Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 9 минути, Theros написа:

За разумния човек винаги водеща е волята му, дори в думи като "да бъде Твоята воля Господи, не моята"...

:lol6:чудесен пример как религиозната гола папагалщина не е донесла никакви когнитивни ползи, а само за "бинт за ранени душици, с гнойни душевни ранички".

• Отговори 777
  • Прегледи 87,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 1 час, some_spirit написа:

му

Не разбираш значението на това или мислиш, че без него ще има повече смисъл ли? 

Едното "изречение" е заповедно, а другото е поучително. 

Считаш, че за да има управление, то трябва да се издават заповеди ли?! :) 

Извънземното заповядва, трябва да се изпълни. :) 

В този свят е така, т.е. поучението е по-важно! :) 

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Не разбираш значението на това или мислиш, че без него ще има повече смисъл ли? 

Едното "изречение" е заповедно, а другото е поучително. 

Считаш, че за да има управление, то трябва да се издават заповеди ли?! :) 

Извънземното заповядва, трябва да се изпълни. :) 

В този свят е така, т.е. поучението е по-важно! :) 

аз написах вече, но ти явно не разбираш, "му" частицата нищо не значи, това са звуците "м" и "у" сложени едно след друго, трябва да се види на мисловен език какво е золожено като се каже "му" да се разбира, но си малко далеч от това какво е мисловен език, какво е мисъл, нищо че ги разбираш все пак

един пример ще дам, когато изпитваш страх това е мисъл в главата ти бълбукаща силничко.......наезик със букви е прието да се нарича така "страх"

преди 44 минути, some_spirit написа:

страх това е мисъл в главата ти

Страхът не е мисъл, т.е. той е "надстройка" на уплаха, т.е. това е загнезден в мозъка ти спомен за минало негативно усещане в следствие на получена травма, защото въпреки поучителното "му" не си разбрал предупредителния му звучен характер и си направил своето си, от което е възникнала вреда за теб. = Един вид чуеш ли определен звук и изпадаш в реактивно спрямо негативния ти опит. 

Стигнем ли до "азбуката на нещата" (или звуците из нещата), то важно е децибелите, т.е. именно това влияе върху човек, а не мислите за кое е страшно и кое не е! 

Кое е по-важно: Първо да видиш светлината, а после грохота на светкавицата или обратното? 

преди 1 час, some_spirit написа:

трябва да се види

Ти чакаш какво, първо да видиш, а после да чуеш ли? 

Въпросното "му" за теб нищо не означава, но за друг "дух" означава, т.е. въпросният друг "дух" усеща не отражението на светлината, а друго -> резонанса в мозъка си от трепенията "излъчвани" от другия или другото.   

• Автор
преди 35 минути, (:IdioibI:) написа:

Страхът не е мисъл

не не, точно мисъл си е, има си определен строеж  и постройка мисълта за страх, има измислени и различни видове мисли за страх .........

ще се опитам да ти обясня какво е мисъл,

да вземем думата "мисъл" какво означава на български език, всички знаят какво означава, но в английският език има една дума "missile" (която значи ракета), но тази дума на английски се произнася точно както бългрската дума "мисъл", значи веднъж имаме думата "мисъл" и още думата  "missile" които се произнасят по един и същ  начин, ти как разбираш за какво става дума, за ракета или за "мисъл"

преди 2 часа, _ramus_ написа:

:lol6:чудесен пример как религиозната гола папагалщина не е донесла никакви когнитивни ползи, а само за "бинт за ранени душици, с гнойни душевни ранички".

Защо? Защото отрепката рамус така е казал? Само демонстрираш простащина. С времето все по-упорито.

преди 12 минути, some_spirit написа:

но тази дума на английски се произнася точно както бългрската дума

Ъъъъъ, не владея английския ... :) 

преди 15 минути, some_spirit написа:

ти как разбираш за какво става дума, за ракета или за "мисъл"

Отделно това, то в английския има и други думи, които означават ракета, т.е. мисълта не е като бомба (снаряд) в главата ти. :) 

В мозъкът не хвърчат мисли като "ракети" :), а сигнали от сетивната ти система, т.е. човек когато се страхува не мисли, а реагира по инстинкт, а това е друга тема .... :)  

• Автор
преди 23 минути, (:IdioibI:) написа:

Ъъъъъ, не владея английския ... :) 

Отделно това, то в английския има и други думи, които означават ракета, т.е. мисълта не е като бомба (снаряд) в главата ти. :) 

В мозъкът не хвърчат мисли като "ракети" :), а сигнали от сетивната ти система, т.е. човек когато се страхува не мисли, а реагира по инстинкт, а това е друга тема .... :)  

много си далеч от истината за това какво си, тоест какво представляваш като човек и като мислеща единица

==================================================================

един друг въпрос да питам вярващите в Бог, нали по дефиниция бог бил вечен и нямало начало на съществуването му (иначе ще изплува въпроса веднага кой е създал Бог или как е създаден Бог, а така като е вечен този въпрос отпада), вие как го разбрахте това нещо, бог ви го е казал (може да ви  е излъгал), вие сте го установили че е така или просто хората така смятат че Бог е вечен, но не са го проверявали това нещо дали е така, някакви идиоти написали в Библията че бог е вечен и всички религиозници им вярват

преди 4 минути, some_spirit написа:

много си далеч от истината за това какво си, тоест какво представляваш като човек и като мислеща единица

==================================================================

един друг въпрос да питам вярващите в Бог, нали по дефиниция бог бил вечен и нямало начало на съществуването му (иначе ще изплува въпроса веднага кой е създал Бог или как е създаден Бог, а така като е вечен този въпрос отпада), вие как го разбрахте това нещо, бог ви го е казал (може да ви  е излъгал), вие сте го установили че е така или просто хората така смятат че Бог е вечен, но не са го проверявали това нещо дали е така, някакви идиоти написали в Библията че бог е вечен и всички религиозници им вярват

Сам си си отговорил. От философска гледна точка, а и не само, Съществуването не може да има начало. Начало, съществуване във форма и край могат да имат само отделните прояви и съответните периоди, които го изграждат условно и са част от илюзията за време. Всичко е кръговрат -  всяка проява, почти перфестно синхронизирана с всички останали прояви. "Почти перфектно", защото в проявения свят не моге да има съвършенство. Разумният човек просто ще види в прераждането проява на същия този повсеместен принцип, правещ възможна проявата на Абсолюта, на Бизпределното в ограничина форма (но развиваща се).

• Автор
преди 23 минути, Theros написа:

Сам си си отговорил. От философска гледна точка, а и не само, Съществуването не може да има начало. Начало, съществуване във форма и край могат да имат само отделните прояви и съответните периоди, които го изграждат условно и са част от илюзията за време. Всичко е кръговрат -  всяка проява, почти перфестно синхронизирана с всички останали прояви. "Почти перфектно", защото в проявения свят не моге да има съвършенство. Разумният човек просто ще види в прераждането проява на същия този повсеместен принцип, правещ възможна проявата на Абсолюта, на Бизпределното в ограничина форма (но развиваща се).

празните приказки мястото им е на бунището .........

(имало някакъв проявен свят, това бил нашия свят, а къде  е непроявения свят, той не бил още създаден ха ха ха, тъпотии на килограм, някакви форми, периоди, кръговрат на нещо си, някакво си съвършенство - на какво ли?)

преди 46 минути, some_spirit написа:

нали по дефиниция бог бил вечен и нямало начало на съществуването му

По дефиниция на коя религия? 

Вечен е живота, а Бог е направил всичко в този свят, т.е. би следвало след като "контактуваш" с извънземните да знаеш какво е Бог и истината за него и в този смисъл, защо питаш вярващите в Бог дали е така или не? 

Самият ти сподели, че аз съм далеч от какво съм, т.е. ти не знаеш ли какво е Бог и дали е вече по отношение на съществуването си?! :) 

Аз само следвам неговата Промисъл, т.е. за след това когато моята душа се отдели от тленното ми тяло, то там има кой да ме съди и отреди дали заслужавам вечен живот в неговото царство. 

Та, по-точно от православна ми християнска вяра в Бог, то Царството на Бог е вечно! Моят Господ там се е възнесъл и само той е бил съвършен в този свят, защото не се е поддал на лукавия, и само той е бил безгрешен. 

Аз не съм съвършен като Господ, а обикновен грешник и сам си нося към своята си Голгота кръста по този начин, както го е правил Христос.

Има една земна мисъл: В Работата на Шефа и в Божите работи не се бъркай! Аз вече нямам шеф и затова съм се оттеглил и следвам вече само Божията промисъл. 

Ясно ли се изразих или извънземните не са достигнали висш разум и трябва да те "рестартирам"??? :)  

• Автор
преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

По дефиниция а коя религия? 

Вечен е живота, а Бог е направил всичко в този свят, т.е. би следвало след като "контактуваш" с извънземните да знаеш какво е Бог и истината за него и в този смисъл, защо питаш вярващите в Бог дали е така или не? 

Самият ти сподели, че аз съм далеч от какво съм, т.е. ти не знаеш ли какво е Бог и дали е вече по отношение на съществуването си?! :) 

Аз само следвам неговата Промисъл, т.е. за след това когато моята душа се отдели от тленното ми тяло, то там има кой да ме съди и отреди дали заслужавам вечен живот в неговото царство. 

Та, по-точно от православна ми християнска вяра в Бог, то Царството на Бог е вечно! Моят Господ там се е възнесъл и само той е бил съвършен в този свят, защото не се е поддал на лукавия, и само то е бил безгрешен. 

Аз не съм съвършен като Господ, а обикновен грешник и сам си нося към своята си Голгота кръста по този начин, както го е правил Христос.

Има една земна мисъл: В Работата на Шефа и в Божите работи не се бъркай! Аз вече нямам шеф и затова съм се оттеглил и следвам вече само Божията промисъл. 

Ясно ли се изразих или извънземните не са достигнали висш разум и трябва да те "рестартирам"??? :)  

още празни приказки ...........

Цитат

т.е. би следвало след като "контактуваш" с извънземните да знаеш какво е Бог и истината за него

не контактувам с извънземни, а съм под тяхна обсада, искат да ме превземат телепатично, тоест в телепатична война съм с тях (война на разумите, на мисленето, на мисловната енергия), а вие останалите хора сте превзети, почти всички сте така, 2% от хората само не са превзети но едва се държат и те да не паднат (да ги превземат тоест)...........

преди 3 минути, some_spirit написа:

още празни приказки ...........

Е, а твоите приказки какви са "пълни" ли??? :) 

Ти не можеш ли да се освободиш сам? Разум ли ти липсва или какво? 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 6 часа, _ramus_ написа:

но за други разумни хора той не им служи, а в някакъв смисъл "ТЕ му служат". 

коя твоя част служи на разума?

• Автор
преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Е, а твоите приказки какви са "пълни" ли??? :) 

не разбираш ли какво значи "празни приказки", той написал 7-8 изречения обаче в тях нищо съществено не се казва, само общи приказки и тъпизми, някакви неопределености .........

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

Благословен да си . 

Кръста ти да те отведе до висините на рая и да седиш отдясно на Бога .

преди 40 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Благословен да си . 

Кръста ти да те отведе до висините на рая и да седиш отдясно на Бога .

Ако седне отляво какво ще стане?

преди 47 минути, Solly написа:

Чадо прощавам ти подигравката ( ако подиграваш ) . Нека и ти да седиш отдясно на Бога . 

Иначе , отдясно е по голяма чест отколкото отляво .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Чадо прощавам ти подигравката ( ако подиграваш )

Не, питам съвсем сериозно

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Иначе , отдясно е по голяма чест отколкото отляво .

Защо да е по-голяма чест да се седи отдясно на Бога?

преди 57 минути, Solly написа:

Не, питам съвсем сериозно

Защо да е по-голяма чест да се седи отдясно на Бога?

Защото дясната ръка е ръководеща , а лявата спомагателна - следователно от дясно се води като  по - ценно място спрямо ляво . Това е образно казано и накратко . 

Бог с теб и вятъра да духа откъм гърбът ти .

преди 5 часа, Solly написа:

Кое ляво, Вашето или на Бог?! :) 

Как си го представяш Бог?! С лице към теб или с гръб?

Има два начина: Бог напред и ти след него или обратното, т.е. ти или го следваш или той те подтиква. Нито единия или другия не е праведен! 

Образно "Светлината" ("Доброто", "Красивото", "Любовта") е ориентир на къде ще вървиш! Иначе явно си слепец и се движиш с помощни средства. 

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Бог с теб и вятъра да духа откъм гърбът ти .

Не винаги духа откъм гърба ти, за да се нуждаеш от Бог. 

Когато си сам трябва вятъра да духа към лицето ти. 

Не всички са десничари, т.е. има и левичари. Ръководещата ръка е Божията ръка, а не твоите ръце! 

Не забравяй, че Бог е създал и светлината и мрака. Всяко с определена цел. Останалото е във Свещените книги! ;) 

преди 9 часа, some_spirit написа:

не разбираш ли какво значи "празни приказки", той написал 7-8 изречения обаче в тях нищо съществено не се казва, само общи приказки и тъпизми, някакви неопределености .........

Всичко в този свят е написано, т.е. ти ако не знаеш, то всяка приказка ще е тъпа  и "празна". 

Твоите родители не са ли ти чели приказки? 

Чувай си извънземните и си мисли, че те знаят истината. :) 

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Защото дясната ръка е ръководеща , а лявата спомагателна - следователно от дясно се води като  по - ценно място спрямо ляво . Това е образно казано и накратко . 

Значи, според теб, Бог има ръце - лява и дясна ръка?

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Кое ляво, Вашето или на Бог?! :) 

Как си го представяш Бог?! С лице към теб или с гръб?

Бог няма гръб, няма посоки, защото няма място където да не съществува Бог!

преди 1 час, Solly написа:

Значи, според теб, Бог има ръце - лява и дясна ръка?

Бог няма гръб, няма посоки, защото няма място където да не съществува Бог!

Добро утро първо! :newspaper:

Бог има всичко, включително и разум. :) = Всичко е негово!!! 

Разликата между Човек и Бог е, че човек има мисли, а Бог -> Промисъл. 

В човек е втъкал Свят Дух, т.е. намериш ли в себе си въпросния осъзнаваш Божата Промисъл и не мислиш дали Бог съществува, а го разбираш. После е лесно, т.е. следваш неговата промисъл и друго не те интересува. Ти си този който избира какво е ръка, какво е ляво, дясно, какво е гръб и т.е. 

Явно за теб има само веган храна, а не духовна храна. :) Която именно ти дава Любовта! Вярвайки в Бог, то разбираш какво е Любов. Останалото е твоя суета. 

Затова и прави всичко като Бог, т.е. с Любов!!! :) 

преди 17 минути, Solly написа:

А има ли дясна и лява страна?

А има ли висша и нисша страна?! А има ли значим и незначим човек?! А има ли добра и лоша страна?!

Самата ти сподели, че Бог е във всичко, т.е. има всичко и ти дава какво ти е необходимо, т.е. погледни на ляво и виж какво е.  Погледни после и на дясно. От едната страна е лявата страна на Бог, а от другата е дясната страна на Бог. => Бог не може да се намира в ляво или от дясно на теб. Той е и в теб. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.