Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 2 минути, _ramus_ написа:

не е, на хапчета е и си има диагноза заради която ги пие... или не ги пие навреме. Той в това състояние е отдавна, както и вие самите. Странно е как си "говорите" с "колега" :) по лични заблуди и в невъзможност да различи делюзии от действителност. "Колеги" - всеки в своя си филм и нуждаещи се от споделяне кой какво си преживявал в него. 

Видя ли някой да говори за неща като "извънземните" и "астрала" знам, че ще стане трудно е за четене.

• Отговори 777
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 7 минути, Гoст написа:

Видя ли някой да говори за неща като "извънземните" и "астрала" знам, че ще стане трудно е за четене.

Може ли по-точен въпрос... и ако може с повече точен правопис, защото от него зависи предаването на смисъла на думите (там, където го има).

============

• Автор

да напиша все пак виждането за думата Конституция какво е (че затриха другата тема):

Кон + прости девойчета

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Може ли по-точен въпрос... и ако може с повече точен правопис, защото от него зависи предаването на смисъла на думите (там, където го има).

Не мисля, че с по-точен правопис би станало по-ясно. Ако една идея изначално е само нечия фантазия, писнето ѝ колкото и пунктуално да върви като обяснения, накрая си остава само фантазия. Като писателите на романи, всичко е смислено докато четеш и паралено си фантазираш с четенето както си е фантазирал и авторът докато ги пише. След края на четенето всичко си е било само фантазия и е имало някакъв смисъл само по време на четенето или писането и фантазирането.

• Автор
преди 22 минути, _ramus_ написа:

не е, на хапчета е и си има диагноза заради която ги пие...

не си познал (пък си уж големия специалист да правиш профили кой какъв бил), на сироп съм и ми го слагат в кока колата и аз го пия

диагнозата ми е че  всички сте в концлагера на извънземните разуми, но мисловно, телепатично сте превзети, аз не съм

преди 9 минути, Гoст написа:

Ако една идея изначално е само нечия фантазия

Така... - фантазия е.

Работата е там, че при писателите фантазиите са смислени и предават художествен замисъл на автора си. И писателя и читателя са наясно че в книгата всичко е нечия фантазия и нямат по това разминавания. В този смисъл авторовите фантазии са просто посредник, нещо като инструмент за предаване на нещо специфично и в това се състои изкуството.

Проблемът е, когато нечия фантазия се превърне в лична реалност за фантазьора и той се "изгуби в нея". Дали ще я изписва или не, дали някой ще я чете... това е без значение и няма нищо общо с писателите и книгите , както с филмите.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Така... - фантазия е.

Работата е там, че при писателите фантазиите са смислени и предават художествен замисъл на автора си. И писателя и читателя са наясно че в книгата всичко е нечия фантазия и нямат по това разминавания. В този смисъл авторовите фантазии са просто посредник, нещо като инструмент за предаване на нещо специфично и в това се състои изкуството.

Проблемът е, когато нечия фантазия се превърне в лична реалност за фантазьора и той се "изгуби в нея". Дали ще я изписва или не, дали някой ще я чете... това е без значение и няма нищо общо с писателите и книгите , както с филмите.

Общо взето в края на деня като си в легнало положение и си мислиш за "матрицата", тя се свежда до лично изживяване. Как работи "компютърът" между черепните стени на всеки прави това как той да я разчита. Някои имат нужда освен да си фантазират и да изживяват заблудите си, за да си ги потвърдят като истина. Като се филмира някой, че матрицата е по действителен случай ще види колкото и където си иска факти, че това е така.

преди 1 минута, Гoст написа:

Някои имат нужда освен да си фантазират и да изживяват заблудите си, за да си ги потвърдят като истина.

Четем ги тия... "някои". :) Те си пишат за преживяванията си самички и дори доста упорито. Маниерът, целите на това писане е силната потребност с изписване, уверяване, обяснения, описания... да представят личните си фантазни делюзии като единствена вселенска и общочовешка действителност и така техният образ се превръща в "специален", особен, значим, разумен, важен...

Съвсем обикновен пример от живота е, че всеки параноик вярва че той просто е предпазлив и че именно той вижда опасностите и живее сред тях за да пази себе си, близките... даже и "всички хора"... :) В това е проблемът - отвътре изкривяването не е изкривяване, а вярване че именно това е "истината". Субекта е в такава субективна заблуда и след определена "точка на потъване" вече няма как да се "излезе".

преди 4 часа, some_spirit написа:

няма никакъв астрал,

Ако няма астрал, откъде идват извънземните разуми които управляват човешкото съзнание? И за какво им е изобщо да се занимават с хората?

• Автор
преди 20 минути, _ramus_ написа:

Четем ги тия... "някои". :) Те си пишат за преживяванията си самички и дори доста упорито. Маниерът, целите на това писане е силната потребност с изписване, уверяване, обяснения, описания... да представят личните си фантазни делюзии като единствена вселенска и общочовешка действителност и така техният образ се превръща в "специален", особен, значим, разумен, важен...

боже колко си наивничък, мен ме мързи дори доста да пиша постове всъщност

да бе я да ти разкажа едно събитие от живота ми че не съм писал нищо конкретно досега (няма конкретика ха ха на тъпанарския ви език),

но се отказвам защото мързела бил голямо нещо ......

преди 20 минути, _ramus_ написа:

Субекта е в такава субективна заблуда и след определена "точка на потъване" вече няма как да се "излезе".

къде трябва да се излезе не ми е ясно  нещо, след като си потънал след някаква тъпанарска точка, тя била "определена точка", по коя скала на психиката а .......

преди 9 минути, Solly написа:

И за какво им е изобщо да се занимават с хората?

с хора които изобщо не четат предните постове не ми е приятно да контактувам или да им отговярям постоянно, по-горе в постовете съм писал какво правят извънземните разуми (с хората) и защо, който разбрал разбрал, остава си негов проблем

още в първия пост на темата съм писал какво правят извънземните разуми с хората, но някой трябва да го прочете май

преди 15 минути, some_spirit написа:

съм писал какво правят извънземните разуми с хората

Писал си, че се хранят с мислите на хората или нещо подобно. А те няма ли с какво друго да се захранват?

Сигурно си чел доста книги на тема фантастика и извънземни, но всички тези книги са измислици на авторите им.

Извънземните могат да се захранват с енергия от космоса и от самия въздух, защото всичко около нас е енергия. Но теб някой здраво те е наплашил. 

• Автор
преди 2 минути, Solly написа:

Писал си, че се хранят с мислите на хората или нещо подобно. А те няма ли с какво друго да се захранват?

Сигурно си чел доста книги на тема фантастика и извънземни, но всички тези книги са измислици на авторите им.

Извънземните могат да се захранват с енергия от космоса и от самия въздух, защото всичко около нас е енергия. Но теб някой здраво те е наплашил. 

някъде в цялата тема съм писал и защо тази енергия я има  само в превзет друг мисловен разум, защото я няма никъде другаде ха ха , какво стана с въздуха ви, всичко е енергия и така нататък, много знаете за извънземните откъде ха ха, но все глупости май

току-що, some_spirit написа:

някъде в цялата тема съм писал и защо тази енергия я има  само в превзет друг мисловен разум, защото я няма никъде другаде ха ха , какво стана с въздуха ви, всичко е енергия и така нататък, много знаете за извънземните откъде ха ха, но все глупости май

Както се вижда, всичко което си чел на тема извънземни, е оказало пагубно влияние върху психиката ти.

Вземи да четеш нещо по-позитивно и вярвай, че извънземните са много по-добри от хората и нямат цел да им вредят.

• Автор
току-що, Solly написа:

Както се вижда, всичко което си чел на тема извънземни, е оказало пагубно влияние върху психиката ти.

Вземи да четеш нещо по-позитивно и вярвай, че извънземните са много по-добри от хората и нямат цел да им вредят.

олеле това май се казваше че хуманитарно зомби (превзет телепатично човек) ми пише някакви общи приказки, за да се замаже положението

преди 2 часа, some_spirit написа:

и кой са тези "те" за  които говориш, не били извънземни според теб, астрал няма според очевадността, какви са тогава

Няма особено значение какви точно са. Не е като са липсват варианти - от мъртви търсещи начин да изпитат определени усещания чрез живите, които сами не могат поради липсата на физическо тяло, до безсъзнателни психични остатъци повтарящи автоматично един и същ "репертоар", докато се изчерпят. Но пък ти си убеден, че са извънземни. Това те ли ти го казаха или е твое предположение? И от какво всъщност се ингересуват тези извънземни според теб? Какво точно правят/търсят на Земята?

• Автор

още един с общите приказки, затова euronews.bg TV слага надпис такъв:

no Comment - на последната глупост .............. и отива да си почива

преди 13 минути, some_spirit написа:

още един с общите приказки, затова euronews.bg TV слага надпис такъв:

no Comment - на последната глупост .............. и отива да си почива

Да, тук всички сме превзети телепатично и затова предполагам, че също имаме нужда от почивка... но пък ми се стори доста странно това с космите и не вярвам извънземните да се интересуват точно от окосмяването ни. Затова и питам за някаква по-логична причина за присъствието им. Разбира се, ако искаш и имаш какво да кажеш.

преди 1 час, some_spirit написа:

олеле това май се казваше че хуманитарно зомби (превзет телепатично човек) ми пише някакви общи приказки, за да се замаже положението

Ти виждаш ли ги тези извънземни, или само си ги фантазираш?

преди 3 часа, Solly написа:

Не, не се 'вижда".

И "не е върху психиката му" - влиянието дето било оказало пагубно това че бил чел нещо си. Четенето на нещо си не е основното - психозата е основното и тя търси да се проектира през подходящия за нея филмов сценарий. Когато е налице психоза винаги ще се намери - или "нещо дето било прочетено" или нещо си, дето било видяно във филм или клипчета...

Психозата е онова, което пришпорва субекта да си намери "онова, сред което да си повярва и да се филмира и си докара преживявания че е "истинско". Както сте се изписали по форума - един е със нагласен сценарий за някакъв "върховен креатор", другия - е с владика и висши сфери, третия е с астрални, дето иначе ги нямало, ама имало извънземни. четвърти бог му бил обяснил за отвъдното докато бил в кома и той си направил анжелизъм... и така нататък - всеки с неговите си измишльотинки сред които се гушка като няма сред какво.

Така, че... съветът "да си прочетял нещо си позитивно" е същото като заблудите му. Дали заблудата ще е 'позитивна" или негативна е само въпрос на сценариите да съвпаднат с 'полезни проекции' от които тревожността, объркването и депресията да намалеят. Всичко това нито е 'добро', нито е "вреда", защото и двете са относителни, контекстуално и субективно зависими.

• Автор
преди 3 часа, Solly написа:

Ти виждаш ли ги тези извънземни, или само си ги фантазираш?

фантазирам си ги, признавам си сбъркал съм че има извънземни енергийни разуми и че има телепатия, айде всички със здраве и така нататък,  всеки си тика количката както сам си знае

(това беше  в кръга на майтапа да не сте си помислили че е вярно първото изречение в този  пост ха ха)

лягам на леглото и си фантазирам че съм в телепатична  връзка с някакъв енергиен  разум, който  иска да ме превземе и как да ви кажа пуска ми мисли от които много ме боли главата, направо ще експлоадира на моменти, имам психоза според рамус че има телепатия обаче много ме боли тази глава и нищо не помага за тази болка така че телепатията е истинска, енергийния разум и той е истински, как искам да спре само тази болка толкова е силна дори ще подпиша декларация че имам някаква си психоза само и само да спре боленето ........ема временно само да си почина малко и аз имам граници на търпимост на болките

преди 9 часа, some_spirit написа:

фантазирам си ги, признавам си сбъркал съм че има извънземни енергийни разуми и че има телепатия, айде всички със здраве и така нататък,  всеки си тика количката както сам си знае

(това беше  в кръга на майтапа да не сте си помислили че е вярно първото изречение в този  пост ха ха)

лягам на леглото и си фантазирам че съм в телепатична  връзка с някакъв енергиен  разум, който  иска да ме превземе и как да ви кажа пуска ми мисли от които много ме боли главата, направо ще експлоадира на моменти, имам психоза според рамус че има телепатия обаче много ме боли тази глава и нищо не помага за тази болка така че телепатията е истинска, енергийния разум и той е истински, как искам да спре само тази болка толкова е силна дори ще подпиша декларация че имам някаква си психоза само и само да спре боленето ........ема временно само да си почина малко и аз имам граници на търпимост на болките

Помоли енергийните разуми да те излекуват. Те имат тази сила, но първо трябва да ги възприемеш не като врагове, а като приятели!

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Дали заблудата ще е 'позитивна" или негативна е само въпрос на сценариите да съвпаднат с 'полезни проекции' от които тревожността, объркването и депресията да намалеят. Всичко това нито е 'добро', нито е "вреда", защото и двете са относителни, контекстуално и субективно зависими.

Колкото и да са субективно зависими, все пак позитивните нагласи влияят положително върху мислите и живота, докато негативните имат отрицателно влияние. 

Скоро си бях купила една книга, която беше доста страшничка за четене и въпреки, че авторът е много добър писател-фантаст, който пише доста увлекателно, след прочита на по няколко страници вечер, предпочетох да я подаря на един познат, защото оказваше негативно влияние на психиката ми.

преди 16 часа, some_spirit написа:

да напиша все пак виждането за думата Конституция какво е (че затриха другата тема):

Кон + прости девойчета

Преместена е, защото не касае религиите и/или мистиките и/или езотериката. 

Цитат

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел. Теми публикувани в грешен раздел се изтриват или местят без предупреждение.

Основната разлика между човек и/или извънземно и/или твар е, че човек прощава. 

В този свят има чудеса, но те не са благодарение на извънземни, а на човеци с изградени морални и/или интелектуални и/или чувствени характеристики. 

Въпроса е кое е простим грях? 

преди 1 час, Solly написа:

все пак позитивните нагласи влияят положително върху мислите и живота, докато негативните имат отрицателно влияние. 

:) Едни заблуди имали позитивно влияние... а други заблуди - негативно.... И ползата била от първите. Обаче и двата типа са заблуди.

Колкото до спорните ползи от "позитивните заблуди" е писано и изследвано доста сериозно - още от времето на модата и популярността им преди над век. Нещо повече - с позитивните заблуди се ангажира сериозно именно съзнанието, в опит да се противодейства на негативните и травматични записи. С други думи - налага се да се лъже целенасочено и в това се ангажира и съзнанието.

Нуждата да се реализира полза като се ИЗБЯГА от условно-негативните нагласи ги прикрива. А те са много важен елемент за съвсем друг подход - този на осъзнатото и систематичното им "отработване". Така даден субект, в опит да избяга и скрие болезнените и неприятните си "нагласи" ( условно ) сам се лишава от пътя да ги "излекува" без нуждата от автолъжи, като това е единствения практически проверен подход, който връща в пътя на развитието и израстването, вкл е и силен самопознавателен "трамплин" и катализатор. Но се иска кураж, искат се качества, иска се и подкрепа и преодоляване на инстинктивните съпротиви в програмите в зоната на несъзнаваното.

Това са проблемите на афирмативния подход в психичната намеса... Нещо като кафето - временна полза, повече в чувствен и емоционален план, която обаче има физиологична цена, както и това че изисква нови и нови дози и все по-голямо ангажиране със следващата доза.

Както се вижда и сред форума, Зависимите ползват афирмативни сценарии за да се откопчат от деструктивни зависимости, но в мозъка им вече всички мрежи, които са отговорни за образуването на зависимост, "си искат" обект... и те се вкопчват в афирмациите си, защото им дават илюзията че "вече са си ок". Аналогично същото протича като схема и сред всяка зависимост. ВЕче са ОК, но само временно - именно защото не се реализира "вмешателството" и остава само 'повторението'.... и самозалъгването "маст гоу он".

Заради това терапевтиране на травматични проблеми и зависимости чрез афирмации са само в краткосрочен план, а не за самозалъгване за цял живот, защото за друго няма кураж, няма мотиви, и няма значение... Обаче такива са повечето... и потъването в лични филмирани измислици им е далеч по-лесно и магнетично. И играта си върви така до края... и КАЛДАТА чудесно показва това чрез няколкото си "знакови" автори на никове.

Но и не е само това - във филмираните лични сценарии се потъва и заради психични девиации и предразположеност към различните шизоидни типологии. И афирмациите по този начин им се явяват нещо като "спусък" и ги разгръща. Тук сред КАЛДАТА има 4-5 ника, които са дигиталните "лица" на проблемните си автори, докато играят сред форума на филма си.

Основните проблеми идват от това че в съзнанието се инжектират заблуди, които са сугестивни лъжи. ЛЪЖАТА е изключително сложно психично явление и в мозъка е налице един сериозен проблем с тях - налага му се да се "раздвоява" ( условно ) . Налага се вътрешната реалност "да се разцели" и това разделя и вътрешната същност и атакува общата 'цялост". Само хора добре запознати и компетентни в тази материя имат познанията какво означава това, особено в дългосрочен план...

Напротив, целта на терапевтите е точно такава да те извади от негативните нагласи като ти посочва решения които да влияят позитивно на съзнанието и живота ти! В противен случай, нямаше да има никаква полза и нужда от терапевти.

преди 7 минути, Solly написа:

В противен случай, нямаше да има никаква полза и нужда от терапевтите.

:) Целта на терапевта го сведе до доставчик на "приятна дрога"... След като нищо не разбираш от тия работи, идват и изцепките

Да, да извади от проблемните нагласи, за да прекъсне негативния филм. И в първи моменти, на първи стъпки афирмацията има значението на "начало", но основната цел на такъв подход е да се възвърне възможността за отработване и чрез достатъчен когнитивен потенциал да се тръгне бавно  трудния път на "лекуването", а не на бягането и голото заместване. Иначе при определени типологии травмирани или зависими това въобще е невъзможно.,..

Терапевт, който работи преди всичко с афирмативни подходи е измамник, печалбар или просто некомпетентен. В зоната на "сивите" саморасли тарикати, дето изкарват разни "курсове" това върви чудесно... но това не са терапевти...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.