Dark`Elf

Обучение в чужбина

  214 мнения в тази тема


  Здравейте на всички. Искам да питам дали някои знае как стоят нещаща с университетите в Германия. Тази година завършвам и искам да имам резервен вариант за кандидатстване. Чувала съм, че има университети в Германия, които приемат по диплома, първата година учиш несмки после полагаш разни изпити и така...Иксма да уча стоматология или медицина. Ако някой знае за такъв университет моля да ми помогне.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  По принцип почти всички университети в Германия приемат само по диплома. Просто си пращаш документите и чакаш да ти отговорят дали си приет или не. Изключение правят само тези, в които се кандидатства с рисуване и музика. Ако нямаш езикова диплома (например Deutsches Sprachdiplom), с която да покажеш че знаеш немски, първата година (или май само първия семестър) учиш немски и чак след това започваш със следването.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Доста помощ по темата до колкото знам можеш да получиш от Гьоте институт в София. Там имат база данни със сайтове на университети и сътответните изисквания за кандидатстване, поне преди време беше така. Иначе, пак преди време, за да кандидатстваш в по-добри университети се изискава полагането на изпити към Гьоте институт или DAF Prufung. Дори и да имаш диплома за език, доста добър вариант в това, което ти предлага ropotamski - такива университети има доста в Южна Германия, като там издръжката е доста по-поносима за българи, а и по-близо до нашата мила родна страна.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Да, първо благодаря и на двамата. Вчера до колкото се разрових и намерих, че за следване в Германия при подаване на документите трябва да има и нивото на немски. До колкото разбирам трябва да имаш задължително Ако нямаш езикова диплома (Deutsches Sprachdiplom). И искам да попитам ако някои знае точно какви са изпитите за да вземеш такава езикова диплома. Аз по принцип съм в езикова паралелка само, че не е немска, а английска. Благодаря предварително.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Гьоте интститут имат курсове, които ти дават диплома за езика, ако минеш и последното ниво (май са 6), директно влизаш в университет. До колкото си спомням не са много евтини обаче. Другия вариант е това, което ти споменах за даф изпитите. За тях до колкото знам поготвят и са доста добри Фондация Св. св. Кирил и Методии. Би могла и сама да минеш по учебниците, те се продават свободно и после само да се явиш на изпити. Иначе самите изпити са писмени, акцентиращи доста на граматиката. Смятам, че не е невъзможно да се научи без преподаватели, все пак зависи от нивото ти на владеене на езика и кога искаш да си в Германия...


  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ами аз имам някакви основи, защото вече 4 години уча немски в училище. , така, че не съм пълна нула:speak: Чудя се дали има вариант да се избегне този изпит по немски, ако примерно си държал TOEFL (на английски) П.С. АКо не се лъжа ФОндацията св. св. Кирил и Методий също се занимва с TOEFL, SAT i други изпити.

  Редактирано от DaSufferer (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Да, св.св. Кирил и Методии правят курсове за Тойфел и изпита провеждат. Иначе в Германия има американски университети, в който се влиза с Тойфел и изпит по немски, но може и да се избегне изпита, като направо почнеш там и на место го положиш. Те са платени, така че едва ли някой ще ти откаже и без да положиш изпит на много високо ниво. Ако обаче искаш със стипендия, ще трябва да се пребориш с дълбоките дебри на немската граматика :speak:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Да - без учене за никъде не сме;) Граматиката е симпатична, обаче лексиката...:speak:Мерис много за информацията:) Аз ще се разровя за университети, където предлагат това, което искам:) Но все пак Германия не ми е цел, така че:)

  Редактирано от DaSufferer (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ами аз май съм минала точно по този път - английска паралелка и после Германия. Наложи се да се явя на изпит тук в самия университет, обаче за да ме допуснат и до него трябваше да мина през Гьоте институт. Там няма проблем да се явиш само на изпит, без курс, стига да минеш техния Einstufungstest, с който определят на кой изпит да те пуснат. Повечето немски университети доколкото знам признават най-високото ниво ZOP на Гьоте институт като достатъчно, ако обаче не те допуснат до него, ZMP ти дава право да се явиш на изпита в Германия. Полага се непосредствено преди началото на семестъра и ако го вземеш започваш веднага със следването. Ако те скъсат на първия опит те пращат на курс по немски и можеш да се явиш на следващата възможна дата в началото на следващия семестър. Лошото е, че на този изпит човек може да се явява само 2 пъти - ако не успееш и втория път трябва да се върнеш в България.

  Надявам се, че инфото ти помага, ако имаш някакви въпроси - питай Публикувано изображение

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Много от току-що завършващите средното си образование младежи мислят да продължат висшето си образование в чужбина. Тук предлагам да съберем най-полезната информация за това какво се учи в чужбина, какво ни трябва, за да учим там.

  ~ WorldWide Education - списък с повече от 3500 университета в 88 държави!

  ~ Обучение в САЩ - може би най-подробния сайт за кандидатстване в САЩ - ще намерите списък с доста добри университети, които са давали и дават стипендии. Много добре е обяснено какви точно изпити трябва да положите, какви документи трябва да попълните.

  ~ Следване в Германия - най-подробния сайт за кандидатстване в Германия - описани са стъпките, през които трябва да минете, има адресите на универиситетите, мнения на вече учащи в Германия

  ~ Списък със статии - голям списък със статии, публикувани в пресата относно кандидатстването в чужбина

  ~ Списък с фирми - списък с фирми, които се занимават с помощ и организация на кандидатстване за чужбина

  ~ Голяма колекция от полезни сайтове - има много информация за кандидатстване по целия свят

  Фондации:

  ~ Фондация 'св. св. Кирил и Методий'

  ~ Отворено общество

  ~ Фондация 'Фулбрайт'

  И така - това е за сега, използвайте информацията и късмет. :yanim:

  Ако ви попадне нещо полезно - споделете го!

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  публикувано (редактирано)

  Стипендии за обучение в Япония

  8 стипендии за пълно обучение в Япония и 11 за специализации отпуска за тази година японското посолство у нас. От 20 до 23 март във фондация "Св. св. Кирил и Методий" ще се приемат документи за специализация след завършено висше образование. Допускат се кандидати до 35 г. с успех от следването не по-нисък от 4. Одобрените ще получат възможност да работят по научни проекти в продължение на 1.5-2 г. в японски университет. От 8 до 11 май ще се приемат документи за пълно обучение в Япония. Право да кандидатстват имат завършили гимназия или студенти I и II курс, на възраст между 18 и 22 години. Пълна информация има на сайта www.cmfnd.org.

  Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Стипендии за обучение в Русия

  Министерството на образованието и науката обявява конкурс за отпускане на пет стипендии за пълен срок на обучение за придобиване на степен бакалавър или магистър и пет стипендии за обучение в пълен или частичен срок за докторантура и за специализация на преподаватели и изследователи в Русия през учебната 2006/2007 г. Стипендиите се отпускат от правителството на Руската федерация. Обучението в бакалавърска степен е с продължителност четири години, а в магистърска - две години. Българската страна има право да предложи кандидати от всички специалности. Приемът по специалност „Международни отношения“ и по специалностите в областта на изкуството и културата е само срещу заплащане. Одобрените кандидати за стипендии не плащат такса за обучение, получават средства за издръжка и ще бъдат настанени в общежитие срещу наем, равен на този за руските граждани. Повече подробности относно условията на конкурса можете да намерите на сайта на Министерството на образованието: www.minedu.government.bg/opencms/opencms/top_menu/competition/russia_2006.html. Крайният срок за подаване на документите е 9 март 2006 г.

  Стипендии за обучение в Италия

  Политехническият институт в Милано организира четири програми за следдпломна квалификация в областта на интериорния дизайн: проектиране на общите пространства в хотела (Hotel Experience Design), проектиране на заведения (New Entertainment Design), дизайн и обзавеждане на бани (Bathroom Design), дизайн на магазини и търговски площи (Food Experience Design). Предвиждат се пет стипендии, които покриват пълната такса за участие в курсовете. Крайният срок за изпращане на автобиография на италиански език е 30 март 2006 г. Необходимо условие е кандидатите да владеят комуникативно италиански език. Отделните програми започват в края на април или септември т.г. и са с продължителност от един до два месеца.

  Информация за програмите можете да намерите на следните сайтове:

  www.newentertainmentdesign.it/; www.hotelexperiencedesign.it/; www.bathroomdesign.it/; www.foodexperiencedesign.it/.

  За допълнителни въпроси можете да се обръщате към:

  POLI DESIGN

  Sig.ra Michela Mantica, Iolanda Margiotta

  via Durando 38/a, Milano

  Tel. 0039 02/23997248, 23995864

  Fax: 0039 02/23995970

  Е-Mail. formazione@polidesign.net

  Стипендии за франкофони - Фондация Jean-Luc Lagardre

  Фондация Jean-Luc Lagardre (Hachette) отпуска осем стипендии, предназначени за млади професионалисти франкофони на възраст до 30 години (35 години за категорията собственик на книжарница), които творят в сферата на писменото слово, музиката, аудио-визията и новите технологии. Кандидатите трябва да имат оригинален и новаторски проект в някоя от изброените области. За 2006 г. конкурсът ще бъде обявен официално през пролетта. Предварителният подбор на базата на изпратените проекти ще приключи през лятото, а през септември/октомври т.г. одобрените кандидати ще бъдат поканени да представят проекта си пред комисия. Самите стипендии ще бъдат отпуснати през есента. Те ще се разпределят в осем категории: писател, телевизионен сценарист, фотограф, журналист, собственик на книжарница, музикант, творец във виртуалното пространство и филмов продуцент. Допълнителна информация за условията на конкурса можете да намерите на сайта на фондацията www.fondation-hachette.org.

  Стаж за млади журналисти в списание Economist

  Фондация Marjorie Deane предлага възможност за тримесечен летен стаж за млади журналисти във финансовия отдел на сп. “Икономист”. По желание на кандидата стажът може да се осъществи и в бизнес списанието CFO Europe, издание на “Икономист”. Желаещите да се включат в стажа трябва да изпратят писмо, с което да представят себе си, както и статия (около 1000 думи), подходяща за финансовата и икономическата секция на “Икономист”. Документите трябва да бъдат изпратени най-късно да 31 март т.г. на адрес: deaneintern@economist.com или по пощата до: Business Affairs Editor (Deane internship), The Economist, 25 St James’s Street, London, SW1A 1HG. Допълнителна информация можете да намерите на сайта на изданието www.economist.com.

  Източник: в-к Капитал кариери

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  публикувано (редактирано)

  Швеция би била чудесен избор, страната е прекрасна, а обучението безплатно (дори и мастърите) www.su.se - Стокхолмският университет

  Редактирано от lpa (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Швеция би била чудесен избор, странта е прекрасна, а обучението безплатно (дори и мастърите)

  www.su.se - Стокхолмският университет

  А ето и линк към швейцарския университет там образованието не е безплатно, но е ефтино поне. :P

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  Защо не виждам линка за швейцарския университет?

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  В тази фондация отворено общество не можах да намеря почти нищо за обучение в чужбина с изключение на няколко стипендии които организацията отпуска...

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Много полезен сайт за всички, които искат да следват в Германия http://schritthilfe.hit.bg/Step1.html

  А това е добре да го прочетат всички независимо от това дали ще ходят в чужбина или не:

  Откраднати E-mail-и

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Пробвайте този сайт www.uni-choice.com - има много безплатна информация за кандидатстването в Германия и щатите, стъпки за кандидатстването, къде да се намерят стипендии и интересни класации на престижни университети и е на български.

  Някой има ли инфо за университети в Холандия?

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  Тук можете да намерите някои полезни връзки по света, а тук - информация за стипендиите за научна работа в Германия.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Аз се интересувам от колежи/университети в алнглоезични държави (аз съм само с английски) за моден дизайн. Ако някой има инфо да метне насам, само да не ми пращате нищо за Лондонския колеж St. Martins аз коренспондирам с един от служителите и знам за какво става на въпрос. Много ще ме зарадвате, ако успеете да ми помогнете:nono:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ако търсите нещо свързано с темата може да надникните тук и да се поразровите може да ви помогне.Мисля,че в чужбина има по-добър избор.Хем ще научиш езика в която и държава да си :P

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  А има ли някакви стипендии за обучение в Австралия и Колумбия? :wors:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Аз се интересувам от колежи/университети в алнглоезични държави (аз съм само с английски) за моден дизайн. Ако някой има инфо да метне насам, само да не ми пращате нищо за Лондонския колеж St. Martins аз коренспондирам с един от служителите и знам за какво става на въпрос.

  Много ще ме зарадвате, ако успеете да ми помогнете:)

  Има стипендии за българи в Норвегия, Холандия и Швеция, но избирателният процес е доста ... да не кажа невъзможен. Програмите там са на аглийски и за НОрвегия и Швеция мога да ти гарантирам, че повечето специалности са безплатни :wors:. Виж тук

  http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27527

  А има ли някакви стипендии за обучение в Австралия и Колумбия? :sobbing:

  ти също виж тук

  http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27527

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Някой знае ли нещо за Brown Univercity. Не съм на ти с английския Публикувано изображение

  Едит: tigertron - помогнах му за кирилицата :)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Здравейте, Да темата е много интересна. За съжаление в нет-а има малко инфо точно за българи. Попаднах на такава информация обаче в едно (а май че е единствено ? ) специализирано списание за образование в чужбина. Казва се "Образоваие и специализация в чужбина" има и сайт със статии от него www.studyabroad.dir.bg. Страхотоно описват процедурите за кандидатстване (даже на мен ми станаха ясни :) ) а има и много конкретни интервюта и статии с наши студенти в чужбина. Така можеш да разбереш поне как са нещата в действителност а не да четеш само рекламни сайтове и брошури. Там намерих информация и за няколко много полезни справочника. Единия от тях "Програми на английски език в Европа"...... ми свърши чудесна работа, защото знам само английски а не ми се ходи (или по-точно "страх ме е " от SAT 1 ) в САЩ. Що се отнася за Швеция (някй беше писал по-горе за това)..... всичко добре ама много малко програми са на английски а кой ли знае шведски :)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.


  Вход

  • Известия

   • Калин Карабойчев

    Бъди специален, вземи своя VIP Абонамент   14.06.2016

    Със своя VIP Абонамент получаваш:  Форум без никакви реклами.  5 пъти повече точки репутация, с които да гласуваш.  Табелка Специален потребител под аватара си.  Възможност да съхраняваш до 1000 лични съобщения в пощата си.  Специален различен цвят на ника ти, който те отличава от останалите.  До 50 мегабайта пространство за прикачване на файлове.  Използваш търсачката без да чакаш между честите търсения.  Възможност да отваряш и затваряш своите теми.  2 снимки, 3 линка и 5 реда в подписа ти.  Възможност да създаваш теми с Анкети в тях.  Възможност да прикачваш файлове към личните си съобщения.  Не чакаш между честите изпращания на лични съобщения.  Достъп до специален VIP форум, в който можеш да се включиш в дискусии с администрацията на форума относно нововъведения и нови услуги касаещи целия сайт и форум. Не чакай, бъди специален Поръчай сега!
                         VIP - 3 месеца                         VIP - 1 година        5.00 EUR с ДДС                      10.00 EUR с ДДС
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

   Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение