Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 1 минута, Solly написа:

И питаш! Как от кого - от Твореца, който ни е създал разумни същества.

Питам, защото моя разум който също е даден свише ми казва, че няма прераждане!!! 

Явно Вашия Творец е фалшив. :) 

• Отговори 777
  • Прегледи 87,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

• Автор
преди 3 минути, Solly написа:

къде го този ваш Творец тоест Бог, аз наоколо в Слънчевата система знам че има  едни други неща наричат се извънземни енергийни разуми и тези разуми са превзели телепатично почти всички хора, къде е Твореца да ви спаси а ..........защо твореца допуска да са ви превзели мисловно

току-що, (:IdioibI:) написа:

Питам, защото моя разум който също е даден свише ми казва, че няма прераждане!!! 

Явно Вашия Творец е фалшив. :) 

Явно не можеш да четеш знаците, които Творецът дава. Разумът ти не следва правилната посока, а се отклонява от нея. 😉

• Автор
преди 3 минути, Solly написа:

къде го този ваш Творец тоест Бог, аз наоколо в Слънчевата система знам че има  едни други неща наричат се извънземни енергийни разуми и тези разуми са превзели телепатично почти всички хора, къде е Твореца да ви спаси а ..........защо твореца допуска да са ви превзели мисловно

току-що, some_spirit написа:

Всичко е Бог и Бог е във всичко!
Той е толкова огромен, че няма как малко човече като теб да го види. Все едно бактериите живеещи в твоето тяло да те видят.

преди 1 минута, Solly написа:

Явно не можеш да четеш знаците, които Творецът дава. Разумът ти не следва правилната посока, а се отклонява от нея. 😉

Кои знаци? Препоръчаните или стандартните?! Моя разум не се отклонява на някъде, а ми позволява да отличавам истината от лъжата. 

• Автор
преди 2 минути, Solly написа:

Разумът ти не следва правилната посока, а се отклонява от нея. 

и коя е правилната посока да попитам или кой определя коя посока е правилната

правилна посока на кое, какво ще си мислиш ли

преди 4 минути, Solly написа:

Всичко е Бог и Бог е във всичко!
Той е толкова огромен, че няма как малко човече като теб да го види. Все едно бактериите живеещи в твоето тяло да те видят.

Бози Бог каква връзка има с Твореца? :) 

• Автор
преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Бози Бог каква връзка има с Твореца? :) 

бог и твореца не беше ли едно и също нещо

току-що, some_spirit написа:

Бог е имал идея, а Твореца я е сътворил. ;) 

• Автор
току-що, (:IdioibI:) написа:

Бог е имал идея, а Твореца я е сътворил. ;) 

е защо  така твореца той няма ли идеи също или не може да мисли

преди 2 минути, some_spirit написа:

Изглежда за него не е.

преди 7 минути, some_spirit написа:

и коя е правилната посока да попитам или кой определя коя посока е правилната

правилна посока на кое, какво ще си мислиш ли

Правилна посока е обективната посока, която дава рационални отговори.

преди 4 минути, Solly написа:

На тъпи въпроси нямам отговор!

Да съм твърдял, че идеята ти за прераждане е тъпа??? 

Нали знаеше всичко, т.е. кое ти пречи да споделиш истината??? Разума ли???

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Да съм твърдял, че идеята ти за прераждане е тъпа??? 

Тъпо е да разделяш Бог от Твореца!

Тъпо е и човек да се прави на по-тъп отколкото е! 

преди 1 минута, some_spirit написа:

е защо  така твореца той няма ли идеи също или не може да мисли

Сътворил, т.е. той е и съавтор!!! От Бог идеята, а от Твореца творчеството и = става Свят! :) 

току-що, Solly написа:

Тъпо е, че разделяш Бог от Твореца!

Тъпо е и човек да се прави на по-тъп отколкото е! 

Да ти приличам на бракоразводен адвокат??? :) 

преди 18 минути, Solly написа:

Изглежда за него не е.

Е, няма как да знам как е при съществата от трети пол. :) В "моя свят" е така, т.е. от един е идеята, а друг я ражда. :) Двамата са съавтори на творбата!!! :) 

• Автор
преди 44 минути, (:IdioibI:) написа:

От Бог идеята, а от Твореца творчеството и = става Свят! :) 

не знаех че има два Висши идиота,  единия бил бог другия  творец ......

преди 6 часа, Theros написа:

Прераждането обяснява характера и способностите, навиците, комплексите и предразположенията, много по-убедително от наследствеността.

това е фейк. Обяснява го за лузъри и неграмотници - вероятно така им се струва, защото за наследствеността се изискват много знания и много учене... А и достатъчно IQ. И понеже тия условия са рядкост, идват приказките и филмите на един или друг.

преди 5 часа, Solly написа:

Разумът ти не следва правилната посока

Ако разумът имал "ПРАВИЛНИ ПОСОКИ", значи че не е никакъв разум. ДАДЕНО и РАЗУМ... са пълен носенс - ако въобще знаеш какво означават тия думички. Всъщност няма как да знаете - то тия работи не са за дечица и виртуални популисти.

преди 5 часа, Solly написа:

Явно не можеш да четеш знаците, които Творецът дава.

ААА - освен "осъзнаването", чиято клиширана патеричка служи за обяснения на делюзиите, другото са "знаците"... Особено - "знаците" от бог или пък от "ангелите хранители"... Или пък от свишите същества, дето иначе "напътствали" със "знаци", правилни мисли, даване на възможности...

Едни специални отворковци ги виждали, даже и осъзнавали... - поне те така се фантазират. Щото ако някой не ги напътства или закриля, определя, задава, подава правилното... те са затънали в едно голямо НИЩО и толкова да им трябват патерички... миличките! :) 

преди 24 минути, _ramus_ написа:

ДАДЕНО и РАЗУМ... са пълен носенс - ако въобще знаеш какво означават тия думички. 

Всъщност , първо се научи да пишеш , защото - носенс - такава дума не съществува .

И второ . Дадено и Разум - даден разум - започва от генетичната информация , която се предава от поколение на поколение . Обаче ти си пропуснал някои уроци в 10 - ти клас ( ако имаш изобщо диплома за десети клас ) . 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всъщност , първо се научи да пишеш , защото - носенс - такава дума не съществува .

Цитат

Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. 

Определени човеци не желаят да се научат. За тях е по-важно да споделят възникналата емоция в тях в следствие споделеното от друг или други. 

Някои субекти са емоционално обременени, т.е. те са подвластни на емоциите, а не на разума си. Поради тази причина пропускат определени "буквички". ;) 

Дали ще го изпише "носенс" или "нонсенс", то вложения смисъл е безсмислено"!  

Все пак уважавай свободния изказ. Моля! 

Някой да ти е правил забележка (критика), че си ползвал латински букви в ника си?! 

Мир вам. Амин .... и ... Нищо лично! 

преди 9 часа, some_spirit написа:

не знаех че има два Висши идиота,  единия бил бог другия  творец ......

Идиомите са много. Те са специфични за даден език, т.е. висшите знания няма как да ги придобиеш, ако другият е с нисши.

НО, по-ми-е-интересно да споделиш на какъв език комуникираш с извънземния разум?  

п.п. Вече знаеш, че има два типа малоумници, но това не е истината, т.е. малоумниците са повече. :) 

• Автор
преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

НО, по-ми-е-интересно да споделиш на какъв език комуникираш с извънземния разум?  

на каквото падне, на мисли направо но и с думи на български,  когато се говори с думи (да речем два човека си говорят) то всъщност всяка дума си има съответно мисловно значение и се вижда това значение и така разбираме коя дума какво значи, иначе думите са просто звуци от букви без съдържание

например изречението: "кажи му на твоя приятел да не прави така" - това "му" какво значи можеш ли да ми кажеш, да не би кравата да "муу" мучи на село

"кажи на твоя приятел да не прави така" - така как ти звучи изречението без "му"

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Ако разумът имал "ПРАВИЛНИ ПОСОКИ", значи че не е никакъв разум.

А за какво служи Разумът? Ако не за откриване на правилните посоки.

преди 11 часа, _ramus_ написа:

това е фейк. Обяснява го за лузъри и неграмотници - вероятно така им се струва, защото за наследствеността се изискват много знания и много учене... А и достатъчно IQ. И понеже тия условия са рядкост, идват приказките и филмите на един или друг.

Ама разбира се, като използваш определения от типа на "лузъри и неграмотници" сякаш това вече те прави по-умен, а казаното истина. Ами не е, а ти си си все същия простак. Науката не е обяснила нищо от споменатото от мен. И не знам защо така честичко се опитваш да минеш за неин говорител, въпреки невежеството си.

преди 1 час, some_spirit написа:

всяка дума си има съответно мисловно значение

Всъщност е обратното. Първо е значението, а думата е само условно представяне и то частично. Също както душата и тялото. 

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Дадено и Разум - даден разум - започва от генетичната информация

На никого не казвай че бог ти е пошепнал тази дивотия. :)  Средното ти образование е обикновена гола дупка, и то "дупнишка". За бакшишите може и да ти стига, но за нещо повече е тотална щета.

Почни първо с уики и що е това РАЗУМ. Значението на думичката ... означава също и че КАЛДАТА не е училище за неграмотници и комплексари с божествени мании.

преди 1 час, Solly написа:

А за какво служи Разумът? Ако не за откриване на правилните посоки.

Ми сигурно на теб за това "ти служи", :) но за други разумни хора той не им служи, а в някакъв смисъл "ТЕ му служат". 

Не че би разбрала, но и не ме интересува особено да се напрягам да обяснявам на емоционални първолаци. Ако бяхте инвестирали в повечко учене, а по-малко във свободни и потребни фантазии, можеше сегашната картина да е друга. 

Разбира се - ученето дава по-високи резултати и при хора със съответни психични и когнитивни дадености, които имат значение, но само относително. Защото и тук има бебчо, със  заявени "2 висши", но когнитивния му отпечатък сред форума е на ниво 5-6 клас. Именно той е примерът за това че "МАТЕМАТИКАТА" не е никакъв път към бог... както и сама по себе си не е никакъв път, заникъде...

преди 52 минути, Theros написа:

Науката не е обяснила нищо от споменатото от мен.

за неграмотници - вероятно. А и само за една психична типология най-важното й е "обясненията"... , правилното, истината... и писаното от някого да й допадне, за да се фантазира сред него.

преди 52 минути, Theros написа:

като използваш определения от типа на "лузъри и неграмотници" сякаш това вече те прави по-умен, а казаното истина.

само да ти напомня отново, че тук някои хора си ПИШЕМ... само пишем.

Казванията, изказванията, посочванията, натъртванията - сред виртуална форумна комуникация са просто фантазиите на изгубените сред сънищата си.

Определенията на рамус, не целят той да бил "по-умен", нито пък ти с този си коментар би постигнал същото. Ако прочетеш внимателно това изречение би схванал намека, но едва ли имаш толкова в "пипито".

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Ми сигурно на теб за това "ти служи", :) но за други разумни хора той не им служи, а в някакъв смисъл "ТЕ му служат". 

То като "служиш на разума" се получават простотии като тези в последнити ти мнения (всъщност мнения на "разума" ти, а не точно твои). Та въпросния "разум" сето "в някакъв смисъл" му служиш, е просто симулация на такъв, приемана без много задълбочаване, просто за да оправдаеш автоматичните действия (и мисли) и зависимости за пред себе си. За разумния човек винаги водеща е волята му, дори в думи като "да бъде Твоята воля Господи, не моята"...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.