Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да открием общото между водещите религии

Featured Replies

Самата "змия" е т.н. Кундалини.

И в двата подхода Кундалини е факт, но отношението към Куналини е различно преди същинския край.

Би ли обяснил каква е същността на Кундалини?

• Отговори 517
  • Прегледи 36,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Змията е част от Пътя. Но част от Пътя е и гълъба. Въпросът е кое от тях ще е първо за човека.Дали първо Благодатта и после Кундалини, или първо Куналини и после Благодатта.Зависи от коя кухина започне трансформацията/печистването.

Би ли обяснил каква е същността на Кундалини?

Не, разбира се. Това е тайна*.Но мога да ти повторя, това, което е вече писано - това е енергия заключена* в сакралната ти кост, в първата ти чакра.В Християнсвото чакрите метафорично са наречени Църкви в Откровение от Йоана. Но има и други метафори за тях в Писането.Когато тази енергия се разбуди и започне да се издига, да търси път на издигане, това може да е разрушително за теб, ако не си пречистил тялото и то на ниво ДНК, иначе всички твои "дремещи" болести ще се събудат и прояват, както и всички твои тъмни склоности. Ето защо в очите на последователите на пътя на гълъба тези явления се свързват с дявола, щото се явяват много нечистотий от непречистените ниски етажи на тялото, чакри, нади и човек се подава на склоностите, може да се превърне в звяр, затова там съветват да си бдителен за козните на лукавото (на лукавия си ум). А и много явления се явяват, истини, които в сревнение с крайната абсолютна истина, са неистини, или са относителни. Дяволът ти предлага и власт, господарство, сидхи. Това също бива да се отхвърли,'или още по-добре - да останеш невъзмутим.Затова и в Буизма и в Индуизма, пък и в Аврамическите религии има пречистващи практики - дето да пречисват тялото/съзнанието, до колкото между двете има разлика.Пост, молитва, бдение. А то молитвите са коленопреклонни не рядко, включително традиционната моливена поза в Исляма, която си е йога асана, развиваща третото око и правеща гръбнака и дебелото черво здрави.Дявол, звяр и лъжепророк - това са единствените неща*, дето ще горят в Огненото езеро во веки веков.За всичко друго изкривено има т.н. втора смърт. Угасване.В превод "Нирвана".А праведното - за него остава наградата Вечен Живот - СатЧитАнанда.Представи си какъв Апокалипсис се разиграва вътре в тялото/съзнанието, каква трансформация и трансмутация, за да отпадне всичко, което те приковава към Сансара?Накрая си... възкресен и тялото ти ще е като тялото на Иисуса Христа - тяло на великата трансформация.Буда на три нива - Дхармакая, Самхогакая и НирманакаяНо не и преди да го поискаш истински и то не точно него, а любовта и мира, щото те са истинските цел и средство. Не и преди да поискаш края на егоцентричната си разрушителна природа, наречена още Сатана - княз на въздушната власт, който е в синовете на противлението, в чедата на гнева. А до преди това страдание, и Закон (кармичен), който няма как да измамиш.

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Нищо чудно змията от библията да е далечен повей на гореспоменатите митове.

Да, митове, концепции, измислици. Това за Кундалини също, представяш си че aктивираш една по една чакрите и после хлад ти вее над главата :D

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Да, митове, концепции, измислици. Това за Кундалини също, представяш си че aктивираш една по една чакрите и после хлад ти вее над главата :D

Хименно, колега - за едни змията е символ на дявола, за други повод за гордост, за трети еър-къндишънинг… :whist:

3:1–6Змията, която се явява на Ева,по-късно се разкрива като самият Сатана  Откр. 12:9

12-9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

А аз искам да питам, дали всичко писано в Библията и в Корана, е боговдъхновено...?

А аз искам да питам, дали всичко писано в Библията и в Корана, е боговдъхновено...?

за тях е, виж че вярват на лъжите

за тях е, виж че вярват на лъжите

Нека видим още "боговдъхновени" цитати от Библията:

Четвърта книга Мойсеева

ГЛАВА 31.

1. И рече Господ на Моисея, думайки:

2. отмъсти на мадиамци заради синовете Израилеви, и след това ще се прибереш при народа си.

3. И рече Моисей на народа, думайки: въоръжете измежду вас люде за война, за да отидат против мадиамци, да извършат отмъщение Господне над тях;

4. пратете на война по хиляда от коляно, от всички колена (на синовете) Израилеви.

5. И от хилядите Израилеви бидоха отделени, по хиляда от коляно, дванайсет хиляди въоръжени за война.

6. И прати ги Моисей на война, по хиляда от коляно, тях и Финееса, син на свещеник Елеазара (Ааронов син), със свещените съдове и с тръбите за тревога в ръка.

7. И отидоха на война срещу Мадиама, както заповяда Господ на Моисея, и избиха всички от мъжки пол;

8. и заедно с убитите от тях убиха и мадиамските царе: Евия, Рекема, Цура, Хура и Рева, петима мадиамски царе; убиха с меч и Валаама, Веоров син (заедно с техните убити).

9. Мадиамските пък жени и децата им синовете Израилеви ги взеха в плен; а всичкия техен добитък, и всичките им стада, и всичкия им имот заграбиха;

10. всичките им градове в техните владения и всичките им села с огън изгориха.

11. И взеха всичко заграбено и всичката плячка, от човек до добитък.

12. И заробените и плячката и заграбеното представиха пред Моисея, пред свещеник Елеазара и пред обществото на синовете Израилеви, при стана, в равнините Моавски, при Иордан, срещу Иерихон.

13. Тогава Моисей и свещеник Елеазар и всички князе на обществото излязоха вън от стана да ги посрещнат.

14. И се разгневи Моисей на военачалниците, хилядниците и стотниците, които се бяха върнали от война,

15. па им рече: (защо) оставихте живи всички жени?

16. ето те, по съвета на Валаама, бяха станали причина синовете Израилеви да отстъпят от Господа, за да угодят на Фегора, затова и дойде оная поразия върху народа Господен.

17. И тъй, избийте всички деца от мъжки пол, избийте и всички жени, които са познали мъж на мъжко легло;

18. а всички деца от женски пол, които не са познали мъжко легло, оставете живи за себе си.

...

25. И рече Господ на Моисея, думайки:

26. преброй заграбената плячка, от човек до добитък, ти и свещеник Елеазар и началниците над племената на обществото;

27. и раздели плячката по наполовина между ония, които воюваха, които ходиха на бой, и между цялото общество.

28. А от войниците, които ходиха на война, вземи данък за Господа, по една душа на петстотин, от людете и от едрия добитък, и от ослите и от дребния добитък;

29. вземи това от тяхната половина и дай на свещеник Елеазара за възношение Господу.

30. И от половината, определена за синовете Израилеви, вземи по едно на петдесет, от людете, от едрия добитък, от ослите и от дребния добитък, и дай това на левитите, които прислужват при скинията Господня.

31. И направи Моисей и свещеник Елеазар, както заповяда Господ на Моисея.

32. И плячката, останала от грабежа, що заграбиха ония, които бяха ходили на война, беше: дребен добитък шестстотин седемдесет и пет хиляди,

33. едър добитък седемдесет и две хиляди,

34. осли шестдесет и една хиляди,

35. люде - жени, които не знаеха мъжко легло, всички бяха трийсет и две хиляди души.

36. Половината, дялът на ония, които бяха ходили на война, според преброението, беше: дребен добитък триста трийсет и седем хиляди и петстотин,

37. и данък за Господа от дребния добитък шестстотин седемдесет и пет;

38. едър добитък трийсет и шест хиляди, и от него данък за Господа седемдесет и две;

39. осли трийсет хиляди и петстотин, и данък от тях за Господа шейсет и един;

40. люде шестнайсет хиляди, и данък от тях за Господа трийсет и двама души

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Нека видим още "боговдъхновени" цитати от Библията:

17. И тъй, избийте всички деца от мъжки пол, избийте и всички жени, които са познали мъж на мъжко легло;

18. а всички деца от женски пол, които не са познали мъжко легло, оставете живи за себе си.

...

баси ужасите

Публикувано изображение

за корана ще питаш друг,но ако имаш интерес за Библията бих ти разказал доколкото Бог ми е дал да знам!то може да е малко,но Той винаги дава повече отколко ни е необходимо!само да не говориме обиди срещу Бога,защото ни е казано-

-с твоите уста ще те съдя, лукави рабе!

... Той винаги дава повече отколко ни е необходимо...

Не, той винаги ни дава само толкова, колкото можем да поемем (в положителен и отрицателен смисъл)

за корана ще питаш друг,но ако имаш интерес за Библията бих ти разказал доколкото Бог ми е дал да знам!то може да е малко,но Той винаги дава повече отколко ни е необходимо!само да не говориме обиди срещу Бога,защото ни е казано-

-с твоите уста ще те съдя, лукави рабе!

Ами дала съм цитатите, за които искам да питам дали са боговдъхновени:

25. И рече Господ на Моисея, думайки:

26. преброй заграбената плячка, от човек до добитък, ти и свещеник Елеазар и началниците над племената на обществото;

27. и раздели плячката по наполовина между ония, които воюваха, които ходиха на бой, и между цялото общество.

28. А от войниците, които ходиха на война, вземи данък за Господа, по една душа на петстотин, от людете и от едрия добитък, и от ослите и от дребния добитък;

29. вземи това от тяхната половина и дай на свещеник Елеазара за възношение Господу.

30. И от половината, определена за синовете Израилеви, вземи по едно на петдесет, от людете, от едрия добитък, от ослите и от дребния добитък, и дай това на левитите, които прислужват при скинията Господня.

31. И направи Моисей и свещеник Елеазар, както заповяда Господ на Моисея.

32. И плячката, останала от грабежа, що заграбиха ония, които бяха ходили на война, беше: дребен добитък шестстотин седемдесет и пет хиляди,

33. едър добитък седемдесет и две хиляди,

34. осли шестдесет и една хиляди,

35. люде - жени, които не знаеха мъжко легло, всички бяха трийсет и две хиляди души.

36. Половината, дялът на ония, които бяха ходили на война, според преброението, беше: дребен добитък триста трийсет и седем хиляди и петстотин,

38. едър добитък трийсет и шест хиляди, и от него данък за Господа седемдесет и две;

Ами дала съм цитатите, за които искам да питам дали са боговдъхновени:

да!

Не, той винаги ни дава само толкова, колкото можем да поемем (в положителен и отрицателен смисъл)

също и който е приел дар , но не го употребява по предназначение, ще го изгуби!

да!

също и който е приел дар , но не го употребява по предназначение, ще го изгуби!

Т.е. пак стигаме до това че дава само колкото можем да поемем :)

П.П. За съжаление в съвременния свят много хора ламтят и трупат сякаш ще го вземат със себе си в гроба....

да!

Би ли обяснил по-ясно, защо Бог ще иска смъртта на тези хора, дори и на жените и децата, и защо ще одобрява това децата от женски пол, които не са познали мъжко легло, да ги остяват живи за себе си? Също така защо Господ ще иска данък от заграбената плячка :

37. и данък за Господа от дребния добитък шестстотин седемдесет и пет;38. едър добитък трийсет и шест хиляди, и от него данък за Господа седемдесет и две;39. осли трийсет хиляди и петстотин, и данък от тях за Господа шейсет и един;40. люде шестнайсет хиляди, и данък от тях за Господа трийсет и двама души

Какво ще прави с тях?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

П.П. За съжаление в съвременния свят много хора ламтят и трупат сякаш ще го вземат със себе си в гроба....

но пък знаеме че катафалка ремарке няма!Публикувано изображение

Би ли обяснил по-ясно, защо Бог ще иска смъртта на тези хора, дори и на жените и децата, и защо ще одобрява това децата от женски пол, които не са познали мъжко легло, да ги остяват живи за себе си? Също така защо Господ ще иска данък от заграбената плячка :

Какво ще прави с тях?

бих ти обяснил,но практиката показва,че ти нямаш никакъв интерес,а търсиш заяждане и интриги!въобще не ми се иска да пиша 15-20 минути подробно обяснение и ти да ми кажеш не е вярно или да ме контрираш с друг подобен умен въпрос!виж,ако имаше и най-малък интерес -бих го направил!

бих ти обяснил,но практиката показва,че ти нямаш никакъв интерес,а търсиш заяждане и интриги!въобще не ми се иска да пиша 15-20 минути подробно обяснение и ти да ми кажеш не е вярно или да ме контрираш с друг подобен умен въпрос!виж,ако имаше и най-малък интерес -бих го направил!

ха, ама и на мен ми е много интересно да науча

що запецнахте м

никой не се заяжда между другото

но пък знаеме че катафалка ремарке няма!Публикувано изображение

О, съвсем не се заяждам. Интересно, защо когато хората нямат смислени отговори на дадени въпроси, го приемат като заяждане?! ;)

Е, чакам, драги, Глен, да обясниш, какво ще прави Господ с данъка който е изискал. Безкрайно интересно ми е...

Няма да те питам повече по въпроса, защо одобрява насилието над жени и малки момиченца невидели мъжко легло...щото е ясно че нямаш отговор. :tongue2:  :D

О, съвсем не се заяждам. Интересно, защо когато хората нямат смислени отговори на дадени въпроси, го приемат като заяждане?! Публикувано изображение

Е, чакам, драги, Глен, да обясниш, какво ще прави Господ с данъка който е изискал. Безкрайно интересно ми е...

Няма да те питам повече по въпроса, защо одобрява насилието над жени и малки момиченца невидели мъжко легло...щото е ясно че нямаш отговор. Публикувано изображение  Публикувано изображение

това е  книгата числа глава 31!тук се говори за изтребването на мадиамците! 31:1–11Бог заповядва на Мойсей да унищожи мадиамците заради това, че са съблазнили Неговия народ с блудство иидолопоклонство при Ваал-Фегор.

дванадесет хиляди израилтяни излизат срещу врага и убиват всичко от мъжки пол.всичко от мъжкипол(ст. 7) означава всички мадиамски войници, а не въобще всички мадиамци!31:12–18 въпреки че убиват всички мадиамски войници, израилевите синове пощадяват жените и децата и гордо ги докарват в стана заедно с голямо количество плячка.Мойсей се разгневява, че са пощадили именно онези, които са подвели Израил да съгреши, и заповядва всички мъжки деца и всички жени, които са лежали с мъж, да бъдат избити.младите момичета са пощадени, вероятно за домашни слугини. това наказаниее справедливо и необходимо, за да бъде  Израил предпазен от по-нататъшна по-квара31:19–54 бойците и пленниците трябва да преминат през обичайното седем-дневно очистване (ст. 19). плячката също трябва да бъде очистена – или чрез огън, или чрез измиване с вода(ст. 21–24).плячката трябва да бъде разпределена сред войниците и цялото общество(ст. 25–47). от благодарност за това, ченикой от тях не е загинал,войниците принасят голям дар на Господа!

защо е станало това?какво е Ваал-Фегор?някои превеждат това име като свещен отвор!организирани са оргии като мъжете свещенници са практикували содомията или свещенни педераси,а жените свещенници-свещенни лизбийки!на евреите това явно им е харесало,защото са давали своите синове и дъщери и масово са участвали в тези оргий!освен това са се кланяли на неговата статуя,която е била във формата на фалос и са го почитали с оргий!

друго интересно е,че някои свързват Ваал-Фегор ка то едно от имената на Кришна и това не ме учудва КАТО ЧЕТА КАКВО СИ ПИСАЛА ЗА ОШО!

кой го писал тоз хорър бре глен

Публикувано изображение

Мойсей!

не е бил добре тоз човек определено

Ваал-Фегор ка то едно от имената на Кришна и това не ме учудва КАТО ЧЕТА КАКВО СИ ПИСАЛА ЗА ОШО!

И каква връзка има Ошо с Кришна? :ohmy:

И каква връзка има Ошо с Кришна? Публикувано изображение

предполагам че е повлиян!така мисля заради оргийте най вече !а горното разбра ли го?

предполагам че е повлиян!така мисля заради оргийте най вече !а горното разбра ли го?

Няма как да е повлиян, след като не е кришнар и е отхвърлил всички религии.

А от горното разбрах, че вашият Господ е против разврата и кланянето на други божества, но пък не е против насилието. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.