Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Здравейте ,как мога да спра wmpnscfg.exe?

Отваряш един Ноутпад, и копираш следното:

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftMediaPlayerPreferencesHME]"DisableDiscovery"=dword:00000002

След това го сейваш като .reg файл, и го изпълняваш.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте ,как мога да спра wmpnscfg.exe?

Публикувано изображение

Това е процес на Уиндоус Медиа Плеър.Разгледай в ,настройките му,функциите,свързани със споделяне и ги забрани.В някои видео карти,даже си имат функция за отмятане,махни я ако съществува.Например в Raling wireless lan card,функцията е WMM,трябва да е изключена.                    П.п.Забравих да спомена още нещо.В севизите на системата,също има функция,свързана с Уиндоус Медиа Плейър.Тя е услугата за мрежово споделяне на Уиндоус Медиа Плейър,която спокойно може да бъде изключена(disabled).

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Не се получава, защото скрипта трябва да съдържа:  

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftMediaPlayerPreferencesHME]"DisableDiscovery"=dword:00000002
Поздрави! :)

Не се получава, защото скрипта трябва да съдържа:

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftMediaPlayerPreferencesHME]"DisableDiscovery"=dword:00000002
Поздрави! :)

Получи  се  благодаря . :yanim:  :yanim:  :yanim: 

Публикувано изображение

Здравейте, моля ви за някакво решение или поне предложение.

Проблемът ми е следния: излиза ми т.нар. "син екран на смъртта". В Event Viewer ми излиза следната грешка "Unable to read the performance counter strings defined for the 002 language ID. The first DWORD in the Data section contains the Win32 error code.". Освен това преди няколко дни упорито ми излизаше, че Windows  е открила хардуерен проблем. Пуснах да сканира и евентуално да поправи грешки, но не откри такива. Предполагам, че ще трябва да се сдобия с нов хард диск, но на този етап има ли нещо което мога да направя?

Благодаря ви, ще очаквам вашите предложения

HDTune може да даде подробна информация за здравето на твърдия диск. А може просто интерфейсния му кабел да не е наред, което ще е най-добрия вариант.

HDTune може да даде подробна информация за здравето на твърдия диск. А може просто интерфейсния му кабел да не е наред, което ще е най-добрия вариант.

Сега ще я изтегля и ще видя какво ще излезе. Ще пиша, като приключи проверката

Сега ще я изтегля и ще видя какво ще излезе. Ще пиша, като приключи проверката

Така готово. Какво следва да направя?

Май положението не е добре, защото на Health Status - Failed.

Това е резултата

post-185663-0-77973000-1360486460_thumb.

Редактирано от poison_i (преглед на промените)

Така готово. Какво следва да направя?

Май положението не е добре, защото на Health Status - Failed.

Никак не е розово положението.

Проблема с диска изглежда е механичен - това показва броя на неуспешните опити за развъртане.

За всеки случай прави бекъп на данните си редовно, че не се знае кога ще откаже.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Благодаря за отговорите, ще изчакам още и като откаже - нов хард диск. :(

Не чакай, защото може да откаже точно когато не трябва и ако се случи да е късно вечер или през нощта, а компютърът ти трябва....

Колеги съфорумци. Моля ако някой има готово решения за administrator autologin след инсталация чрез unatended.xml за 64 битова ултимейт 7ца със неутрална процесорна архитектура да го предостави тук. Мерси предварително.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Имам проблем със звука на видео клиповете, като започне някаква музика вокалите се чуват много слабо, при филмите също е така но малко по добре се разбира.Компа ми е Acer Aspire One, виндоус 7, 32 битов.Даите някакво решение на проблема.

Имам проблем със звука на видео клиповете, като започне някаква музика вокалите се чуват много слабо, при филмите също е така но малко по добре се разбира.Компа ми е Acer Aspire One, виндоус 7, 32 битов.Даите някакво решение на проблема.

Под възпроизвеждане на видео клипове,да разбираме онлайн ли!Тогава е от Флаш плейъра,който е нужно да се обнови.При филмите,възпроизвеждани от ПС-то с някой плейър ли!Тогава може да е от него.

Здравейте!При опита да реша един проблем сам си създадох друг.Всичко започна от стартирането на Уиндоус-а.Компютърът ми винаги бутваше първо от СД въпреки,че БИОС-а е настроен на харда.След рестарт тръгваше.Та опитвайки се да го оправя се зарових в Paragon.И се получи фал-машината зареждаше до логото и там заспиваше.Опитах рипеър и систъм рестор,но и двете се оказаха невъзможни.Тръгнах на преинсталация,но когато стигнах до избор на място се оказа,че първият дял от харда не се разпознава.Инсталирах във втория дял и се получи.Но първия дял отново липсваше.Междувременно се досетих какво съм омазал-с Парагона бях скрил първия дял.Инсталирах го  и поправих издънката с "unhide"..

Но уиндоуса на първия дял отново не тръгва(вече ме пита кой от двата да стартирам).Решил съм да го преинсталирам на първия дял.Въпросът ми е:Мога ли след това да премахна уиндоуса от втория дял?.

Предварително благодаря.

П.П.Пише Ви човек,който не разбира изобщо от компютри.Моля,ако решите да ми отговорите,направете го като към такъв!

Здравейте!При опита да реша един проблем сам си създадох друг.Всичко започна от стартирането на Уиндоус-а.Компютърът ми винаги бутваше първо от СД въпреки,че БИОС-а е настроен на харда.След рестарт тръгваше.Та опитвайки се да го оправя се зарових в Paragon.И се получи фал-машината зареждаше до логото и там заспиваше.Опитах рипеър и систъм рестор,но и двете се оказаха невъзможни.Тръгнах на преинсталация,но когато стигнах до избор на място се оказа,че първият дял от харда не се разпознава.Инсталирах във втория дял и се получи.Но първия дял отново липсваше.Междувременно се досетих какво съм омазал-с Парагона бях скрил първия дял.Инсталирах го  и поправих издънката с "unhide"..

Но уиндоуса на първия дял отново не тръгва(вече ме пита кой от двата да стартирам).Решил съм да го преинсталирам на първия дял.Въпросът ми е:Мога ли след това да премахна уиндоуса от втория дял?.

Предварително благодаря.

П.П.Пише Ви човек,който не разбира изобщо от компютри.Моля,ако решите да ми отговорите,направете го като към такъв!

Така обяснено, изглежда че си направил една голяма каша. Най добрият вариант е да направиш една инсталация на чисто. Събираш всички дялове,форматираш и отново ги създаваш. Инсталираш новата операционна система на дял С:

Има и други варианти но този е най лесен.

Така обяснено, изглежда че си направил една голяма каша. Най добрият вариант е да направиш една инсталация на чисто. Събираш всички дялове,форматираш и отново ги създаваш. Инсталираш новата операционна система на дял С:

Има и други варианти но този е най лесен.

Много ти благодаря за бързия отговор.

Във втори дял имам доста неща,които не искам да губя,предимно снимки,но те така или иначе трябва да се прехвърлят на носител(губих вече едни с изгорял хард).Малко играчка ще е с програмите и драйверите,но време бол.

Обединяването и разделянето как ще стане на практика?Простата ми главица стига до извода,че след форматиране на събраните в едно дялове няма да има уиндоус,а оттам и няма как да подкарам програма,с която да ги разцепя отново преди нова инсталация?

Редактирано от emo60 (преглед на промените)

Много ти благодаря за бързия отговор.

Във втори дял имам доста неща,които не искам да губя,предимно снимки,но те така или иначе трябва да се прехвърлят на носител(губих вече едни с изгорял хард).Малко играчка ще е с програмите и драйверите,но време бол.

Обединяването и разделянето как ще стане на практика?Простата ми главица стига до извода,че след форматиране на събраните в едно дялове няма да има уиндоус,а оттам и няма как да подкарам програма,с която да ги разцепя отново преди нова инсталация?

Не си казал какъв Windows искаш да сложиш. Ако е седмица, когато стигнеш до тук

Публикувано изображение

ще трябва да го направиш от опциите Drive Options.

А ако е ХР когато стигнеш до тук

post-230250-0-74299000-1361181948_thumb.

ще трябва да ги събереш дяловете и после наново да ги разделиш. Формата ще е на дела където ще се инсталира. А другият дял ще се форматира когато си заредил ОС.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Не си казал какъв Windows искаш да сложиш. Ако е седмица, когато стигнеш до тук

Публикувано изображение

ще трябва да го направиш от опциите Drive Options.

А ако е ХР когато стигнеш до тук

Публикувано изображение2013-02-18_121125.jpg

ще трябва да ги събереш дяловете и после наново да ги разделиш. Формата ще е на дела където ще се инсталира. А другият дял ще се форматира когато си заредил ОС.

Става въпрос за Windows7.При това положение с каква цел ще се прави обединяване и ново разделяне на дяловете?В момента са 50 на 450 грубо.Ако се инсталира на чисто в първия дял и след това се форматира втория ефектът няма ли да е същия?

Макар,че вярно нещо съм омазал,тъй като в момента  дяловете ми се именуват буквално:

Local Disc J:  и

Локален Диск С:

Става въпрос за Windows7.При това положение с каква цел ще се прави обединяване и ново разделяне на дяловете?В момента са 50 на 450 грубо.Ако се инсталира на чисто в първия дял и след това се форматира втория ефектът няма ли да е същия?

Макар,че вярно нещо съм омазал,тъй като в момента  дяловете ми се именуват буквално:

Local Disc J:  и

Локален Диск С:

Така ще се оправи MBR-то. Сега не се знае на кой дял е, понеже първо си инсталирал на другият дял.

Аз си мисля че така със сигурност ще се оправи кашата.

Така ще се оправи MBR-то. Сега не се знае на кой дял е, понеже първо си инсталирал на другият дял.

Аз си мисля че така със сигурност ще се оправи кашата.

O.K.Почвам го-на твоя отговорност! :P

Още веднъж-благодаря за отзивчивостта! :wors:

Редактирано от emo60 (преглед на промените)

O.K.Почвам го-на твоя отговорност! :P

Още веднъж-благодаря за отзивчивостта! :wors:

Как така на моя отговорност? Аз давам само съвет.

Отговорността си е твоя. А и ако всичко правиш както трябва няма какво да се обърка.

Моля за съвет.

В понеделник купих лаптоп и го дадох за инсталиране на колега - Windows 7 Pro.

Не съм доволна от инсталацията, за два дни ми стана фикс идея да го преинсталирам.

Колко лошо би било да се преинсталира толкова бързо?

Моля за съвет.

В понеделник купих лаптоп и го дадох за инсталиране на колега - Windows 7 Pro.

Не съм доволна от инсталацията, за два дни ми стана фикс идея да го преинсталирам.

Колко лошо би било да се преинсталира толкова бързо?

Няма нищо лошо. Преинсталирането със нищо не пречи. Друг е въпроса дали това което ще сложиш е качествено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.