Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

DirectX 9.0c е стара версия и е по-скоро за XP, а в твоя случай проблема се състои в друго.

Просто си изключи UAC, направи рестарт, маутни играта и инсталирай както се изисква. Пък после ще си включиш UAC и ще пробваш играта. Ако въпреки това проблемът е в DirectX 9.0c, в смисъл че се изисква за да играеш, явно не е за твоята операционна система.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

За да си наистина с реален администраторски акаунт в Уиндоус Виста/7/8 трябва да направиш следното:

- стартираш си RUN(или беше cmd.exe) като администартор

- пишеш следното: Net user administrator activate:yes

- рестартираш компютъра и ще имаш администраторски акаунт, в който ще можеш да влезеш, обаче десктопа ще ти е чист, т.е. програми, настройки и тем подобни ще трябва да правиш на ново.

Edit: друг път да чета по-добре какво се пита.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Klav пробвай да преинсталираш драйверите за Wifi гледам че във форума на HP има създадено събитие именно за проблем с безжичната ланка интересно е че на места твоят модел лаптоп е упоменат с Atheros 9825, а от споделеното от теб забелязвам че е с Realtek RTL8188CE. Имаш ли възможност да пробваш с друга мрежа дали не е необходима настройка на рутера ти, а не на компютъра. Казваш че нямаш парола той с настройки по подразбиране ли е?

Точно това направих работи си вече нормално а аз не разполагам с такъв рутер вкъщи опитвах да се вържа на комшиите на рутерите

Здравейте,оказа се че имам проблем с отваряне на файлове с разширение .doc излизат на маймуница, със Windows 7 Home Premium съм 32 бита.

С регионалните ми настройки мисля че всичко е наред,прилагам снимка.

Досега винаги съм бил на Windows 7 Ultimate,смених го и се чудя дали от това е проблема и как да го реша? Благодаря.

Публикувано изображение

a езика за не-уникод програмите сложен ли е на бг?

Нещо не схванах въпроса :)miazmatik може ли да дадеш малко повече пояснения? Кое ти е на маймуняци? 1. Имената на файловете? 2. Тяхното съдържание? Ако е 2. - съдъжражнието търси проблема в офис пакета, а не в ОС(не че не може и ОС да е омазана). ;)  Щом става въпрос за .doc файлове може да пробваш да го отвориш и с някой безплатен офис пакет като Libre Office или OpenOffice. Иначе пробвай да смениш шрифта и неговият енкодинг на Cyrillic.

Съдържанието на файловете,прилагам снимка какво се получава като се опитам да отворя файла със Wordpad.

Публикувано изображение

Ще се опитам да кача файла- нищо лично просто една книга свалена от замунда в този формат и да не излезе че не съм пробвал с повече от една - свалих няколко но резултата е един и същ.

Шрифтове имам, прилагам снимка.

Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Контролен Панел -> Всички елементи на контролния панел -> Шрифтове -> в ляво Настройки за шрифт -> в средата Възстанови настройките за шрифт по подразбиране -> Рестарт на компютъра и пак отваряш Рецепти.doc

Я изтегли този файл - Рецепти.doc и виж как се отваря?

А ти опита ли да го отвориш със Wordpad?

Аз ползвам офис пакет и нямам проблеми с него, но във Wordpad e същата каша.

Не мога да се оправя в контролния панел Windows e на български да поясня...

Къде да отида в панела?

Публикувано изображение

А ти опита ли да го отвориш със Wordpad?

Аз ползвам офис пакет и нямам проблеми с него, но във Wordpad e същата каша.

Под XP се отваря с Wordpad и се чете, под Windows 7 Ultimate с Wordpad не се чете, но колегата му е предложил Libre Office и OpenOffice в post#1134 и мислих че е пробвал!

@miazmatik

Горе в дясно от Категории смени на икони

Бихте ли ми обяснили как да възстановя шрифтовете по подразбиране? Както предложихте по-горе?

Бихте ли ми обяснили как да възстановя шрифтовете по подразбиране? Както предложихте по-горе?

Tи въобще някакъв офис пакет сложи ли?

Обяснил съм ти в предното мнение

Имам инсталиран OpenOffice,с него пробвах сега се отваря нормално файла  Рецепти.doc ! 

Имам инсталиран OpenOffice,с него пробвах сега се отваря нормално файла  Рецепти.doc ! 

Въпроса е защо не се отваря коректно във Wordpad, a не със какво може да се отвори !

Естествено! ;)

Явно трябва да инсталира офис пакет и проблема ще изчезне!

Препоръчвам безплатния Kingsoft Office Suite Free 2012

Въпроса е защо не се отваря коректно във Wordpad, a не със какво може да се отвори !

Аз имам 2 компютъра под XP се чете във Wordpad, а под Windows 7 Ultimate - не!

Регионални настройки - БГ навсякъде, стандартни шрифтове и всичко е ОК.

Нямам точно обяснение, а ти имаш ли някакво?

Aз съм с версията на БГ  http://www.itninews.com/news.php?readmore=2687 ,която е безплатна и работи перфектно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.