Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Затвор и драстични глоби за убийство на животно

Featured Replies

да бе да -

била съм заобиколена от кучета и съм само 45 кила с мокри дрехи -

да ми кажеш защо съм жива и здрава и съм оцеляла а

А професорът, където го разкъсаха да не би да е бил невероятно силен? Казваш, че е учил Рамбо на занаят, а? Или разкъсаните деца са били изключително силни? Хайдуче, жива и здрава си, щото не си попаднала на опасна глутница в неподходящ момент. Това е единствената причина. Но това, че някой не е попаднал на сериен убиец не означава, че трябва да се заблуждаваме, че серийни убийци не съществуват, нали?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 865
  • Прегледи 126,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В Събота, леко в страни от супер-маркета в близкия мол, бях свидетел на интересно събитие. Пред намиращия се в близост магазин за храна и атрибути за домашни любимци, се беше събрала прилична тълпа. В

• Според мен човек,който е способен безпричинно да малтретира и убие животно няма да се поколебае да посегне и на човек. Такива хора са или за затвор или за психиатрия - това го решава съда,пред който

• Направо се чудя, виждате ли се, какви ги пишета?!? Вместо да се чудите, коя отрова ще бъде най-ефикасна, за да се изтрепят кучетата помислете как да накарате хората които получават милиони,за да се с

Публикувани изображения

не беше глутница, а по-страшно -

обучени добермани и овчарки за пазачи

Mда, кучетата се чувстват адски застрашени от деца на по 3-4годинки и старци на по 70+години, от хилави жени също много ги е страх.

Кучетата нападат когато усетят повишено ниво на адреналин.

Нивата на този хормон се повишават при: страх, гняв, опасност, усилено физическо натоварване и др.

Не можем да искаме от тези животинки да мислят и действат като хората, нали?

И аз съм против това улиците да са пълни с бездомни кучета, но съм против саморазправата с тях.

Тези, от които зависи цивилизованото решаване на този проблем трябва да бъдат настойчиво "поканени" да си свършат работата, ако ли не...да отстъпят местата си на други, които ще я свършат.

А професорът, където го разкъсаха да не би да е бил невероятно силен?

Упорито се говореше, че този професор е гонел и биел тези кучета.

Не знам дали е вярно, но е твърде вероятно, след като и дъщеря му е била нападана от тях преди години.

Кучетата често нападат и хора, употребили алкохол.

Кучетата нападат когато усетят повишено ниво на адреналин.

Нивата на този хормон се повишават при: страх, гняв, опасност, усилено физическо натоварване и др.

Не можем да искаме от тези животинки да мислят и действат като хората, нали?

И аз съм против това улиците да са пълни с бездомни кучета, но съм против саморазправата с тях.

Тези, от които зависи цивилизованото решаване на този проблем трябва да бъдат настойчиво "поканени" да си свършат работата, ако ли не...да отстъпят местата си на други, които ще я свършат.

Упорито се говореше, че този професор е гонел и биел тези кучета.

Не знам дали е вярно, но е твърде вероятно, след като и дъщеря му е била нападана от тях преди години.

Кучетата често нападат и хора, употребили алкохол.

Значи ти все още ми твърдиш, че бащата който прерязал с нож гръкляна на куче, захапало детето му за пищяла е постъпил грешно и е трябвало да остави кучето да си "свърши вечерята", но да не се саморазправя с тях? Виж сега, въобще не ми пука как мисли уличното псе, за мен всеки непряко провокиран акт на агресия е наказуем, а когато е от по-долно от човека същество, което напада без разсъдък и причина, внезапно, то тогава същото просто се третира като заплаха за човек и трябва да бъде ликвидирано. Просто е, невероятно и безкрайно просто. Вълк ако нападне човек, ще бъде ликвидиран с пушката. Куче ли е, вълк ли е, все ми е едно. Убива ли хора безпричинно, за мен е еднакъв звяр.

Значи ти все още ми твърдиш, че бащата който прерязал с нож гръкляна на куче, захапало детето му за пищяла е постъпил грешно и е трябвало да остави кучето да си "свърши вечерята", но да не се саморазправя с тях?

В подобни случаи саморазправата е оправдана, тъй като е единственият начин да се спаси жертвата.

Не е оправдано обаче, когато някой психопат започне да стреля по домашни или улични кучета, които не правят лошо никому.

Хвърлянето на отрова също не е нормален начин за решаването на проблема с бездомните кучета.

В подобни случаи саморазправата е оправдана, тъй като е единственият начин да се спаси жертвата.

Не е оправдано обаче, когато някой психопат започне да стреля по домашни или улични кучета, които не правят лошо никому.

Хвърлянето на отрова също не е нормален начин за решаването на проблема с бездомните кучета.

Идва момент, когато масовата несправедливост и абсурди принуждават хората да поемат защитата на правдата в свои ръце. Идва момент, в който на хората им писва от държавното нехайство, виждат колко крайно абсурдно неефективна е системата и решават да си свършат нещата сами. Ако системата работеше ефективно, а не беше хранило за НПО-та и организации разни, които нямат за цел да намаляват броя на песовете, а да ги увеличават, за да просят субсидии, никога нямаше да се стигне до момента в който някой убива улични кучета или ги трови. Всяко едно улично куче прави някому нещо лошо, ако не убива в даден момент, разнася зарази, а във всеки един момент може да се превърне в потенциален убиец. Решаването на проблема за съжаление минава през масово изтребление. Също както се ограничава популацията и на много други видове, като вълците например. Кучетата нямат преференции никакви пред другите животни и те са под ножа.

Хората са си хора, животните - животни и в никакъв случай не бива да правим паралел между тях.

Човекът носи цялата отговорност за себе си и живота си, докато животните зависят изцяло от човешката воля.

А за хората живеещи в кашони, изгонени от собствените си алчни деца или измамени от измамници, старците с пенсии нестигащи дори и лекарствата да си купят КОЙ ще се погрижи, КОЙ ще ги СПАСИ? Смъртта ли? Добри новини за кончето, а за всички мизеруващи хора?

Facebook, мейсбуук. Зараза, унищожаваща здравият разум и превръщаща в зомби.

И бедстващите животни, и бедстващите хора се нуждаят от помощ и спасение. Каткто в случая, след общи усилия конче оцелява и получава бъдеше в една много по-добра среда, така хора биха могли да бъдат извадени от глада и мизерията. Май е крайно време да има Човекозащитни организации за бездомници. Ама, сякаш е по-лесно да обичаме животните и да проявяваме хуманност, като се раздаваме за тях.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

И бедстващите животни, и бедстващите хора се нуждаят от помощ и спасение. Каткто в случая, след общи усилия конче оцелява и получава бъдеше в една много по-добра среда, така хора биха могли да бъдат извадени от глада и мизерията. Май е крайно време да има Човекозащитни организации за бездомници. Ама, сякаш е по-лесно да обичаме животните и да проявяваме хуманност, като се раздаваме за тях.

Има много човекозащитни организации, но за съжаление и те не си вършат работата както трябва.

Имам чувството, че средствата с които разполагат тези организации, потъват в нечии дълбоки джобове, както става и със средствата с които разполагат природозащитните организации.

Mда, кучетата се чувстват адски застрашени от деца на по 3-4годинки и старци на по 70+години, от хилави жени също много ги е страх.

Правилната теория е - кучетата нападат тези, които явно изглеждат по-слаби от средностатистическият мъж, който ще се опита да им види сметката. И още повече - нападат на глутници, което намаля шанса на сам човек за оцеляване и увеличава шансът на кучетата да убият човека.

Това е основната разлика - човекът има някакво чувство за чест, достойнство и справедливост, а нисшите помияри нямат, и нападат пу*кенската, много срещу един.Човек не може да ползва " естествен климатик " и да си отвори прозореца, защото дори с индустриални антифони не може да се спи, да не говорим за мръсотията и нападенията им.Ако не бе толкова скъпо начинание, до едно щях да ги изтрепя.Хората наистина поемат справедливостта в свои ръце, а овцете търпят.Смърт за всички законни убийци на 4 лапи трябва, и бой по капачките на всеки предател на човешкия род, за да куца с месеци и на всяка стъпка да си припомня откъде произлиза и къде принадлежи.В България освен диктатура няма друг начин, нито някога е имало - манталитет...Няма да забравя колко пъти съм отървал беззащитни хора, най-често жени, от глутници.Дори газов пистолет в лицето им не помага, но един мощен roundhouse ритник запраща водача им надалеч, и другите бягат като овце, макар да идат като тигри.Рекордът ми - глутница от 13 кучета, която разгоних, нападнала жена на средна възраст до бившата Рибна борса.

Това е основната разлика - човекът има някакво чувство за чест, достойнство и справедливост...

Смърт за всички законни убийци на 4 лапи трябва, и бой по капачките на всеки предател на човешкия род...

Подобни юнашки изказвания би трябвало да са отдавна подплатени с "ритане по капачките на предателите" - от шушумигите из комисиите по Здравеопазване и земеделие, през министрите по здравеопазване и земеделие, до ИД Министър-председателя Борисов.

Има и цивилизован подход, типичен за гражданските общества. Аз лично съм предлагал на гореизброените прилагането на мерки за ограничаване на развъждането плюс прилагането на евтаназия. Около мен обаче се чуват най-вече анонимни брътвежи, типични едновременно за лица в пубертетна възраст и такива, страдащи от деменция.

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Значи повечето колеги във форума с убийствата, ритането по капачките и т.н. са типичните местно живущи съграждани. Търсят по - лесният начин да набием и убием - този който не може да се защити и този който е продукт на нечия друга грешка. Да не търсим сметка от хората, които си крадат данъците безчест и не си вършат работата, ами освен, че ще им свършим работата, за която вече сме им платили да го направим с хъс и достойнство и да заговорим за "патриотизъм"... смехурковци :D. Но е нормално да сте така не смеете да действате срещу истинският проблем и там от където той се заражда, по - лесно е да лаем срещу онеправданати, знам че е така... А сега с вашите идеи, sliderum дето толкова защитава хората да каже какво правим в случаите когато от саморазправа пострада невинен гражданин на република България?! Защото вече такива случай станаха прекалено много, някой решил да стреля по "четирилапите убийци", но видиш ли гръмнал човек - я дете, я жена, я някой който е здрав ама куршумите не ги интересуват тези неща. Някои са взели по друг начин "правосъдието" в ръце и слагат отрова из паркове и градинки, от което ни тровят само домашните кучета и скоро някоя такава хайка ще се запознае с контра организираните хайки от стопаните на тези същи отровени кучета... Вечно нито една страна няма да търпи и ще си се саморазправяме до като свят светува, без да потърсим проблема в дебеловратите ни управници, НПО, и "природозащитните" организации, които явно до края ще си смучат от данъкоплатеца докато той се самоизбива я с кучета, я със стопани на кучета... Аb alio еxspectes, alteri quod feceris - което идва от латински и значи "Очаквай от другия товa, което му направиш"

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Май е крайно време да има Човекозащитни организации за бездомници. Ама, сякаш е по-лесно да обичаме животните и да проявяваме хуманност, като се раздаваме за тях.

че то има - действат много добре

Мен бедстващите животни не ме занимават толкова колкото бедстващите хора. Ако се замислим нелицемерно, теб никак не те интересува за бедстващата невестулка, вълк или хлебарка. Организации има всякакви, но с цел да смучат пари, не да вършат работа. А ние им ги даваме тези пари и за това проблемът не е решен. За това - пушката. Няма как да фалшифицираш убито куче - или е убито или го няма като бройка в екарисажа преди изгаряне.

Имам чувството, че средствата с които разполагат тези организации, потъват в нечии дълбоки джобове, както става и със средствата с които разполагат природозащитните организации.

Ти имаш чувството, а аз съм УВЕРЕН че парите потъват в нечии алчни и крадливи джобове.

Значи повечето колеги във форума с убийствата, ритането по капачките и т.н. са типичните местно живущи съграждани. Търсят по - лесният начин да набием и убием - този който не може да се защити и този който е продукт на нечия друга грешка.

...

Аb alio еxspectes, alteri quod feceris - което идва от латински и значи "Очаквай от другия товa, което му направиш"

Уличните кучета са продукт на небрежност, така ли? Ами мечките и вълците? Защо когато мечки или вълци нападат села, се отвръща със свинец и сопа, а когато кучета нападат хора, няколко проклети откачалки смеят да обясняват как кучетата не били виновни, че убивали. Има улично куче - има проблем, няма улично куче - няма проблем. Перефразнирано от Йо?сиф Висарио?нович Ста?лин. Искам наказания за виновниците, но вече създаденият проблем няма да бъде решен колкото и да наказваме виновниците за ескалацията му. Трябва да се действа комплексно, а не половинчато. Но комплексното действие минава през избиване на агресивни псета.

....Искам наказания за виновниците, но вече създаденият проблем няма да бъде решен колкото и да наказваме виновниците за ескалацията му. Трябва да се действа комплексно, а не половинчато. Но комплексното действие минава през избиване на агресивни псета.

Създаваш обаче впечатление за объркан човек, който вече се е изкушавал да гласува за виновниците (и вероятно е готов да го направи отново) и затова се отпуска да говори за наказания съвсем неадресирано. Хайде довърши темата и кажи най-накрая какво наказание заслужават Бойко Бандитов, Мирослав Кучкаря и Фандъкова! Напомням ти, че в Китай все още бесят за длъжностни престъпления.

Създаваш обаче впечатление за объркан човек, който вече се е изкушавал да гласува за виновниците (и вероятно е готов да го направи отново) и затова се отпуска да говори за наказания съвсем неадресирано. Хайде довърши темата и кажи най-накрая какво наказание заслужават Бойко Бандитов, Мирослав Кучкаря и Фандъкова! Напомням ти, че в Китай все още бесят за длъжностни престъпления.

Никога не съм гласувал за виновниците за положението, мога да ти гарантирам. Нито бих го направил. Единствената нотка на "обърканост", която виждаш е конфликт между някаква степен на либералност и търпимост с решителност и крайност. Боклукът(в парламента) трябва да бъде изхвърлен, да не ни управляват тъпи мутри като Бойко, но след като ги изгоним, създадените от тях проблеми няма да се решат сами. Аз предлагам мерки за бързо справяне с уличните кучета, за които просто се изисква решителност и твърдост, да не се поддаваме на шантаж от кучелюбци и разни смахнати НПО-та.

Твоите препоръки се отнасят до третирането на симптома. "Справянето" с него би продължило до безкрайност, т.е. лечението не би могло да приключи веднъж завинаги. Проблемът остава - средностатистическият тъпанар се кефи от брътвежите на мутрата и гласува за нея и същевременно грижливо развъжда кучката си или просто я оставя да ражда свободно. За самия теб би било полезно да се замислиш в дълбочина върху причинно-следствената зависимост, вместо да пускаш остроумия а ла Бойко Селският Хитрец.

Твоите препоръки се отнасят до третирането на симптома. "Справянето" с него би продължило до безкрайност, т.е. лечението не би могло да приключи веднъж завинаги. Проблемът остава - средностатистическият тъпанар се кефи от брътвежите на мутрата и гласува за нея и същевременно грижливо развъжда кучката си или просто я оставя да ражда свободно. За самия теб би било полезно да се замислиш в дълбочина върху причинно-следствената зависимост, вместо да пускаш остроумия а ла Бойко Селският Хитрец.

Изключително наясно съм как стоят нещата с причинно-следствените връзки. Това не прави уличните псета по-малко опасни за хората. Ако обаче уличните кучета се избият и се вкарат достатъчни глоби за изхвърлянето на кучета, проблемът ще се реши. Ако се избият само кучетата - проблемът ще намалее временно. Ако само се въведат глоби, проблемът няма да се реши, кучетата на улицата пак ще са си там.

НО глобите и другите мерки не значат, че уличните кучета не трябва да бъдат избити. Изличаването на уличните кучета е нещо, което задължително трябва да присъства като елемент на решението за справяне с проблема.

бе и на мен са ми омразни и гадни много хора ама не съм тръгнала да ги трепя нали

бе и на мен са ми омразни и гадни много хора ама не съм тръгнала да ги трепя нали

Когато почнат тия хора да скачат отгоре ти въоръжени с ножове или да те заръфат за сънната артерия, имаш абсолютно право на самозащита. Обаче колко човека до сега са те захапвали за гърлото или са те ръгали с нож?

Изключително наясно съм как стоят нещата с причинно-следствените връзки. Това не прави уличните псета по-малко опасни за хората. Ако обаче уличните кучета се избият и се вкарат достатъчни глоби за изхвърлянето на кучета, проблемът ще се реши. Ако се избият само кучетата - проблемът ще намалее временно. Ако само се въведат глоби, проблемът няма да се реши, кучетата на улицата пак ще са си там.

НО глобите и другите мерки не значат, че уличните кучета не трябва да бъдат избити. Изличаването на уличните кучета е нещо, което задължително трябва да присъства като елемент на решението за справяне с проблема.

Демонстрирате по-скоро неразбиране по основни въпроси. Неразумно е Бойковия електорат да развъжда кучета, и някой пост фактум да се юрва да глобява олигофрените за "изхвърляне".

Колкото до "изличаването", нали Фандъкова прави точно това - събира, унищожава, но свършване няма. Източникът остава непокътнат. Вие това не успявате ли да го проумеете?

Колкото до "избиването", аз вече започвам да се питам за душевното Ви състояние. Нали нормалните народи просто евтаназират ("приспиват") излишните животни. Защо нашенци като Вас толкова харесват нехуманните подходи?

ПС. Симтех, опитайте просто да мислите преди да пишете. Емоционалният подход, който предпочитате, може да е признак на умопомрачение.

Когато почнат тия хора да скачат отгоре ти въоръжени с ножове или да те заръфат за сънната артерия, имаш абсолютно право на самозащита. Обаче колко човека до сега са те захапвали за гърлото или са те ръгали с нож?

оф бе нито хора нито животни предизвиквам аз

но в преносния смисъл не мога да ти ги изброя колко много са

странно защо се разбирам по-добре с животните, отколкото с двукраките

Може би при всички, които обичаме животните е така?

Демонстрирате по-скоро неразбиране по основни въпроси. Неразумно е Бойковия електорат да развъжда кучета, и някой пост фактум да се юрва да глобява олигофрените за "изхвърляне".

Колкото до "изличаването", нали Фандъкова прави точно това - събира, унищожава, но свършване няма. Източникът остава непокътнат. Вие това не успявате ли да го проумеете?

Колкото до "избиването", аз вече започвам да се питам за душевното Ви състояние. Нали нормалните народи просто евтаназират ("приспиват") излишните животни. Защо нашенци като Вас толкова харесват нехуманните подходи?

ПС. Симтех, опитайте просто да мислите преди да пишете. Емоционалният подход, който предпочитате, може да е признак на умопомрачение.

Демонстрирам привидно неразбиране, но реално всичко си е напълно разбрано. Всеки, който има куче, може да се сдобие и с кученца поради нехайството си. Но всеки има право да има куче, това не е забранено от закона. Небрежността обаче никак не е нещо положително. Ако помислим в един хубав момент, че ако бъдат наложени солени глоби за изхвърляне на кучета, те ще подействат и като мярка за спиране на "развъждането им". Понеже ще трябва да се изхвърлят след това, понеже са излишни, а пък това ще бъде забранено. Следователно на Бойковият електорат ще му е по-лесно да няма кученца, с които да се занимава. Глобява се при извършването на нарушение, профилактичото глобяване няма законова обосновка.

Фандъкова хапсолютно нищо не прави, КПД-то на Екоравновесие е почти нулево. 10 човека, от които 7 са администрация. Но ако се пуснат 20екипа по 10човека с единствената цел изтребване и се плаща на глава, много бързо ще се стопи популацията. Понеже ще има стимул псетата да бъдат изличени, парите са добър стимул някой да свърши работата. Именно така от НУЛЕВАТА полезна дейност на Фандъкова ще бъдат изличени кучетата за няколко месеца.

Хуманните методи са за места, където положението не е излязло извън контрол поради нехайство и безхаберие. За обстановката ни хуманните методи не вършат достатъчно добра работа. От друга страна е доста по-евтин един куршум в главата на псето, отколкото да го дундуркам в приюта, да го храня и поя, да го обезпаразитяват от данъците, които АЗ плащам, вместо да отиват тия данъци за пенсионерите, училищата и болниците, за науката. Да храня уличното псе, което е разкъсало дете или детето ми да има нов чин в училище, кажи ми кое според теб ще избера аз? Да ти кажа, май ще е второто.

оф бе нито хора нито животни предизвиквам аз

но в преносния смисъл не мога да ти ги изброя колко много са

Наистина, странно. Може би защото животните не могат да ти отговорят с думи, за разлика от хората? Просто мълчалив слушател на каквато и глупост някой да каже...

Наистина, странно. Може би защото животните не могат да ти отговорят с думи, за разлика от хората? Просто мълчалив слушател на каквато и глупост някой да каже...

беше като въпрос -

странно е за теб - за мен не е

котка ме е спасявала от пожар, а двукраките просто си бяха заврени в дупките

и ако не знаеш животните също говорят, но на теб със сигурност нищо няма да ти кажат

беше като въпрос -

странно е за теб - за мен не е

котка ме е спасявала от пожар, а двукраките просто си бяха заврени в дупките

и ако не знаеш животните също говорят, но на теб със сигурност нищо няма да ти кажат

Когато си научиш котката да ми цитира Шекспир, тогава ми говори че котка говори. А двукраките са се заврели по дупките и не са ти помогнали защо? Дали всички хора са такива?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.