Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 13 часа, Solly написа:

Бог е безкраен, безформен и трансцендентален

И според теб това е най-важното, основното и са определящите части на Бог ли? Т.е. това е твоята Света троица. 

С какво тази твоя измислица се отличава спрямо измислицата на християните и по-точно се явява противоположна вяра?!

Атеизмът не е по-различен от другите религии, но демотивира човеците. 

Човек който счита, че Бог е трансцендентален отрича, че Бог е и в него! Отрича, че Бог е и в светлината, и в топлината, и в душата му

Същността на нещо (Бог като обект за изучаване) не е безгранична, безформена и трансцендентна, а в граници, с форма и иманентен в този свят

Ти в този свят ли си или не??? - Бог няма как да е нищо! 

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Поредната пиянска изцепка от отборчето на изтрещелите запалянковци.

И какво толкова те интересува мнението на пияница и на "изтрещели запалянковци"?! :) 

Като не ти е интересно, то за какво изобщо обръщаш внимание на въпросните? :) 

• Отговори 777
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

на 8.02.2025 г. в 8:21, Solly написа:

Не се отклонявай от въпроса. Като не знаеш - кажи не знам, и недей да празнословиш.

Ти се отклони от темата, т.е. за теб Бог (безформения, безкрайния и трансцедентния) е по-важен от човек. 

Като не знаеш какво е човек, то за какво отново и отново да говорим за безформените, безкрайните и трансцедентни неща?!

Какво е характерно за човек: Той е склонен да споделя неща които го вълнуват. Концентрира мислите си върху какво съм аз и как живея в този свят!? Него не го интересуват противоположните неща! Обръща внимание на сходните. Спори, за да разбере с какво другия ще му е полезен?!  

на 10.12.2024 г. в 21:57, some_spirit написа:

с нематериалния извънземен разум сме сключили нещо като облог или наддаване дали ще ме превземе

"Чакай малко" .... хм ... (понеже сега се зачетох на зад в темата ти ...) 

По спомен (да не се връщам да търся цитат отново) сподели, че извънземния са те е "окупирал" посредством телепатия. 

Значи, ти си се обложил с него или тях, а после твърдиш, че те е/са "окупирал/и", т.е. считаш, че извънземните са опасни за човечеството ли?! 

Поставил си темата, за да разбереш какво е човек и как може да ти помогне в победата ти над извънземните!? ОК

В този случай какво очакваш от човек? Да ти помогне, за да победиш извънземните ли?! 

Едно мога да споделя с теб: Човек сам води "Своята" борба, но извънземните са както "вятърните мелници" в едно произведение на Мигел де Сервантес.

преди 51 минути, (:IdioibI:) написа:

Ти се отклони от темата, т.е. за теб Бог (безформения, безкрайния и трансцедентния) е по-важен от човек. 

Човекът е като една прашинка от Цялото. 

Непрекъснато умират хора и светът продължава съществуването си, без значение какъв е бил човекът, който е умрял.

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Човек който счита, че Бог е трансцендентален

Трансценденталността е философско понятие, което се отнася до нещата, които надхвърлят границите на човешкото разбиране и опита. Тя се използва в контекста на метафизиката, епистемологията и философията на религията, за да опише нещата, които са отвъд човешките възможности за разбиране и описване. В този смисъл, трансценденталността е свързана с идеята за нещо, което е по-високо от човешкото съществуване и разбиране.

...

В този смисъл, всички идеи относно Бога, са наши лични интерпретации. Без значение чии са идеите , описанията и тълкуванията относно Бог, без значение дали са дадени в религиозни писания, или във философски трудове на известните философи, те са лични проекции. 

преди 7 минути, Solly написа:

Човекът е като една прашинка от Цялото. 

Непрекъснато умират хора и светът продължава съществуването си, без значение какъв е бил човекът, който е умрял.

Да, но е и вечен по подобие на Бог, т.е. не може да се прероди в този свят. ;) В този свят остава тленното от него, но и някакъв дух в децата му. 

Отделно това, то знайно е и това: Този свят е с начало и край! Като изключиш неговата материална същност, то има и имагинерна компонента. 

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Този свят е с начало и край!

Този свят има начало и край, само за отделният човек, или отделното същество. Извън това, светът е безкраен, както и Бог е безкраен!

преди 9 минути, Solly написа:

Този свят има начало и край, само за отделният човек, или отделното същество. Извън това, светът е безкраен, както и Бог е безкраен!

И мислиш, че това е важно за човек ли? 

Аз като човек вече не съществувам. Само се водя по документи такъв. 

"Образа" ми тук е такъв = какъвто го "проектирам"! 

И съм подвластен на Бог, т.е. не на безкрайния твой бог, а на моя Господ, който се е възнесъл при Отца си и т.н. 

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

на моя Господ, който се е възнесъл при Отца си

Този твой господ/господар, е бил един смъртен човек, който е нямал силата да спаси дори себе си, а вие вярвате че ще ви спаси вас. А от какво ще ви спаси, пак не сте наясно, но пък вярвате, че щял да ви спаси от нещо си.

преди 35 минути, Solly написа:

Този твой господ/господар, е бил един смъртен човек, който е нямал силата да спаси дори себе си, а вие вярвате че ще ви спаси вас. А от какво ще ви спаси, пак не сте наясно, но пък вярвате, че щял да ви спаси от нещо си.

Нещо не си разбрало какво проповядва християнството, а уж си с претенции, че си начетено. :) 

Аз не се нуждая от спасение. Моля се моите наследници да живеят по-добре от меня. Те вече не са деца, т.е. не се налага да се грижа за тях, и за да не им преча съм се оттеглил. = Един вид аз съм ги спасил от своето присъствие, т.е. чакам си да възкръсна в Божието царство, спокойно и безгрижно. = Това е моя комунизъм и принцип: От всеки според способностите и на всеки според потребностите, а който желае повече, то да работи повече! Така е успял моя отец и така аз съм успял в този свят. Останалото съм го оставил на свободната воля на наследниците ми, за да го ползват при необходимост по тяхна преценка. 

Мир Вам. Амин

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

това най -вероятно е така защото си с раздвоение на личността

Това от годинките на пиянства ли е - "раздвоението"? :) Или е раздела - от глупав, по-глупав?

Кукуригуто решил нещо си с "нека" - и питам го що, след като мен не ме интересува и нито е питал някого, нито въобще е наясно кво е това дето го "иска" и защо го иска, след като се отнася до други, а не до него? Отговорът е отново пълни бъхлнуваници и нескопосани бъркотийки.

Това "НЕКА" си го набутай някъде при вечността... :) дълбоооооко набутване - много навътре... Оформят се два лагера от изтрещели другарчета - едните са наивисти, другите са "интелектуалчета", щото са се научили да папагалят философски и религиозни изцепки. И двете групи се надпреварват който, от която е... да си кудкудяка с привиждането че си е в неговия си курник...  и в него е най-топло, чисто и приветливо и няма по-голяма благодат за която и друга кокошка да дойде в техния убав курник.

И всичко това е само за фантазии и борба за внимание... на комплексарчета, самотници, изтрещели и филмари... спасяващи се сред техните си сънища. Тия народни баналности вървят по всички популистки канали, що да не и в КАЛДАТА...

преди 5 часа, Solly написа:

наши лични интерпретации. Без значение чии са идеите , описанията и тълкуванията относно Бог, без значение дали са дадени в религиозни писания, или във философски трудове на известните философи, те са лични проекции. 

Трябва да споменеш и твоите си "лични интерпретации" в това обобщение, с което "креатора" се превръща в най-обикновена дъвка за комплексари, с която имитират че се "хранят".

Непрекъснато кукувичкаш с номера "колко сте заблудени вие", а моите заблуди са истински...

И апропо - сливенският пияндурник отново те хвана на къс пас, с глупостите си... и само за да извади на светло твоите глупости. Таман сте си лика-прилика.

преди 6 часа, Solly написа:

В този смисъл, всички идеи относно Бога, са наши лични интерпретации.

В кой смисъл, т.е. в трансцедентния ли или в иманентния? :) 

Бог съществува ли или не? Без значение дали е с форма или без форма, бе значение дали е безкраен или е трансцедентален. 

Има и друго: Идея за Бог е едно, а друго е вяра в един Бог. 

Тук (в темата) разискваме какво е човек. "Даде тон и завъртя" темата към Бог.

С какво са по-добри твоите интерпретации относно Бог?!   

Ще ползвам една не до толкова приета книга от православните християни:

Цитат

Религията като вяра и учение за живота носи идеята за Цялост. Тя е единство в йерархията на възможностите човешки. Единство е, защото търси, посочва и осъществява съвършенството, Пътят на обожествяването.

Ваклуш Толев.

Човек няма как да боготвори безкрайното, безформеното и трансцедентното!  

Самата същност на човек е подобна на Божията същност!  

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Непрекъснато кукувичкаш с номера "колко сте заблудени вие", а моите заблуди са истински...

Себе си ли имаш предвид?

преди 4 часа, _ramus_ написа:

да си кудкудяка

А ти защо кудкудякаш в курника?! 😁

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Самата същност на човек е подобна на Божията същност!  

Как ще докажеш, че твоята същност е подобна на Божията!

преди 10 минути, Solly написа:

Как ще докажеш, че твоята същност е подобна на Божията!

Ти за човек ли ме възприемаш? :) 

Няма как този ми образ тук да има доказателствена стойност. :)  

Тук в тази тема , перфектно всеки се описва .

Всеки си има стил , с който го и запомнят , оставя следа след себе си и гради Вечността си , която е под строг контрол от Бога . Всеки ще си получи заслуженото и ще си го получава във Вечната непрекъснатост и безкрайност .

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Не само в тази - сред всяка тема чудесно се описваш. Освен наглостта и наивността да подражаваш на пастор, покровител и вестител, се раздуваш и да си ясновидец - кой какво щял да си получи и как ще си го получил. Даже и с абсурдната 'вечна непрекъснатост и безкрайност'... Сред която , обаче ти идваш и си отиваш и се чудиш как да си оставиш глупостите да привлечеш внимание с нещо си. Уж е безкрайност и е непрекъсната, а теб те е нямало в нея преди "баба ти рускинята"... преди таксито и бакшишите, преди комата, опитите за клипчета, религия и останалите неграмотни комплексарщини и мачовски лични легенди - от където и което докопаш.

И да - направо е като 'стил'... Бебчото, астралното кукуриго, сливенския пиандурник и креаторната кифла - всеки си има негова приказка за която той е сред калдата да й се прави на глашатай, защото чрез нея той се преживява на велик, вместо самотник, лузър, изтрещял или комплексар.

преди 20 минути, _ramus_ написа:

подражаваш на пастор, покровител и вестител, се раздуваш и да си ясновидец - кой какво щял да си получи и как ще си го получил. Даже и с абсурдната 'вечна непрекъснатост и безкрайност'... 

Каквото съм видял и почувствал - споделям . 

И не подражавам , а съм такъв . 

А ти като не вярваш във Вечността на човека , си е твой проблем .

Достатъчно е изписано и филмирано , за това какво следва след смъртта - аз само напомням ... 

преди 21 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И не подражавам , а съм такъв . 

:lol6:Лъжец!  И бог ли излъга че "си спрял пиенето" - в комата? 

Още колко измислици и твои легенди, лъжи. раздувки и заемки си снесъл, за толкова години... И имаш наглостта да се цепиш за някаква си "вечност"... с клишетата на 'добрините", като платежно средство...

преди 21 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Каквото съм видял и почувствал - споделям .

Не думай - няма такава ценност, просто! Направо КАЛДАТА е щастливия форум с толкова много ЦЕННИ споделящи. :) всеки на неговото си - в опит все пак да покаже че неговото е важно, нужно ценно и стойностно не само за него си. 

Обаче... дори негово не е. Миксовете и сборките от всенародни и достъпни клишета и ефтини и масови популизми са си просто в схемата на всеки търсещ да се преживее на нещо повече от което е... И да - "такъв си си" :) 

Самозабравихте се - заради липсата на "граница"... всеки си потъва в неговото си... под претекст че 'споделял' ... цветните си измишльотинки..

преди 26 минути, _ramus_ написа:

:lol6:Лъжец!  И бог ли излъга че "си спрял пиенето" - в комата? 

Още колко измислици и твои легенди, лъжи. раздувки и заемки си снесъл, за толкова години... И имаш наглостта да се цепиш за някаква си "вечност"... с клишетата на 'добрините", като платежно средство...

Не думай - няма такава ценност, просто! Направо КАЛДАТА е щастливия форум с толкова много ЦЕННИ споделящи. :) всеки на неговото си - в опит все пак да покаже че неговото е важно, нужно ценно и стойностно не само за него си. 

Обаче... дори негово не е. Миксовете и сборките от всенародни и достъпни клишета и ефтини и масови популизми са си просто в схемата на всеки търсещ да се преживее на нещо повече от което е... И да - "такъв си си" :) 

Самозабравихте се - заради липсата на "граница"... всеки си потъва в неговото си... под претекст че 'споделял' ... цветните си измишльотинки..

Спрях го . И не съм лъжец .

Добрините като  платежно средство - това си е твоя налудност . 

Добрините са нещо свещени действия , който всеки  може да направи за себе си и за другите .  

Да , ценност съм , особено в  сравнение с теб .

Аз съм си добре , и не завиждам на другите , както ти завиждаш .  И за разлика от теб не се срамувам от това ,което съм .

Ти си този , който се е самозабравил с негативното си поведение и лъжи , ама си е за теб . Аз , с каквото мога помагам .

Дано Бога ти даде разум да видиш красотата на живота и съществуването като човек .

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 26 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз съм си добре

това е задължително мото на всеки самозаблудник и изтрещял, до степен на клише.

Добрините са нещо свещени действия

Добрините не са ли и да се научиш да пишеш, да говориш, да се изразяваш и да се образоваш... ? Гънките на мозъка "добрини ли са" или от тях зависят?

А иначе, за 'помагането' - на кой си мислиш че ги пробутваш тия глупости? :) Щото си е типично клише за самозабравен комплексар и самотник, с проблемно детство. 

Сред изтрещелите сред КАЛДАТА това си е станало банално клише - всички се натискат да се изживяват на "помагачи", на добряци, на разбирачи на "свещености" и "духовности", на житейски мъдрости и съветници докопани популизми и народни банализми. 

Иначе - наивни та дрънкат, но силата на уверенията колко са възвишени, добри и споделящи... че даже и алтруисти. По брой на алтруистични форумни герои, сигурно КАЛДАТА е на в челните места сред виртуала... И моделът, и героите са като от конвейра "правени".

За мен това е падение, но за малките душици това е средство да сънуват че "живеят". Иначе алтернативата е потъване сред блатото, дето е отвътре... и от което се сънуват как са "изплували".

Дано Бога ти даде разум да видиш красотата на живота и съществуването като човек .

ЧОВЕК! ??? :) На теб бог ти даде "разум ли"? Схващаш ли с "божествения си разум", че репликираш фенката на креатора, с която (заедно с фантазния пасторски папагал) сте в отбора на наивистите - с IQ колкото на бълха?

Жалко е, но не бих паднал чак толкова че да те съжалявам...

преди 1 час, _ramus_ написа:

Добрините не са ли и да се научиш да пишеш, да говориш, да се изразяваш и да се образоваш... ? Гънките на мозъка "добрини ли са" или от тях зависят?

А иначе, за 'помагането' - на кой си мислиш че ги пробутваш тия глупости? :) Щото си е типично клише за самозабравен комплексар и самотник, с проблемно детство. 

Сред изтрещелите сред КАЛДАТА това си е станало банално клише - всички се натискат да се изживяват на "помагачи", на добряци, на разбирачи на "свещености" и "духовности", на житейски мъдрости и съветници докопани популизми и народни банализми. 

Иначе - наивни та дрънкат, но силата на уверенията колко са възвишени, добри и споделящи... че даже и алтруисти. По брой на алтруистични форумни герои, сигурно КАЛДАТА е на в челните места сред виртуала... И моделът, и героите са като от конвейра "правени".

За мен това е падение, но за малките душици това е средство да сънуват че "живеят". Иначе алтернативата е потъване сред блатото, дето е отвътре... и от което се сънуват как са "изплували".

ЧОВЕК! ??? :) На теб бог ти даде "разум ли"? Схващаш ли с "божествения си разум", че репликираш фенката на креатора, с която (заедно с фантазния пасторски папагал) сте в отбора на наивистите - с IQ колкото на бълха?

Жалко е, но не бих паднал чак толкова че да те съжалявам...

Не знам за другите форуми, може би ти ще разкажеш . 

Няма за какво да ме съжаляваш , със сигурност съм по - добре от теб .

преди 1 час, _ramus_ написа:

Какво да се направи в този контекст ? Освен да те съжали човек . 

Такива окаянци са много , които не могат да осъзнаят , че свободата е нещо ,което човек също заслужава . Особено свободата да направиш добро , наред със свободата да бъдеш себе си . Необвързаността със скруполите от осъждане , за това че си добър човек , който се опитва просто да се наслади на способностите си , а не - да се доказва пред някого ...

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всеки си има стил , с който го и запомнят , оставя следа след себе си и гради Вечността си , която е под строг контрол от Бога . Всеки ще си получи заслуженото и ще си го получава във Вечната непрекъснатост и безкрайност .

Цитат

Ние сме безнадеждно неопределени. Отчаяно отказваме да се вместим в крайни цели, чиито граници би ни диктувала някаква конкретна природа. И това не е чудно, защото, ако Бог е безкраен, тогава и Неговият образ може да бъде само неопределен и безкраен. Не може да съществува дефиниция за човека.

Кой е човекът? | Православен свят

"Говори" само за себе си, т.е. не всеки е искрен.

Видно е, че има и безнадеждно неопределени. Те не описват себе си, а описват другите или Бог или извънземните.  

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Особено свободата да направиш добро , наред със свободата да бъдеш себе си

Кой е "себе си", Изтрещелият също е "себе си". Налудният - също. Садистите, психарите, дори тия в затворите за престъпления - всички са 'себе си'. Всеки сакат - също е "себе си"... и отново се "мери" според тия като него. Всеки бавноразвиващ - също е "себе си"... :) но така е като си научил да плямпаш клишета, които нито разбираш, нито някога ще можеш. 

Толкова си неграмотен и невеж - за каква точно 'свобода' се правиш че разбираш, с тия си банализми, дето ги папагалиш от народните популизми за неграмотници и психично-пропаднали, защото са "техния език и толкова им е "пипето"... Кога въобще ти ще имаш "свободата" да вникнеш в живота и разнообразието му... да доловиш широтата или дълбочината. 

За каква "свобода" въобще се фантазираш че "имаш"... след като си още на патеричката "бог ми каза, аз го почувствах"? Та ти още сред детски филми живееш и само щото сред филмчето ти си намерил да повтаряш разни думички и ти се дуеш колко си ... "добър"... Още  не знаеш  къде се слага запетая, нито 'способностите' са да се "наслаждава" някого...

"Окаянци - още няма такава дума в българския език" , а като прочетох как точно ти правиш "забележки" за думички в българския език... - точно ти... :lol6:

Още гледаш непознатите думички в речници и гугъл, още четеш популярни историйки и зяпаш да се хванеш за нещо - кой кво казал, кой какво написал... и понеже си невеж и елементарен, толкова и можеш само да вдяваш. И сред тази "немотия" и нищета... и той "помагал"... :) Всъщност тия като теб, като с "твоята немотия" и те жадуват за "помагане" и някой да им помага. И някои "помагачи" развиват синдром така колко са важни и как "помагат на всички хора". Именно проповедниците и презентаторите са типажа като твоя сред тоя раздел - фантазьорите как "помагат" като "споделят истината" - до степен че чак "мисия". :) 

Сред детският свят, за децата, си е така. Никога няма да разбереш колко по-голям, широк и дълбок е света, вселената, живота, хората... за "големите хора"... И ти ще папагалиш за 'свобода' - някаква си... :) И ти се правиш на "благодетел" с "нека" - по маниера на пияндето от Сливен, дето и той научил да имитира религиозните популизми... 

преди 17 часа, Solly написа:

Как ще докажеш, че твоята същност е подобна на Божията

Не е нужно доказателство на очевидното. Аз (и всеки друг) мога да проявя всички качества и добродетели на Бог. Разбира се, не в съвършенство и с нужното време и усилия, но затова се говори за подобие. Същността е това  - духовно присъщият потенциал, даден изначално от Бог на човека, който ние можем да разгърнем в живота си. Отрицателното в човека не съществува в абсолютен, а само в относителен смисъл, но това е друга тема.

преди 17 минути, Theros написа:
преди 17 часа, Solly написа:

Как ще докажеш, че твоята същност е подобна на Божията

Не е нужно доказателство на очевидното. Аз (и всеки друг) мога да проявя всички качества и добродетели на Бог.

Очевидното... ??? :)

Той можел да "прояви всички качества и добродетели"... можел - значи може и да НЕ ГИ ПРОЯВИ. 

Всички качества ... на бог - това означава всеки от абсолютните МУ КАЧЕСТВА - което ти нямаш никакъв шанс да "проявиш", още повече че удобството на идеалната проекция е именно "да не е достижима" за проявление... :) 

Глупостите - също може да ги проявиш, както и инфантилната си същност, което значи ли че и това са "от качествата и добродетелите на бог".

Много е удобно "да не се доказва очевидното" под предлог "не е нужно". Щото ако беше нужно... нямаше никакъв шанс, с тия поредни комплексарщини.

преди 50 минути, _ramus_ написа:

Той можел да "прояви всички качества и добродетели"... можел - значи може и да НЕ ГИ ПРОЯВИ. 

Взети съвкупно, не може. Всеки неизбежно ще прояви определен набор от тях, а останалите ще продължат да са латентни в него. Т.е. в състояние на неопределеност м/у притежаване и непритежаване (зависи от смисъла, който се влага в думата). Няма как да има човек без качества  - това е абсурд. Няма как и да се твърди, че някое качество е абсолютно непостижимо. Всички възможности на човека съществуват потенциално в неговата същност, в духа, като разликата с Бога е само, че м човека те не са проявени до съвършенство. 

Вижда се как спекулираш наблягайки на отрицателното, но последното е нищо, без това, което отрича. Самата представа за отрицателност не може да я има без първо да сме "срещнали" в живота действително съществуващото, положителното. Последното съдържа в себе си и отрицанието си, без обратното да е вярно. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.