Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фитнес - въпроси, съвети

Featured Replies

Да разбрах,благодаря Ви.Можете да заключете темата.

• Отговори 210
  • Прегледи 22k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е задължително на 100% да ходи при специалист да метне 100лв, за да му каже 3 думи и да му нашари една програма, която и друг би му я казал и то безплатно. Просто трябва да се намали сладкото до минимум, хлябът също, газираните напитки, алкохола. Също така трябва тичане! Само с коремни преси няма да стане да се свали коремчето. Те са за малко горене на мазнини и повече за тренирането на самите мускули та като свалиш коремчето да са оформени и т.н. Тичането, скачане на въже, малко коремни преси, въртене на колело (може във фитнеса, може и навън). Но не очакавай още с първата седмица да свалиш доста от корема. Трябва постоянство и добро спазване на режима на хранене. Но запомни, че ако днес не ядеш цял ден ще постигнеш нещо.. Напротив няма да имаш сила дори и да тичаш. Много хора правят тази грешка, като не ядат нищо и си мислят, че правят нещо, но всъщност само си вредят на здравето!

Не е задължително на 100% да ходи при специалист да метне 100лв, за да му каже 3 думи и да му нашари една програма, която и друг би му я казал и то безплатно.

Моите уважения, но това е несериозно...

Кое по-точно е несериозно? Да цените са абсурдни просто за 1 програма и 2-3 думи да взимат по 80-100лв! Според мен е най-добре да опита 1 месец кардио тренировки (тичане, каране на колело, скачане на въже) и да види дали има успех. Защото според мен това са напълно излишни пари :)

Ето една програма, която ми допадна много жалко, че аз се стремя да качвам килограми, а не да свалям

http://donjuancentre...oeieoaa-eeeoea/

ПП: И да добавя, че човека едва ли ще пише за помощ тук ако имаше стотина лева за помощ от професионалист?

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

Кое по-точно е несериозно? Да цените са абсурдни просто за 1 програма и 2-3 думи да взимат по 80-100лв! Според мен е най-добре да опита 1 месец кардио тренировки (тичане, каране на колело, скачане на въже) и да види дали има успех. Защото според мен това са напълно излишни пари :)

Стани и те един инструктор и взимай за 2-3 думи по 80-100 лв - виж колко е лесно.По цял свят така се процедира, ако искаш да има резултат и да е здравословно...Дори световните звезди в бодибилдинга, като Джей Кътлър тренират с персонални инструктори!!!

Да наистина е хубаво да се опре човек до професионалист. Но просто според мен не е задължително веднага да се лепне към него. Човека ако си намери баланса на хранене, спортуване и движение може да мине и без този инструктур. И все пак иска да свали само корема. Вярно е че за да свали корема трябва да свали по цялото тяло, но с добра програма и добър режим може да постигне своите цели :)

Това не е серизно,тук във нашия фитнес не взимат пари за програми а и вече не ме интересува.Намерих си една хубава програма,благодаря Ви! :)

Много рано се отказа :) Това ми подсказва, че тая програма дето си намерил, едва ли ще ти свърши работа. Аз почнах някакви тренировки на 16 години, колкото и бат'Арни. Вярно, че и преди това съм тренирал по лостове разни набирания, кофички коремни превъртания и естествено стотици коремни преси, но на 16 си купих една книжка на Атанас Джананов - Културизъм за всички. Тук в тоя форум има няколко теми, в които сме писали по темата културизъм, фитнес, отслабване и изобщо по-здравословен начин на живот. Накратко обаче как аз процедирах и как се учих от грешките. Отначало имах мерак и си купих едни пружини, с които за 1-2 години за малко да остана без рамене от неправилни ежедневни тренировки. След като си купих обаче тая книжка на Джананов, вникнах в нещата по-навътре и в казармата имах време да уточнявам всичко написано в книгата. Но навремето имаше малко книги по тая тема. По-точно бе само тази. Поне аз друга не съм срещал по книжарниците и библиотеките. Малко след това се появиха и преводни издания на Арнолд Шварценегер и други новонаписани книжки, но основата ми бе тая. Сигурно защото имах само една книга и нямаше списания за културизъм, аз имах време да разбера, какво точно представлява културизма, без да бъда заливан от хиляди съвети на знайни и незнайни воини. Човек като има основата и знанията за това, как всъщност действат тренировките, храненето и спането върху тялото, е лесно да се съсредоточи върху конкретните неща, за да ги усъвършенства. Тогава нямаше кой да ме предупреди, че не трябва да се тренира всеки ден до припадък, а за целта трябва и почивка. Сигурно затова останах почти без лакти след 4-5 години, та се наложи да променям цялостните си разбирания и програма за трицепс и рамене. От друга страна, непрекъснатото натоварване на раменете ми даде добра основа в бъдеще и тая група бе на практика най-добрата при мен. Така, че всяко зло за добро. Болката в лактите ми показа, къде всъщност греша при правенето на дадени упражнения. Логично е, след като някоя става те боли, ти да натоварваш главно нея, а не мускула :) Това постепенно ми показа какво трябва да правя, за да не товаря ставите. Ама човек се учи от грешките, макар да е хубаво големите грешки да се избягват още в началото. Като ходех по залите гледах, как много хора се пънат по неправилния начин, опитвайки се да унищожат ставите си. Сигурно някой ден ще успеят, макар да не им го пожелавам. Та едно от най-важните неща в културизма е предпазването от травми. Една травма може да ти провали целия сезон понякога.Не знаех, че сега се плаща за инструктор. Мислех, че това е задължение на тия, дето държат залите, но явно разбиранията ми са остарели и сега се гледа печалбата от всичко. Що се отнася до моите програми...ами аз имам десетки, в зависимост от целите ми на даден етап. В един период през деветдесетте имаше доста статийки в разни списания и се налагаше да подбирам това, което смятам, че е добро за мен. Изведнъж се оказа, че ползвах различни съвети от различни културисти, но пречупени през моята призма. Всъщност, ползвах 3-4 хубави упражнения, които наистина имаха ефект - главно за краката и раменете. По-важното бе обаче, че ползвах и принципите и методите, използвани при тия тренировки на отделните културисти. В крайна сметка след години тренировки се спрях на най-доброто за мен. Такава програма не бях чел в никое списание. Чисто и просто съчетанието си бе мое, съобразено с моето състояние и приоритети. Например установих, че при мен е най-добре да правя следното: 1 ден/първа година - Гръб; следваща година Гърди.Прасци 2 ден/ първа година - Гърди, корем; следваща година Гръб,задна част на бедрата 3 ден - Предна част на бедрата, Задна част на бедрата ( в зависимост от моментната ми програма), Прасци ( пак в зависимост от моментната програма) 4 ден - Рамене, Трицепс, Бицепс Пети и често шести ден почивка. Понякога вмъквах и почивка третия ден, но обикновено правех някакви коремни преси. Защо избрах тая схема? Ами защото следвам някои принципи. Тренира се най-напред изоставаща голяма мускулна група. За мен това в различни периоди са били гърдите и гърба. Редувам ги през година, за да не стане някаква диспропорция. Всъщност, това не съм го и измислил аз, а преди мен доста по-умни глави са го установили. Втори принцип, с който се съобразявам, е времето за почивка. Гледам да има минимум 48 часа за мускулни групи, участващи в различни упражнения. Например при тренировката за гръб активно участва и бицепс. При тренировка за гърди, това е трицепса и раменете. Затова след тренировките за гърди и гръб вмъквам краката и понякога още един ден почивка, ако се чувствам изморен. После слагам всичко накуп в най-продължителната си тренировка за седмицата, понякога стигаща и до час и двайсет и трийсет минути. Почвам с рамене, защото първо, че раменете карат фигурата да изглежда пропорционална и второ, че с моите упражнения, които ползвах, това е една отлична загрявка за трицепса и по-точно за проблемните ми лакти. Накрая най-малката група - бицепс я минавах почти информативно. Тя е три пъти по-малка от трицепса, затова и много културисти я тренират с малко упражнения и серии. След якото натоварване на ръцете си давах обикновено два дена почивка, преди да почна тренировка за гръб или гърди. Не искам, когато тренирам гръб, да се чувствам неудобно от състоянието на ръцете. Ако се разгледа схемата ми се забелязва, че почивката на всяка мускулна група е най-малко 48 часа, като стремежът ми е дори и 72 часа. Разбира се, аз слагам в сметките си и ръцете, когато тренирам за гръб и гърди. Това обаче е последната ми програма след 10-12 години редовни тренировки. Ползвал съм и други схеми в началните си години, включително комбинации на голяма с малка мускулна група в един ден, отделен ден за рамене и така нататък. Що се отнася до упражненията...ами има си книжки, сега вече и сайтове, които описват кое упражнение коя част от мускула натоварва. Като се знаят общите принципи за тренировка, се избират няколко упражнения за даден етап от развитието, като това не са задължителни упражнения, които трябва да ползваме цял живот. Това си е цяла наука и навремето твърдях, че за да станеш културист по честния начин ( без анаболни стероиди), трябва висше образование :) Готов съм и сега да споря по тоя въпрос. Някой би ме опонирал, че има разни борчета дето нямат капка мозък в главата. Нека не бъркаме обаче пауърлифтърите с културистите :) За културизма трябва много четене и най-главното - осъзнаването на нещата. ПП: А на твоята възраст според мен е важно да не се увличаш по разни суплементи или още по-лошо по бързия и лесен начин. На 17 тялото още расте така, че е достатъчно само да му загатнеш как трябва да го прави. В началото е най-важно пропорционалното развитие на всички мускулни групи. Не прави грешката да смяташ някоя трудна мускулна група като краката за ненужна. И за да имаш някакъв стимул, измисли си по някое упражнение за мускулна група, с което да засичаш постиженията си. Лично аз не го правя всяка тренировка, а през тренировка. Примерно с повдигане щанга за гърди засичам максимума си един път в месеца, като през останалите тренировки просто стигам до 6 повторения в последната си серия или редувам хвата на щангата през тренировка ( едната тренировка от лег, другата от полулег) Максимума може да се засича и по друг начин - чрез брой на постигнатите повторения, без да се пробва дали наистина ще направиш едно повторение на определена тежест. Още повече, че има много упражнения, при които е противопоказно да се прави само по едно повторение, Но като цяло, трябва всяка тренировка да имаш план. Аз в най-добрите си години записвах всичко в един тефтер, като преди всяка тренировка минавах всяко упражнение и повторение мислено, като си записвах планираните серии и повторения. По пътя, който бе между 20 и 60 минути в зависимост от залата, до която отивам, си повтарях всичко наум. Така като отидех в залата, бях надъхан и ми правеше кеф да се състезавам сам със себе си. Като се приберях в къщи, пак хващах тефтера и записвах повторенията, които съм постигнал. И така преди и след всяка тренировка. Знаех всичко наизуст, знаех всяка бройка и подробност, която трябваше да направя в залата. Е, винаги е имало и някакви промени, ако уредът е бил зает, но аз знаех натоварването в залите и не ходех в пикови часове. А що се отнася до коремчето, което искаш да смъкнеш...добър начин, както казаха, са общите аеробни натоварвания, като лично за мен приоритетно е бягането. И там си има разни тънкости, описани в книгите. Нещо за което се сещам, е една доста агресивна програма, която обаче е и опасна - бягане на гладно след изпиване на чаша кафе. Някои вземат и аспирин. Аз също съм го правил в един период, когато за едно лято( 4 месеца) трябваше да сваля 20 килограма. Никакъв проблем с изключение на това, че тия неща са опасни. Още повече за младежи на твоята възраст. Когато съм правел тия неща, наближавах трийсетте и там въпросът вече не бе да сваля тия килограми, защото ми е тежко, а това бе част от целогодишната ми подготовка. Забрави това, което написах, казах го само информативно. Иначе ти може да опиташ с 2-3 сутрешни кросчета в седмицата. Лично аз ползвах една схема, подходяща за запазване на мускулна маса доколкото е възможно това - един ден лек крос около 20 минути, следващият тренировъчен ден спринтове по 50-100 метра, редувани с леко бягане или ходене. И това нещо през ден или два, съчетано с диета, предоставяща по-малко калории, отколкото се изразходват. Или това, което написах по-горе за моето хранене - лек глад пред 2-2,5 часа. Естествено, хубаво е тия кросове да се съчетават с почивните дни, които все пак в период на орелефяване са твърде малко :) Що се отнася до тренировката ми, целяща изгаряне на излишни мазнини с максимално запазване на мускулна маса, ползвах нещо, което ползват доста културисти. Повторенията остават същите ( ако е възможно това), тежестите също се стремя да не намалявам, но се опитвам постепенно през годината да намаля почивките от 3-4 минути, когато тренирам за маса, до 30-40 секунди. Доста тежко е, но това е добър начин за сваляне на мазнини с максимално запазване на мускулите. те все пак няма как да се запазят, защото приеманите калории са по-малко от изразходваните, а тялото винаги предпочита да изгори белтък( мускул) вместо мазнина за енергия. Затова и тия чалъми, целящи да изгорят мазнини вместо мускул, описани в разни статии. Затова и тия противоестествени хапчета, дето рекламират навсякъде. Дали има полза не мога да кажа, макар и аз да съм вземал фетбърнери и L-карнитин. И да е нямало полза, нямало е как да разбера :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Брат квото и да ти каже даден човек, ако не го спазваш няма да видиш резултат! Няма смисъл да си даваш парите по-инструктори. Прочети малко за хранителни режими в интернет има супер много информация, както и за тренировъчни сплитове. Но ако не се спазват хранителните режими, каквито и да са тренировките резултатите идват МНООООГООО по-бавно. Научи се да изпълняваш правилно всичко упражнения това е много важно. Създай си хранителни навици и ще излитнеш нагоре!

• 1 месец по-късно...

Здравейте, съжалявам ако съм сбъркал раздела. Нуждая се от помощ във връзка със кандидат студентския ми изпит по ФВС. Ще можете ли да ми намерите видео или снимкоф материал на ето това съчетание:

Първа осморка:

И. П. - стоеж

1-2 - повдигане на ръце през встрани горе

3-4 - разнопосочен кръг с лявата ръка напред, а с дясната - назад и с пружиниране на коленете

5-6 - разнопосочен кръг с дясната ръка напред, а с лявата - назад и с пружиниране на коленете

7 - снемане на ръце до встрани

8 - подскок до разкрачен строеж, плясък с ръце горе; подскок до стоеж, снемане на ръцете през встрани долу

Втора осморка:

1 - външен кръг с ръцете

2 - напад вляво, лява ръка - встрани, дясна - през встрани до горе

3 - напад в дясно, лява ръка - през встрани до горе, дясната встрани

4 - прибиране на десния крак до стоеж, ръцете - горе

5-6 - мах с ляв (десен) крак, стъпка (със същия крак) и махова стойка - подчертаване

7-8 - кълбодо стоеж с ръцете встрани

мерси предварително

Здравейте, съжалявам ако съм сбъркал раздела. Нуждая се от помощ във връзка със кандидат студентския ми изпит по ФВС. Ще можете ли да ми намерите видео или снимкоф материал на ето това съчетание:

Първа осморка:

И. П. - стоеж

1-2 - повдигане на ръце през встрани горе

3-4 - разнопосочен кръг с лявата ръка напред, а с дясната - назад и с пружиниране на коленете

5-6 - разнопосочен кръг с дясната ръка напред, а с лявата - назад и с пружиниране на коленете

7 - снемане на ръце до встрани

8 - подскок до разкрачен строеж, плясък с ръце горе; подскок до стоеж, снемане на ръцете през встрани долу

Втора осморка:

1 - външен кръг с ръцете

2 - напад вляво, лява ръка - встрани, дясна - през встрани до горе

3 - напад в дясно, лява ръка - през встрани до горе, дясната встрани

4 - прибиране на десния крак до стоеж, ръцете - горе

5-6 - мах с ляв (десен) крак, стъпка (със същия крак) и махова стойка - подчертаване

7-8 - кълбодо стоеж с ръцете встрани

мерси предварително

Бъди оригинален и покажи нещо което никой друг освен теб няма да може. Пускаш си камерата и започваш с упражненията.

В НСА се продават справочници и се провеждат курсове по гимнастика . Курсовете бяха до тази сряда 04.07.2012г. В справочника който се продава в академията е описано всичко с картинки .

• 4 седмици по-късно...

Прочетох,че я препоръчват за спортуващите,а аз отделям доста време за спорт и бих искала да си купя от нея-предпазвала от свободните радикали и т.н. има ли някой мнение по въпроса?

Прочетох,че я препоръчват за спортуващите,а аз отделям доста време за спорт и бих искала да си купя от нея-предпазвала от свободните радикали и т.н. има ли някой мнение по въпроса?

Да, пробвал съм и останах много доволен.За възстановяване е страхотна добавка, особено с креалканин.Фирмата също е от значение.

P.S.Опа сега видях, че си момиче.Креалканина не е за теб.

Редактирано от G DATA (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Според мен, основното тук е изкуствено създаваната търговска ниша. Л-аргининът е л-изомер на аминокиселината аргинин, която е широкоразпространена в храните. Сред конвенционалните храни, съдържащи над 2% аргинин, са фъстъченото масло, бадемите, кашуто, и сьомгата.

Натурални източници на аргинин >>

• 3 месеца по-късно...

Здравейте,това упражнение каква част от гърдите тренира? http://www.kaftoun.com/health-and-fitness/160-individual-exersises/204-flat-chest-flies .Pectoralis Minor или Sternal Head Chest?Ще ви бъда благодарен ако ми кажете различни упражнения за различни части на гърдите.

Копане с мотика и обръщане на градинката пред бола/кооперацията/къщата тренира всичко, че и повече.

Копане с мотика и обръщане на градинката пред бола/кооперацията/къщата тренира всичко, че и повече.

по-тъпо нещо не можеш ли да кажеш?

Здравейте,това упражнение каква част от гърдите тренира? http://www.kaftoun.c...lat-chest-flies .Pectoralis Minor или Sternal Head Chest?Ще ви бъда благодарен ако ми кажете различни упражнения за различни части на гърдите.

На това му се казва Флайс ... Общо взето за подчератаване на гърдите, както и за мускулна маса. По-добре се оформят и не увисват. Натоварва се и рамото частично. Може да се изпълнява и на полулег, като тогава е за горна част, както и със щангата.. Информация доста в нета - цък

Ти за вкъщи ли или във фитнес зала?

Ти за вкъщи ли или във фитнес зала?

не за оперна зала-малкия търси сайтове за зобещи мускули, тук едва ли ще ти дадат някакви отговори които да те удовлетворят

На това му се казва Флайс ... Общо взето за подчератаване на гърдите, както и за мускулна маса. По-добре се оформят и не увисват. Натоварва се и рамото частично. Може да се изпълнява и на полулег, като тогава е за горна част, както и със щангата.. Информация доста в нета - цък

По принцип не знаем на каква програма тренираш, но ако тренираш само гърди отделно ето съвет... Започваш със стандартното бутане със щангата... 5-6 серии като на всяка качваш килограмите, а на последната слагаш максимума който може да вдигнеш няколко пъти - 2 до 4. Хубаво е да има някой да те пази. След това минаваш на полулег за горна част, отново със щангата... Същия брой серии и същите правила... Накрая Флайс 3 серии по 10-12 повторения за релеф или 8-10 за маса, с килограми които ще ти позволят да завършиш сериите.. Аз лично след цялата тази тренировка донапомпвам с последна серия от 10 повторения на лежанката с максималното което имам възможност в зависимост от това колко съм уморен.

не за оперна зала-малкия търси сайтове за зобещи мускули, тук едва ли ще ти дадат някакви отговори които да те удовлетворят

обърка ли нещо рейса пич?

слез на другата спирка и си фани Чавдара

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.