Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Затвор и драстични глоби за убийство на животно

Featured Replies

Трябва да се спре много ясно. Като оставят ядене с отрова или пирони и т.н., ми че те децата като малки си вземат неща от земята и ги лапват направо не ми се мисли... и за кучетата ме е много жал такава ли агония заслужават? И не ми вадете пак единствените 10тина случая за тази година или не повече от 20-30 (на кучета нападнали хора), от както съществуват вестниците и медиите, защото ставате СМЕШНИ!!!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• Отговори 865
  • Прегледи 126,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В Събота, леко в страни от супер-маркета в близкия мол, бях свидетел на интересно събитие. Пред намиращия се в близост магазин за храна и атрибути за домашни любимци, се беше събрала прилична тълпа. В

• Според мен човек,който е способен безпричинно да малтретира и убие животно няма да се поколебае да посегне и на човек. Такива хора са или за затвор или за психиатрия - това го решава съда,пред който

• Направо се чудя, виждате ли се, какви ги пишета?!? Вместо да се чудите, коя отрова ще бъде най-ефикасна, за да се изтрепят кучетата помислете как да накарате хората които получават милиони,за да се с

Публикувани изображения

Трябва да се спре много ясно. Като оставят ядене с отрова или пирони и т.н., ми че те децата като малки си вземат неща от земята и ги лапват направо не ми се мисли... и за кучетата ме е много жал такава ли агония заслужават? И не ми вадете пак единствените 10тина случая за тази година или не повече от 20-30 (на кучета нападнали хора), от както съществуват вестниците и медиите, защото ставате СМЕШНИ!!!

A ти знаеш ли, мишките умират в агония от мишата отрова, която възпрепятства съсирването на кръвта. Умират в агония от множество кръвоизливи. Но за мишките никой не го е грижа, нали? Малки деца дали не пострадват и от въшливите песове, а за тях какво? Дори един наранен е много.

A ти знаеш ли, мишките умират в агония от мишата отрова, която възпрепятства съсирването на кръвта. Умират в агония от множество кръвоизливи. Но за мишките никой не го е грижа, нали? Малки деца дали не пострадват и от въшливите песове, а за тях какво? Дори един наранен е много.

Такава им е съдбата на мишките - да умират или от котешки зъби и нокти или от отрова.

Всекиму според делата. :D

Кучетата са приятели на човека и не би трябвало да се постъпва жестоко с тях.

Да изхвърлиш домашния си любимец или неговото поколение на улицата, защото кученцата не са породисти не е ли жестоко?!

Има си цивилизовани начини да се освободим от уличните кучета и не бива да прибягваме до саморазправа.

А това конче пребито вчера е било изхвърлено в Люлин.

Публикувано изображение

тук следим състоянието му

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=483859978312351&set=o.108482009173242&type=1&theater

А това конче пребито вчера е било изхвърлено в Люлин.

Добри новини за кончето :)

Доброволци, самоорганизирали се във Фейсбук, спасиха от сигурна смърт пребит кон, зарязан да умре в тревата край оживен булевард в столичния квартал “Люлин”. След няколкочасова спасителна операция изстрадалото животно е откарано с фургон в конна база, където ще поемат грижите по него.

На 2 август в тревата край оживен столичен булевард в “Люлин” в безпомощно състояние – пребит, покрит с рани и напълно безпомощен, пред очите на всички се мъчи умиращ кон. Случайно минаваща жена – Каталина Гатева, снима страшната гледка и пуска снимките във Фейсбук.

Късно вечерта край изстрадалото животно се събира група доброволци с желание да помогнат. Те звънят на 112. Оттам обаче ги отрязват. Случайно минаваща патрулка на 9-о районно остава на мястото до края на спасителната операция и полицаите помагат с каквото могат.

Групата спасители успява да намери отзивчиви ветеринарни лекари, които пристигат и след коктейл инжекции успяват да изправят кончето на крака. От конна база “Нова звезда” пък се отзовават на апела за помощ и собственикът докарва специален фургон, с който животното да се превози, за да бъде приютено.

Покъртителната история на малтретирания от ромските си стопани кон облетя групи съмишленици във Фейсбук и за по-малко от 24 часа се намери и осиновител на коня от Германия. Той ще плаща издръжката на животното за храна и медикаменти в конната база.

"Междувременно кончето се чувства добре, почива в бокса си, храни се, макар че е много плашливо – очевидно е било малтретирано систематично, за което свидетелстват и дълбоките белези от по-стари рани", съобщават от “Нова звезда”.

blitz.bg

Такава им е съдбата на мишките - да умират или от котешки зъби и нокти или от отрова.Всекиму според делата. Кучетата са приятели на човека и не би трябвало да се постъпва жестоко с тях.Да изхвърлиш домашния си любимец или неговото поколение на улицата, защото кученцата не са породисти не е ли жестоко?!Има си цивилизовани начини да се освободим от уличните кучета и не бива да прибягваме до саморазправа.

Kучето е опитомен вълк/чакал. Вълците/чакалите не са приятели на хората в никакъв случай. Кучето без контрол се превръща в неприятел на човека. Важният елемент тук е контрол и възпитание. Без него кучето просто много вероятно отива до състоянието на див звяр. При гледаните кучета контролът и възпитанието се налагат още когато те са малки, превъзпитава се зверското в известна степен. При голямо куче, оставено без контрол е много вероятно да се превърне в звяр. Не ми изкривявай думите и не отклонявай нещата. Не съм казал никой да изхвърля каквото и да е било. Казвам от много постове насам, че зверовете заплашващи човек трябва да бъдат ликвидирани или ограничени, а районите където живеят хора - села и градове да бъдат обезопасени.

Цивилизовани начини за справяне с уличните зверове кучета са избиването им. Цивилизовани за хората и щадящи джоба и хазната на иначе бедната ни и разпадаща се, разядена от корупция държава. Имаше един пример в друг форум - дете рита топка, едно куче се нахвърля отгоре му и го захапва за пищяла ей така, от нищото. Цивилизовано ли е това? Не. Бащата се бръснал, слязъл с един нож и прерязал гръкляна на псето. По-цивилизован начин за справяне с кучето, захапало детето ти ще намериш ли? Може би ще се обадиш на полицията или на екоравновесие, които ще дойдат до няколко часа/дни, когато кучето приключи с детето ти..опа..с вечерята си под формата на твоето дете. Цивилизован начин за справяне със зверове!?!?! Съблезъбите тигри да не би да са ги галили хората? С тоягата по главата и това е. Много цивилизовани станахме, изкривено цивилизовани и "толерантни", за това всички ни се качват на главата.

А това конче пребито вчера е било изхвърлено в Люлин

тук следим състоянието му

http://www.facebook....&type=1

Да позная ли? Кончето е било на някой циганин, от онези където обикалят с каруците от място на място, но нещо не му се е нравело... Както всички знаем, ако аз убия куче което е захапало дете нечие, природозащитниците ще ме осъдят, но ако циганин пребие животно, всички ще ревнат как циганите живеят в мизерия и не са интегрирани, с нищо не са виновни. Ай на бас?

Добри новини за кончето

Доброволци, самоорганизирали се във Фейсбук, спасиха от сигурна смърт пребит кон, зарязан да умре в тревата край оживен булевард в столичния квартал “Люлин”. След няколкочасова спасителна операция изстрадалото животно е откарано с фургон в конна база, където ще поемат грижите по него.

А за хората живеещи в кашони, изгонени от собствените си алчни деца или измамени от измамници, старците с пенсии нестигащи дори и лекарствата да си купят КОЙ ще се погрижи, КОЙ ще ги СПАСИ? Смъртта ли? Добри новини за кончето, а за всички мизеруващи хора?

Facebook, мейсбуук. Зараза, унищожаваща здравият разум и превръщаща в зомби.

Аз се радвам че кончето е добре, пък ти си злобей

Аз се радвам че кончето е добре, пък ти си злобей

Koнчето е добре, а пенсионерите измират от глад. Ние нека си спасяваме кончетата, те са по-важни от бащите ни, нали?

Koнчето е добре, а пенсионерите измират от глад. Ние нека си спасяваме кончетата, те са по-важни от бащите ни, нали?

Тук говорим за животните, има си раздел Политика че и цяла тема за ББ -

там пиши.

Тук говорим за животните, има си раздел Политика че и цяла тема за ББ -

там пиши.

Проблемът е, че животните станаха по-важни от хората. Или поне масово така се показва, понеже тук в темата се защитаваха диви зверове. И за дивите зверове се организират спасителни акции и се харчат 55милиона за приюти и обезпаразитяване, а хора гладуват. Това е непростимо.

Проблемът е, че животните станаха по-важни от хората. Или поне масово така се показва, понеже тук в темата се защитаваха диви зверове. И за дивите зверове се организират спасителни акции и се харчат 55милиона за приюти и обезпаразитяване, а хора гладуват. Това е непростимо.

То много неща се непростими ама свиквай -

тука е така.

То много неща се непростими ама свиквай -

тука е така.

Непростимо е, че теб те е грижа повече за уличният пес, отколкото за нахапаното дете или старецът отсреща, който няма пари и за кисело мляко от 50 стинки. Ако искаш да си говорим честно, аз така ги разбирам нещата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А за хората живеещи в кашони, изгонени от собствените си алчни деца или измамени от измамници, старците с пенсии нестигащи дори и лекарствата да си купят КОЙ ще се погрижи, КОЙ ще ги СПАСИ? Смъртта ли? Добри новини за кончето, а за всички мизеруващи хора?

Хората са си хора, животните - животни и в никакъв случай не бива да правим паралел между тях.

Човекът носи цялата отговорност за себе си и живота си, докато животните зависят изцяло от човешката воля.

Непростимо е, че теб те е грижа повече за уличният пес, отколкото за нахапаното дете или старецът отсреща, който няма пари и за кисело мляко от 50 стинки. Ако искаш да си говорим честно, аз така ги разбирам нещата.

Грешен отговор -

боли ме за всяко болно и нещастно същество, независимо дали е човек или животно, и помагам с каквото мога на всички.

Хората са си хора, животните - животни и в никакъв случай не бива да правим паралел между тях.

Човекът носи цялата отговорност за себе си и живота си, докато животните зависят изцяло от човешката воля.

Човекът носи отговорност за себе си, но не може да понесе масовата безотговорност, нехайство и небрежност. В човешкото общество в никакъв случай животът на индивидуал не зависи на 100% само от самият него. Чуждата безотговорност и небрежност, неспазването на закони и духовната корупция на обществото ефективно могат да работят срещу някого. В един хубав момент става така, че да убиеш човек ще излезеш безнаказан и никой нищо няма да ти каже, но когато въшлив пес, хапал деца бъде убит, писва цялото тъпоумно мислещо общество. Колко теми има създадени за положението на хората в държавата ни и колко поста има в тях? А колко постове има в тази тема за въшливите песове, понеже ние не коментираме друго, ами как било престъпление въшлив пес, изял дете, да бъде убит. Поне до тук води масово изкривената логика и пропагандата на откачени природозащитници и НПО-та, които разчитат на това като хранило.

И в един хубав момент излиза, че човешкият живот зависи от този на въшлив звяр. Защото не всеки човек е в състояние да се защити, което не е достатъчна причина като в приказката - царят да издаде заповед старците да бъдат убити, понеже не можели да работят, а само хабели храна...

Грешен отговор - боли ме за всяко болно и нещастно същество, независимо дали е човек или животно, и помагам с каквото мога на всички.

Не виждам. Ти си най-активният участник тук иначе, всички всичко съдим, но иначе нехаем за всичко. Трагедията на почти всеки един човек в тази държава е поради масовата небрежност и безотговорност. Всички сме еднакво виновни за нечия трагедия.

Колко теми има създадени за положението на хората в държавата ни и колко поста има в тях? А колко постове има в тази тема за въшливите песове, понеже ние не коментираме друго, ами как било престъпление въшлив пес, изял дете, да бъде убит. Поне до тук води масово изкривената логика и пропагандата на откачени природозащитници и НПО-та, които разчитат на това като хранило.

И в един хубав момент излиза, че човешкият живот зависи от този на въшлив звяр. Защото не всеки човек е в състояние да се защити, което не е достатъчна причина като в приказката - царят да издаде заповед старците да бъдат убити, понеже не можели да работят, а само хабели храна...

В тази тема сме писали 8 човека, но ти не си сред тях, въпреки че те вълнува положението на хората в държавата ни.

Видно е, че интереса към подобни теми не е голям.

Нека да има теми и за кучетата и за хората, защото те освен че са различни си приличат по нещо, а то е, че когато останат гладни и/или някой ги малтретира лаят, хапят и убиват.

И за това са виновни пак хората, а не кучетата.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Не виждам. Ти си най-активният участник тук иначе, всички всичко съдим, но иначе нехаем за всичко. Трагедията на почти всеки един човек в тази държава е поради масовата небрежност и безотговорност. Всички сме еднакво виновни за нечия трагедия.

А ти къде си активен участник а ?

В тази тема сме писали 8 човека, но ти не си сред тях, въпреки че те вълнува положението на хората в държавата ни.

Видно е, че интереса към подобни теми не е голям.

Нека да има теми и за кучетата и за хората, защото те освен че са различни си приличат по нещо, а то е, че когато останат гладни и/или някой ги малтретира лаят, хапят и убиват.И за това са виновни пак хората, а не кучетата.

Да, несъмнено за това, че дивите зверове хапят и убиват и за това, че дивите зверове са гладни все хората са виновни. Третирането на кучетата бездомни е същото като към див звяр и това е. Всяка друга адаптация поставя излишни псевдоморални въпроси, поставени от откачени природозащитници с резултат поставяне на кучешкият живот над човешкият и страшно добре знаеш това. Аз не съм виновен, че в гората няма сърнички за кумчо вълчо, ако кумчо вълчо реши да се опита да ме хапне за закуска, имам пълното право да направя хайка и да избия всички вълци, които непосредствено ме заплашват.

Да, несъмнено за това, че дивите зверове хапят и убиват и за това, че дивите зверове са гладни все хората са виновни.

"Нека да има теми и за кучетата и за хората, защото те освен че са различни си приличат по нещо, а то е, че когато останат гладни и/или някой ги малтретира лаят, хапят и убиват."

Може би изречението не е разбираемо в този си вид, затова ще поясня:

Не само кучетата, но и хората "лаят", "хапят" и убиват когато са гладни и/или малтретирани.

"Нека да има теми и за кучетата и за хората, защото те освен че са различни си приличат по нещо, а то е, че когато останат гладни и/или някой ги малтретира лаят, хапят и убиват."

Може би изречението не е разбираемо в този си вид, затова ще поясня: Не само кучетата, но и хората "лаят", "хапят" и убиват когато са гладни и/или малтретирани.

Проблемът е, че хората "хапят" и "убиват" не просто без причина и търпят ли, търпят, преди да тръгнат да правят нещо толкова радикално. Революциите са се пораждали от дългогодишно масово недоволство, а не един ден на хората да им скимне ей така от нищото да се поизпотрепят. Мария Антоанета е била гилотирана не просто така. Но Кумчо Вълчо си хапва просто ей така. Кучетата нападат просто ей така, убиват хора просто ей така. Нема място сравнението на куче с човек и толерантността, хуманността трябва да са според заслугите и вида.

Проблемът е, че хората "хапят" и "убиват" не просто без причина и търпят ли, търпят, преди да тръгнат да правят нещо толкова радикално.

Ето това е основната грешка на хората - търпят. :D

Ако не бяха търпели не биха лошо видели. :)

Ето това е основната грешка на хората - търпят. Ако не бяха търпели не биха лошо видели.

Добре, утре значи първият срещнат човек на улицата го коля с ножа, понеже светът ми е крив. Така ли трябва да стават нещата според теб? Я помисли внимателно, ама наистина внимателно каква глупост каза току що.

Добре, утре значи първият срещнат човек на улицата го коля с ножа, понеже светът ми е крив. Така ли трябва да стават нещата според теб? Я помисли внимателно, ама наистина внимателно каква глупост каза току що.

Ще рискувам да изръся още една глупост. :D

Кучетата не нападат всички, а само тези, от които се чувстват застрашени.

А хората само "лаят" по тези, от които се чувстват застрашени, но не ги нападат.

Май има на какво да се научим от кучетата? ;)

Кучетата не нападат всички, а само тези, от които се чувстват застрашени.

Май има на какво да се научим от кучетата?

Mда, кучетата се чувстват адски застрашени от деца на по 3-4годинки и старци на по 70+години, от хилави жени също много ги е страх.

Правилната теория е - кучетата нападат тези, които явно изглеждат по-слаби от средностатистическият мъж, който ще се опита да им види сметката. И още повече - нападат на глутници, което намаля шанса на сам човек за оцеляване и увеличава шансът на кучетата да убият човека.

Mда, кучетата се чувстват адски застрашени от деца на по 3-4годинки и старци на по 70+години, от хилави жени също много ги е страх.

Правилната теория е - кучетата нападат тези, които явно изглеждат по-слаби от средностатистическият мъж, който ще се опита да им види сметката. И още повече - нападат на глутници, което намаля шанса на сам човек за оцеляване и увеличава шансът на кучетата да убият човека.

да бе да -

била съм заобиколена от кучета и съм само 45 кила с мокри дрехи -

да ми кажеш защо съм жива и здрава и съм оцеляла а

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.