Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Колеги не се карайте. И при мен бавно зарежда форума. Това е от почти 2-3 седмици. 

А при мен зарежда доста бързо (въпреки претоварения рутер и бавната линия).

Калине - да не сте хостнали сайта някъде из Лондон, че при мен е ОК, а в БГ - бавно?

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

При мене е ок форума само имах един проблем с бавното публикуване на постове но нали писах и се измяхте ...

Редактирано от adersa (преглед на промените)

• Администратор

А при мен зарежда доста бързо (въпреки претоварения рутер и бавната линия).

Калине - да не сте хостнали сайта някъде из Лондон, че при мен е ОК, а в БГ - бавно?

На същото място си е. Просто направихме много оптимизации. Но някой архивен браузър като този по-горе може и да е пострадал. Което не е такъв проблем за нас вървим напред а не назад. Няма да спрем еволюцията си защото някой друг си е спрял своята. 

При мене е ок форума само имах един проблем с бавното публикуване на постове но нали писах и се исмяхте ...

От 1-2 седмици постовете трябва да се публикуват за секунда.

Така е сега лети форума дано цяло лято да е така . Аз писах преди но един разбирач каза защо админа да се занимава с такъв малък проблем ..

На същото място си е. Просто направихме много оптимизации. Но някой архивен браузър като този по-горе може и да е пострадал. Което не е такъв проблем за нас вървим напред а не назад. Няма да спрем еволюцията си защото някой друг си е спрял своята.

Администратор Калин, защо ви е компрометиран сайта? Значи направих каквото ми казахте и това спира онлайн проверките за сертификати. В списъци се записват сертификатите, които са компрометирани са изтеглени, поради определени съображения като грешно подписване на сертификат, когато вече няма контрол върху ауторитито, което сертифицира и т.н

Значи с 2 браузера ми дава проблем със защитената връзка. Вижте сам за Opera. KMeleon също постоянно ми свети червено, че има грешка със защитената връзка. Защо? А браузерът ми не е архивен. Напишете ми по-добър и с радост ще го ползвам. Това е последният Firefox. Имам и последният Internet Explorer, който произволно казва при навигиране, че защитата на връзката куца. Това пак ли е от античният ми браузер? Да не би да е виновен проблем със сайта за проблема с античният ми браузер?

8190551t.png

8190617j.png

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Администратор Калин, защо ви е компрометиран сайта? Значи направих каквото ми казахте и това спира онлайн проверките за сертификати. В списъци се записват сертификатите, които са компрометирани са изтеглени, поради определени съображения като грешно подписване на сертификат, когато вече няма контрол върху ауторитито, което сертифицира и т.н

Значи с 2 браузера ми дава проблем със защитената връзка. Вижте сам за Opera. KMeleon също постоянно ми свети червено, че има грешка със защитената връзка. Защо? А браузерът ми не е архивен. Напишете ми по-добър и с радост ще го ползвам. Това е последният Firefox. Имам и последният Internet Explorer, който произволно казва при навигиране, че защитата на връзката куца. Това пак ли е от античният ми браузер? Да не би да е виновен проблем със сайта за проблема с античният ми браузер?

8190551t.png

8190617j.png

Kakва антивирусна ползваш? Сертификатът си е ОК, антивирусните практически прихващат сесията и подменят сертификата със собствен за да могат да инспектират криптираните връзки.

Kakва антивирусна ползваш?

Никаква! :D
  • Администратор

Аз си знаех, че си голям специалист и че ще направя грешка като изобщо ти отговорих така и стана. Сайтът ни не е компрометиран, компрометиран ти е компетентния мозък. Тази икона се появява, когато има смесено съдържание (разбирай прикачени картинки в постове и теми от други сайтове) Тъй като не всички сайтове по света използват SSL криптиране то съдържанието от тях публикувано в нашия сайт води до показването на тази икона че има смесено съдържание. Демек всичко друго, което се зарежда и изпраща от нашия сървър си е криптирано и защитено без някоя картинка, която някой е прикачил в поста или подписа си от друг сайт. Това по никакъв начин не влошава услугата и съдържанието, което ти получаваш и изпращаш към нас си е криптирано - въпросната картинка по никакъв начин не пречи. Това го има навсякъде и във фейсбук е така и навсякъде. Предполагам на началната страница на сайта и форума, където няма снимки и подписи тази икона не ти се появява. До тук с уроците що е то интернет и има ли почва у нас .. оправяй се сам с проблемите ти... 

Аз си знаех, че си голям специалист и че ще направя грешка като изобщо ти отговорих така и стана.

Калин, аз ти благодаря за съвета, който даде. Действително има някакво подобрение, но все още проблемът съществува. По-горе написах нещо малко необмислено и докато си прав за https и third party content-а, искам да отбележа че спирането на CRL и OCSP в настройките на Opera - и двете, не само едното е сериозен пропуск в сигурността. Аз търся проблемът не от моята страна, а от страна на сайта/форума, защото всичко при мен е работило в нормата. Трябва да се има предвид, че докато за картинките е все едно, друг third party content, който се зарежда по вашите страници, смятам че е коренът на всичките проблеми или някаква тежка модификация по java script-овете по вашата система. Многократно съм срещал съобщения за проблем със защитената връзка, които нямат общо с горното, най-вече такива, че такава не може да бъде осъществена въобще. Мисля, че third party съдържанието не играе роля толкова в това, колкото в странното забавяне. Със зареждането на ваша страница се зареждат разни съдържания от google, gravatar, някакви уеб броячи(повече от 1) и подобни.

Просто се подразних от пренебрежителното отношение към проблема и най-вече масовото квалифициране на нещо като антика, което ме провокира да напиша нещо леко необмислено. Не смятам, че браузер, който поддържа връзка по протоколи TLS 1/1.1/1.2 е антика. Също така нямам проблем с изтекли сертификати в store-то. Не виждам защо ще има проблеми със защитената връзка. Също така, не смятам че на цялата тази фейсбуук сган по форума тук й е мястото.

• Администратор

1. Опитах се дам някакво решение на твоя персонален проблем (който няма никой друг) нямах идея, че обменяш толкова секретна информация с нашия сървър, че държиш толкова на SSL връзката и ако изключиш CRL и OCSP то това би било сериозен пропуск в сигурността за теб.

2. Няма и избягваме всякакви тежки модификации на java script-ове и ако имаше такива влошаване на услугата нямаше да усетиш само ти а всички други потребители.

3. Единствената промяна, която сме правили по сертификата е, че с подновяването му преминахме от SHA1 (който умря като протокол защото намериха уязвимост в него, подобна на SSLv3 heartbleed) на SHA2 който по технически описания твоя браузър трябва да поддържа защото от опера заявяват, че се поддържа от версия 9 нагоре.

4. Никога не е имало пренебрежение на проблеми а приоритет. Всеки проблем се отстранява според неговото значение и боря потребители, които засяга. Разбирай проблем, който засяга 1 потребител ни е последен приоритет.

5. Къде и е мястото на цялата "фейсбук сган" ще решаваш в твоя форум. В нашия сме решили защо и как да я има, но за това уроци не мисля да ти преподавам.

1. Опитах се дам някакво решение на твоя персонален проблем (който няма никой друг) нямах идея, че обменяш толкова секретна информация с нашия сървър, че държиш толкова на SSL връзката и ако изключиш CRL и OCSP то това би било сериозен пропуск в сигурността за теб.

Калин, ако по технически спецификации протоколи и типове защитена връзка се поддържат и няма никакви сериозни модификации по java script-овете, можеш ли да предположиш къде може да се крие проблемът със създаването на защитени връзки и като цяло влошената работа със страницата? Опитах се да анализирам при коя част от процеса се създава това особено сериозно забавяне и за съжаление инструментите в браузера не предоставят нужната информация.

Проблемът е за CRL и OCSP специално за този сайт и навярно осъзнаваш това. Оказва се, че не може да се спре за сайт, а това е глобална настройка. Ако някъде срещна компрометирана страница/сертификат единствената възможност да узная за проблем е да е revoke-нат чрез CRL/OCSP листите.

Лично аз директно съм блокирал 90% от фейсбуук елементите във форума и страницата ви. Не мисля, че мястото им е тук и настоявам да ползвам Opera именно заради тези й възможности. Много трудно е по удобен начин в друг браузер да блокирам елемент по URL адрес и директно да режа всякакви скриптове и т.н от facebook на тази страница. Общо взето не обичам грам да се занимавам с уеб програмиране и да имам разправии със сертификати и методи за сигурност по уеб приложения.

Позволи ми да демонстрирам защо ползвам все още Opera. Нямам никакви фесове по страницата. Отделно Opera ползвам сигурно от версия 8, когато повечето не бяха чували за уеб браузер различен от IE.

undosj0jtWB_thumb.png

• Администратор

Калин, ако по технически спецификации протоколи и типове защитена връзка се поддържат и няма никакви сериозни модификации по java script-овете, можеш ли да предположиш къде може да се крие проблемът със създаването на защитени връзки и като цяло влошената работа със страницата? Опитах се да анализирам при коя част от процеса се създава това особено сериозно забавяне и за съжаление инструментите в браузера не предоставят нужната информация.

Проблемът е за CRL и OCSP специално за този сайт и навярно осъзнаваш това. Оказва се, че не може да се спре за сайт, а това е глобална настройка. Ако някъде срещна компрометирана страница/сертификат единствената възможност да узная за проблем е да е revoke-нат чрез CRL/OCSP листите.

Лично аз директно съм блокирал 90% от фейсбуук елементите във форума и страницата ви. Не мисля, че мястото им е тук и настоявам да ползвам Opera именно заради тези й възможности. Много трудно е по удобен начин в друг браузер да блокирам елемент по URL адрес и директно да режа всякакви скриптове и т.н от facebook на тази страница.

Търсим проблема ако знаех къде е нямаше да го има. Дори съм си инсталирал Опера 12.17. Когато/ако имаме някакво решение ще разбереш за сега единственото, което подобрява нещата е това, което ти пратих. Обмисли все пак мигрирането към нов браузър с всички последни версии на популярните браузъри (включая и опера) сайта лети.

Обмисли все пак мигрирането към нов браузър с всички последни версии на популярните браузъри (включая и опера) сайта лети.

Да, работи с новата Opera, но в нея са зарязани половината механизми за сигурност/защита и отгоре на всичко ползва друг енджин, поради което попитах дали не е пипано нещо по JS, защото не се слави Opera с най-добрият JS интерпретатор, въпреки че не е толкова зле. Да, малко потребители сме, които повдигаме проблема. Може би 3-4 до момента. Общо взето единици в контекста. Общо взето съм изпробвал всеки съществуващ браузер и този няма алтернатива. В период на изчакване съм да видя какво ще излезе от Opera Software ASA и най-вече дали няма да "отворят" енджина Presto

Благодаря за разбирането. След изказванията на всякакви цветове потребители не бях сигурен, че ще получа каквото и да е било внимание относно проблема.

• Администратор

Когато/ако има решение на проблема ти си първия който ще разбере. Но като цяло поддръжката на старите браузъри по етапно напълно ще бъде преустановена.

Спрете се !

Темата е за проблеми със форума, а не да си мерите компетенциите !

Постовете ви са изтрити, а следващата подобна "дискусия" ще бъде наградена и с почивка за участниците независимо от "цвета" им !

Без да ни удряш опитай това:

opera:config => Security Prefs => Disabled "OCSP Validate Certificates".

След това изтрий кеша и рестартирай браузъра.

Направих това което сте написали и  пак същия проблем си остава !

Направих това което сте написали и  пак същия проблем си остава !

Всъщност малко се подобрява. С махането на тия отметки страницата зарежда бавно, без тях браузерът не отговаря направо по минута и нагоре. Но все пак, подобрението не е това, което беше, когато всичко работеше нормално.

Спрете се !

Темата е за проблеми със форума, а не да си мерите компетенциите !

Постовете ви са изтрити, а следващата подобна "дискусия" ще бъде наградена и с почивка за участниците независимо от "цвета" им !

Биг-Бос, недей да ми размахваш пръсти, та да не ти кажа през къде ми е дали ше имам достъп до сайта или не. Нали разбираш колко ми е смешно да ме заплашваш по такъв начин? Нито съм ти някой мухъл или някакъв сбутаняк. Ае успокойте се малко. За 5 години тук, нямам никакви проблеми та се дръжте адекватно с мен, както аз съм се държал до сега. То па да му писне на човек тоя цирк, който се разигра с тези табели и цветове на групата Редактори. Някой хора от злоба не се спряха да провокират. Е на, вече нямам табела, к'во чакаш приложи си големите права, след като има нарушаване на правилата. Бъди убеден в едно обаче, че аз съм изключение, каквото и да ти заговори това... И м/у другото, решение на проблема дадох и казах къде е, за който може да чете и има малко знания, а това че някакъв мрънчо е решил да ореве форума с капризи не е моя вина. Ич не ми дреме глобален ли си, к'ъв си. Уважавал съм те, уважавай ме и ти мен, след като ще бъдете арбитри, го правете както трябва.

• 1 месец по-късно...

Като натисна "вход" нищо не излиза, и за да се логна трябва да натисна върху "вход" колелцето на мишката за да се отвори в нов подпрозорец.

Като бърз отговор, не иска да постне мнението, изписва само "мнението се запазва". Трябва да използвам разширените опции.

Windows 10 Pro - Microsoft Edge - X64

Като натисна "вход" нищо не излиза, и за да се логна трябва да натисна върху "вход" колелцето на мишката за да се отвори в нов подпрозорец.

Като бърз отговор, не иска да постне мнението, изписва само "мнението се запазва". Трябва да използвам разширените опции.

Windows 10 Pro - Microsoft Edge - X64

Тези проблеми изчезнаха след като Windows 10 си инсталира някви актуализации.

Има друг приблем (може би това ще е проблем на Microsoft Edge) като цитирам някой не мога да пиша в бялото поле, извън цитата.

Всъщност доколкото си спомням това го правеше по някой път и на Google Chrome.

Има проблем с коректното показване на броя посетители. Проблемът е от днес, без да се ангажирам в колко часът е започнал:

QJS13Xp.png

Още едно потвърждение от тази тема:

KhFFDVz.png

На главната страница на сайта положението с показването е същото. Няма да давам пример, щото да не стане поста 2 страници. :D

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Ако ще е полезно за администрацията го оставям (снимката) , а ако отново почне някой да ни обвинява че сме "мрънкащи" мога да си редактирам поста. Часът е точно 23.17. 30.07.2015

Не мога да кача снимката на страницата на форума не зная по какви причини. това ми се случва за пръв път. Всичко съм написал с цел помощ, а не че търся какво да кажа или да се оплаквам. 

Проблема с качване на снимки от форума явно вече е оправен. Благодаря  ! 31.07.2015 - 12.08 часа.

• Администратор

Във връзка с не преставащите атаки от няколко дни правим значителни софтуерни и хардуерни промени за да ограничим до минимум всякакви бъдещи подобни възможности. Като до момента сме ограничили подобна възможност около 95%. За съжаление до пълното приключване на процеса са възможни някои прекъсвания или временно спрени услуги. Съжаляваме за причиненото неудобство, моля имайте търпение по случая се работи усилено. И не забравяйте, че това, което не ни убива ни прави по-силни!

Поздрави и успех.

Последните "нововъведения" се мъчат да сринат Dr.Web. В резултат форумът не излиза под IE.

ab36c008c897.jpg

А май и не само. И с Crome е същото.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.