледи 35,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Момичета, много се забавлявам, като чета тая тема! Мене хич ме няма в отгатването (не памет, а решето е то мойто... ), и се включвам късно, пък и ме мързи да се ровя (то и не знам къде, де! ), ама и

• Голата Маха
    Голата Маха

Ето едно цитатче и от мен: И мен ме зарибихте с "Тъмна любов"-то такъв мъж хич,ама хич не е за изпускане А аз сега се заплеснах по Лоис Макмастър Бюджолд - "Споделящият нож". От две нощи не съм спа

• Голата Маха
    Голата Маха

Явно трябва да пусна още едно цитатче от същата дама!!!

А,не! Ти ни обеси значи пак си ти.

Аз съм мераклията този път:

""Вълкът и гълъбицата" - Катлийн Удиуиз - тая книга, заедно с "Шана", са двете книги на авторката, които не ми харесаха, ама изобщо - за "Шана" не коментирам, вече съм писала за нея, а и не е тук мястото, но "Вълкът и гълъбицата" ... просто нямам думи - и това, че главния герой беше "абсолютен чук", във всяко едно отношение, няма нищо общо - аз рицарите си ги представям точно така, а и съм доста добра по история и горе-долу съм наясно колко тежък и груб е бил живота на хората тогава. НО - не приемам това, че не разбра, че Айслин е девствена. Тя пък - как така не разбра, че не е била изнасилена - мн тъпо. Майка й - абсолютно дразнеща и изнервяща - поне да беше казала на дъщеря си, че се е разминала с изнасилването. И въобще - всичкото това се разбра в последните няколко листа на книга от близо 500 страници. Иначе мн хубава идея, аз мн обичам завоевателите и битката при Хейстингс, но просто тая книга не ми допадна - моята оценка е 6."

Това е Tanushi, но признавам че ровичкам в темите.

Подхванала съм поредицата на Джоана Линдзи за Викингите, подхванала колко да съм я подхванала..прочетох първите две и съм преполовила третата. Джоана с всяка следваща книга ме омагьосва все повече, уникален талант има тая жена.

Относно поредицата... Честно казано ми беше малко странно от Regency роман да се върна сред малко по-суровите и кървави времена.

Зимни огньове, Сърца в пламъци и Отдай ми любов...невероятна поредица. За Отдай ми любов за сега мога да кажа само, че Селиг е невероятно красив мъж и чаровник, докато четях описанието му все едно виждах Антъни Малъри като викинг Публикувано изображение

По подробен коментар мога да плясна за първите две от поредицата... Зимни огньове е много хубав роман, невероятно въздействащ и много силен, но аз се бях размазала от кеф, докато четях Сърца в пламъци Публикувано изображение

Зимни огньове се разказва за родителите на главната от Сърца в пламъци и главния от Отдай ми любов. Брена е келтка, отгледана и възпитана като войн, тя е толкова инатеста, упорита, непримирима и не на последно място горда. Гордостта й не се сломява дори, когато тя става робиня на Гарик.. Наистина една силна жена, която оцелява в мразовитата и неблагоприятна за живеене Норвегия. За Гарик какво да кажа типичния образ на наранен мъж, или по-скоро мъж с наранено честолюбие, мрази жените, защото годеницата му е избягала с богат търговец. Много труден беше пътят им...докато се опознаят, да се обикнат...и въпреки, че се обичаха доверието се появи едва на края на романът. На мен това, което най ми хареса от целият роман е това, че Брена, когато наистина се влюби се бори със зъби и нокти за тази любов, пребори дори смъртта и недоверието на Гарик, за да бъдат заедно. Книжката е много хубава и си заслужава да бъде прочетена.

Точно, давай

Следващата питанка:

"Преди няколко дни прочетох една невероятно приятна книжка - "Страст" на Катрин Харт.

Въпреки тъжното начало, след нападението на семейство Приндъл, което авторката беше описала много впечатляващо, че направо имах чувството че болката на Чарити и аз я чувствам, последвалите събития бяха много добре поднесени. Възстановяването на главната от нападението и смъртта на съпруга и нероденото й дете, изолирането й в ранчото... честно ви казвам имаше моменти, в които ми се насълзяваха очите(аз си падам малко романтичка и цирла,де).

Но след появата на Люк Слейтър и неговата нежност към нея и последвалите приключения, които изживяха, както и наново запалената й страст, ме очароваха.

По принцип не съм привърженичка на този тип романи, но този за мен заслужава -10-ка! "

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Аз веднъж да позная и то .... моя коментар. Сега: "Уитно, моя любов" от мен има 9, защото на моменти ми идеше да откина главата на главния. Така ме нервеше по едно време, че думи нямам Но опне се осъзна "Ад и Рай" е също много хубава книжка. И е доста дебеличка, а аз обичам да има много за четене, затова 10. Аз пък се сетих за "Софи" на Хедър Кълман. Тая книжка за мен е пълна десятка. Много се притиснявах да я почна, но Петето ми я препоръча и като я хванах докато не я прочетох не я пуснах. Главната героиня, която си мислеше, че е влюбена в един мухъл, разби сърцето на главния. Той много я обичаше, но тя виждаше само белега на лицето му, който смяташе за отвратителен, и защото й бешенатрапен от братовчеда и леля й, тя не си направи труда да го опознае наистина. Затова, реши да го зареже и да ходи подир любимия си. Отделно и това, че искаха да я оженят за нашия, защото роднините й бяха пропиляли зестрата и имаха дългове

Следващата загадка:

"Колкото до класацията, тази наистина беше по-лесна :)

1. Нора Робъртс

2. Аманда Куик

3. Джоана Линдзи

4. Джули Гарууд

5. Кони Мейсън

6. Патриша Грасо

7. Сюзън Джонсън

8. Катлийн Удиуиз

9. Вирджиния Хенли

10.Катрин Каултър "

Следващата загадка:

"Колкото до класацията, тази наистина беше по-лесна :)

1. Нора Робъртс

2. Аманда Куик

3. Джоана Линдзи

4. Джули Гарууд

5. Кони Мейсън

6. Патриша Грасо

7. Сюзън Джонсън

8. Катлийн Удиуиз

9. Вирджиния Хенли

10.Катрин Каултър "

savagej????????????????? И аз надниквам по някога :):wub::wub:

Ето и мойта питанка за цитатче :

Уф,че сте лоши!Богатия варварин ми е любимата книга,от тези за шейхове/а те не са ми слабост/ Главния е трепач отвсякъде-мачо,дипломат когато може,непреклонен когато трябва,абе мъжкар.Тя е наивна в началото,но много бързо израсна-осъзна,че трябва да е до него след нападението,да приеме "наказание" за да не го злепостави пред другите водачи.А като говореше с братовчед си за неговата любов....и други момети има де.Малката бързо разбра,че трябва да си пази своето /Ако Гален тръгне...и тя отива,щото за нейния вкус ....са много добре приети :) /Всъщност,тя беше развиващия се образ. Най-готиния момент беше накрая, той като и заявява,че ще я задържи ако трябва и насила,пък тя е възторжена от тази перспектива-много сладко си се обясниха.За мен твъро 10

Бе аз съм си това,макар че за момент се замислих.

Няма официално потвърждение,ма съм си аз пък излизам и викам да ви пусна нова питанка.Малко префасонирах оригинала-махнах емотиконите,че много издайнически

Аз също много рядко да харесам едновременно филм и романа, по който е правен - предпочитам разбира се хубавия роман. Но има изключение от това правило: например филма от 1995г. в шест серии "Гордост и предразсъдъци" е направо невероятен. Изключително сполучливо пресъздаден, че много често обичам да си го гледкам пак А какво да кажа за филма от 2005г. с Кийра Найтли пак по романа "Гордост и предразсъдъци" Когато си го свалих да го гледам, сядам си пред компа с кефско настроение, в очакване на велик пир за сетивата ми .... и още на 10 минута яко ме издразни. Толкова нескопосано направен филм, че ми идваше Така че според мен, доколко един филм направен по роман, може да ни хареса зависи и от самата му направа. Разбира се, режисьора може да приложи доста творчество при създаването му, но когато се отклонява прекалено много от сюжета на романа, направо ме вбесява. Ами по-добре може би е в такъв случай да си направи отделен филм, а не да се каже че е по ....известен роман, та да ползва популярността му

Бе аз съм си това,макар че за момент се замислих.

Няма официално потвърждение,ма съм си аз пък излизам и викам да ви пусна нова питанка.Малко префасонирах оригинала-махнах емотиконите,че много издайнически

Да Гале, познала си мила! :)

Само за протокола ПИТАНКАТА на Галето е в ход! :wors:

Галеееееееееееееееееееееееейййййййййййййй, ти убу махна емотките, ама шорткътчето защо остави? Еми не се стърпях... Сега направо ме караш да се червя, като пиша отговора: Бобчо

Ми щот съм влюбенаааааа,предния път оставих даже името на авторката-напредвам значи. Давай,ти си!

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Снощи преполових книгата и съм съгласна с мнението ти за главните-не са чак толкова завеяни.Но завеяни незавеяни или здраво стъпили на земята героините й най- ми лягат на сърце.Не са традиционния образ за любовен роман-супер красавици,слаби,високи 1.70 и чашка с(леко заоблените дребосъци като мен могат да получат комплекс за малоценност).Всъщност и мъжете й не са умопомрачително красиви-отново червена точка за авторката-понякога на човек му писва да чете за главни с неземен външен вид. Дано успея довечера да я довърша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.