Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да открием общото между водещите религии

Featured Replies

как така временно?демек скача от човек на човек?какво кара щастието да дойде и да избяга от мене?

Лао Дзъ също го е казал много преди Буда и преди Библията:

"Приемай нещастието като състояние на човека"?

Нещастието идва от това, че имаш тяло.

Без тяло може ли да има нещастие?

...

Щастието се корени в нещастието.

Нещастието се промъква под щастието.

...

А Скепсис, ще ти обясни, защо според Будизма, щастието не може да бъде постоянно.

• Отговори 517
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам точно за какво сме дошли и точно за какво сме създадени, но не ми се вижда нормално някой сам да желае да страда?

Приеми го.

Това е истината, защото това е избора на всеки един от нас.

Ти си избрал това.

То си трябва книга кат учебник където са постулатите.Една тъпотия ама този пасаж ми хареса.Има си и място-храм където са изобразени участниците в книгата.

Без тяло може ли да има нещастие?

Без тялото няма и уроци.

Приеми го.

Това е истината, защото това е избора на всеки един от нас.

Ти си избрал това.

Аз пък си мисля, че никой не ни пита дали искаме или не искаме, къде искаме, кога искаме и т.н.

Без тялото няма и уроци.

А каква е целта на тези уроци?

Имаш ли отговор на въпроса - защо сме създадени и защо трябва да учим уроци?

Аз пък си мисля, че никой не ни пита дали искаме или не искаме, къде искаме, кога искаме и т.н.

Бе, симпатична теория е тази на Хайди. Интересно е напр. що за избор е някой да реши да умре още в утробата и какъв урок ще научи от това. Или да се разболее от сифилис. 

залагам бира че е някъде от будизма!

За теб всички източни ...са Будизъм. :)

http://www.ramakrishna-vivekananda-bg.info/Other%20lectures%20on%20religion,%20Vedanta,%20Hinduism/24-The%20Vedanta%20Philosophy%20and%20Christianity.htm

Грешиш.

Избора е само и единствено наш.

Бе, симпатична теория е тази на Хайди. Интересно е напр. що за избор е някой да реши да умре още в утробата и какъв урок ще научи от това. Или да се разболее от сифилис. 

Или пък да се роди с малформации и да живее само няколко дни или месеци... 

Лао Дзъ също го е казал много преди Буда и преди Библията:

не е възможно преди Библията!пророк Исая е роден в 7ми век преди Христа!А ТОЙ НЕ Е ОТ НАЙ РАННИТЕ ПРОРОЦИ!

за душите в утробата ли питаш -

те също имат мисия - да дадат уроци

Грешиш.

Избора е само и единствено наш.

Е, не вярвам някой по желание да иска да се роди в някоя африканска държава и да гледа как децата ѝ умират от глад, или да иска да се роди сляпо-глух, например... :(

Е, не вярвам някой по желание да иска да се роди в някоя африканска държава и да гледа как децата ѝ умират от глад, или да иска да се роди сляпо-глух, например... Публикувано изображение

Твой проблем.

Аз ти казвам истината.

не е възможно преди Библията!пророк Исая е роден в 7ми век преди Христа!А ТОЙ НЕ Е ОТ НАЙ РАННИТЕ ПРОРОЦИ!

Е, да де, ама според библията.

А според другите религии, не е така./ да не говорим как е според науката.../

Много преди Библията, е имало други народи с други религии и други богове в които хората са вярвали. И за тях няма и ред писан в библията.

Твой проблем.

Аз ти казвам истината.

Истината, в която ти си приела да вярваш...

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Хихи. Глен ми дължи една бира. Наздраве! Публикувано изображение

за душите в утробата ли питаш -

те също имат мисия - да дадат уроци

Аха... Избират да умрат в утробата, за да дадат урок на родителите ли? А те самите какво научават?

Или пък да се роди с малформации и да живее само няколко дни или месеци... 

пак казвам - това е душа избрала да бъде инструмент

Истината, в която ти си приела да вярваш...

Аз бях Там. Май не помниш.

Е, да де, ама според библията.

А според другите религии, не е така./ да не говорим как е според науката.../

Много преди Библията, е имало други народи с други религии и други богове в които хората са вярвали. И за тях няма и ред писан в библията.

не,тя започва много преди първия човек!

scepsis бягай за бира!Публикувано изображение

Къде си била и какво си преживяла може да е критерии за истинност само за теб. Аз съм преживял друго, трети – трето. Може да има хиляди научни и не дотам научни обяснения за твоите преживявания. Примерно, ако глътнеш малко ЛСД също ще имаш какви ли не преживявания, но ако го взема аз, ще имам съвсем различни.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

не,тя започва много преди първия човек!

Да, но не и времето когато е писана самата книга.А в самата нея, няма нищо писано нито за индийците и техните религии, нито за религиите на римляните, нито за религиите на древните гърци, нито за ескимосите, нито за индианците и за тяхното съществуване въобще и т.н.

Задължително ли е да те познавам от преди?

Къде си била и какво си преживяла може да е критерии за истинност само за теб. Аз съм преживял друго, трети – трето. Може да има хиляди научни и не дотам научни обяснения за твоите преживявания. Примерно, ако глътнеш малко ЛСД също ще имаш какви ли не преживявания, но ако го взема аз, ще имам съвсем различни.

добре уе будистоооо разбрахме те

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.