Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 4)

Featured Replies

Мога да се опитам, но няма да мога да започна по-рано от началото на юли, защото ми предстоят 3 държавни изпита и няма да имам време да превеждам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

E, тя и първата няма да е готова дотогава може би. А и няма закъде да бързаш. Срокове не гоним. Важното е да имаш желание и да се пробваш. А пък каквото стане.
  • Отговори 2k
  • Прегледи 300,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Я да питам дали някой е чел "Вода за слоновете" и какво мисли, от днес по кината в България е и филмът:

За тези, които държат да познават книгата, преди да гледат филма, времето за четене на “Вода за слонове” почти изтече. Премиерата на продукцията е на 13. май в кино Арена. Интересът към филма е огромен и заслугата за това е най-вече в изключително добрата история. Тук е мястото да спомена, че в момента книгата “Вода за слонове” е на 13-то място в Амазон и продължава да се катери нагоре. Ще видим дали филмовата продукция ще спечели такъв завиден успех. В главните роли са хубавецът Робърт Патинсън (познат от “Здрач” и “Хари Потър”) и Рийз Уидърспун, която въпреки бонбонската си външност, след Walk the Line (уникален филм за Джони Кеш) и заслужения Оскар, ме убеди в актьорските си качества. Не пропускайте... първо книгата, а после и филма!

П.С. Всеки, закупил билет в кое да е от кината на “Арена” има шанс да спечели книгата “Вода за слонове”. За повече информация на www.kinoarena.com

Определено, ако историята си струва ще е книгата. Първо, защото съм от тия които смятат, че книгата винаги е по-добра и второ, не понасям споменатите актьори. Да беше единият-добре, ама и двамата са ми много антипатични.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Момичета, намерих си нова поредичка за забавление :) Само че не мога да си намеря първите три книжки в док или пдф. Можете ли да помогнете? Става дума за Jillian Hunter:

Boscastle Family

1. The Seduction of an English Scoundrel (2005)

2. The Love Affair of an English Lord (2005)

3. The Wedding Night of an English Rogue (2005)

4. The Wicked Games of a Gentleman (2006)

5. The Sinful Nights of a Nobleman (2006)

6. The Devilish Pleasures of a Duke (2007)

7. Wicked As Sin (2008)

8. A Wicked Lord at the Wedding (2009)

9. The Wicked Duke Takes a Wife (2009)

Уаууууу, наскоро смлях бясна от нетърпение първите двенки от поредичката - брилянтна поредица с перфектно съчетание от вълшебни, затрогващи сърцето моменти и здрава доза забава. Достоен последовател на Бриджъртън и Хатауей в завоевателската мисия по обсебване на романтични души Публикувано изображение В момента здраво ме тормози една друга великолепна авторка Джеки Д'алесандро с нейното уникално Дамско литературно общество, дет ме е захапала в смъртоносна хватка за гръцмуля и докат не ги отстрелям всинките от поредичката, няма пускане.Публикувано изображение След кат поема глътка въздух отново се гмуркам с як плонж в клокочещите от страсти Boscastle и по-точно ще се забавлявам с третата от поредицата The Wedding Night of an English Rogue - ако не ме лъже паметта е за втория от братята Хит, а анотацията й направо ми гъделичка и без това раздразненото любопитство Публикувано изображение

Страхотно е, че такава великолепна авторка ще четем и на БГ. Огромнииииии, огромни благодарности Публикувано изображение

Уаууууу, наскоро смлях бясна от нетърпение първите двенки от поредичката - брилянтна поредица с перфектно съчетание от вълшебни, затрогващи сърцето моменти и здрава доза забава. Достоен последовател на Бриджъртън и Хатауей в завоевателската мисия по обсебване на романтични души Публикувано изображение В момента здраво ме тормози една друга великолепна авторка Джеки Д'алесандро с нейното уникално Дамско литературно общество, дет ме е захапала в смъртоносна хватка за гръцмуля и докат не ги отстрелям всинките от поредичката, няма пускане.Публикувано изображение След кат поема глътка въздух отново се гмуркам с як плонж в клокочещите от страсти Boscastle и по-точно ще се забавлявам с третата от поредицата The Wedding Night of an English Rogue - ако не ме лъже паметта е за втория от братята Хит, а анотацията й направо ми гъделичка и без това раздразненото любопитство Публикувано изображение

Страхотно е, че такава великолепна авторка ще четем и на БГ. Огромнииииии, огромни благодарности Публикувано изображение

Боби, пак си с монго гърди преди нас! Та коя авторка ще четем?

Здравейте! Пиша с молба. Ако може някой да намери страници от 7 да 17 на книгата на Уна-Мери Паркър - Скандали, ще съм много благодарна. :blink:

E, тя и първата няма да е готова дотогава може би. А и няма закъде да бързаш. Срокове не гоним. Важното е да имаш желание и да се пробваш. А пък каквото стане.

Аз самата исках да преведа нещо, но липсата на време ме спираше. Все пак да четеш не е като да превеждаш. Ще се пробвам, щом имате търпение да ме изчакате :)

П.П. Намерих (или поне се надявам да съм ги намерила) вторите епилози на Джулия Куин за Бриджъртън :speak: Има ги в demonoid. Може ли някой, който има регистрация, да ги свали :P

Редактирано от Il colombo (преглед на промените)

Аз самата исках да преведа нещо, но липсата на време ме спираше. Все пак да четеш не е като да превеждаш. Ще се пробвам, щом имате търпение да ме изчакате :)

П.П. Намерих (или поне се надявам да съм ги намерила) вторите епилози на Джулия Куин за Бриджъртън :) Има ги в demonoid. Може ли някой, който има регистрация, да ги свали :wors:

Имаш мейл мила аз ги имах свалени :wub:

Имаш мейл мила аз ги имах свалени :)

Като съкровищница си http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Току-що дочетох "Изгубеният херцог Уиндъм" и съм направо очарована от книгата. Каквото и да кажа, няма да бъде достатъчно. Книгата толкова много ме разчуства - и се смях, и се натъжавах.. Мисля че Джулия Куин се нарежда сред любимките ми. Просто това, което изпитах докато четях книгата, с много малко други книги съм го изпитвала ;) П.П. - Страшно много благодаря на целия екип за превода. За мен беше голямо удоволствие да прочета книгата и силно се надявам да преведете и втората книга, тази за Томас :yanim:

П.П. Намерих (или поне се надявам да съм ги намерила) вторите епилози на Джулия Куин за Бриджъртън ;) Има ги в demonoid. Може ли някой, който има регистрация, да ги свали :yanim:

Разбрах, че вече ги имаш, но си позволих да ги кача в ескейп за всички останали

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=4233

Боби, пак си с монго гърди преди нас! Та коя авторка ще четем?

Доколкото разбрах се превежда The Seduction of an English Scoundrel - първата от поредицата Boscastle Family на великолепната Jillian Hunter http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Разкошен роман, искрящ от невероятно забавни моменти. Стряскащо начало - главната е изоставена буквално пред олтара от младоженеца, а главния е гостенин на несъстоялата се сватба от страна на избягалия младоженец. И докато всички здраво съчувстват на главната, тя най-спокойно се наслаждава на отново придобитата си свобода. Защото целия план по проваляне на сватбата е най-хитро скроен от нея и измъкналия се младоженец, с който са само приятели, а сватбата е уговорка между двете семейства. Главния е легендарно известния женкар и неустоим чаровник - маркиз Седжкрофт, който от съчувствие към главната решава да я ухажва фиктивно за пред обществото, за да не бъде отхвърлена заради несъстоялата се сватба по вина на братовчед му. И така двамката започват често да се виждат и той да й бъде пропуска за всички най-отбрани балове, за да може тя да си намери нов годеник. Обаче когато започнаха да я ухажват всякакви негови приятели-пройдихи, горкичкия направо живи жаби гълташе от ревност... Публикувано изображение А като разбра истината, че тя въобще не е опечалената отхвърлена младоженка, стана тя каквато стана ...Публикувано изображение

Втората от поредичката The Love Affair of an English Lord е за най-малката сестра на маркиза, дет в първата книга му създава големи ядове. Братята решават да изпратят сестра си в провинцията при леля им, след като я сгащват да се целува посред бял зад една карета в центъра на Лондон. Главния пък всички го смятат за убит, а той се крие, за да може да залови убиеца си. Затова навсякъде, където се появи го смятат за местния призрак. И в една прекрасна нощ, след като е ранен, за да се скрие от преследвача си, се озовава в гардеробната на главната, пльоснал се сред коприненото й бельо. Където ужасена го открива главната...

Ох, страхотна поредица, ужасно се радвам, че ще я четем на БГ Публикувано изображение

Снощи с огромно удоволствие осветках втората от поредичката за Дамското литературно общество на Jacquie D'Alessandro -Confessions At Midnight. Четири млади дами решават да основат този литературен кръг, за да се запознават с най-скандалните романи. Първия роман, който ги вдъхновява да създадат идеалния мъж, е "Франкенщайн" Публикувано изображение Т.к. такова животно - идеален мъж нема, те решават да си направят чучело с идеални мъжкарски пропорции, което да седи кротко на всички техни сбирки и да изслушва покорно и без ръмжене всяко тяхно мнение и желание. Но за целта те трябва да се снабдят с мъжки дрехи и аксесоари, за да придобие "идеалния" мъж джентълменски вид... Уффф, отплеснах се пак, но главните героини толкова много ми напомнят тези ексцентрични Аманда Куикски главни, че поглъщах мълниеносно романите доволно и с безграничен ентусиазъм. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Това за което искам да помоля е, ако някой има третата и четвъртата книга от поредичката на руски - Seduced at Midnight и Tempted At Midnight , да ми ги прати. Ще му бъда задължена до последен дъх Публикувано изображение Ужасяващо мнооооого им се мераклисвам, ама май ще си остана само с мерака Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Ооо, не! След този страхотен коментар на Боби за семейство Boscastle не ме свърта на едно място. Мък и май си ги имам свалени книгите но английски. :) Май ще ги подкарам скоро на чуждия език. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Доколкото разбрах се превежда The Seduction of an English Scoundrel - първата от поредицата Boscastle Family на великолепната Jillian Hunter http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Разкошен роман, искрящ от невероятно забавни моменти. Стряскащо начало - главната е изоставена буквално пред олтара от младоженеца, а главния е гостенин на несъстоялата се сватба от страна на избягалия младоженец. И докато всички здраво съчувстват на главната, тя най-спокойно се наслаждава на отново придобитата си свобода. Защото целия план по проваляне на сватбата е най-хитро скроен от нея и измъкналия се младоженец, с който са само приятели, а сватбата е уговорка между двете семейства. Главния е легендарно известния женкар и неустоим чаровник - маркиз Седжкрофт, който от съчувствие към главната решава да я ухажва фиктивно за пред обществото, за да не бъде отхвърлена заради несъстоялата се сватба по вина на братовчед му. И така двамката започват често да се виждат и той да й бъде пропуска за всички най-отбрани балове, за да може тя да си намери нов годеник. Обаче когато започнаха да я ухажват всякакви негови приятели-пройдихи, горкичкия направо живи жаби гълташе от ревност... Публикувано изображение А като разбра истината, че тя въобще не е опечалената отхвърлена младоженка, стана тя каквато стана ...Публикувано изображение

Втората от поредичката The Love Affair of an English Lord е за най-малката сестра на маркиза, дет в първата книга му създава големи ядове. Братята решават да изпратят сестра си в провинцията при леля им, след като я сгащват да се целува посред бял зад една карета в центъра на Лондон. Главния пък всички го смятат за убит, а той се крие, за да може да залови убиеца си. Затова навсякъде, където се появи го смятат за местния призрак. И в една прекрасна нощ, след като е ранен, за да се скрие от преследвача си, се озовава в гардеробната на главната, пльоснал се сред коприненото й бельо. Където ужасена го открива главната...

Ох, страхотна поредица, ужасно се радвам, че ще я четем на БГ Публикувано изображение

Снощи с огромно удоволствие осветках втората от поредичката за Дамското литературно общество на Jacquie D'Alessandro -Confessions At Midnight. Четири млади дами решават да основат този литературен кръг, за да се запознават с най-скандалните романи. Първия роман, който ги вдъхновява да създадат идеалния мъж, е "Франкенщайн" Публикувано изображение Т.к. такова животно - идеален мъж нема, те решават да си направят чучело с идеални мъжкарски пропорции, което да седи кротко на всички техни сбирки и да изслушва покорно и без ръмжене всяко тяхно мнение и желание. Но за целта те трябва да се снабдят с мъжки дрехи и аксесоари, за да придобие "идеалния" мъж джентълменски вид... Уффф, отплеснах се пак, но главните героини толкова много ми напомнят тези ексцентрични Аманда Куикски главни, че поглъщах мълниеносно романите доволно и с безграничен ентусиазъм. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Това за което искам да помоля е, ако някой има третата и четвъртата книга от поредичката на руски - Seduced at Midnight и Tempted At Midnight , да ми ги прати. Ще му бъда задължена до последен дъх Публикувано изображение Ужасяващо мнооооого им се мераклисвам, ама май ще си остана само с мерака Публикувано изображение

Боби, имам ги и двете на англе.Като се мернеш на скайпа, свирни да ти ги метна, а ти после ще зарибяваш с твоите коментари, че дано намеря време и да ги прочета.

Здравейте на всички. :) За пръв път пиша тук и не огледах много добре всички теми. Затова и не съм сигурна дали това е правилното място, но все пак ще си задам върпоса. :P Става върпос за една книга, която навремето бях прочела и колкото и да се опитвам да се сетя как се казва или коя е авторката и все не успявам. Та открих този форум и...се надявам да не ви затрудня много. :) Та да си дойда на думата: Дамата (забравих и и името :) ) доколкото я описваха беше с бухнала коса, леко стърчащи предни зъби, много енергична и си падаше страшно по вкаменелости. Мъжът имаше лоша репутация, защото е зарязал годеницата си и тя се е самаубила след това, и ако правилно си спомням имаше и белег на лицето. Твърде малко информация - знам. Но все пак ако някой се сети ще е от помощ. :):) Благодаря предварително.

"Красавицата и звяра" на Аманда Куик беше за мадама, която си пада по вкаменелости, а пък главния е с кофти репутация. Не си спомням, но мисля, че зъбките на мацката си й бяха наред

Здравейте на всички. :)

За пръв път пиша тук и не огледах много добре всички теми. Затова и не съм сигурна дали това е правилното място, но все пак ще си задам върпоса. :P

Става върпос за една книга, която навремето бях прочела и колкото и да се опитвам да се сетя как се казва или коя е авторката и все не успявам. Та открих този форум и...се надявам да не ви затрудня много. :)

Та да си дойда на думата: Дамата (забравих и и името :shy11: ) доколкото я описваха беше с бухнала коса, леко стърчащи предни зъби, много енергична и си падаше страшно по вкаменелости. Мъжът имаше лоша репутация, защото е зарязал годеницата си и тя се е самаубила след това, и ако правилно си спомням имаше и белег на лицето.

Твърде малко информация - знам. Но все пак ако някой се сети ще е от помощ. :)

:) Благодаря предварително.

Книгата е "Красавицата и звяра" на Аманда Куик

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=4299

Не се заблуждавайте от корицата - съвременна е.

Някой случайно да има последната книга за братята Форчън на Елиз тайтъл? Търсих ли търсих,но не я открих никъде. Умирам да разбера как завършва поредицата,а дори в амазон няма нищо.

Fortune Boys

1. Adam and Eve (1992)

2. For the Love of Pete (1992)

3. True Love (1992)

4. Taylor Made (1992)

Ако за четвъртата става дума, порових се, само резюме намирам.

Department-store tycoon Alexander Fortune had become bitter about the unholy state of matrimony after four disastrous marriages. To protect his four sons, Alex dictated in his will that should any of his boys marry, he'd be cut off from the Fortune fortune. — Only one Fortune bachelor remained--shy, reclusive Taylor. While his older brothers were basking in wedded bliss, Taylor was basking in millions of dollars. To market his latest invention, a household robot, Taylor hirerd PR maven Ali Spencer. Slick, sexy, stylish Ali soon had his head spinning--and not with ideas about Homer, the robot! Ali planned to turn him inot the suave Fortune Man. Sure, Taylor ws hot for Ali, but he suspected that it was the tailor-made madn that Ali craved--not Taylor.

А ето я на ... някакъв език, не го разпознавам. Може би чешки.

Редактирано от NELG (преглед на промените)

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ясно ли се изразих. Искам си ги тез на разбираем патагонски моля.

Fortune Boys

1. Adam and Eve (1992)

2. For the Love of Pete (1992)

3. True Love (1992)

4. Taylor Made (1992)

Ако за четвъртата става дума, порових се, само резюме намирам.

Department-store tycoon Alexander Fortune had become bitter about the unholy state of matrimony after four disastrous marriages. To protect his four sons, Alex dictated in his will that should any of his boys marry, he'd be cut off from the Fortune fortune. — Only one Fortune bachelor remained--shy, reclusive Taylor. While his older brothers were basking in wedded bliss, Taylor was basking in millions of dollars. To market his latest invention, a household robot, Taylor hirerd PR maven Ali Spencer. Slick, sexy, stylish Ali soon had his head spinning--and not with ideas about Homer, the robot! Ali planned to turn him inot the suave Fortune Man. Sure, Taylor ws hot for Ali, but he suspected that it was the tailor-made madn that Ali craved--not Taylor.

А ето я на ... някакъв език, не го разпознавам. Може би чешки.

Данке,доста си се поровила.То и аз патагонския по го разбирам.:)

Искам да споделя нещо, което открих днес разхождайки се из нета.Съжалявам, че не мога да дам линк, защото вече е изтрит!Та за какво иде реч – някоя умна глава решила, че може на гърба на чужд труд да изкара малко парички!!!Продава DVD с 1000 любовни романа за 6 лв.Ще кажете голяма работа, да ама не, щото това е кражба на труд – на сканиращи, редактори и на Дрийм Тийм(беше показан превода на Удоволствието на Макензи, с корица, а разсъждавам, че при 1000 бр. сигурно има и други).Още повече, че тази умна главица не е дала и стотинка за авторско право, за да издава този диск и да го предлага срещу пари, пък били и само 6 лв.Още повече, че всички сканиращи, редактиращи и превеждащи работят на ползу роду и не са взели нито една стотинка за това.

На скоро някой ми каза, че всичко качено в нета може да се използва от всеки и това не е престъпление – да, но когато се ползва за лични нужди, а не да изкарва пари!!! Направо нямам думи :speak::speak::speak:

Още повече, че същите тези книги ги има на свободен достъп в ескейпа и читанка?????? :cheers::P:angry:

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Това определено е доста неприятно. В интерес на истината има начин да се реагира по законов път, но не за да защитиш правата си като преводач, а по- скоро да бъде санкциониран човекът, който си позволява продажбите. Честно казано не съм много наясно към кой трябва да се обърнеш в такъв случай и до колко е тромава процедурата, но след като линкът вече не е активен сигурно някой е реагирал.

По изключение ще пиша възпитано и достъпно за всички защото искам да бъда много добре разбрана. Проблема не е в това, че наш превод се появява в нет пространството. Нито е за първи нито ще е за последен път. Не е и в това, че никой не ни е питал. Ние не държим никакви права и само интерпретираме. Тоест ако ви харесва труда ни- четете го, ако не - не го и сваляте. Проблема е, че дори ние НЯМАМЕ ПРАВО /не крещя/ да искаме и стотинка за труда си, а какво остава за някой, който просто ей така се е спънал в него. Моят пост има за цел да отправя един апел и го правя тук защото знам, че тук се следи най-вече дейността на "Дрийма". Не купувайте нещо, което ви предоставяме безплатно. Ако решим да изкарваме пари с труда, който полагаме, вярвайте първо от нас ще научите за това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.