Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фондация Кеше

Featured Replies

А тук дали не прозира цялата истина?

http://bnt.bg/bg/new...an#send_comment

-----------------------------

Уважаеми, понятно и разбираемо е усилието Ви да сведете екзистенциалните проблеми на хората до една "Световна конспирация", която да е виновна за всичко. Просто, лесно и преодолимо. Така някой друг става виновен за дискомфорта ни. А ние сме техни жертви, и така се спасяваме от напрежението на нереализираното Единствено благо.

И така нататък.

Само можете ли да ни обясните, ако Иран е толкова технологично напреднал, защо постоянства в обогатяването на уран? Защото има само едно обяснение - да се добере до статута на ядрена сила и така да увековечи статуквото в разтърсваната от противоречия теокрация. Иначе на аятоласите песента им е изпята - въпрос на малко време и на много кръв...

• Отговори 289
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уважаеми, понятно и разбираемо е усилието Ви да сведете екзистенциалните проблеми на хората до една "Световна конспирация", която да е виновна за всичко. Просто, лесно и преодолимо. Така някой друг става виновен за дискомфорта ни. А ние сме техни жертви, и така се спасяваме от напрежението на нереализираното Единствено благо.

И така нататък.

Само можете ли да ни обясните, ако Иран е толкова технологично напреднал, защо постоянства в обогатяването на уран? Защото има само едно обяснение - да се добере до статута на ядрена сила и така да увековечи статуквото в разтърсваната от противоречия теокрация. Иначе на аятоласите песента им е изпята - въпрос на малко време и на много кръв...

Не искам да кажа, че друг ни е виновен, в конкретната ситуация сме ние тези които трябва да изберем пътя, да бъдем будни и осъзнати за бъдещето на планетата и децата ни, защото времето ни дава този избор. За да има по-добър свят, трябва да се преборим със злото, а то е навсякъде скрито под различна форма. Чистата форма на светлина я има само в астрала, тук е свят на дуализъм, така, че не може да се абсолютизира. Фактите показват обаче, че през последните хилядолетия везните натежават в полза на тъмните сили. Такава е била енергията на цяла една ера от 23 000 години. Вятърът на промяната е задухал от повече от 20 години и вече осезаемо се усещат новите вибрации. "....въпрос на малко време и на много кръв..." , нека бъде въпрос на малко време и много любов! :)

Само можете ли да ни обясните, ако Иран е толкова технологично напреднал, защо постоянства в обогатяването на уран? Защото има само едно обяснение - да се добере до статута на ядрена сила и така да увековечи статуквото в разтърсваната от противоречия теокрация.

Драги, а в какво да постоянства? В обогатяването на каменни въглища, пясък и камилска тор, или да стане поредният клиент зависим(и твърде добре заплащащ, ако все пак иска да има атомна енергетика и при положение, че има собствени уранови рудници ) за доставки на гориво, на някоя от великите сили, за предпочитане САЩ?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

sliderum, нали тази фондация имала технология за безплатна /почти/ енергия в неограничено количество?! Кому тогава е нужна скъпата и мръсна ядрена енергия?Е, значи мирният атом е само параван...

------------------------

windy2012, малко време и много любов е добро пожелание, но още не е действие, нали?

Как си представяш тази формула в действие, при това добре планирано, контролирано във всеки етап и успешно изпълнено?

Намасте

Някой може ли да обясни защо беше онзи цирк в Лондон? Като човек, подочувал нещо за кръговете, расите и подрасите, за символиката на медта и т.н., като капак и за фондацията, какво ли не ми мина през ума. Например, че някой иска откачалки от подобен вид да си помислим това, което сме си помислили, след това, че целта е да си помислим, че някой иска да си помислим това и да стигнем до задънена улица. Е? Защо телевизиите мълчат за фондацията, нали е блъф. Нали уж си умират за новини. С Уикилийкс ни проглушиха ушите.

Вятърът на промяната духа отдавна, но той не засяга материалните сетива, астралната душа и съзнанието в хоризонтален аспект. Научните открития за съжаление утежняват, а не облекчават човешкия живот. Чрез НТР /научно техническа революция/ не може да се избегне това, за което човек се е родил, не могат и да се избегнат страданията - напротив. Защо се ражда човек? За да разбере, че не трябва повече да го прави.

sliderum, нали тази фондация имала технология за безплатна /почти/ енергия в неограничено количество?! Кому тогава е нужна скъпата и мръсна ядрена енергия?Е, значи мирният атом е само параван...

Ама ти не вярвам да се хванеш на бабини деветини...Имат чушки и то само ако са ги поливали обилно и редовно. Мирният атом никакъв параван не е. Фондацията е маша в ръцете на ФР, за насаждане на объркване(дезинформация). :whist:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хубаво, че си го признаваш :) това е първата стъпка към осъзнаването. Любителите на свободна енергия са бъдещето на тази земя.

Аз винаги съм си признавал, но скептицизма си, към племето любящо свободната енергия, аз решително ще запазя.

Също тъй съвсем осъзнато смятам законите за запазване като непререкаеми.Докато племето "енергийно", сиреч юнашко, съвсем спокойно преодолява втория принцип на ТД.Това племе обаче наистина е бъдещето на поне малка част от земята - там където стените са облицовани подходящо, а към присъстващите Наполеоновци се отнасят с разбиране.

Valentinus, не е само пожелание, а напротив може да бъде действие. Мислите имат огромна сила, не случайно повечето неща, които искаме ги привличаме и се случват. Положителната енергия насочена в една посока от много хора прави чудеса. Но някой нямат интерес от тези чудеса, затова ни облъчват със страх и негативизъм. Колкото сме по - безверни, подтиснати и притеснени, толкова по-добре можем да бъдем манипулирани и управлявани.

За енергията смятам напълно безмилен е спора. Много скоро фактите ще говорят сами.

И нали вярвате на НАСА, ето цитат от последната им публикация на 07.08.2012 :

"The 18 winners of Phase I have been awarded $100,000 each to develop their ideas for one year. This category boasts the boldest projects including a Venus-bound craft which would “sail” the planet using electromagnetic fields.

това е линка http://www.rt.com/news/nasa-concept-submarine-spacesuit-091/

Като се има предвид, че преди 2 хиляди години са вярвали, че земята е плоска и сме центъра на вселената, няма нищо учудващо в сегашните почти толкова първобитни вярвания :)

Поздрави!

Редактирано от windy2012 (преглед на промените)

Като се има предвид, че преди 2 хиляди години са вярвали, че земята е плоска и сме центъра на вселената, няма нищо учудващо в сегашните почти толкова първобитни вярвания :)

Недей да слагаш каруцата пред коня, защото до никъде няма да стигнеш! Преди повече от две хиляди години, Аристарх Самоски и Ератостен, предлагат в практически завършен вид хелиоцентричния модел на Слънчевата Система. Съществуват и по-стари доказателства за познаването на този модел. Това, че една култура, около пет века по-късно, решава да използва предложения от Клавдий Птоломей геоцентричен модел, не означава, че целият свят е тънал в безпросветно невежество!

• Автор

А не трябваше ли ти да си скептика? :)

Да речем, че сондирам общественото мнение.;)

Аз съм прост човек, недорасъл съм да преодолявам законите във физиката и особено тези на ТД.

Скромността е украшението на мъдреците.

Недей да слагаш каруцата пред коня, защото до никъде няма да стигнеш! Преди повече от две хиляди години, Аристарх Самоски и Ератостен, предлагат в практически завършен вид хелиоцентричния модел на Слънчевата Система. Съществуват и по-стари доказателства за познаването на този модел. Това, че една култура, около пет века по-късно, решава да използва предложения от Клавдий Птоломей геоцентричен модел, не означава, че целият свят е тънал в безпросветно невежество!

С тук изложеното не мислиш ли, че нещата са аналогични?

Valentinus, не е само пожелание, а напротив може да бъде действие. Мислите имат огромна сила, не случайно повечето неща, които искаме ги привличаме и се случват.

Аз много много много искам, да ми паднат няколко милиарда в евра, долари или друга сравнително стойностна валута от небето или поне от някой оглупял мултимилиардер филантроп(може и Бил Гейтс да ми ги припише). Цял се разтапям от мисли за което, ама нещо не щат да се притеглят към мене, от огромната сила, с която мисля за тях ?! :D
  • Автор

Защото има само едно обяснение - да се добере до статута на ядрена сила и така да увековечи статуквото в разтърсваната от противоречия теокрация.

Така мисля и аз. Всъщност най-ефективният начин една страна да води независима политика спрямо американската хегемония в Близкия Изток или в Азия, да речем, е да се сдобие с ядрено оръжие, т.е. американското превъзходство в конвенционалното въоръжение може да се балансира само по този начин, освен ако не си Китай.

Предлагам да оставим темата открита и да изчакаме до Септември.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

С тук изложеното не мислиш ли, че нещата са аналогични?

Не! Паралаксите в траекториите на небесните тела са били необясними с геоцентричния модел. За това седнал Аристарх, плюл на калема и извел хелиоцентричния модел. Т.е. там е имало стимул и реакция. В днешни дни няма стимул за подобна реакция. С други думи, всичко говори, че енергия не може да дойде отникъде. Значи - няма причини да не вярваме на Втория Закон на Термодинамиката. Разликата е великанска :)

Предлагам да оставим темата открита и да изчакаме до Септември.

Дай Боже мирно и кротко да си изчакаме до септември. Какво ли друго ни остава.

Дано само не зависи от едино познато ревниво божество.

Вятърът на промяната духа отдавна, но той не засяга материалните сетива, астралната душа и съзнанието в хоризонтален аспект. Научните открития за съжаление утежняват, а не облекчават човешкия живот.

Защо си мислех, че ветровете на промените движат непрестанно именно изброеното. Или греша?

Както и да е, този възглед ми се струва прекалено краен и не те познавам, но от колко подобни „утежнения” си се отказал или си склонен да лишиш децата си? Използваш ли автомобил, образовал ли си се, прибягваш ли до медицинска помощ и готов ли си да замениш илюзорния си страдалчески живот с живота на на някой, напълно лишен от проклетите благини на съвременната цивилизация – някой „извънкастов”, нарочно го слагам в кавички.

Засягам този въпрос съвсем общо, извън казуса с фондацията.

Струва ми се, че Христовият принцип се изразява в някои съвсем прости качества в хоризонтален аспект (да използвам и аз този любим израз) и те не може да се приемат с reservatio mentalis, както прави Исусовата дружина.

Защо си мислех, че ветровете на промените движат непрестанно именно изброеното. Или греша?

Дали е грешно или не, може да се провери като се отговори на въпросът "Нетленни ли са те?". Моят отговор е, че не са, следователно - този вятър не ги засяга, понеже той се отнася към нетленното.

Както и да е, този възглед ми се струва прекалено краен и не те познавам, но от колко подобни „утежнения” си се отказал или си склонен да лишиш децата си?

Не мога да кажа на децата ми от какво да се лишат.

Възгледът е необичаен и преди доста години се е плащало солено за споделящите го, но нещата не са се променили особено към по-добро.

Използваш ли автомобил, образовал ли си се, прибягваш ли до медицинска помощ и готов ли си да замениш илюзорния си страдалчески живот с живота на на някой, напълно лишен от проклетите благини на съвременната цивилизация – някой „извънкастов”, нарочно го слагам в кавички.

Изброените неща ги използвам. Копнея да се отърва от тях. Ако го направя на 100 % ще бъда вкаран в панделата или лудницата от тези които не искат да се отказват от тези благини.

Струва ми се, че Христовият принцип се изразява в някои съвсем прости качества в хоризонтален аспект (да използвам и аз този любим израз) и те не може да се приемат с reservatio mentalis, както прави Исусовата дружина.

Какъв е този христов принцип?

Дали е грешно или не, може да се провери като се отговори на въпросът "Нетленни ли са те?". Моят отговор е, че не са, следователно - този вятър не ги засяга, понеже той се отнася към нетленното.

Явно говорим за различни неща. И какъв е този вятър на промяната, който не засяга променливите неща, а нетленните, тоест вечните, следователно не-променливите?

Само любопитствам :rolleyes:

Изброените неща ги използвам. Копнея да се отърва от тях. Ако го направя на 100 % ще бъда вкаран в панделата или лудницата от тези които не искат да се отказват от тези благини.

Че защо. Аз пътувам с обществен транспорт, не плащам здравни осигуровки (и вероятно така живея в опасност?) и едва завърших гимназия, след което плюх на дипломите, но никой не ме е вкарал в затвора или в лудницата. Най-често проблемът е въпрос на честолюбие. А лесното въдворяване в заведение за душевноболни е мит от социализма. Сега е по-сложно.

Какъв е този христов принцип?

Какъв е смисълът да се дават формулировки, ако нищо не се променя, ако остават да си висят във въздуха? Но щом ми е зададен въпрос, ще се опитам да дам отговор според разбирането си. Ама ми е трудно :)

"Защото вътре в теб е светлината на света, единната светлина, която осветява Пътя. Ако не си способен да я видиш вътре в теб, безполезно е да я търсиш другаде. Тя е извън теб, защото достигайки я, ще изгубиш себе си."

Редактирано от witness (преглед на промените)

Когато мечтите са в "евра" е безмислено да се говори за светлина.

Аа, не се гаси туй... :) Като стана въпрос за съвременната цивилизация, ето за разнообразие малко от една история за пандели и лудници:

http://www.youtube.com/watch?v=kujc_IZX404&feature=related

Отплеснали сте се леко от темата, приятели... :D Ето малко информация на английски език, директно от източника:

Тя, фондацията КЕШЕ от Иран, срещу малко кеш ще я реши таа - мятаме ви фереджата, оообуваме ви шалвари и в кухнята. Само да доди 10 септември /нещо дато 9-ти септември, предполагам/. Щото при нас, шебеците, стана страааашноооо!!! Първата година, след като си взех шебечка, се борих за надмощие, втората - за равноправие, а от третата, че чаааак до сега - за единия гол живот се боря...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Фондацията си е поставила за цел първо да информира нациите за новите технологии, с което да даде възможност за равен страрт на всички (използвала е нова технология за защита) А, и доколкото разбирам новите технологии не са достатъчно разработени - призовават се учените да се запознаят с тях и да работят в тези нови технологични направления.

--------------------------

Уважаема Марея,

последните няколкостотин години многократно са обявявани научни открития, които като панацея трябвало да решат човешките проблеми.

Но ставало точно обратното - разплитайки един възел в плетивото на човешката съдба се затягали няколко други.

И така мойрите предели, оплитали и режели все по-сложната черга на човечеството, а хората си оставали нещастни, подвластни на прищевките им...

Е, може да дойде и Александър /алекс- победител и андрос - мъж, сиреч, "Победител на мъже"/ и с един удар да разсече Гордиевия възел.

Ма не идвал.

----------------------

Пиша тия горните глупости само за да кажа, че науката нито е способна, нито и е дадено да разсича възли, а само да ги оплита. Затова и хората се обръщат към врачки, екстрасенси, гадатели, учители, духовни водачи, религии и езотерични системи. Там успехът, обаче, си е лично вътрешно притежание - не можеш да го подариш другиму, нито дори да го покажеш.

Намасте

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.