Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

Не знам коя свиня изтри написаното от мен снощи, но свинският резултат се вижда по-горе. 

• Отговори 777
  • Прегледи 87,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 11 минути, Theros написа:

Не знам коя свиня изтри написаното от мен снощи, но свинският резултат се вижда по-горе. 

Дааа - вижда се. :)

Чудесно е писменото слово - остава отпечатъкът на " духовните и възвишените" изтрещявания на автора си. Вкл и с последната си възвишена и духовна изцепка, която е цитирана тук. Нарцисът е не прощава, ей...! :) 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Дааа - вижда се. :)

Чудесно е писменото слово - остава отпечатъкът на " духовните и възвишените" изтрещявания на автора си. 

Да де, когато имаш на разположение тъпи модератори, които да трият тенденциозно мнения, можеш да си пишеш всичко. 

Тъпата свиня бадр ти е много удобен, признавам ти го.

• Автор
преди 1 час, Theros написа:

Но животните нямат способността да мислят поради това, че все още не са способни да проявят и използват висшите си психически способности.

такова ту, животните могат да мислят

:) Да, да - за нарцисът винаги проблемът за да не става на неговото, е някой друг, някъде там... Всеки му е длъжен, неговото е най-важно, героят му е център на вселената ( поне на неговата)... който му пречи е... някакъв си - от злобен и завистлив , до прасета, тъпчовци... Той е нормалния, той дискутира и затова е сред форума и останалите малоумия от личното си съчинение. 

Списваш си сам комплексарския си автопортрет, а после ревеш за памперси. Но пък... понеже си възвишен и духовен... и си мисионер, вестител и посланик... комплексарското личице зад маската е единствения чудесен резултат на разкриване сред идиотизмите които сипеш вече толкова години тук. 

Верно е, че доста време трябваше... докато падне тая маска, и не като да не е с моята скромна помощ. :) Иларион може само да ми благодари... ( някой ден).

преди 22 часа, _ramus_ написа:

:) Сега, бебчо, да ти обясня като за малоумен че КАЧЕСТВАТА НА БОГ, са абстракции под етикета абсолютни, и нито са конкретни, нито са видими, нито са осезаеми. Отличаемостта идва от конвенцията в значенията на етикетите и нивото на обобщенията в абстракциите. За да се реализира отличаемост сред абстракциите се изисква усвоени умения и опит в абстрактното мислене и някои интелектуални "КАЧЕСТВА" ( които също нито са видими, нито осезаеми по признаци)

Така също - нито едно качество не е нито отрицателно, нито положително, нито някой се занимава да "го отрича" - особено в думичките на рамус. 

Та ето ти поредната бебчова 'провокация и манипулация' която раждаш само и само да си пазиш фантазните си щуротийки. И някъде в друго далечно прераждане може и да се научиш да мислиш, без някой да ти (по)дава "залъгалки". Така си роди поредните глупотевини и лични психотични монолози пред екрана, които са си признаци на оглупяване и психози.

Бебчо чети бавно ... бавно и, ако е нужно - на глас. Бавноразвиващите дори и с "две висши" явно имат проблем с прочита на дисонансен текст. :) Трудно е за бебчовци - винаги зад всичко стои страхът да не си изгубят залъгалката... и владиците да им сменят памперсите.

Получила съм известие , че си отговорил на поста ми за концерта , обаче е "зачистен " и поста ти и моят включително.

Предполагам по твоя молба , тъй като и без това цялата ви кореспонденция тук е спам и 1 пост повече или по-малко не би имало значение .   Така , че не виждам друго основание , заради което да са премахнати постовете ни . 

Надявам се да ме известиш на ЛС за въпросният концерт , понеже живо се интересувам от предстоящото събитие като почитател на Моцарт .

преди 10 минути, _ramus_ написа:

:) Да, да - за нарцисът винаги проблемът за да не става на неговото, е някой друг, някъде там

Добре, нарцис съм. А ти какво си с тези непрестанни оффтопици и оценки? А бадр какво е след като ти позволява всичките тези безкрайни волности. Именно безкрайни, безскруполни, до дупка. Хайде поне веднэж отговори честно и откровено без да прехвърляш фокуса обратно към питащия. Ама няма да го направиш, защото нищетата ще проличи Бадр, а ти ще отговориш ли. Това нормален раздел ли е? Прекрасно знаеш, че не е. Или пак да се оплача на арменския поп, щото ти си некъдърник и страхливец и нищо не можеш да направиш. Пък ако не искаш, още по-зле за теб.

преди 28 минути, Inana.. написа:

Предполагам по твоя молба

грешно предположение. Датата е 20 март, Шумен, диригент е Старозагорския владика Киприян. Друго в момента не знам. Няма нужда от лични съобщения, сама ще намериш инфото и начина.

Колкото до спама - бебчото така се беше вперил в загубата на неговите скъпоценни фантазии, че дори и не забеляза колко други коментари са изтрити. Понеже той... въобще не е нарцис, де. :) 

преди 24 минути, Theros написа:

Това нормален раздел ли е?

Бебчо - точно нарциса в теб не ти дава да забележиш че най-яркият ненормалник сред КАЛДАТА си ти. :) Това е твоят отличителен знак и сам се докара до него.Ако зависеше от мен бих те сложил сред психиатричен кабинет, особено с  разказите за 'големите жертви' които си направил за да стигнеш до тук, както и останалите елементи от изтрещялата ти лична легенда!!! 

Какви ли не идиотизми си спамил къде ли не, по много теми - пак заради психозата си колко си духовен, каква духовна истина си прозрял и как мисията ти е да я посланичиш на бездуховните. Това са налудни състояния, при това от много години. Минал си и през зависимости и лечения от тях... и тепърва си увиснал и сред други зависимости.

Не знам близките ти дали са забелязали, но принципно нарцисите са много умели в прикритието и маскировката - особено нарцисите с уклон към шизофренични състояния. Отгоре на всичко - те винаги са били проблемни и в отношенията си с другите хора, въпреки маскировката и възможността й да заблуждава с имитацията на сигнали. Годините ти сред КАЛДАТА го опримериха доста забележимо.

На твое място бих бил облекчен че духовния ти герой си го срина - поне така още известно време ще се покажеш в "натюрел" и ще оставиш писмените си самостоятелни описания за тъжните истории на проблемните душици.

преди 38 минути, _ramus_ написа:

Бебчо - точно нарциса в теб не ти дава да забележиш че най-яркият ненормалник сред КАЛДАТА си ти

Защото споделям мнения по гимите? Но пък ти с неспирните провокации, като това "бебчо" ли си нормален. Тук няма изискване и критерий за това дали дадено мнение е вярно, затова че аз се вписвам в рамките на нормалността тук. Дали се вписвам в твоите лични представи за нормалност не интересува никого. И самите опити да ги представиш като някакви, общи е ненормално. Само това, че модераторите ти позволяват безкрайни повтарящи се провокации те държи във форума и ти дава възможност да подсържаш илюзията си, че си нещо повече от "невежите", "некомпетентните", "фантазьорите" и т.н. Аз затова твърдя, че модераторите са истинските идиоти. И се вижда, че не е като да нямам оснонание.

преди 12 минути, _ramus_ написа:

грешно предположение.

Нищо де , аз ще очаквам да ми споделиш афиша .

преди 15 минути, _ramus_ написа:

но принципно нарцисите са много умели в прикритието и маскировката

Между другото , това ти твърдение е оксиморон .

Нарцистичното личностно разстройство се отличава с грандиозност , с нужда от възхищение , с чувство на право над емоциите на другите , с арогантно отношение и поведение , с експлоатиращ маниер и т.н.

Никой нарцис не му минава и за част от секундата през ума да се Прикрива или да манипулира в тази насока .

Нарцисизмът , в общо приетата психологична рамка се води болестно състояние , но дали наистина е така ? 

Интерпретацията на съответните симптоми често размиват границата между болестно състояние и самочувствието , изградено след съзнателен дълъг житейски цикъл . 

За мен NPD  вече трябва да излезе от списъка за лечение като предизвикателно състояние на психичното здраве .

В Динамиката на днешният свят няма как да се спират едни естествени процеси като повишаване на качеството на Вибрация на индивида , в следствие на неговото Духовно Израстване . 

Защото когато Пораснеш , няма как да не Проявяваш всички онези симптоми филтриращи образа на нарциса .

С днешна дата такива "пациенти " са залъгалки на психотерапевти  и "касичка за наивници ". 

преди 2 часа, Inana.. написа:

Нарцистичното личностно разстройство се отличава с грандиозност , с нужда от възхищение , с чувство на право над емоциите на другите , с арогантно отношение и поведение , с експлоатиращ маниер и т.н.

Никой нарцис не му минава и за част от секундата през ума да се Прикрива или да манипулира в тази насока .

Не е зле да се четат популярни извадки, от популисти и начинаещи, но нарцисизма не се обозначава само с неговото "личностно разстройство". 

А второто изречение е родено само от невежество и не ми се занимава да го коментирам, нито е темата тук за това.

Освен това - ти си също ярък форумен пример за "нарцис" и в дамско проявление не е нещо особено различно от това на 'бебчото', така, че всичко в последния ти коментар се върти около задължителната представа че 'ти си си ок" и това "не е нещо особено", пък и с "размити граници"... :) 

Твърде си далеч от компетентност по въпроса, но не пречи на никого да се фантазираш за обратното.  Фантазирането сред КАЛДАТА, особено някои характерни автори на никове, си е част от театъра им пред огледалото, а шизофреничните елементи допълват чудесно типологията и се "смесват" доста забележимо.

Най-характерният елемент на нарцистични черти в характера са реакциите, когато " не става на твоето". Докато това не стане достатъчно отчетливо, нарциса може да изглежда в очите на другите хрисим, толерантен, загрижен, дори съпричастен. Последното дори той самият го вярва дълбоко и много държи на него... докато не се появи подходящия тригър.

Колкото до 'порастването' - няма проблем да се фантазираш и относно него... Само че фантазиите са си някъде в твоята глава. Порастването ( развитието към зрялост) е друга бира, която още не си опитвала, но не че това има значение... важни са ви фантазиите и потъването сред личните ви измишльотини и нагласени лични легенди. Всичко останало е плява и нарциса никога не се задоволява, нито позволява нещо да се изпречва на пътя му. Никога не прощава, особено по време на криза - защото всяко нещо, в което той вижда спънка да е "както е по представите и фантазиите му", той ще го бори "сякаш на живот и смърт". Липсата на граница, в която да намери начин да се 'спира', да различава... е съвсем характерен признак и е белег за нивото на нарцистичното разстройство.

И между другото - нарцистичното разстройство може да не е "личностно", а да е с друг произход и да рефлектира и проявява ограничено, или пък със все повече задълбочаващи се кризи. При бебчото най-вероятно от наследено от родител, по-скоро "майка му"..., като това е предположение от обща статистика + някои характерни елементи в поведението и реактивността, както и в пропуснато инфо относно личния му живот...

Каквото и да е - НАРЦИСТИЧНИТЕ девиации са както и зависимостите - корените им се намират в семейството и трайни и дългосрочни дефицити, възникващи по време на личностното формиране. Така те остават за цял живот.

Както и че.. дори и по време на тежки кризи, нарциса се фантазира че го прави за добро, че е "заради другия/другите" и дори с "елементи на саможертва" във фантазиите. Така той ги ползва за да направи от тях специфичен въображаем контекст, в който постъпките му да са "естествени и нужни, дори важни или заради "мисия" ", с цел да избяга от конфликт и дисонанс...

Различните характерови типологии са само част от компенсационното поведение на "нарциса" по време на криза. Има остри и гневни хора, които реагират бурно - с думи, с дела... Обикновено това е повече краткосрочно. Но има и други, за които това може да се превърне в основна цел и да ги мотивира много дълъг период да обмислят стратегия, начини... да ги следват неотстъпно и безкомпромисно...

Всичко това е - защото са наранени, превърнато в травма, дълбоко отпечатано някъде в душите им, че онова, в която са вкопчени и на което държат... никога не могат и не трябва да го "изпускат повече". Крайните случаи се смесват с това дали са интелигентни, дали са налице други девиантни психоелементи и дали са достатъчно 'предпоставени' за да отпаднат задръжните и предпазни механизми.

В литературата най-ярък пример за характерен нарцис е ОТЕЛО и Шекспир чудесно е описал образа му, дори и опит за неговата душевност, терзания, страхове... Всички престъпления от ревност, принципно издават нарциса, в добавка към други девиации и детско-юношески травми. И да - неизбежно това рефлектира в цялостното личностно развитие.

Именно заради всичко това - острите форми на нарцистични изблици няма как да са съвместими с духовното развитие, което се основава на личностното такова, преди него. Просто няма как... Не и че като ги като ги няма нарцистичните проявления всичко в личностното развитие е ок. :) 

Нарцистичните проявления в девиациите и абнормалността им не трябва да се бъркат с т.н. "здравословен егоизъм, който включва и някои елементи на нарциса в него". Хора, които са наясно, с достатъчно компетентност, опит и познания - няма как да сбъркат в оценките си.

преди 5 часа, Theros написа:

Бадр, а ти ще отговориш ли.

Ето.Отговарям ти.

Не ме вълнува твоето мнение по този, онзи или който и да е въпрос.Напълно безразлични са ми и жалките ти напъни.

Не ме интересува и оценката ти за раздела или модерацията.Ти си невежа в религиозните въпроси и твоите мнения са нескопосан спам.Но никой не те спира или пречи да си пишеш щуротиите.

Именно ти нарушаваш правилника, но понеже обидите са персонално към мен, а у мен те предизвикват единствено насмешка, ако ти издействам наказание ще означава, че все пак придавам някаква тежест на твоите глупости.Нападки към личността на опонента издават единствено слабостта на употребяващият ги.

Само с едно съм съгласен.Обръщението "Бебчо" ми изглежда неестетично, по добре звучи "Младенец" и отразява много точно психологичната ти възраст.   

В един форум се предполага, че човек влиза за да дискутира основно по темите и за забавление с други участници, а не някой маниак постоянно да му прави психо-анализи и да го обижда. Очевидно не си наясно с това и се вижда по развитието на темите. Разбирам и че не ти пука, но пък щом на един участник се позволява нещо, то би следвало и на другите да се позволява. Рамус системно спами и нарушава правилата без да му се трият мненията, но снощи, когато и други участници направиха същото, някой побърза да изтрие мненията. Да, и на рамус, но тогава защо само снощните. А останалите стотици? Ти не си добър модератор, но по-лошото, май не си и добър човек. За рамус е ясно какъв е..

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Не е зле да се четат популярни извадки, от популисти и начинаещи, но нарцисизма не се обозначава само с неговото "личностно разстройство". 

А второто изречение е родено само от невежество и не ми се занимава да го коментирам, нито е темата тук за това.

Освен това - ти си също ярък форумен пример за "нарцис" и в дамско проявление не е нещо особено различно от това на 'бебчото', така, че всичко в последния ти коментар се върти около задължителната представа че 'ти си си ок" и това "не е нещо особено", пък и с "размити граници"... :) 

Твърде си далеч от компетентност по въпроса, но не пречи на никого да се фантазираш за обратното.  Фантазирането сред КАЛДАТА, особено някои характерни автори на никове, си е част от театъра им пред огледалото, а шизофреничните елементи допълват чудесно типологията и се "смесват" доста забележимо.

Най-характерният елемент на нарцистични черти в характера са реакциите, когато " не става на твоето". Докато това не стане достатъчно отчетливо, нарциса може да изглежда в очите на другите хрисим, толерантен, загрижен, дори съпричастен. Последното дори той самият го вярва дълбоко и много държи на него... докато не се появи подходящия тригър.

Колкото до 'порастването' - няма проблем да се фантазираш и относно него... Само че фантазиите са си някъде в твоята глава. Порастването ( развитието към зрялост) е друга бира, която още не си опитвала, но не че това има значение... важни са ви фантазиите и потъването сред личните ви измишльотини и нагласени лични легенди. Всичко останало е плява и нарциса никога не се задоволява, нито позволява нещо да се изпречва на пътя му. Никога не прощава, особено по време на криза - защото всяко нещо, в което той вижда спънка да е "както е по представите и фантазиите му", той ще го бори "сякаш на живот и смърт". Липсата на граница, в която да намери начин да се 'спира', да различава... е съвсем характерен признак и е белег за нивото на нарцистичното разстройство.

И между другото - нарцистичното разстройство може да не е "личностно", а да е с друг произход и да рефлектира и проявява ограничено, или пък със все повече задълбочаващи се кризи. При бебчото най-вероятно от наследено от родител, по-скоро "майка му"..., като това е предположение от обща статистика + някои характерни елементи в поведението и реактивността, както и в пропуснато инфо относно личния му живот...

Каквото и да е - НАРЦИСТИЧНИТЕ девиации са както и зависимостите - корените им се намират в семейството и трайни и дългосрочни дефицити, възникващи по време на личностното формиране. Така те остават за цял живот.

Както и че.. дори и по време на тежки кризи, нарциса се фантазира че го прави за добро, че е "заради другия/другите" и дори с "елементи на саможертва" във фантазиите. Така той ги ползва за да направи от тях специфичен въображаем контекст, в който постъпките му да са "естествени и нужни, дори важни или заради "мисия" ", с цел да избяга от конфликт и дисонанс...

Различните характерови типологии са само част от компенсационното поведение на "нарциса" по време на криза. Има остри и гневни хора, които реагират бурно - с думи, с дела... Обикновено това е повече краткосрочно. Но има и други, за които това може да се превърне в основна цел и да ги мотивира много дълъг период да обмислят стратегия, начини... да ги следват неотстъпно и безкомпромисно...

Всичко това е - защото са наранени, превърнато в травма, дълбоко отпечатано някъде в душите им, че онова, в която са вкопчени и на което държат... никога не могат и не трябва да го "изпускат повече". Крайните случаи се смесват с това дали са интелигентни, дали са налице други девиантни психоелементи и дали са достатъчно 'предпоставени' за да отпаднат задръжните и предпазни механизми.

В литературата най-ярък пример за характерен нарцис е ОТЕЛО и Шекспир чудесно е описал образа му, дори и опит за неговата душевност, терзания, страхове... Всички престъпления от ревност, принципно издават нарциса, в добавка към други девиации и детско-юношески травми. И да - неизбежно това рефлектира в цялостното личностно развитие.

Именно заради всичко това - острите форми на нарцистични изблици няма как да са съвместими с духовното развитие, което се основава на личностното такова, преди него. Просто няма как... Не и че като ги като ги няма нарцистичните проявления всичко в личностното развитие е ок. :) 

Нарцистичните проявления в девиациите и абнормалността им не трябва да се бъркат с т.н. "здравословен егоизъм, който включва и някои елементи на нарциса в него". Хора, които са наясно, с достатъчно компетентност, опит и познания - няма как да сбъркат в оценките си.

Можеш ли да направиш коректна оценка на текст без субективизъм , без преднамерени емоционални нагласи и без личностна суета ? 

преди 6 часа, Theros написа:

Добре, нарцис съм.

А, не! Във форума по-голям нарцисист от Рамус - няма!

Не можеш да му вземеш първото място, колкото и да се опитваш!

а не някой маниак постоянно да му прави психо-анализи и да го обижда. 

Този маниак прави психо анализи и обижда всички , които дискутират по темите в раздела за Божественото  . Някои хора това ги забавлява и го мислят за нормално , защото са му на нивото . 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

които дискутират по темите в раздела за Божественото 

Няма такава "дискусия" - в този раздел. Ти си неграмотен за да знаеш че празното бърборене на лични фантазми и ползването за същото на няколкото комплексарчета едно от друго не е дискусия и никога не е било. Излишно е да се играете на 'дискусианти" - нито имате общи теми, нито общи въпроси, нито имате умения за дискусия. 

Тия театри между няколко знакови психари са спам при всякакво положение, дори и да изглежда че нещо касае "темата" или "раздела".

Уж имало ОБИЖДАЩ, но пък нямало обидени. Всички духовни артиста се правят че са над нещата, докато си играят на вживянките си "наужким"...

Дори не знаете, нито разбирате какво означава "психоанализ"... :) Но то не е само по това понятие. Така, че на глупостите , фантазмите и простотиите остава само да се забавлявам и не ме интересуват защитните ви кукания. Нито можете да ме спрете, нито нещо зависи от вас. Като искате да си играете на "истини" - има проблем, защото претенциите, ако са автентични, вървят заедно с други работи. А те липсват и нахаканите маниери и папагалските номерца си остават просто празни като космоса и празните ви душици, емнали се да се дуят колко са духовни... наужким. 

преди 5 часа, Inana.. написа:

Можеш ли да направиш коректна оценка на текст без субективизъм

И да мога, и да не мога - това нищо не променя. Така че отговорът е без всякакво значение, вкл и "диалога с теб". 

"Коректна оценка" не се прави на текст - не се правят оценки. Анализ на писмено слово е хибридна зона в познанието и е зависим от насоката и целта. Психопрофилирането по писмен текст изисква сериозна компетентност в няколко доста различни насоки в познанието. Не си човек, който да има понятие за тия работи. Ако имаше - щеше да си проличи. 

Когнитивния ти профил е отдавна известен и добре си си го описала, по всякакви "линии". Диалог с теб няма да има, периодично опитваш, при това доста гъвкаво, но надявам се да схванеш, че е напълно безпредметно. И да не схванеш - все едно. Нищо лично, въпрос на лични принципи и отигран опит - просто съм директен и коректен. И двамата знаем че заигравката с 'аз съм фенка на Моцарт' е блъф и е фейк.

преди 5 часа, Solly написа:

Не можеш да му вземеш първото място

:lol6:"...да бъдеш първи в класация никак не е зле..." - фрагмент от песен на покойния Жоро Минчев...

Само дето класация, обявена от изтрещели, не е нищо и никакво - минава и заминава, както са и те.

В един форум се предполага, че човек влиза за да дискутира основно по темите и за забавление с други участници

ти нямаш с какво да водиш дискусии. Твоята цел е напълно различна от дискусия, вкл и от "забавление". Слонските ти реторики да се представиш за някакъв, който не си, вече са напълно компрометирани и няма как 'да се върнеш обратно' Това е уан-уей, но уей то ритърн.

БЕБЧО, :) Ако щеш да се съдереш, каквито и думички да ми измислиш, каквито и жалки опити и гърчове - просто сам си изгори форумния си театър и геройчето в него.

В един форум се предполага, че човек влиза за да дискутира основно по темите и за забавление с други участници, а не някой маниак постоянно да му прави психо-анализи и да го обижда. Очевидно не си наясно с това и се вижда по развитието на темите. Разбирам и че не ти пука, но пък щом на един участник се позволява нещо, то би следвало и на другите да се позволява.

Ти специално влизаш във форума не за да дискутираш нещо, а за да пробуташ и наложиш своите крайно неосъзнати учения или каквото там смяташ че е.

Тази твоя еклектична смес очевидно  не намира търсения от теб отзвук и е обект на насмешки и критика.

И ти, понеже не си в състояние да я защитиш, се опитваш по един напълно посредствен, но и долен начин, да я пробуташ, като чрез мен или други модератори да елеминираш критиците си.Няма да стане.

И както се вижда, на всеки се позволява да си напише мнението,  без да му се пречи.Единствено, ти, обаче си позволяваш ненормирана лексика.

преди 1 час, _ramus_ написа:

И да мога, и да не мога - това нищо не променя. Така че отговорът е без всякакво значение, вкл и "диалога с теб". 

"Коректна оценка" не се прави на текст - не се правят оценки. Анализ на писмено слово е хибридна зона в познанието и е зависим от насоката и целта. Психопрофилирането по писмен текст изисква сериозна компетентност в няколко доста различни насоки в познанието. Не си човек, който да има понятие за тия работи. Ако имаше - щеше да си проличи. 

Когнитивния ти профил е отдавна известен и добре си си го описала, по всякакви "линии". Диалог с теб няма да има, периодично опитваш, при това доста гъвкаво, но надявам се да схванеш, че е напълно безпредметно. И да не схванеш - все едно. Нищо лично, въпрос на лични принципи и отигран опит - просто съм директен и коректен. И двамата знаем че заигравката с 'аз съм фенка на Моцарт' е блъф и е фейк.

"Чук на вещиците " 

Чезаре Ломброзо 

"Megargee",

хитър рибок си станал след четвърт век обикаляне по форуми , села и паланки 

Научил си се кога да бягаш !

преди 8 часа, badr написа:

Ти специално влизаш във форума не за да дискутираш нещо, а за да пробуташ и наложиш своите крайно неосъзнати учения или каквото там смяташ че е.

Представянето на гледната точка на една или друта религия е нормална част от една дискусия по много теми точно в този раздел. Не е нормално неспирното комевтиране та участниците съчетано с обидни квалификации. По-горе е поредният пример. В правилата за участие, които явно не си чел, твоят "аргумент" не е нарушение, докато моят е. Какво ще направиш по въпроса, модераторе?

Представянето на гледната точка на една или друта религия е нормална част от една дискусия

Само че ти не представяш гледни точки, а настоятелно презентираш своята, вкл и чрез "послания", игри на проповедност и влачене на любимите ти свещени писания. И то не какви да са, а художествени измислици на анонимен автор, който дори и тях копирал от други като него. За спама и игрите на контра въобще няма нужда от коментари.

Вече изтърка понятието "ДИСКУСИЯ", което въобще не означава вживяване в личен театър и безкрайни повторения уж на "гледната точка на религия някоя си".

Представянето и презентирането на "гледни точки" в дискусия, въобще не включва елемента на фанатизъм в тях, само защото служили на презентатора за лични афирмации и си играе сред всяка тема като в негов храм, в който той води служба. 

Нещо повече - представянето на гледни точки на една религия, не означава с нищо че е "лична гледна точка'' За всяка религия може да се прочете, на много места сред виртуала или извън него. Това е напълно достатъчно за да се запознае всеки с "гледната й точка, основните постулати, пълнежа между тях, както и "надстройката". Има дори научна област за това. Но не - всъщност тук работата е настояването че сливането на личността с дадена религиозна гледна точка, е най-важното, като скриване на липсващото лично зад социална заготовка.

Сред форума са налице НИКОВЕ, а не говорители на религиозни гледни точки. НИКОВЕТЕ са проекция на автор в тях - настоява че бил ЧОВЕК и че "човешкото, щастливото, правилното, истинското" е именно неговото. А това са обикновени заблуди, характерни за ранните етапи в израстването и личностното развитие и празното дракане с това по никакъв начин няма как да се оприличи на 'дискусия'.

Проблем сред всяка дискусия е личното пристрастие на дискутиращите по даден казус. Интелигентните и разумни хора могат да различават и разпознават пристрастията си и имат умения да ги превъзмогват. Дискусия е информационен обмен между интелигентните хора. Другото е имитации и бърборкане на субективизми, с цел ползи на субекта.

Не е нормално

С нормалности се дискутира само между нормалните хора (колкото и условно да е). Форумни образи и герои от книжки или филмчета... не се наричат "нормални" и нямат тия характеристики.

И така - игрите на "духовност" са игрички за няколко човеченца, понеже те в тях намерили пристан, утеха, защита и дори утроба. Проблемът с духовността, обаче е, че за нея се изискват някои личностни качества и ниво в развитието. Тия са резултат от изминат път в това развитие, който е от условни етапи в него. Игричките се познават лесно по опитите за имитиране и подражание, според личните представи и заучености на "папагала". Всяка детска игра се основава на симулация на въображаема ситуативност от типа "наужким" и форумните игри на 'духовност' са си съвсем по този модел.

Ето това е основният проблем - избрали сте поприще за личната си детска игра, в което обаче има проблем, защото то не е за деца. Ама можело и да се играе - ами играйте си го, но за друго не става.
Напъните да го представите като "истина" извън детското и ползите в субективен план, вече ви стават проблем. Потъването в субективния ви свят тук сред форума се представя в широк план, и извън вас. Това преобразуване през различията на "другите" не ви носи удовлетворение, особено при пряк досег и директен сблъсък с вашите лични напъни и остра необходимост. 

преди 23 часа, Theros написа:

В един форум се предполага, че човек влиза за да дискутира основно по темите и за забавление с други участници, а не някой маниак постоянно да му прави психо-анализи и да го обижда

Колкото повече му обръщаш внимание, толкова повече ще се занимава с теб.

Не виждаш ли, че за всяко едно изречение изписва цели фермани критика. Има нужда да си начеше клавиатурата! 🤣

преди 10 минути, Solly написа:

едно изречение изписва цели фермани критика

, които болните главици не четат - не могат, щото нямат достатъчно "пипи" и не им стиска да го четат. Емоционално незрели автори на никове така или иначе не могат - значи че не е написано за тях. 

Освен това - само за тях горните ми думи са "критика" и тая думичка има тежестта на неодобрението, почващо още от родителите им. В този смисъл - да са пораснали. Никъде няма в правилата че КАЛДАТА е детски форум. не е писано и че е само за изтрещели комплексари, за да им служи за клуб на зависими, кръчма  и разтуха едновременно. 

Така или иначе се налага да ги търпим и така останалите приемаме истериите, делюзиите и кризите им като забавление. И без това друго няма как, защото няма кой да ги извади от фантазните им зависимости.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.