Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вашите обработени снимки.

Препоръчан отговор

Направих аз една нова обработка, за да се бъзикам на фотуфорума на женчовците, ама пак ме баннаха тази сутрин. Не разбират от майтап и това си е.

Ето как съм я пускал преди и тук:

Публикувано изображение

и я избрах за обработка, защото само софтуерно не може да стане, трябва да се донарисува на ръка след изчистването на сенките от синджирите. Целта беше да ги накарам да се пробват те да изчистят сенките и като не успеят, да им покажа че може все пак.

Ето резултата:

Публикувано изображение

Сега се очаква потребителят пишещ и от ника Нео, да дойде да ми обясни че небето не е готино направено. Без да подозира, че нарочно е предвидено така, за да има за какво да почне дава акъл някой.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

е нещо не ми се отваря голяма в Опера,

в другия се отвори

Редактирано от Belge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Исках да напрая нещо, но стана пълен провал  :D Ако снимката беше по-хубава можеше и да стане нещо по-така, но апарата е евтиничък, инъче обработката е 1-2мин 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

За мен оригиналите са по-истински(лично мнение). Та точно някои неточности в заден план правят очарование. Чисто перфектно изчистената снимка не ми вдъхва живец. Иначе супер снимки, браво :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

В тази тема не съм се разписвал, защото по принцип не обичам да преправям оригиналните изображения снимани с фотоапарат или телефон!

Преди малко в темата "Вашите снимки на цветя" публикувах една розичка снимана от различни ъгли при лоши атмосферни условия, но реших да си тествам софтуера към сапунерката, и ето какво се получи:

Оригинал:

Публикувано изображение

Преработено:

Публикувано изображение

Не мисля, че съм се справил, но все пак реших да опитам поне!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чудих се къде да я публикувам, и реших да е тук!

Още един опит за панорамна снимка (все пак е сглобявана от две изображения и се води един вид обработено)!

Публикувано изображение

От ляво надясно - вр."Хайдушка поляна", вр."Орля", вр."Петрахил" и скалата над комина  "Равни камък" :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Aз пък си направих един експеримент и ,,преработих,, една снимка--мисля добре се получи-поне според мен :D

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес реших да видя как ще изглежда една HDR снимка в рамка като картина, и мисля, че се получи добре:

Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Тая тема поизостана май :D

Да я поосвежим с две HDR снимчици на една каручка в двора на фирмата, в която работя:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Фотоапарата го бях сложил върху едно пънче за печката, че ако го държах нямаше да се получат - много ми треперят ръцете :D пък още нямам статив!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тая тема поизостана май :D

Да я поосвежим с две HDR снимчици на една каручка в двора на фирмата, в която работя:

Хубави са, но бих предпочел да нямат този флеър. Особено втората.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубави са, но бих предпочел да нямат този флеър. Особено втората.

И си мисля че с лека смяна на позицията на камерата може спокойно да се постигне :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво е това флеър? Като снимах не виждах дисплея, че чак толкова не мога да се сгъна (както вика колегата - пълен чувал не може да се превие) :D

Между другото преди малко снимах на центъра елхата в HDR:

Публикувано изображение

Мисля, че добре се получи :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво е това флеър? Като снимах не виждах дисплея, че чак толкова не мога да се сгъна (както вика колегата - пълен чувал не може да се превие) :D

На английски: http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/lens-flare.htm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах! Между другото не се виждаше чак толкова, но щерката настоя да бъде така, защото било по-ефектно (това с обработката с Photomatix-а) ;)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен :go ahead:

Но аз бих я поизправил малко ;) , и бих изрязал това отпред, дето не е на фокус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен :go ahead:

Но аз бих я поизправил малко ;) , и бих изрязал това отпред, дето не е на фокус.

А ако изреже и лампата в дясно... Като цяло си мисля че в портретен формат ще е по-добре

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...