Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 19 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И намираш за уместно в този раздел да постваш политика ? 

Това е "неговата" тема. Той тук той се чувства "у дома" и за него е ок да пише всичко, което в дадения момент е привлякло силно вниманието му. 

преди 5 минути, _ramus_ написа:

говори ли - интересно! :) На кого "говори", с глас ли, или по друг начин, кой "слуша", какво 'чува"

Тъпчо, симулациите ти на мислене не се получават. Както и опитите да се правиш на остроумен ще променят факта, че културата ти действително е много ниска. Опитите постоянто да отклоняваш вниманието обратно към другите с глупави провокации няма да те направят нито по-възпитан, нито по-умен.

• Отговори 777
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 21 минути, Theros написа:

Опитите постоянто да отклоняваш вниманието обратно към другите с глупави провокации няма да те направят нито по-възпитан, нито по-умен.

Бебчо, това е единственото ти твърдение, което е близко и доста сходно с ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, от доста месеци. Макар че... фейковете се крият из думичките:

Нечие "внимание" няма как да бъде отклонено от някого, ако той го управлява. Моето внимание, например няма как да се отклони от никакъв бебешки фактор, както е твоят. Това също можеш да го приложиш към казуса пред адвоката ти, да се посмее и той.

Дали провокациите са глупави... става ясно от реакциите на другите и особено от твоите. :) Ако ти имаш проблем с "глупавите провокации на рамус", то тогава оня, който им реагира той какъв трябва да е? - ще отговориш ли, бебчо? :) Ей така бебчовците си реализират автоголове... та ако ще и да са огнени и вселенски йогини.

преди 32 минути, _ramus_ написа:

Нечие "внимание" няма как да бъде отклонено от някого, ако той го управлява. Моето внимание, например няма как да се отклони от никакъв бебешки фактор

Да, добре, щом ограниченият ти кръгозор те устройства и контролът, който имаш в неговите рамки - имай си го. Но ако контролът ти е достатъчен, откъде идва тази необходимост така упорито да го демонстрираш, както и липсата му в другите? Дали пък не се опитваш да наложиш контрол, там където такъв не е възможен или не е необходим? 

преди 50 минути, _ramus_ написа:

Дали провокациите са глупави... става ясно от реакциите на другите и особено от твоите

Глупостта на провокациите ти се основава на глупавата им цел. Реакциите могат да бъдат всякакви, но това касае най-вече реагиращите. Това че реакциите те устройват не означава, че ти си умен или пък, че имаш кой знае какъв контрол предизвиквайки ги. Особено ако развиеш зависимост към този процес на провокация и задоволяваща те реакция. 

преди 5 часа, Theros написа:

Реакциите могат да бъдат всякакви, но това касае най-вече реагиращите.

демек ти - като основен реагиращ на "глупави провокации" :) Скица, в бебчовски вариации и клишета.

А дали пък... А дали пък не... :lol6:Това вероятно са откъси от диалози от събранията с владиката и управителя... поднесени в имитация на "размисли". Предположение е, но е възможно "адвоката" да те е посъветвал на мъдро поведение, но с духовни и чисти помисли... Целия форум е в трепетно очакване на завеждане на граждански иск към КАЛДАТА от некъв си изтрещял анонимен ник... И за съдебната система ще е прецедент, но пък ще е весело как се надуваш и си придаваш важности - нещо съвсем характерно за комплексар.

За пореден път зависимият от духовните си фантазии и той вече почна да посочва кои били "зависими от каквото си измисли" , което е вариация на клишето със "защитника на доброто, красотата, духовността, бореца за свобода над "ония там" - злите и контролиращи сили, лошите и простаците, гаднярите и зависимите... " - наивно и инфантилно клише, типологично за посредствени комплексарчета.

• 3 седмици по-късно...
преди 12 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Човека е създание на Бога. Следователно ние добрите хора сме Божествени .

Вие добрите, добре! Ми ние другите, къде? В жунглата?!?

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Следователно ние добрите хора сме Божествени

Изтрещелите станали "добри", даже и "божествени":lol6:Не за друго - но те така се фантазират че са... и така се облекчават.

Парадоксът идва с изхвърлянето - Изтрещелите, глупавите, проблемните... също били "създания на бога".

И така - бог, горкия той! Като не е на кеф - и на конвейра почват дефектите... Вероятно шоколада става горчив и почва да дава дефекти докато увива мармотите в станиол.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Изтрещелите станали "добри", даже и "божествени":lol6:Не за друго - но те така се фантазират че са... и така се облекчават.

Парадоксът идва с изхвърлянето - Изтрещелите, глупавите, проблемните... също били "създания на бога".

И така - бог, горкия той! Като не е на кеф - и на конвейра почват дефектите... Вероятно шоколада става горчив и почва да дава дефекти докато увива мармотите в станиол.

Ами , кво да пиша на човек. , който не знае изобщо каква е темата , и отгоре на всичкото предендира за някакви състоятелни признания . При условие че по темите изобщо не пишеш , а си с някакви претенции за мнения изобщо във вживяването ти на дипломиран наблюдател  .

Какво да ти кажа :  моето мнение за теб ми е ,че си слабо образован , за възпитание при теб не ми се говори , защото - дефицитите ти са големи. Нивото ти на изразяване е по слабо отколкото на малоумно дете . И с такъв като теб какво да си пише човек ? 

Точно оная вечер един бездомник се напил и говореше на спирката , та се сетих веднага за теб , защото използваше твоя речник . Даже си беше сложил потник на главата , и точно те изразяваше , което е направо жалко за обкръжението ти , защото като другаруваш д помяри , извода е един ,че обичаш помяри .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Ами , кво да пиша на човек. , който не знае изобщо каква е темата , и отгоре на всичкото предендира за някакви състоятелни признания . При условие че по темите изобщо не пишеш , а си с някакви претенции за мнения изобщо във вживяването ти на дипломиран наблюдател  .

Какво да ти кажа :  моето мнение за теб ми е ,че си слабо образован , за възпитание при теб не ми се говори , защото - дефицитите ти са големи. Нивото ти на изразяване е по слабо отколкото на малоумно дете . И с такъв като теб какво да си пише човек ? 

Точно оная вечер един бездомник се напил и говореше на спирката , та се сетих веднага за теб , защото използваше твоя речник . Даже си беше сложил потник на главата , и точно те изразяваше, което е направо жалко за обкръжението ти , защото като другаруваш д помяри , извода е един ,че обичаш помяри .

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

пиян ли си или се друсаш с нещо? Обади се на бог да ти осигури дрогички и за отвъдното... че в този живот, алкохола не ти понася винаги.

• Автор

две думи от българския език как астрала ги е направил, това са "водопад" и "водолаз",

водопад е водо + пад, тоест вода която пада и станало на водопад

водолаз е водо + лаз, това пак идва от вода и лазене, понеже водолаза като се гмурне във водния басейн и така лази (плува) по дъното или близко до него, прави лазене и станало водолаз

преди 17 часа, some_spirit написа:

две думи от българския език как астрала ги е направил, това са "водопад" и "водолаз",

водолаз е водо + лаз, това пак идва от вода и лазене, понеже водолаза като се гмурне във водния басейн и така лази (плува) по дъното или близко до него, прави лазене и станало водолаз

Браво! А на други езици как звучат тези думи!

преди 20 часа, some_spirit написа:

А, те в астрала на кораба сижурно казват водоход, а на лодките водомобили. Но не разбирам защо предполагаш, че ние използваме тяхната реч (в случая визирам мъртвите, невъплътените в познатото ни тяло), а не обратното. Все пак човек учи езика тук. Самият език е начин за предаване на мисли, които в основата си са отвъд всеки език. И е под въпрос дали в споменатия астрал думи изобщо са необходими.

• Автор
преди 2 часа, Theros написа:

А, те в астрала на кораба сижурно казват водоход, а на лодките водомобили.

явно не ми следиш писанията в темата тук, под астрал имам предвид извънземни енергийни разуми, те нямат материални тела нито кораби някакви си

да измислили са и тази дума параход, идва от пара и ход, това е кораб задвижван с парен двигател на въглища, ход защото се движи, ходене .....

преди 2 часа, Theros написа:

Но не разбирам защо предполагаш, че ние използваме тяхната реч (в случая визирам мъртвите, невъплътените в познатото ни тяло), а не обратното.

ти можеш ли да измислиш нов език на който да се говори, в това състояние в което си не можеш, аз също в момента не мога, всички езици на планетата Земя са измислени  от извънземните енергийни разуми, всички книги и Библията включително са написани пак от тях, песни, филми и така нататък .......

преди 2 часа, some_spirit написа:

астрал имам предвид извънземни енергийни разуми

Ми, не е това астрал! Твоите представи са астрални проекции. Астрала е свързан със Звездите, а не със Земите, защото именно в Звездата е енергията. 

Разумът е в теб, т.е. извънземните не са по-различни от човек и техния разум е в тях. Ти, като човек се раждаш без разум на тази Земя. По-късно разума ти се оформя от: Първоначално от родителите ти, а на по-късен етап и от други човеци. 

Кога за последно си комуникирал с извънземните?! :) 

преди 1 час, some_spirit написа:

всички езици на планетата Земя са измислени  от извънземните енергийни разуми, всички книги и Библията включително са написани пак от тях, песни, филми и така нататък .......

Ами ако се окаже вярно ,че сме във филма ,, Матрицата " ? Представи си че твоя извънземен разум за ,който говориш е всъщност един компютър , където ние се явяваме програми .?

• Автор
преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Кога за последно си комуникирал с извънземните?!

постоянно комуникирам с тях ........тоест веднага след като съм бил заченат 2-3 секунди след това и съм в контакт с тях още оттогава

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ами ако се окаже вярно ,че сме във филма ,, Матрицата " ?

предполага се че не сме в Матрицата, тоест всичко е истинско, пространството, материята, вселената, ние имаме някакво устройство (можемда мислим) всичко си съществува, не сме във виртуален свят .......

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ами ако се окаже вярно ,че сме във филма ,, Матрицата "

Вярно? - от филма... и ако "се окажело вярно"... :lol6:То бая филми има - ми ако се окажат верни. Да не говорим за 'книгите'...

Няколкото изтрещели дечица сте си и в тоя филм, но всеки в негов си вариант. Без филми не минавате, за нищо. Още филмирането не сте израсли, но за подрастващите е преходен момент, докато за няколкото дежурни изтрещели е окончателно "заживяването" и вкопчването в личен филм.

преди 31 минути, some_spirit написа:

постоянно комуникирам с тях ........тоест веднага след като съм бил заченат 2-3 секунди след това и съм в контакт с тях още оттогава

Е, значи жена ми те е изпреварила, т.е. тя е контактувала преди зачеването си. :) 

преди 5 минути, Solly написа:

Достатъчно, за да знаем какво се чувства при загуба на близък.

Няма как да знам кой се е преродил и в какво. Не ни е дадено да знаем такива тайни!

Защо не ви е дадено? НО, сте повярвали в прераждането. Това кой ви го е дал?

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Защо не ви е дадено? НО, сте повярвали в прераждането. Това кой ви го дал?

Разумът, чрез който сме стигнали до тези заключения.

току-що, Solly написа:

Разумът чрез който сме стигнали до тези заключения.

Какъв е този разум? Него как сте го придобили? 

току-що, (:IdioibI:) написа:

Какъв е този разум? Него как сте го придобили? 

Даден ни е свише! За да можем да търсим, разсъждаваме и анализираме! 

преди 1 минута, Solly написа:

Даден ни е свише! За да можем да търсим, разсъждаваме и анализираме! 

От кого? 

п.п. Въпроса ми бе "Какъв", а Вие отговаряте, че ви е даден...

Прераждането обяснява характера и способностите, навиците, комплексите и предразположенията, много по-убедително от наследствеността. Или пък от религиите допускащи един живот в напълно независещи от човека обстоятелства. 

току-що, (:IdioibI:) написа:

От кого? 

И питаш! Как от кого - от Твореца, който ни е създал разумни същества.

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

.п. Въпроса ми бе "Какъв", а Вие отговаряте, че ви е даден..

Отговорих на втория ти въпрос

Цитат

Него как сте го придобили

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.