Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

<p>Има ли значение какво е файловото разширение- jpg,bmp?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

• Администратор

<p>Има ли значение какво е файловото разширение- jpg,bmp?

Здравейте

Разрешените разширения за картинки винаги са били: gif,jpeg,jpg,png

Поздрави

Ясно...при мене е проблема,странно защо като изрежа с Paint,след това ми дава да запазя изрязаната картинка само в формат bmp ,както и да е благодаря!

@miazmatik сигурно имаш това впредвид:

Публикувано изображение

получава се когато използваш "изпрати на приятел:"

Публикувано изображение

Използвай "директен линк"-ето резултата:

Публикувано изображение

EDIT: писали сме по едно и също време,ако е битмап не става и с директен линк заради ограничението на форматите

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ясно...при мене е проблема,странно защо като изрежа с Paint,след това ми дава да запазя изрязаната картинка само в формат bmp ,както и да е благодаря!

Това не може да е вярно! Освен ако не си бутнал основно някоя библиотека, но тогава въобще Пейнт-а ще крашва, а може и цялата боза. Разбира се, ако използваш опцията Save as..., а не даваш набързо Save(когато си запазва в собственият формат по подразбиране, мисле че можеше да се менажира ръчно или със скрипт, да се запазва като файл с желано разширение), или ако използуваш клавишната комбинация за запазване.

Публикувано изображение

Фиг. 1 Нецензурирана проява на обида. "Гост" който обижда друг "Гост" в чата на мрежовото място (преведено от английски, Web Site) на Калдейта ЕООД.

Ще помоля учтиво администрацията на тази фирма (Калдейта ЕООД) да обмисли колко и какви права да бъдат предоставени на групата "Гости".

Благодаря за обърнатото внимание, с уважение

Кристиан К. Атанасов, потребител на услугите предоставени от Калдейта ЕООД, на който не му е приятно да чете обиди, и български език изписан с латинска азбука.

оф, фродо стига пищя за тоя чат бе

взе да ставаш банален

И все пак има право. Ако вземем, че разрешим писането на гости и във форума, няма как да сме сигурни дали няма да стане пълен цирк с латиница и разни обиди. Наистина, потребителите където и да е в сайта не би трябвало да се ругаят и обиждат. След като не може физически да има 24/7 дежурен модератор в чата, за чата няма опция BAN по IP, а само BAN на регистриран потребител, т.е нерегистрираните не могат да бъдат и изгонени завинаги и продължават да ругаят, то въобще опцията за достъп на гости не е удачна в доста случаи.

Мисля че вече се ориентирах,благодаря много вече няма да имам проблеми с прикачването на картинки в сайта :)

И все пак има право. Ако вземем, че разрешим писането на гости и във форума, няма как да сме сигурни дали няма да стане пълен цирк с латиница и разни обиди. Наистина, потребителите където и да е в сайта не би трябвало да се ругаят и обиждат. След като не може физически да има 24/7 дежурен модератор в чата, за чата няма опция BAN по IP, а само BAN на регистриран потребител, т.е нерегистрираните не могат да бъдат и изгонени завинаги и продължават да ругаят, то въобще опцията за достъп на гости не е удачна в доста случаи.

колкото и да му е неприятно на фродо (и на теб може би) все пак това е чат

така беше/е във (почти) всяко IRC

колкото и да му е неприятно на фродо (и на теб може би) все пак това е чат

така беше/е във (почти) всяко IRC

Да, но това не е IRC, има си определени правила на сайта, които изглежда се пренебрегват и неспазват и може би разваля имиджа на целият сайт или поне посетителите му, които влязат в чата и видят какво е. Това, че някъде е било по определен начин не е предпоставка за това да не се направят подобрения другаде. Ако всички се оправдаваха, че в парният двигател се сипвали въглища, но видиш ли навсякъде било така и нямало смисъл от подобрения, дали щеше да има ДВГ и електрически двигатели?

именно, в твоя пример ДВГ/ел. двигателите са представени от по-съвършените "форми на контрол" - форум и различните програми за р2р комуникация

и под р2р разбирай комуникация между 2 лица (основно), а не обща стая - каквато реално имаме представена тук

доб.: всъщност си е точно internet relay chat - фактът че е внедрен във форумна система, не го прави нещо друго

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

именно, в твоя пример ДВГ/ел. двигателите са представени от по-съвършените "форми на контрол" - форум и различните програми за р2р комуникация

и под р2р разбирай комуникация между 2 лица (основно), а не обща стая - каквато реално имаме представена тук

доб.: всъщност си е точно internet relay chat - фактът че е внедрен във форумна система, не го прави нещо друго

Напротив, по принцип на работа не винаги приличат на IRC. По-съвършените форми на контрол и развитие са когато гостите са ограничени до регистрация, за да влязат в чата, от което следва че няма да имат цел да ругаят потребители. Щом няма вечно дежурен модератор, то това е невъзможно, след като няма опция BAN по IP за гостите, а само гонене, което е безполезно и те пак влизат, кой и как се осъществява ефективен контрол? Твоите доводи - понеже било така, няма проблем... Ами не съм съгласен с тях.

Може да има обща стая, но да има контрол. Нали?

може, не го отричам викам да спрем, щото чата не ми е интересен а и си мисля че идеята на IPB с тоя чат въобще не е била такава (=толкова важна), каквато се опитва да я изкара фродо

Добър вечер!

Ще помоля администрацията която отговаря за мрежовото място на Калдейта ЕООД да отговори на молбата ми, колкото се може по-скоро.

Искрени благодарности!

Добър вечер!

Ще помоля администрацията която отговаря за мрежовото място на Калдейта ЕООД да отговори на молбата ми, колкото се може по-скоро.

Искрени благодарности!

Не е ли много по-лесно, просто да не посещаваш неприятните за теб сайтове, или по-скоро един адрес достъпен от определен сайт, вместо да се опитваш да налагаш волята си над желанията и възможностите, на доста повече не само гости, но въобще потребители. Диктатура, ако има такава въобще, бихме очаквали и преглътнали от собственика на сайта, но не и от обикновен потребител!

Може защото това не е проблем или пък защото пак си ти и затова да не ти отговарят ....

...получава се когато използваш "изпрати на приятел:"...

Директно цъкам с десен бутон и давам "Copy image location". Като пействам в полето за отговор, дърпа картинката и я визуализира, обаче като му дам да потвърди поста и ми дава съобщението за грешка. Та това ми е странно, как хем я хваща картинката, а пък не мога да я публикувам?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

може, не го отричам

викам да спрем, щото чата не ми е интересен а и си мисля че идеята на IPB с тоя чат въобще не е била такава (=толкова важна), каквато се опитва да я изкара фродо

Щом мислиш така, предлагам да ограничим дискусията по въпроса до хора, които посещават чата. Всички останали няма как да имат наистина реалистична позиция и визия, както и са апатични към ставащото там.

"Грешки в бутона +1

Ако бутонът +1 не е налице или е спрял да работи, ще видите това изображение: Публикувано изображение"

Ами случи ми се преди малко.

Стига намирайте кусури :) че по 10 пъти на ден спират форума , ех , поне ако се сетят и коша отново да покажат - ще е много хубаво . Много обичам да се ровя в кофата , там такива бисери намирах .... забавлявах се :)

Директно цъкам с десен бутон и давам "Copy image location". Като пействам в полето за отговор, дърпа картинката и я визуализира, обаче като му дам да потвърди поста и ми дава съобщението за грешка. Та това ми е странно, как хем я хваща картинката, а пък не мога да я публикувам?

badsectot извинявай чак сега виждам че си писал-(май сървъра не проверява преди да съхрани,ама не съм на 100%сигурен-някой който администрира по може да каже)

...иначе самия редактор е под всякаква критика(това е по вина на IPS не на Kaldata)

Публикувано изображение

A това е в техния собствен форум(снимката е отпреди минута) /IP.Board 3.3.2/

Публикувано изображение

Безименни, after all, this is kaldata.com, you should be fine with this.

Тук важните неща остават на заден план, морала е на невероятно ниско ниво, наказанията са безкрайни за едни, еднодневки за други.

Но предполагам го знаеш това (: !

Безименни, after all, this is kaldata.com, you should be fine with this.

Тук важните неща остават на заден план, морала е на невероятно ниско ниво, наказанията са безкрайни за едни, еднодневки за други.

Но предполагам го знаеш това (: !

Aбе Крис ти сляп ли си,или четеш избирателно? :hit: (проблема е в Invision Power,не в Kaldata)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.