Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

А има ли висша и нисша страна?! А има ли значим и незначим човек?! А има ли добра и лоша страна?!

Самата ти сподели, че Бог е в всичко, т.е. има всичко и ти дава какво ти е необходимо, т.е. погледни на ляво и виж какво е.  Погледни после и на дясно. От едната страна е лявата страна, а от другата е дясната страна. => Бог не може да се намира в ляво или от дясно на теб. Той е и в теб. 

Тогава откъде идва този израз за дясната страна в Библията?

Да, повечето хора си служат с дясната ръка, но пък сърцето на човека се намира отляво.

Защо е наблегнато тогава върху дясната страна?

.....................

Псалми 110:1
Давидов псалом Иеова рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Псалми 110:5
Господ, стоящ отдясно ти, Ще порази царя в деня на гнева си.

Псалми 121:5
Господ ти е пазач; Господ е твой покров отдясно ти.

...

Матей 20:23
Той им рече: Моята чаша наистина ще пиете, [и с кръщението с което Аз се кръщавам, ще се кръстите]; но да седнете отдясно Ми и отляво Ми не е Мое да дам, а ще се даде на ония, за които е било приготвено от Отца Ми.

Матей 22:44
"Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

Матей 26:64
Исус му каза: Ти рече. Но казвам ви, от сега нататък ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и идещ на небесните облаци.

• Отговори 777
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 11 минути, Solly написа:

Слънцето от къде изгрява? Нощно време по кое се ориентираме? 

Затова и те попитах, но не получих отговор: 

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Как си го представяш Бог?! С лице към теб или с гръб?

Т.е. В момента от коя страна ти е? Погледна ли в ляво, дясно?

Ако трябва отиди и погледни в огледалото и кажи от коя страна е Бог!? :) От лява ли ще е или от дясната?! :) 

преди 43 минути, Solly написа:

Не се отклонявай от въпроса. Като не знаеш - кажи не знам, и недей да празнословиш.

От твоя цитат:

преди 1 час, Solly написа:

но да седнете отдясно Ми и отляво Ми не е Мое да дам, а ще се даде на ония, за които е било приготвено от Отца Ми.

Та, къде е Отеца му?! 

Когато посетиш един храм, то къде е Христос и къде е Дева Мария и къде е "изобразен" Бог? Ти спрямо тях къде си? Твоето ляво какво е, а тяхното? 

Ти спрямо Бог къде си? От ляво или дясно??? 

Олтара къде е разположен? Как се разполагат телата на мъртвите при погребението им? 

Къде спрямо очите ти е разположен Бог? Не говорим за Христос. 

Кратко: Идва от това на къде е гледал Христос. 

Аз мога да ти споделя как е при православните християни и прочие, но то какво значение ще е за теб, след като не приемаш моята вяра?! 

п.п. Това което гледаш в момента е монитор, не съм аз. :) Няма как да видя Бог от коя страна ти е! :) В момента знам, че гледаме едно и също нещо, но моето дясно не е като твоето дясно. Освен, ако не дадеш ориентир с два компонента ляво и от зад или дясно и от пред. 

Питах как е според Библията, но ти естествено не знаеш, защото не си я чел. Ходиш на църква като повечето, да си запалиш някоя свещичка ... и до там.

преди 12 минути, Solly написа:

Питах как е според Библията, но ти естествено не знаеш, защото не си я чел. Ходиш на църква като повечето, да си запалиш някоя свещичка ... и до там.

Е, там как е написано? 

И въпроса ти какъв бе?!

преди 1 час, Solly написа:

= прочети ли това???

преди 22 минути, (:IdioibI:) написа:

Кратко: Идва от това на къде е гледал Христос. 

По-общо идва от това на къде е гледал "субектът" в Библията, а не слушателя или читателя!? 

п.п. Имам усещането, че си зле в ориентацията, т.е. Бог винаги е горе и отпред. Той не е долу и отзад. Та, спрямо теб е едно, а според Бог друго е ляво или дясно. Ти застанеш ли от ляво на Бог, то другия ще види, че си от дясно, защото гледате в различни посоки. 

Образно нещата по отношение да духовността са "огледални"!!! 

преди 2 часа, Solly написа:

Дясната ръка е активната в повечето хора. Активността се свързва с движещата сила, духа, мъжкото начало, докато пасивността, инертността - с материята, лявата ръка, женското начало. Духовното се свързва с доброто, а материалното - със злото. Съответно дясното често се тълкува като добро, лявото - зло. 

преди 7 часа, Solly написа:

Значи, според теб, Бог има ръце - лява и дясна ръка?

Бога може да приема всякакви форми .

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

Самата ти сподели, че Бог е във всичко, т.е. има всичко и ти дава какво ти е необходимо, т.е. погледни на ляво и виж какво е.  Погледни после и на дясно. От едната страна е лявата страна на Бог, а от другата е дясната страна на Бог. => Бог не може да се намира в ляво или от дясно на теб. Той е и в теб. 

Да . Бога е във всичко и включително във всеки .

преди 58 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Бога може да приема всякакви форми .

И защо да ги приема? За да ви угоди на измислиците ли?

преди 2 часа, Solly написа:

Защото Може , и за разнообразие . 

Може да приема всякакви форми , като жена ,мъж , животни и всякакви други форми като машини например . 

преди 20 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Защото Може , и за разнообразие . 

Може да приема всякакви форми , като жена ,мъж , животни и всякакви други форми като машини например . 

Това Бог ли ти го каза, или са твои измислици?

преди 1 минута, Theros написа:

Барбароните също го могат.

Той Анжел се влияе много от филмчетата и игрите. Живее в един измислен свят.

преди 17 минути, Solly написа:

Това Бог ли ти го каза, или са твои измислици?

Когато се преселих в Отвъдното го видях с очите си. Бога може да приема формите на любими хора .

на 7.02.2025 г. в 13:33, Theros написа:

отрепката рамус 

Само демонстрираш простащина.

Свикнали сме, но това вече не е "демонстрация", а  "разкритие". Просто беше умело прикрита зад духовните и благи маски - на съпричастник, на духовен съветник, на посланик и папагал на духовните си герои от приказки.

Е, лъсна си открито - каквато си е в натюрел. :) Друго си е да пуснеш каишката... Дано да усетиш облекчение, но се съмнявам, макар да не ме интересува особено.

Съпротивите бяха доста, и доста време. Но не издържа - все пак натюрела се намери "правилното оправдание" да се покаже в чист вид. Всички кукувички все някога се пропукват - колкото и маски да слагат и да се борят да крият натюрела си.

Всъщност - това слага окончателно край на духовната ти приказка и многодишния ти герой в нея. Провали и компрометира всички послания, съвети и папагалене на проповеди чрез готови заемки от книжките с които си наливаш фантазен матрял.

Компрометира и въжделенията си как с "чисти помисли" си щял да прекочиш до висши сфери... само щото "владиката" така ги снася тия измишльотинки. И последните ти няколко коментара се изпълниха с "чистота на помислите" отвсякъде... :) Покажи ги на владиката да им направи разбор на "чистотата".

Ето те в чист вид... най-после. :) Може да си льольо и комплексар, но поне се показва човешкото ти лице, а не тия духовни изгъзици, с които играеш фалша си толкова години тук. 

на 7.02.2025 г. в 16:52, Solly написа:

коя твоя част служи на разума?

:lol6:Поне глупостите могат и да са весели... Не знам как въобще си жива - с толкова гладка сива маса над раменете. Вероятно си има и "плюсовете", но хвърляш така личната си версия с "креатора" - защо въпросния му е нужно да "създава" идеалните си гладкомозъчни... Вероятно като "грешка" или са "експеримент"... :)

преди 34 минути, _ramus_ написа:

:lol6:Поне глупостите могат и да са весели... Не знам как въобще си жива - с толкова гладка сива маса над раменете. Вероятно си има и "плюсовете", но хвърляш така личната си версия с "креатора" - защо въпросния му е нужно да "създава" идеалните си гладкомозъчни... Вероятно като "грешка" или са "експеримент"... :)

Знаех си, че няма да можеш да отговориш! 😅

преди 6 часа, Solly написа:

Той Анжел се влияе много от филмчетата и игрите. Живее в един измислен свят.

Нека Бог да вкара яснота в писанията ти и , да те благослови .

Нека всички участници в този форум да са благословени .

преди 12 часа, Solly написа:

А, защо не? За да угоди на твоите безсмислици ли? :) 

Външния вид на Бог може да е всякакъв, но най-важни са помислите му, а по-важни са мислите му. 

Ти до момента измислило ли си нещо или постоянно задаваш въпроси? :) 

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Външния вид на Бог може да е всякакъв

Ако Бог се концентрира само в едно тяло, следва, че във всичко останало във вселената ще липсва Бог, което противоречи на Божията същност.

преди 40 минути, Solly написа:

Ако Бог се концентрира само в едно тяло, следва, че във всичко останало във вселената ще липсва Бог, което противоречи на Божията същност.

Първо обясни за теб какво е Божия същност, т.е. за да видя противоречието спрямо заложеното в християнството?!

Ако е в твоята глава! Ако няма "ако", то, Бог в момента какво прави?! :) Друг свят ли, друг човек ли, друго животно ли, друга вселена ли, друго измерение ли, друга материя ли, друга енергия ли, друга същност ли, или какво? :)   

преди 18 минути, (:IdioibI:) написа:

Първо обясни за теб какво е Божия същност, т.е. за да видя противоречието спрямо заложеното в християнството?!

Първо, обясни какво според Християнството е Бог и каква е неговата същност!

преди 4 часа, Solly написа:

Първо, обясни какво според Християнството е Бог и каква е неговата същност!

Не си го разбрало въпреки познанията ти по Вехтия и Новия завет ли?! :)

Цитат

Според християнството има един Бог в три лица – Отец, Син и Свети Дух.

След като не знаеш същността на Бог, то как разбра, че твоите вярвания са противоположни на моите по отношение на същността му?

Стария и Новия завет са писани преди хиляди години, когато съзнанието на хората е било доста различно, въпреки че и днес мнозинството приемат всичко буквално.

Новият завет е само нагласяван върху Стария с цел създаване на нова религия, която да се различава от старата.

Всичко е било с политически интереси и целта е била да се създаде ред и морал в обществото, като религията е била най-мощния инструмент за онова време.

Идеята за Бог е представена на такова ниво, че да може да бъде възприета от обществото в което голяма част е било необразовано.

И тъй-като евреите са били образовани хора в голямата си част, техните равини са започнали да тълкуват писанията метафорично. Оттам те са се разграничили тотално от възприемането на Бог като същество или от описанията които му придават антропоморфен характер.

Но не така стои въпросът с християните, при които освен Богът Творец, са си позволили да измислят и Светата Троица като вмъкнат човекът Исус в тази божествена Троица, която противоречи на изначалната природа на Бога, а именно, че Бог е безкраен, безформен и трансцендентален. Вкарвайки Бога в тялото на човека Исус, те го приравняват на обикновено смъртно същество, което противоречи на всяка божественост.

трансцендентален 

преди 23 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Нека всички участници в този форум да са благословени .

И защо да са? :) На мен, например, въобще не ме засягат 'благите ти слова" и не ме интересуват с нищо. Още повече че нито са благи, нито са "слова", а са голи папагалщини, с които се имитираш на религиозник. Защо тогава да е "нека" - щото ти така искаш ли? 

преди 20 часа, (:IdioibI:) написа:

Външния вид на Бог може да е всякакъв

Поредната пиянска изцепка от отборчето на изтрещелите запалянковци.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

И защо да са? :) На мен, например, въобще не ме засягат 'благите ти слова" и не ме интересуват с нищо. Още повече че нито са благи, нито са "слова", а са голи папагалщини, с които се имитираш на религиозник. Защо тогава да е "нека" - щото ти така искаш ли?

Какво ме интересува , какво не те интересува , в проявеният ти интерес ,към нещо ,което не те интересува ? Противоречиш си , това най -вероятно е така защото си с раздвоение на личността .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.