Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

при тия прегледи щеше да се открие болестта на детенцето

Ясно. Капиталиста е икономисвал от прегледи на детето си.

Сега главния въпрос. На колко от вас родителите ви ви водеха на профилактични годишни прегледи на сърцето ей така заради профилактиката?

Изключвам себе си понеже мен ме водеха минимум два пъти годишно до 14 годишен заради открит шум още при раждането ми който изчезна още кога бях на 8 години. Кога бях 27 преди една операция  от такъв профилактичен преглед по искане на анестезиолога един кардиолог пък ми заяви с двупотопната си техника че съм прекарал инфаркт!!! Ей така на крак без да го усетя. Трябваше да си правя още един куп изследвания за да установя че техниката му го е излъгала. Ей такива неща стават по някога от профилактките. От напълно здрав може да те разболеят и вкарат в размисъл.

при тия прегледи щеше да се открие болестта на детенцето

Ясно. Капиталиста е икономисвал от прегледи на детето си.

Сега главния въпрос. На колко от вас родителите ви ви водеха на профилактични годишни прегледи на сърцето ей така заради профилактиката?

Изключвам себе си понеже мен ме водеха минимум два пъти годишно до 14 годишен заради открит шум още при раждането ми който изчезна още кога бях на 8 години. Кога бях 27 преди една операция  от такъв профилактичен преглед по искане на анестезиолога един кардиолог пък ми заяви с двупотопната си техника че съм прекарал инфаркт!!! Ей така на крак без да го усетя. Трябваше да си правя още един куп изследвания за да установя че техниката му го е излъгала. Ей такива неща стават по някога от профилактките. От напълно здрав може да те разболеят и вкарат в размисъл.

• Отговори 4k
  • Прегледи 242,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Въобще нямам в предвид примерно как ти би постъпил, ако се пишеш на страната на капиталистите. Но в случая става въпрос за милионери или по-скоро мултимилионери, които имат повече на брой опции от теб, между които да правят избор. Може ако искаш да продължим с разсъждения по въпроса, да отвориш тема с името "Пречи ли алчността на капиталиста, за вземането на навременно и адекватно решение в рискови ситуации, с кратък deathline"

Пречи, пречи, те, капиталистите са генетично обременени, да знаеш. За това навсякъде по света страдат тези гадини. Жалки създания с жалък живот, заплюти от пролетариата, в твое лице.

зАбърши потно чело и почини, топло е навън.

има пържоначални прегледи (най малкото при стиснение на аорта или друго съдче има необяснимо леко покачване на кръвно - може да се види лесно 3 дена следене и ако подържа високо на кардиолог

Очестен пулс това става и при натоварване - но ако се следи и е висок на кардиолог

Леко покачване на кръвното? Ти деца имаш ли? Ако да, колко често им мериш кръвното, с допускането, че са напълно здрави на вид и спортуват нещо, имат нормално физическо развитие?
 На колко от вас родителите ви ви водеха на профилактични годишни прегледи на сърцето ей така заради профилактиката?

не са ни водили родителите защото си имаше училищен лекар и той ни ги правеше

да ти припомня че съм живяла по времето на Тодор Живков

Въобще нямам в предвид примерно как ти би постъпил, ако се пишеш на страната на капиталистите. Но в случая става въпрос за милионери или по-скоро мултимилионери, които имат повече на брой опции от теб, между които да правят избор. Може ако искаш да продължим с разсъждения по въпроса, да отвориш тема с името "Пречи ли алчността на капиталиста, за вземането на навременно и адекватно решение в рискови ситуации, с кратък deathline"

Аз ли как бих постъпил !!!

Преди година излизам от водата много уморен за няма и една четвърт от нормалното време кога ходя да карам сърф. Болки в гърдите, виене на свят като едва стоя на краката си и трябва да се придържам за да не падна и не ми стига въздух. Хвърлих ключовете на колата на един приятел и в най близката клиника де е само за платежни чужденци. Влизам и казвам имам съмнения за инфаркт.

Да господине, седнете там и изчакайте сега че се обадим на лекаря да дойде. Смятай няма никой по тая част и някой си ще дойде от някъде си ама кога !!!

От там направо в спешния в първия окръжен град. Да ама там пак те слагат на опашката, нищо че си с болки е гърдите и чакане час и половина докато ме закачат за кардиограма. Та точно два часа и половина след като хвърлих ключовете за колата на приятелчето.

Добре че беше някакъв моментен срив и нищо не излезе. Ама сега вече знам че директно тръгвам за Сантяго който ми е на точно 80 километра планински проход. (час път).

Аз ли как бих постъпил !!!

Преди година излизам от водата много уморен за няма и една четвърт от нормалното време кога ходя да карам сърф. Болки в гърдите, виене на свят като едва стоя на краката си и трябва да се придържам за да не падна и не ми стига въздух. Хвърлих ключовете на колата на един приятел и в най близката клиника де е само за платежни чужденци. Влизам и казвам имам съмнения за инфаркт.

Да господине, седнете там и изчакайте сега че се обадим на лекаря да дойде. Смятай няма никой по тая част и някой си ще дойде от някъде си ама кога !!!

От там направо в спешния в първия окръжен град. Да ама там пак те слагат на опашката, нищо че си с болки е гърдите и чакане час и половина докато ме закачат за кардиограма. Та точно два часа и половина след като хвърлих ключовете за колата на приятелчето.

Добре че беше някакъв моментен срив и нищо не излезе. Ама сега вече знам че директно тръгвам за Сантяго който ми е на точно 80 километра планински проход. (час път).

Това което се отнася за чакането в някоя такава болница, дали така ще се отнесат към президента на съседна държава. Нищо общо няма със случая.

не са ни водили родителите защото си имаше училищен лекар и той ни ги правеше

да ти припомня че съм живяла по времето на Тодор Живков

Вярно ли ? Със слушалката нали, свий се на котка и дишай дълбоко. Сега задръж въздуха ...

Хайде дай по сериозно. Мен ме водеха на 450 км в София де имаше само едно ехо по него време и се чакаше ред по 6 месеца ти ми говориш за ученически прегледи в кабинета на училищния лекар !!!

Дай малко по сериозно моля.

Това което се отнася за чакането в някоя такава болница, дали така ще се отнесат към президента на съседна държава. Нищо общо няма със случая.

Точно за това и аз говоря - пак е щял да бъде приет като президент и в Гърция.

То това не е нещо де да се скрие все пак.

ама не 4 часа път за Бг-то ми ок

Ама ти нали не си мислиш че експертите в тая област стоят на стенбайт и чакат да посрещнат някой на вратата подготвени за тая диагноза. Нямат личен живот и не могат да си почиват на далеч от работното място.

Вярно ли ? Със слушалката нали, свий се на котка и дишай дълбоко. Сега задръж въздуха ...

Хайде дай по сериозно. Мен ме водеха на 450 км в София де имаше само едно ехо по него време и се чакаше ред по 6 месеца ти ми говориш за ученически прегледи в кабинета на училищния лекар !!!

Дай малко по сериозно моля.

едно време така беше

сега не знам как са нямам деца

Ама ти нали не си мислиш че експертите в тая област стоят на стенбайт и чакат да посрещнат някой на вратата подготвени за тая диагноза. Нямат личен живот и не могат да си почиват на далеч от работното място.

да бе и нямаше да се събере екип нали

тия ми ги приказвай на шапката

Детето е било спортист.Нима не са му правили изследвания.Примери за деца спортисти със сърдечни проблеми има доста.Както и за починали футболисти.Превенцията я няма. Не е невъзможно да се открие на време.Не подценявайте медицината и лекарите.В 3 градска винаги има екип , кардиолозите са много добри.Казвам го от личен опит.Моето дете беше футболист .Но , имаше слаби капиляри в носа.И когато удари топката с глава , кръвта потичаше.По съвет на лекарите се отказа.И сега е готвач и е добре.До пълнолетие , родителите носят отговорност за здравето на децата.Сега и да коментираме е без значение .Детето си отиде нелепо.То и много други деца си отидоха без време.Бог да ги прости.

едно време така беше

сега не знам как са нямам деца

Абсолютни измислици. Никога в училище не сме преглеждани така. В София, в относително добри училища, по време на най-големия "разцвет" на комунизЪма - края на 70-те до края на 80-те.

Нито мен, нито брат ми, нито някой познат.

Не си измисляй - ехограф видях доста след промените (не защо нямаше), а томография по онова време изобщо нямаше. И моля, без митовете за здравия

народ тогава - не е подкрепено със статистически данни.

Детето е било спортист.Нима не са му правили изследвания.Примери за деца спортисти със сърдечни проблеми има доста.Както и за починали футболисти.Превенцията я няма. Не е невъзможно да се открие на време.Не подценявайте медицината и лекарите.В 3 градска винаги има екип , кардиолозите са много добри.Казвам го от личен опит.Моето дете беше футболист .Но , имаше слаби капиляри в носа.И когато удари топката с глава , кръвта потичаше.По съвет на лекарите се отказа.И сега е готвач и е добре.До пълнолетие , родителите носят отговорност за здравето на децата.Сега и да коментираме е без значение .Детето си отиде нелепо.То и много други деца си отидоха без време.Бог да ги прости.

Какви изследвания се правят на децата-футолисти, без индикации, с уговорката, че това дете не е било футболист, най-малкото защото е учило не в спортно училище?

Синът ми тренираше баскетбол, не съм чувал без оплаквания някой да им е правил задълбочени сърдечни тестове.

В София, Буба Баскетбол, един от водещите отбори. Където съм и познат.

Може да споделиш как е било по времето на соц-а, и без това носталгията по него преобладава тук.

Абсолютни измислици. Никога в училище не сме преглеждани така. В София, в относително добри училища, по време на най-големия "разцвет" на комунизЪма - края на 70-те до края на 80-те.

Не си измисляй - ехограф видях доста след промените (не защо нямаше), а томография по онова време изобщо нямаше. И моля, без митовете за здравия

Какви изследвания се правят на децата-футолисти, без индикации, с уговорката, че това дете не е било футболист, най-малкото защото е учило не в спортно училище?

Синът ми тренираше баскетбол, не съм чувал без оплаквания някой да им е правил задълбочени сърдечни тестове.

Може да споделиш как е било по времето на соц-а, и без това носталгията по него преобладава тук.

Благо ти 80 те години си бил на колко? За 70 те не питам. ;)

Що се отнася до прегледите по онова време. Мдааа тренирах Кану-каяк навремето. и имахме прегледи месечни,тримесечни преди всеки лагер сбор,преди всяко състезание.  Изследвания на кръв,урина и прочие изследвания. Говоря точно за времето 1974 - 1980 година.

Що се отнася до момчето на Плевнелиев много ми е мъчно за него и като човек съчувствам на президента за загубата му и на никой родител какъвто и да е не пожелавам такова нещо.  Мисля,че не е редно да пишем по този въпрос. Нека помълчим.

Да са здрави децата ни и да ни радват поне 100 години.  :)

Благо ти 80 те години си бил на колко? За 70 те не питам. ;)

Що се отнася до прегледите по онова време. Мдааа тренирах Кану-каяк навремето. и имахме прегледи месечни,тримесечни преди всеки лагер сбор,преди всяко състезание. Изследвания на кръв,урина и прочие изследвания. Говоря точно за времето 1974 - 1980 година.

Що се отнася до момчето на Плевнелиев много ми е мъчно за него и като човек съчувствам на президента за загубата му и на никой родител какъвто и да е не пожелавам такова нещо. Мисля,че не е редно да пишем по този въпрос. Нека помълчим.

Да са здрави децата ни и да ни радват поне 100 години. :)

Бидейки 72-ри набор, съм бил между 8 и 18 години през 80-те.

Ти си бил състезател и въпреки това не смятам, че някой е изследвал сърдечно-съдовата ти система по начин, подходящ да открие оная екзотика.

Иначе е добре да се замълчи, както призовах неколкократно. За съжаление, някои форумни членове не мислят така.

Явно е бил на 12, колкото е и сега, независимо от това което показват календара и броя свещички на тортата.

А банковата сметка и общественото положение годни доказателства ли са ;)

Пък и не е никак лошо да запазиш детското в теб, ако можеш..

А, пази си го десткото. Не, не е лошо нещо. Банковите сметки не са доказателства за хуманност и добродетелност. Напротив може да са за точно обратното и най-вече за това са доказателство.  А общественото положение в капиталистическите страни, се купува...

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

А, пази си го десткото. Не, не е лошо нещо. Банковите сметки не са доказателства за хуманност и добродетелност. Напротив може да са за точно обратното и най-вече за това са доказателство. А общественото положение в капиталистическите страни, се купува...

Е ако съм като на 12, някак естествено е да съм още хуманен и добродетелен. Логика :)

Щом има търсене, има и предлагане, човешки закон. В цоциалистическите се извоюва - кравар-партизанин за финансов министър :) Добре, че е безвъзвратно в миналото това нещо.

• Автор

Да твърди Нел, че президентът няма правомощия да помогне на българските деца е смешно и безогледно.

Да напомня на Нел, че президентът много решително се намеси, когато трябваше да защити интереса на така наречените "инвеститори", като наложи вето на закони, които не им позволяваха достатъчно да си разпашат коланите и да заграбват наред водното и земно богатство на България.

Защити ги и като им предложи на безценица българско гражданство и паспорти.

Президентът като Висш главнокомандващ е и този, който отпочва тези дни военно учение на НАТО и САЩ в Шабла с цел разпалване на Трета световна война, отдавна планирана мечта на Глобализаторите отвъд океана.

И това го казва високопоставен политик от Русия - Наришкин в последното си официално изявление. 

В същото време скърбящият президент нищо не направи, за да върне Законите за Сурогатството, отнемащи деца от майките им, За Детето, подлагащ невръстните малчугани на ранна институционализация и травми.

Дори проф. Чирков спомена с конкретни данни за бездействието на президента по отношение на здравеопазването за деца и сърдечно болни. 

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Да напомня на Нел...

Нека аз да ти напомня, Алия...

Но то всъщност не е напомняне, защото ти не познаваш основния закон на държавата си.

Иначе би трябвало да знаеш, че президентското вето нищо не може да промени, може само да отложи ОБНАРОДВАНЕТО на даден закон или част от закон. Наясно ли си, че втори път един закон не може да бъде спрян, дори и непоправен според мотивите на президента, щом се гласува и приеме от народните представители, той е длъжен(според Конституцията) да го пусне за обнародване.

Защо ти наливам тези неща в главата ли? - Ами дано да разбереш колко безпочвени са обвиненията ти спрямо институцията и спрямо човека, заемащ длъжността.

Така, че ако имаш някакви забележки, Алия, занапред критикувай нашите народни представители, които приемат(според теб) неправилни и/или обслужващи нечии интереси, закони, но не и Президента(който и да е той).

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Е ако съм като на 12, някак естествено е да съм още хуманен и добродетелен. Логика :)

Хммм, едно време да. Но сега? Едва ли. Толкова агресия, жестокост и какво ли не още има в днешните деца. За съжаление.

Правят се изследвания на децата .Не съм казал ,че е футболист , чети.Спортувал е тенис.Да си чувал за профилактични прегледи .Не е нужно да има симптоми за да заведеш детето си на лекар.Отговорноста е на родителя.

Правят се изследвания на децата .Не съм казал ,че е футболист , чети.Спортувал е тенис.Да си чувал за профилактични прегледи .Не е нужно да има симптоми за да заведеш детето си на лекар.Отговорноста е на родителя.

Визирал съм детето на президента, някъде се говореше, че е играел футбол.

Смяташ ли, че децата му не са ходили на профилактични прегледи или не им е обръщано внимание? Допускаш ли, че в за това рядко състояние няма ясно различими симптоми?

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Пишеше, че се развива доста бързо. Ако преди това го е имало в някакъв латентен период, неразвито, какво да засекат. Тръгне ли с бързите темпове, може и да няма време, особено сега лятото, като е бил във ваканция и да обикаля напред назад с баща си.

Смяташ ли, че децата му не са ходили на профилактични прегледи или не им е обръщано внимание? Допускаш ли, че в за това рядко състояние няма ясно различими симптоми?

14 години няма да разберат

да бе да

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Синдром_на_Марфан

Самата диагноза Синдром на Марфан се поставя освен чрез характерните белези и симптоми, оплаквания при болните, чрез молекулярно-биологични изследвания за детекция мутации в FBN1 гена.

Белезите са доста неясни и допускащи всякакви алтернативи, оплаквания също може да не е имало.

http://spisaniemd.bg/md/2006/05/sindrom-na-marfan-kakvo-sme-nauchili-za-110-godini

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Не знам къде е ходило на преглед.Преди време всички ходеха в правителствена болница.Една от причините за болеста е вродена .Другата е от травма.Тъй като е спортувал ,може от там да се е отключила болеста.И най вероятно според мен е при игра на тенис да го е ударила някоя топка в гърдите.Но ,едва ли  ще разберем истината.Лекарите твърдят , че е можело да бъде спасено.Иво Петров кардиолог от СИТИ Клиник е спасил едно дете от Русе , пак на 15 години.Смъртността при тази диагноза е 50% .Жалко за детето .Но , много подценявате медицината.Спирам да пиша в темата  в памет на детето.Така ,че не изисквам отговор.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.