Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Затвор и драстични глоби за убийство на животно

Featured Replies

аз не обичам Шекспир ама иначе може да псува и да се бие де

:D

• Отговори 865
  • Прегледи 129,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В Събота, леко в страни от супер-маркета в близкия мол, бях свидетел на интересно събитие. Пред намиращия се в близост магазин за храна и атрибути за домашни любимци, се беше събрала прилична тълпа. В

• Според мен човек,който е способен безпричинно да малтретира и убие животно няма да се поколебае да посегне и на човек. Такива хора са или за затвор или за психиатрия - това го решава съда,пред който

• Направо се чудя, виждате ли се, какви ги пишета?!? Вместо да се чудите, коя отрова ще бъде най-ефикасна, за да се изтрепят кучетата помислете как да накарате хората които получават милиони,за да се с

Публикувани изображения

...

Фандъкова хапсолютно нищо не прави, КПД-то на Екоравновесие е почти нулево. 10 човека, от които 7 са администрация. Но ако се пуснат 20екипа по 10човека с единствената цел изтребване и се плаща на глава, много бързо ще се стопи популацията. Понеже ще има стимул псетата да бъдат изличени, парите са добър стимул някой да свърши работата. Именно така от НУЛЕВАТА полезна дейност на Фандъкова ще бъдат изличени кучетата за няколко месеца.

...

Не на глава. Така никой няма интерес да избие всички псета и да му умре бизнеса! Да се плаща накуп, за цялата работа и ако контролният орган не е доволен, да се удържи добър процент от заплащането. Може и още, но и този вариант е добър...

Когато си научиш котката да ми цитира Шекспир, тогава ми говори че котка говори. А двукраките са се заврели по дупките и не са ти помогнали защо? Дали всички хора са такива?

Котките и кучетата наистина общуват със стопаните си, макар и на техния си език.

Ако някой ден изпитам необходимост домашен любимец да ми цитира Шекспир, ще си взема папагал.

А ние двукраките наистина станахме лоши и коравосърдечни...

И колегата Simtech, бяга от основният проблем със саморазправата. Какво правим когато, а вече се случи на няколко души невинни ХОРА, за които ти толкова милееш като вид пострадат покрай саморазправата с уличните "песове"? Или ще ми цитираш военният термин "необходими жертви" или "целта оправдава средствата", ами ако твое дете недай си боже пострада, защото някой точно с твоето мислене е хванал пушката и стрялал наляво - надясно и не бил много точен и гръмнал и хора покрай тааа "сган псетата"? Изплъзват ти се основните проблеми и следствия мислиш само за едно, за крайният продукт ама как и защо не си грам наясно. Крайности не ни трябват има достатъчно "добър" начин за справяне с уличните животинки и спри да ми сравняваш КУЧЕ с ВЪЛК или МЕЧКА!!! Защото 90% от кучешките породи от край време насам са създадени изкуствено чрез селекция и подбиране на различни гени, в дивата природа няма да видиш тези породи кучета те там сами никога не биха се създали. И след като ЧОВЕКЪТ е създал нещо има отговорност за него! И аз съм за премахване от веднъж на бездомните, но по друг по "хуманен" начин с евтанизиране или приюти, така и така за тези приюти ни смучат нас данъкоплатците доста сериозно поне те да действат както трябва. Но веднага ще ти кажа, като собственик на куче който си комуникира с много други като мен всекидневно всички приюти до 1 дори ЕКОРАВНОВЕСИЕ не кастрират масово кучета само ги бележат за кастрирани (като име режат едното ухо малко) и след това ги пускат да правят поколение. Мобилните групи белязани (кастрирани) не ловят и проблема си остава - кучето си лае кервана си върви.

Не на глава. Така никой няма интерес да избие всички псета и да му умре бизнеса! Да се плаща накуп, за цялата работа и ако контролният орган не е доволен, да се удържи добър процент от заплащането. Може и още, но и този вариант е добър...

Всъщност, ако кажеш, че даваш по 5лв на убито куче, доста скоро циганите къде събират железо ще намерят доста по-лесната цака и ще ги убиват по всевъзможни начини. Брутално, но на тях не им дреме, важното е да имат парички за днеска... С 50-те милиона за справяне с проблема на уличните кучета ще убият 10,000,000кучета. В Украйна си ги избиха преди световното.

Котките и кучетата наистина общуват със стопаните си, макар и на техния си език.

А ние двукраките наистина станахме лоши и коравосърдечни...

Котките и кучетата страшно си наясно, че са първосигнални животни. И ние определено сме коравосърдечни, щом оставяме и гледаме непукистки как псета ядат деца на други хора, без да вземем драконовски мерки и да решим проблема завинаги.

И колегата Simtech, бяга от основният проблем със саморазправата.

Никъде не казвам, че саморазправата е нещо хубаво. Когато се стигне до там, всички други опции обикновено са изчерпани, като задължително това включва безучастието и нехайството на лица, които е трябвало да си свършат работата, но не са го направили. Саморазправата е резултат от чуждата небрежност, нехайство и несвършване на работа, която е трябвало да свършат. Саморазправата е нечий гняв в особено висока степен, когато на някой просто му е дотегнало от бездействието или престъпнодействието на някого.

Както казах, това че не пиша нещо, не значи че не съм наясно с него. Аз прилагам сериозна доза радикалност, защото само тя би решила проблема, мекушавите методи, където кучета се хващат, обезпаразитяват и връщат, в повечето случаи дори без да се кастрират пълнят нечии джобове крадливи, източват държавата и крадат от заблудени хора, които мислят че даряват пари за нещо хубаво и благородно и не решават проблема.

За вълците - Кучето е от рода на Вълците и за мен кучето е опитомен вълк. Кучето без дресировка и надзор от малко може да се превърне в потенциално опасен неконтролируем звяр. Също както вълка. Проумейте, че кучето е животно като всички останали и с нищо не е по-специално, освен че е едно от многото животни, използвани от човека да му отбиват част от работата.

Аз НЕ искам хуманно премахване, защото това премахване ще е скъпо и НИЕ ще го платим. Аз още пари нямам, пари които ще се източат и пак нищо няма да се свърши. Приютите източват пари, ние плащаме за тяхното съществуване. Ако цивилизоваността за теб минава през това някой да ти краде от джоба, а ти да си мислиш че даваш пари за нещо и да си залъгваш съвестта, че нещо се прави, то плюя ти на тая цивилизованост.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...

И пак не ми отговори за 3 път на най - важният въпрос около тази саморазправа, която агитираш толкова много. Ако те е домързяло да ми четеш целият посто ето ти само това, което ти задавам като въпрос за 3 път.

...Какво правим когато, а вече се случи на няколко души невинни ХОРА, за които ти толкова милееш като вид пострадат покрай саморазправата с уличните "песове"? Или ще ми цитираш военният термин "необходими жертви" или "целта оправдава средствата", ами ако твое дете недай си боже пострада, защото някой точно с твоето мислене е хванал пушката и стрялал наляво - надясно и не бил много точен и гръмнал и хора покрай тааа "сган псетата"?...

И пак не ми отговори за 3 път на най - важният въпрос около тази саморазправа, която агитираш толкова много. Ако те е домързяло да ми четеш целият посто ето ти само това, което ти задавам като въпрос за 3 път.

Да се надяваме да не се стига до там. Не е хубаво, но не е хубаво и жени, деца и старци живи да бъдат оглозгвани от кучета. Никъде не агитирам за саморазправа, казвам че в един номент на хората им писва и дотяга. Не съм казал, че саморазправата е хубаво нещо, казвам че напрежението ескалира поради немарливостта, нехайството и непукизма на контролните органи, институции и хора, които ТРЯБВА да си вършат работата, с което няма да се стига до необходимостта хората да стигат до саморазправа. На мен ми е писнало и търпението ми за цивилизовано решение се е изчерпало почти напълно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако аз съм на мястото на Кметицата на Софийска Община тайно ще избия всички блезпризорни кучета, ( после ще се разправям с недобросъвестните граждани, глобите и т н. ) като предварително проуча и впоследствие избера най-ефективния начин. И, задължително няма да се появявам в новините с кученце-пуфенце в ръце. А еко, природо и т. н. защитниците да го ... сещате се за думата , която следва.

странно защо се разбирам по-добре с животните, отколкото с двукраките

Човек трябва да има сериозен психически проблем, за да направи такова изявление.

Човек трябва да има сериозен психически проблем, за да направи такова изявление.

Не във всички случаи проблемът е в човека, който прави подобно изявление.

Наистина има хора, с които не можеш да се разбереш колкото и да желаеш и каквото и да правиш.

Мнозина имат способността (или късмета) да привличат подобни хора.

Ако аз съм на мястото на Кметицата на Софийска Община тайно ще избия всички блезпризорни кучета, ( после ще се разправям с недобросъвестните граждани, глобите и т н. ) като предварително проуча и впоследствие избера най-ефективния начин. И, задължително няма да се появявам в новините с кученце-пуфенце в ръце. А еко, природо и т. н. защитниците да го ... сещате се за думата , която следва.

Не знам как ще се справи Фандъкова с кучешкия проблем, защото непрекъснато отнякъде се появяват нови и нови кучета.

По всяка вероятност ще се окаже истина, че от околностите на София тайно ни прехвърлят техните кучета.

Положението наистина е много сериозно.

Такива конспирации са абсурдни, защото като пари излизат същите като евтанизирането. Да платят на екип да ги залови, да ги прекара до София и после да ги пуснат - пълен абсурд :D. Просто ви казах на всички, че сред по - запознатите е обществена тайна, че кастрацията е фиктивна - прибира се кучето реже му се ушето, с което се бележи за кастрирано и се връща на улицата. Парите са прибрани от приюта - еко равновесие, а кучето си се множи на воля с резнато ушенце ;) "Всичко е пари приятелю" - нарочно съм изпуснал НЕ от цитата! Разбирам simtech, че му е кипнало на всички ни е кипнало от едно или друго нещо. Разбирам се с кучетата имам 1 дори, но не си мислете, че не ме е страх зимата като се прибирам по - малките часове при - 20 и ме посрещнат 10-15 пумяра в квартала не всеки път са ми спокойни мислите... НО решението не трябва да е храна с отрова или игли, пирони и т.н.; нито разстрел; нито прибиване до смърт; а една чиста и проста евтанизация, но уви от нея никой няма да печели толкова добре. Да не мислите, че сега като изградят приют за 0,5 млн. лв. по заръка на кметицата Фандъкова в София, ще гледат бързо да се справят с проблема е този приют как ще се изплати на предприемача за 1 година примерно? А те нашите "бизнесмени" са толкова лакоми, че повечето гледа от 1 лев вложение да изкарат минимум 1000 сами сметнете колко години ще ни мотае този приют и ще отчита фалшива дейност като другите сега, за да си направи някое друго милионче бонус. Изчисленията оставям сами да си ги направите елементарните изводи също, а подобни примери има от всяка една сфера в тази държава!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Не във всички случаи проблемът е в човека, който прави подобно изявление.

Наистина има хора, с които не можеш да се разбереш колкото и да желаеш и каквото и да правиш.

Мнозина имат способността (или късмета) да привличат подобни хора.

РАЗБИРАМ

Такива конспирации са абсурдни, защото като пари излизат същите като евтанизирането. Да платят на екип да ги залови, да ги прекара до София и после да ги пуснат - пълен абсурд :D.

Не знам къде видя конспирация или даване на пари за залавянето на кучетата от околните села на всеки по-голям град.

Събират се няколко човека, хващат селските кучета (а те по принцип са кротки и не живеят на глутници), товарят ги в някоя камионетка и ги транспортират далеч от селото, обикновено в покрайнините на големия град.

Плащат само бензина.

Не ми се вярва по селата да хвърлят отрова, защото това крие риск да я погълне някое полезно животно.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

За твое сведение нямам никакъв ясно ли ти е -

а и миналия месец съм минала през психото за подмяна на шофьорската книжка.

Проблема е в такива като теб, не в мен и не в животните !

За твое сведение нямам никакъв ясно ли ти е -

а и миналия месец съм минала през психото за подмяна на шофьорската книжка.

Проблема е в такива като теб, не в мен и не в животните !

Не всички проблеми се третират като психологическа негодност.

Не всички проблеми се третират като психологическа негодност.

Вземете се преместете в другия раздел да си обсъждате психиките

РАЗБИРАМ

Щом го разбираш, значи и ти си попадала на подобни хора.

:)

Щом го разбираш, значи и ти си попадала на подобни хора.

:)

Не, не значи ... Може да съм попадала на подобни хора, може и да не съм попадала.

Не е необходимо да съм била изнасилена, ограбена, наранена, измамена, предадена, обидена, изоставена, в момента за друго не се сещам и не е необходимо да съм "попадала на подобни хора", за да разбера човека, който се е сблъскал или докоснал до това.

Поздравления на всички, които толерират тук саморазправата. Вчера в нашият парк беше разхвърлян хляб с антифриз, което е силно отровно и за хора в парк, в който си играят около 100тина деца всеки ден! Резултатите - 0 улични кучета натровени и докато аз бях там и не изхвърлихме хляба 1 домашно куче натровено, порода "Кокер Шпаньол" - сега да попитам simtech дали това е куче е УБИЕЦ, и дали има ефект саморазправата. Нека да направим един разбор! И все пак за хората, които се интересуват от живота на кучетата - спасихме кучето защото действахме веднага и в момента е в добро здраве! Мисля днес да навестим полицията и да пуснем колективна жалба срещу неизвестен извършител на престъпление - опит за убийство, защото това е точно това и се наказва от закона. Дано го хванат в крачка и му лепнат поне 1-2 годинки да полежи, да го видя после. И това е добрият вариант, а ако попадне на някой собственик на домашен "убиец" ?!...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Не е необходимо да съм била изнасилена, ограбена, наранена, измамена, предадена, обидена, изоставена, в момента за друго не се сещам и не е необходимо да съм "попадала на подобни хора", за да разбера човека, който се е сблъскал или докоснал до това.

Да, не е необходимо, въпреки че огромна част от хората твърдят, че ако човек сам не е попадал в определена ситуация не би могъл да разбере този, който е попадал.

Да, не е необходимо, въпреки че огромна част от хората твърдят, че ако човек сам не е попадал в определена ситуация не би могъл да разбере този, който е попадал.

Значи никой от нас не разбира смъртта, защото като попаднем в тази "ситуация" после няма как да си кажем... NON SENCE and BULLSHITS!

Значи никой от нас не разбира смъртта, защото като попаднем в тази "ситуация" после няма как да си кажем... NON SENCE and BULLSHITS!

В случая нито аз нито Марея говорим за смъртта - просто се бяхме отклонили от темата.

Колкото до саморазправата с уличните животни, ще кажа за кой ли път - против съм.

Но пък съм за това, да се направи всичко възможно проблемът да бъде решен час по-скоро по цивилизован начин, за да не бъдем нападани от озверели псета, да не се заразяваме от кучешка тения и да не ни хапят разни паразити.

Така и така вече се отклонихме от темата ...

Абсолютно вярно! Можеш да разбереш другия, когато си бил в подобна определена ситуация, която освен реална ( житейска), може да бъде и мисловна, (въображаема), създадена от умението и желанието ти да поставиш себе си на мястото на другия.

А, сега по темата ...

И аз съм против саморазправата! Тя не води до нищо добро и в този случай - проблема с бездомните кучета - също!

Броят на саморазправящите се с кучешкия проблем нараства лавинообразно. Едва ли кучетата са им проблем. Едва ли страдат толкова за нахапаните 10-ина души. Намериха си отдушник... Лесно, анонимно, евтино, бързо...смъртоносно. Като не могат да убият шефа, комшията, съпругата, кмета...

Е да но скоро, ще нарастнат лавинообразно и контрахайки за такива... Много скоро - като собственик на куче и като човек който всекидневно има допир с други такива ви казвам, че и нашето търпение не е вечно и щом институциите ще си мълчат по въпроса... Явно ще бъде око за око не ми е приятно, но предпочитам да набия някой и да имам живо куче отколкото да си клеча и да слушам как ме отсвирват от полицията и ми си присмиват!

Притеснени за живота на децата си жители на столичния квартал "Бъкстон" са подали сигнал за разпръсната отрова за кучета в района на улица "Тодор Каблешков" в София. Намерени са умрели животни пред блоковете и градинките.

Живеещите в блок 40 на квартала са информирали за две умрели домашни кучета тази сутрин - едното след разходка на улица "Казбек", другото пред блок 40 в квартала.

Пред същия блок тази сутрин са намерени умрели и четири гарвана, и един гълъб. Хората са разтревожени, че може да пострадат и деца, защото там има детски площадки. Гражданите са притеснени, не знаят дали отровата е в храна или е разпръсната по тревните площи, което е още по-опасно.

След сигнала до "Екоравновесие" от организацията са изпратили екип за проверка.

blitz.bg

Това е в нашия квартал.

От много време насам всяка сутрин някой хвърля пилешки кокали, даже много стопани позволяваха на кучетата си да ядат от тях.

Този път обаче някой друг е хвърлил отрова... :(

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.