Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 4 минути, Solly написа:

Напротив, целта на терапевтите е точно такава да те извади от негативните нагласи като ти посочва решения които да влияят позитивно на съзнанието и живота ти! В противен случай, нямаше да има никаква полза и нужда от терапевтите.

Всеки психотерапевт трябва да се абстрахира от субекта! Всяка проява на емпатия или обратното ще доведе до изкривена психика и в повечето случаи ще е вредна за пациента! 

Целта на психотерапевта е пациента сам да се излекува, т.е. той не трябва да е катализатор, а да помогне субекта да проумее къде е сгрешил и намери сам решение на проблема си. 

Няма как един терапевт да даде мотивация!!!  

• Отговори 777
  • Прегледи 87,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 10 минути, (:IdioibI:) написа:

Няма как един терапевт да даде мотивация!!!  

Психотерапевтите използват похвати за насочване на мислите и вниманието от един ъгъл към друг ъгъл, и целта е човекът изпаднал в дълбока дупка или депресия да излезе от нея именно като промени мисленето и нагласите си. 

преди 14 минути, _ramus_ написа:

:) Целта на терапевта го сведе до доставчик на "приятна дрога"... След като нищо не разбираш от тия работи, идват и изцепките

Да, да извади от проблемните нагласи, за да прекъсне негативния филм. И в първи моменти, на първи стъпки афирмацията има значението на "начало", но основната цел на такъв подход е да се възвърне възможността за отработване и чрез достатъчен когнитивен потенциал да се тръгне бавно  трудния път на "лекуването", а не на бягането и голото заместване. Иначе при определени типологии травмирани или зависими това въобще е невъзможно.,..

Терапевт, който работи преди всичко с афирмативни подходи е измамник, печалбар или просто некомпетентен. В зоната на "сивите" саморасли тарикати, дето изкарват разни "курсове" това върви чудесно... но това не са терапевти...

Ами няма никаква измама ако крайната цел е човекът изпаднал в дълбока депресия, да се отърве от негативните мисли обсебили съзнанието му.

Била съм в такова състояние преди години и говоря от личен опит. 

преди 16 минути, Solly написа:

Психотерапевтите използват похвати за насочване на мислите и вниманието от един ъгъл към друг ъгъл, и целта е именно човекът изпаднал в дълбока дупка или депресия да излезе от нея именно като промени мисленето и нагласите си. 

Излиза, че само депресивните имат нужда от помощ. :) Какво правим с агресивните? :) 

Цитат

Хетероагресията, от психологична гледна точка, може да се разглежда като явление на индивидуалното развитие. В началото на своето развитие, човекът използва предимно физическа агресия, която е близка на архаичните модели в еволюцията. На следващия етап се научава да борави с вербалната агресия, за която цел си служи с „втората сигнална система“ и накрая култивира социално агресията си под формата на т.нар. индиректна агресия.

Агресия – Уикипедия

• Автор
преди 1 час, _ramus_ написа:

:) Едни заблуди имали позитивно влияние... а други заблуди - негативно.... И ползата била от първите. Обаче и двата типа са заблуди.

Колкото до спорните ползи от "позитивните заблуди" е писано и изследвано доста сериозно - още от времето на модата и популярността им преди над век. Нещо повече - с позитивните заблуди се ангажира сериозно именно съзнанието, в опит да се противодейства на негативните и травматични записи. С други думи - налага се да се лъже целенасочено и в това се ангажира и съзнанието.

Нуждата да се реализира полза като се ИЗБЯГА от условно-негативните нагласи ги прикрива. А те са много важен елемент за съвсем друг подход - този на осъзнатото и систематичното им "отработване". Така даден субект, в опит да избяга и скрие болезнените и неприятните си "нагласи" ( условно ) сам се лишава от пътя да ги "излекува" без нуждата от автолъжи, като това е единствения практически проверен подход, който връща в пътя на развитието и израстването, вкл е и силен самопознавателен "трамплин" и катализатор. Но се иска кураж, искат се качества, иска се и подкрепа и преодоляване на инстинктивните съпротиви в програмите в зоната на несъзнаваното.

Това са проблемите на афирмативния подход в психичната намеса... Нещо като кафето - временна полза, повече в чувствен и емоционален план, която обаче има физиологична цена, както и това че изисква нови и нови дози и все по-голямо ангажиране със следващата доза.

Както се вижда и сред форума, Зависимите ползват афирмативни сценарии за да се откопчат от деструктивни зависимости, но в мозъка им вече всички мрежи, които са отговорни за образуването на зависимост, "си искат" обект... и те се вкопчват в афирмациите си, защото им дават илюзията че "вече са си ок". Аналогично същото протича като схема и сред всяка зависимост. ВЕче са ОК, но само временно - именно защото не се реализира "вмешателството" и остава само 'повторението'.... и самозалъгването "маст гоу он".

Заради това терапевтиране на травматични проблеми и зависимости чрез афирмации са само в краткосрочен план, а не за самозалъгване за цял живот, защото за друго няма кураж, няма мотиви, и няма значение... Обаче такива са повечето... и потъването в лични филмирани измислици им е далеч по-лесно и магнетично. И играта си върви така до края... и КАЛДАТА чудесно показва това чрез няколкото си "знакови" автори на никове.

Но и не е само това - във филмираните лични сценарии се потъва и заради психични девиации и предразположеност към различните шизоидни типологии. И афирмациите по този начин им се явяват нещо като "спусък" и ги разгръща. Тук сред КАЛДАТА има 4-5 ника, които са дигиталните "лица" на проблемните си автори, докато играят сред форума на филма си.

Основните проблеми идват от това че в съзнанието се инжектират заблуди, които са сугестивни лъжи. ЛЪЖАТА е изключително сложно психично явление и в мозъка е налице един сериозен проблем с тях - налага му се да се "раздвоява" ( условно ) . Налага се вътрешната реалност "да се разцели" и това разделя и вътрешната същност и атакува общата 'цялост". Само хора добре запознати и компетентни в тази материя имат познанията какво означава това, особено в дългосрочен план...

защо не престанеш да пишеш абсолютни тъпанарщини за психологията, за психиката, за мисленето като цяло, писанията ти нямат нищо общо с истината (действителността) как функционира психиката на един човек, писанията ти (обясненията ти) са как нещо си било психично явление и това явление минавало през един неврон и общия моабет на празноглавието след това следва и дотам са обясненията

преди 3 часа, Solly написа:

Помоли енергийните разуми да те излекуват. Те имат тази сила, но първо трябва да ги възприемеш не като врагове, а като приятели!

ама ти не четеш ли какво писах, те тези енергийни разуми ми пускат силна болка в главата, а ти ми викаш да ме излекували и да са ми приятели, това е типично писание на превзет телепатично човек, който пише съвсем глупости, някой те е накарал да напишеш тези изречения чрез телепатично управление  на мисленето ти, защото ме караш да направя нещо което ще  е в моя вреда, а не да ми помогне

преди 1 час, some_spirit написа:

те тези енергийни разуми ми пускат силна болка в главата

То мисли, че като разбереш страданието си => болката в главата ти ще изчезне. :) 

Твоята грешка е: Че считаш разума за енергия! => Знайно е, че пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т.е. се запазва с времето, т.е. за силните болки в главата ти не са виновни извънземните, а други духове. :) 

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

То мисли, че като разбереш страданието си => болката в главата ти ще изчезне. :) 

Твоята грешка е: Че считаш разума за енергия! => Знайно е, че пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т.е. се запазва с времето, т.е. за силните болки в главата ти не са виновни извънземните, а други духове. :) 

ти в съзнание ли си или си мъртво пиян като пишеш тези глупости

други духове няма, има само извънземни духове (разуми), астрален свят няма

защо не престанеш да пишеш абсолютни тъпанарщини за психологията, за психиката, за мисленето като цяло, писанията ти нямат нищо общо с истината (действителността) как функционира психиката на един човек

За него по-важно е когнитивната страна, т.е. човек с развити познавателни способности може да се справи дори с извънземните. :)  

преди 1 минута, some_spirit написа:

ти в съзнание ли си или си мъртво пиян като пишеш тези глупости

други духове няма, има само извънземни духове (разуми), астрален свят няма

Квантово е! За някои съм мъртъв, а за други съм пиян. :) 

• Автор
преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Основната разлика между човек и/или извънземно и/или твар е, че човек прощава. 

ok, тогава вземи да простиш  на всички животни, които ние човеците сме убили за да ядем месото  им, прости им ти и Господа ти че ги убихме

как ти звучи това а,

съжаляваме че ви убихме, но е много хубаво да се яде месо ........ ха ха ха

преди 4 минути, some_spirit написа:

ok, тогава вземи да простиш  на всички животни, които ние човеците сме убили за да ядем месото  им, прости им ти и Господа ти че ги убихме

как ти звучи това а,

Някаква ерес е. 

И твоята вяра е ерес, т.е. виниш извънземните. Те не са по-различни от човеците. 

• Автор
преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:
преди 19 минути, some_spirit написа:

как ти звучи това а,

Някаква ерес е. 

по кой параграф е ерес я кажи, нещо джижи бижи така пишело в Библията че моето писание е ерес, нещо доста си се объркал в констатациите си

и по принцип на мен изобщо не ми пука какво пише в религиозната ви Библия и как вие религиозните хора живеете според правилата на Библията, това си е ваше залитане на религиозно вярващите, така че това че смяташ че това е ерес е само за някакъв религиозен кръг от хора

току-що, some_spirit написа:

по кой параграф е ерес я кажи, нещо джижи бижи така пишело в Библията че моето писание е ерес, нещо доста си се объркал в констатациите си

Въобще! :) 

Ако си гладен, то ... ето ти един труп:

Spoiler

image.png.77c9fd538af6b6feb10849667ce86fcb.png

Имам и един по-пресен. :) 

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Въобще! :) 

но това е според теб само, ти май изобщо не се замисляш, че за да се яде месо първо трябва да се убие някое животно, отговори ми на този въпрос

преди 1 минута, some_spirit написа:

но това е според теб само, ти май изобщо не се замисляш, че за да се яде месо първо трябва да се убие някое животно, отговори ми на този въпрос

Защо да се убива? Има доволно мъртви по естествен начин. :) 

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Защо да се убива? Има доволно мъртви по естествен начин. :) 

я пак, нещо май се правиш на идиот, има си кланници там се убиват прасета, крави, биволи, пилета разфасоват се и после в магазините се продава месото им, правят се салами, шунки, пъстърми, пушени гърди, пастет все от месо, какво ме баламосваш с тези естествено умрели животни

преди 6 минути, some_spirit написа:

я пак, нещо май се правиш на идиот, има си кланници там се убиват прасета, крави, биволи, пилета разфасоват се и после в магазините се продава месото им, правят се салами, шунки, пъстърми, пушени гърди, пастет все от месо, какво ме баламосваш с тези естествено умрели животни

Не се правя, а съм идиот. :) 

Явно имаш проблем с идиотите. :) 

преди 19 часа, some_spirit написа:

някъде в цялата тема съм писал и защо тази енергия я има  само в превзет друг мисловен разум, защото я няма никъде другаде ха ха , какво стана с въздуха ви, всичко е енергия и така нататък, много знаете за извънземните откъде ха ха, но все глупости май

Може ли да покажеш например с AI изображение как тази енергия излежда?

• Автор
преди 34 минути, Гoст написа:

не се занимавам с AI чат бот изобщо, защото това е компютърна програма, тя не може да мисли, нито да рисува, нито да прави музика, защото няма никой в една програма за компютри колкото и сложна да се направи

може вие да пробвате AI да ви направи картинка за мисловна енергия как изглежда, но той AI няма как да види как изглежда тази енергия щото няма очи да речем, може да има някаква си база данни голяма от изображения на тази тема за мисловна енергия и нещо ще ви покаже, какво точно не е ясно

преди 46 минути, some_spirit написа:

не се занимавам с AI чат бот изобщо

Тогава ти я нарисувай и сподели. :) Какво ти липсва смелост или умения??? :) 

преди 1 час, Гoст написа:

Ето какво спрeтна Copilot:

th?id=OIG2.8s8.4DO0b4ClIHdbGCtf&pid=ImgG

• Автор
преди 23 минути, (:IdioibI:) написа:

Тогава ти я нарисувай и сподели. :) Какво ти липсва смелост или умения??? :) 

Ето какво спрeтна Copilot:

th?id=OIG2.8s8.4DO0b4ClIHdbGCtf&pid=ImgG

е и, това на картинката е някакъв мозък сложен в центъра, оцветен в синкаво и някакви светлини и хистограми (графики) около него, мисловната енергия със сигурност няма биологична материя в нея, а на картинката има, тоест това е глупост тази картинка да се нарече мисловна енергия

тя мисловната енергия с човешките очи не може да види, писал съм го много пъти

преди 2 часа, Гoст написа:

енергия излежда

енергията не може да "изглежда".... :) както и да е. Така, че... каквото и да е изображение, от който/което и да е - е фейк и измислица.

А тия дето "виждат" енергиите, разумите, извънземните, астралите... си имат диагноза.

Разбира се налице е едно генетично неврологично явление, при което перцепцията от едно сетиво се интерпретира от друга за него зона. Така миризмата се чува, вкусовете се "виждат"... но това няма нищо общо с изтрещяването и психичните диагнози.

тя мисловната енергия с човешките очи не може да види, писал съм го много пъти

Защо мислиш, че ползвам очите си? :) Ползвам друг сетивен орган. :) 

• Автор
преди 2 часа, _ramus_ написа:

Така миризмата се чува, вкусовете се "виждат"...

гледай сега това няма как да стане, миризмата не е звук, тя е мисъл, звука също е мисъл но по-друг, досега не съм чувал миризма да звучи като звук, за вкусовете е подобно, не могат да се виждат

всъщност ето ти един начин миризми и звук, представяме си един музикален инструмент със струни и като се свири на струните на тях ще се вижда някаква миризма на мисъл как излиза от струните когато докосваме струните, но това е комбинация някаква си - това е директно от нематериалния извънземен енергиен разум идеята ..........

да да той нематериалния разум ги може такива доста, но сега не ги помня и яко чернилка

преди 7 часа, some_spirit написа:

те тези енергийни разуми ми пускат силна болка в главата

А защо са предпочели точно на теб да ти пускат болки в главата?

Нали ти казах да се сприятелиш с тях. Тогава няма да ти пускат болки! 😁

Парадоксът е, че в тема "какво е това нещо Човек" си имитират бъбрене дигитални сенки на бърборковци.

Още в първия пост на темата, авторът заявява, че човекът е енергиен разум. А в темата си говорим за енергийни разуми, т.е. за човеците, както и за извънземни енергийни разуми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.