Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против смъртнoто наказание ?

Смъртната присъда 351 гласували потребители

1. 1. За или против смъртното наказание за престъпници

• Категорично ЗА
      40%
      136
    • По-скоро ЗА
      15%
      53
    • По-скоро ПРОТИВ
      15%
      51
    • Категорично ПРОТИВ
      26%
      89
    • Без мнение по въпроса
      1%
      5

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Брей,че свирепи съфорумци имало тука... Публикувано изображение

Дай им някой убиец,жив ще го разкъсат...Май има малко противоречие между това да се правиш на много духовен, и да кажеш,че някой си не заслужавал да живее. Поне аз така виждам нещата...

• Отговори 598
  • Прегледи 63,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Брей,че свирепи съфорумци имало тука... Публикувано изображение

Дай им някой убиец,жив ще го разкъсат...Май има малко противоречие между това да се правиш на много духовен, и да кажеш,че някой си не заслужавал да живее. Поне аз така виждам нещата...

А за духовното се пише ето тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=63

Мерси,че ми каза... :) Значи не трябва винаги да сме духовни,а само понякога? Когато ни изнася?

Всеки има право на живот.Доживотна присъда -Да ,но смъртна .Може да има съдебна грешка и тогава да си отиде човек, който не е заслужил това наказание.Не съм вярваща но не съм и съдник .Дори и да съм дала живот не съм човека който да го взима . Някъде се спомена за ефтаназията може да си противореча /тъй като се смята за отнемане на живот/но съм ЗА - Аз също бих предпочела този вид прекратяване на Живота но за себе си. С мисълта , че при това положение органите ми биха могли да са животоспасяващи за някого.

Редактирано от aniiv (преглед на промените)

Погледнете на нещата от следната гледна точка :

Убийците са хора като мен и вас,но на по-ниско ниво на развитие.А са на такова ниво поради ред причини - социално обкръжение,култура,малшанс, и други. Злобата,цинизма,алчността,жестокостта - това са качества,които се придобиват,но те не са част от човека. Човек придобива много навици,но не трябва да се отъждествява с тях.Вие не сте навиците си,не сте вещите,които имате,не сте дори егото си. И тези хора не са зли по природа - те са придобили тези качества. Това предполага наличие на възможност те отново да намерят правилния път към духовното.Със смъртната присъда обаче вие изцяло им отрязвате този път - вие приемате ролята на съдници. А кои сте вие,или кой съм аз,че да играем тази роля? В това се състои механизма на прошката - да приемеш,че даден човек,постъпил зле с теб, просто не е достатъчно напреднал духовно,да проявиш съчувствие към него и от тази гледна точка да му простиш и да му дадеш шанс да се поправи. Изобщо проява на слабост и невежество е да изпитваш лоши чувства към който и да е - какъв е смисълът от това? През живота си и аз съм бил обиждан и нараняван от някои хора,и навремето съм имал лоши чувства към тях,но сега осъзнавам,че е безсмислено - на кого да се сърдя? Единственото,което има смисъл, е да се надявам тези хора да постигнат едно по-високо ниво на развитие и да се доближат до разбирането за себе си. Това е мнението ми по въпроса...Май пак се олях... Публикувано изображение

И защо да гледам от този ъгъл на нещата? Защо да си правя този труд? Някой убива детето ми, а аз ще го черпя със сладки! Дори и не искам да знам причините важно е следствието и то е непоправимо. НЕПОПРАВИМО! Не виждам смисъл да прощавам на някога аз да не съм Господ, ама то и Господ няма да му прости! Той си го е написал... Хората могат да изплуват от калта, това че не тръгваме с равен старт в живота всички не е причина тези, които не са имали късмет да се оправдават с това. Можеш да промениш живота си...НО НЕ МОЖЕШ ДА ВЪРНЕШ ЖИВОТА КОЙТО СИ ОТНЕЛ!

И защо да гледам от този ъгъл на нещата? Защо да си правя този труд?

Някой убива детето ми, а аз ще го черпя със сладки! Дори и не искам да знам причините важно е следствието и то е непоправимо. НЕПОПРАВИМО!

Не виждам смисъл да прощавам на някога аз да не съм Господ, ама то и Господ няма да му прости! Той си го е написал...

Хората могат да изплуват от калта, това че не тръгваме с равен старт в живота всички не е причина тези, които не са имали късмет да се оправдават с това. Можеш да промениш живота си...НО НЕ МОЖЕШ ДА ВЪРНЕШ ЖИВОТА КОЙТО СИ ОТНЕЛ!

И какво дай да отнемем още един живот, за да се почувстваш овъзмездена? Ще се чувстваш ли тогава задоволена или това ще направи живота ти по-лесен?

И какво дай да отнемем още един живот, за да се почувстваш овъзмездена? Ще се чувстваш ли тогава задоволена или това ще направи живота ти по-лесен?

Да, естествено...Ще спя спокойно, че живея в един по - добър свят и че има един изрод по - малко...

Хич няма да се правя на милосърдна...Пролива се невинна кръв а аз ще философствам и ще държа за ръка убиеца, че имал тежко детство. Публикувано изображение Всеки трябва да поема отговорност за действията си...

Пък и я се замисли какъв шанс за адаптиране има един излязъл навън убиец- никакъв! Хората няма да го приемат никога, нека му спестим тези неволи...

Дори съм на мнение, че убийците убили по "особено жесток начин" трябва да бъдат убивани по "особено жесток начин"...нека усетят болката...

Да,аз бих се почуствал по-добре,че такъв изрод вече не ходи по земята,и няма да мисля как да го науча на неща които изглежда му липсват . На поправка подлежат някои хора,но не всички,има толкова непоправими които незаслужават милоста и хуманноста ни,защото сами са презрели точно това,и са се отрекли от нея. Вярно отмъщението не връща,но успокоява и облекчава болката.А и дава чувство за справедливост.И показва на такива че това не остава ненаказано.Затвора е за поправими,за ужасните престъпници,само смърта е решение.А аз в никакъв случай няма да се почуствам виновен,защото няма да убия Човек,ще убия Звяр!!

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Разбирам гледната точка на поддръжниците на смъртното наказание,но не я приемам...Дано да разберат безсмислието на подобен акт. Всъщност,и безсмислието на подобен спор...

Да, естествено...Ще спя спокойно, че живея в един по - добър свят и че има един изрод по - малко...

Хич няма да се правя на милосърдна...Пролива се невинна кръв а аз ще философствам и ще държа за ръка убиеца, че имал тежко детство. Публикувано изображение Всеки трябва да поема отговорност за действията си...

Пък и я се замисли какъв шанс за адаптиране има един излязъл навън убиец- никакъв! Хората няма да го приемат никога, нека му спестим тези неволи...

Дори съм на мнение, че убийците убили по "особено жесток начин" трябва да бъдат убивани по "особено жесток начин"...нека усетят болката...

Динди-Дин - във свят с 1000000 урода дори и да утрепеш един - няма да постигнеш кой знае колко. В такъв случай утрепай и другите уруди - тези които обричат на глад цели страни. Или пък утрепай другите уруди - тези които вместо един или двадесет живота отнемат с една война по двеста хиляди. После ходи и утрепай и майката на този уруд защото е родила уруд. Недай си боже примерно наш наследник да стане уруд...

Да,аз бих се почуствал по-добре,че такъв изрод вече не ходи по земята,и няма да мисля как да го науча на неща които изглежда му липсват . На поправка подлежат някои хора,но не всички,има толкова непоправими които незаслужават милоста и хуманноста ни,защото сами са презрели точно това,и са се отрекли от нея. Вярно отмъщението не връща,но успокоява и облекчава болката.А и дава чувство за справедливост.И показва на такива че това не остава ненаказано.Затвора е за поправими,за ужасните престъпници,само смърта е решение.А аз в никакъв случай няма да се почуствам виновен,защото няма да убия Човек,ще убия Звяр!!

Мотивите ти не са достатъчно чисти за да ти позволят да раздадеш подобен вид правосъдие!

Динди-Дин - във свят с 1000000 урода дори и да утрепеш един - няма да постигнеш кой знае колко. В такъв случай утрепай и другите уруди - тези които обричат на глад цели страни. Или пък утрепай другите уруди - тези които вместо един или двадесет живота отнемат с една война по двеста хиляди. После ходи и утрепай и майката на този уруд защото е родила уруд. Недай си боже примерно наш наследник да стане уруд...

Един! Един! Пак е нещооо...

Но даваш добри идеи! Жалко, че са неосъществими, но ако можеше...ех ако можеше...светът щеше да е едно къде, къде по - хубаво място. Мммммм и зависи от майката понякога дете гледано с обич се превръща в истинска издънка, тъй че това не е закон. Останалите да ги почвамееееее...

Инфинити всеки човек се научава да живее с вините си...

всеки човек се научава да живее с вините си...

А защо трябва да живееш с вина за нещо? Не може ли просто да не правиш неща,които ще те карат да се чувстваш виновен/виновна ?

Разбира се.Няма по - лесно от това.

По - трудно е да успее да промени нещо.И да се спаси от тумора.

А защо трябва да живееш с вина за нещо? Не може ли просто да не правиш неща,които ще те карат да се чувстваш виновен/виновна ?

Тук ще излезнем от рамките на спора...това за вината е прекалено обширна тема...

Понякога и една необмислено хвърлена дума може да те накара да се чувстваш виновен с години...

И как се игнорира болката Инфинити? Забравяш...забравяш нелепостта, забравяш жестокостта...

Не бих си простила да забравя, тази вина не бих могла да нося и нейната тежест смазва!

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Убийците са хора.

Убийството на убийците е отмъщение.

Отмъщението не връща убитите.

Убийството и другите злини които си причиняваме един-друг са резултат от така наречените "смущаващи" чувства.

На първо място гнева и омразата. Тук съм писал малко за гнева, ревността, гордостта, желанието и невежеството.

Проблема не е в "смущаващите" чувства, а това, че те ни управляват. Не ние тях. Те нас. И ние нараняваме.

Всичко е взаимосвързано и взаимозависимо.

Всичко което ни се случва е резултат от мислите, думите и действията ни.

Абсолютна отговорност, абсолютна справедливост и избор. Във всеки момент.

Нека да бъдем мъдри. Нека не позволяваме да бъдем управлявани от "смущаващи" чувства.

Не оправдавам убийците. Нека им отнемем възможността да навреждат пак.

Като ги убием обаче - затваряме цикъла. И той се повтаря отново и отново.

Понякога се налага да използваме сила. Нека го правим без гняв.

Като хирурзи. Те оперират, за да спасят пациента, но не са ядосани на тумора. Просто го отстраняват.

И за последно:

Никой не е застрахован да стане убиец. По невнимание. Случват се и такива неща.

Или като шофьор.

Всички ние ще умрем рано или късно.

Кого да утрепем по този случай? Кой е виновен за тази злополука? Публикувано изображение

Браво! Добър проповедник ще излезне от теб... :clap: Защо ли обаче историята показва, че именно свещениците са най - големите грешници и...лицемери? П.П Абсолютно съгласна с долунаписаното от Инфинити.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Браво! Добър проповедник ще излезне от теб... :)

Защо ли обаче историята показва, че именно свещениците са най - големите грешници и...лицемери?

Не всички.Все още се намират и нормални... :clap:

Всеки човек може да се поблазни от власт...всеки човек е слаб...

Един! Един! Пак е нещооо...

Но даваш добри идеи! Жалко, че са неосъществими, но ако можеше...ех ако можеше...светът щеше да е едно къде, къде по - хубаво място. Мммммм и зависи от майката понякога дете гледано с обич се превръща в истинска издънка, тъй че това не е закон. Останалите да ги почвамееееее...

Добре кажи ми, защо почваме от дребните и никога не стигаме до големите убийци. Нали търсим чистота, да я намерим първо в себе си, за да я раздаваме на другите.

Аз лично не се наемам да осъдя човек на смърт. Засега! Но ако нещо стане, мисля че ще поема по друг път. За това и не мога да каже не на смъртната присъда! Аз не притежавам такава чистота...

Добре кажи ми, защо почваме от дребните и никога не стигаме до големите убийци. Нали търсим чистота, да я намерим първо в себе си, за да я раздаваме на другите.

Аз лично не се наемам да осъдя човек на смърт. Засега! Но ако нещо стане, мисля че ще поема по друг път. За това и не мога да каже не на смъртната присъда! Аз не притежавам такава чистота...

Идеална чистота никога няма да намериш в себе си терминале,и най добрия човек си има слабости,греши,прегрешава. Но добрия го осъзнава,и знае все пак че не е еправилно,старае се да се избави от това което не харесва в себе си. Дали успява е друг въпрос обаче.Това значи ли че няма право да отсъди такъв човек,нима никой няма право да отсъди?

Идеална чистота никога няма да намериш в себе си терминале,и най добрия човек си има слабости,греши,прегрешава. Но добрия го осъзнава,и знае все пак че не е еправилно,старае се да се избави от това което не харесва в себе си. Дали успява е друг въпрос обаче.

Личностните закони не са непременно важащи в обществен аспект, или може просто да имат друг смисъл и тежест!

Личностните закони не са непременно важащи в обществен аспект, или може просто да имат друг смисъл и тежест!

Мнозинството личностни закони са общи,на обществото ,за общо добро,а не да има закона на джунглата и силния да прави каквото си иска.

Аз чистотата съм я намерила и никого не съм убила...с всеки ден се старая да бъда по - добра...И знаеш ли какво се получава подтискаш гняв, злоба, завист, натрупваш неудовлетвореност. Но стискаш зъби и се опитваш да помагаш вместо да пречиш на хората около теб! Но знаеш ли кое е трагичното, че ти продължаваш да ги изпитваш...подтискаш ги, но те са там вътре в теб понякога ги контролираш, понякога не...Но се стремиш и стремежа сам по себе си към това нещо те прави по - добър...

Злото е част от човешката природа, не сме съвършени, не можем да го изкореним, но можем да го контролираме...Когато пуснеш злото на свобода трябва да бъдеш наказан. И не защото съдникът ти ще бъде по - добър в изпълняването на този акт, а за да се предотврати хаоса, за да продължи реда.

А в първото ти изречение за съжаление има много горчива истина...

Аз чистотата съм я намерила и никого не съм убила...с всеки ден се старая да бъда по - добра...И знаеш ли какво се получава подтискаш гняв, злоба, завист, натрупваш неудовлетвореност. Но стискаш зъби и се опитваш да помагаш вместо да пречиш на хората около теб! Но знаеш ли кое е трагичното, че ти продължаваш да ги изпитваш...подтискаш ги, но те са там вътре в теб понякога ги контролираш, понякога не...Но се стремиш и стремежа сам по себе си към това нещо те прави по - добър...

Злото е част от човешката природа, не сме съвършени, не можем да го изкореним, но можем да го контролираме...Когато пуснеш злото на свобода трябва да бъдеш наказан. И не защото съдникът ти ще бъде по - добър в изпълняването на този акт, а за да се предотврати хаоса, за да продължи реда.

А в първото ти изречение за съжаление има много горчива истина...

Динди-Дин, има хора непрестъпници, но по същество абсолютно говно. Нима този, който е тръгнал против законите, но за живота е по-недостоен от първите? Нима трябва да бъде убит? Само защото закона повелява. Ами времената се сменят законите също - ако се окаже че закона е бил несправедлив? Много ако-та стават...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.