Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Ха ха, статистика - стъкмистика. :D

Клик

2018-02-17_21h24_01.jpg.2ee4570b1c992e1c62de674cf7bc77ae.jpg

Клик

2018-02-17_21h24_34.jpg.58611b7a01a84f47ad88fe351ad1fb59.jpg

После да не се чудите защо форума не се приема вече на сериозно. 

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Борим се срещу конфронтацията и агресията ли, кво беше. [emoji2]
Това звучи все едно да се бориш срещу гей браковете, като не ядеш 'ляб и не пиеш рИкия.

преди 2 часа, jonov написа:

ТУК СЕ Е НАПЪЛНИЛО С ДЖЕНДЪРИ БРЕ :)

РАЗДЕЛА ЗА МРЪНКЯЛНИК ЛИ Е СТАНАЛ 

Просто ми е симпатично момичето !

Внимателно с езика !

Да не те направя теб набързо един джендер !

на 2/17/2018 в 15:26, Gregory House написа:

Пак ще се аргументирам ангелче  !

Самохаресването не ми е за цел а начин да противодействам на агресивни субекти търсещи само начин да се конфронтират за щяло нещяло !

Колкото повече пишеш, след като всъщност се отказа да пишеш и пожела на всички успех, здраве и берекет, толкова повече ставаш за смях. А и ние бяхме така добри да те изпратим с добри думи, но явно за теб това не беше достатъчно. Предполагам следващата стъпка ще бъде да си изтриеш профила и да се регнеш с поне два нови... за всеки случай. 

Моля, може ли някой, ако има такъв капацитет разбира се тук, да ми разясни това горното в цитата, че аз не мога да го разбера. Може и да не съм дорасъл. 

Самохаресване -> противодействие -> агресивни субекти -> конфронтация?!? WTF?

преди 22 минути, ostavime написа:

Колкото повече пишеш, след като всъщност се отказа да пишеш и пожела на всички успех, здраве и берекет, толкова повече ставаш за смях. А и ние бяхме така добри да те изпратим с добри думи, но явно за теб това не беше достатъчно. Предполагам следващата стъпка ще бъде да си изтриеш профила и да се регнеш с поне два нови... за всеки случай. 

Моля, може ли някой, ако има такъв капацитет разбира се тук, да ми разясни това горното в цитата, че аз не мога да го разбера. Може и да не съм дорасъл. 

Нали във форума всеки е свободен да пише каквото си иска. Ето ти го резултата налице. Ела да го видиш в раздела за хардуер какви небивалици пише.

Емо, аз да съм казал някъде, че някой не може да пише каквото си иска? И пак ще го кажа (повтора, потретя и по принцип колкото пъти е необходимо, толкова ще го кажа) специално за теб.

Всеки е свободен да пише каквото си поиска във форума, стига да не са груби обиди, лични нападки или псувни. Аз мога да кажа, че черното е бяло, а бялото е черно и повярвай ми, не си ти човека, който ще ми каже, че това е така или не е така. Преценката за това кое е правилно в дадена ситуацията на хората е различна. Не си ти мерилото за правилно и неправилно, за вярно и грешно, за честно и нечестно и т.н. Не ме карай да вадя написани вече неща, които явно и 100 пъти да ти напиша ти няма как да разбереш. Пак бъркаш нещата. За пореден път. 

Тоя пич, както и всеки друг е в пълното си право да пише каквото прецени за удачно. 

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Нали във форума всеки е свободен да пише каквото си иска. Ето ти го резултата налице. Ела да го видиш в раздела за хардуер какви небивалици пише.

Извинявай, ама теб никой не те счита за жив.Да ти припомня ли пак как прати човек с Линукс да се лекува при HJT?

току-що, XANAX написа:

Извинявай, ама теб никой не те счита за жив.Да ти припомня ли пак как прати човек с Линукс да се лекува при HJT?

Въобще не ми дреме дали ме считаш за жив. Това си е твое право. И не знам някога да съм пращал човек с линукс да се лекува за вируси.  Който иска ще ми чете коментарите и съветите, който не иска няма. Free Will му се казва.

преди 17 минути, ostavime написа:

Емо, аз да съм казал някъде, че някой не може да пише каквото си иска? И пак ще го кажа (повтора, потретя и по принцип колкото пъти е необходимо, толкова ще го кажа) специално за теб.

Всеки е свободен да пише каквото си поиска във форума, стига да не са груби обиди, лични нападки или псувни. Аз мога да кажа, че черното е бяло, а бялото е черно и повярвай ми, не си ти човека, който ще ми каже, че това е така или не е така. Преценката за това кое е правилно в дадена ситуацията на хората е различна. Не си ти мерилото за правилно и неправилно, за вярно и грешно, за честно и нечестно и т.н. Не ме карай да вадя написани вече неща, които явно и 100 пъти да ти напиша ти няма как да разбереш. Пак бъркаш нещата. За пореден път. 

Тоя пич, както и всеки друг е в пълното си право да пише каквото прецени за удачно. 

Тогава не се учудвай на подобни потребители и на техните постове. Както спорехме и преди ще се види след време влиянието на такова направление.  Аз нищо не казвам срещу теб или против теб!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Въобще не ми дреме дали ме считаш за жив. Това си е твое право. И не знам някога да съм пращал човек с линукс да се лекува за вируси.  Който иска ще ми чете коментарите и съветите, който не иска няма. Free Will му се казва.

Недей така! Лошото е, че вече съм като гост.Обаче истината трябва да се казва.Та аз като URIEL с очите си и ти направих забележка.Имайте поне доблест да си признаете!

току-що, XANAX написа:

Недей така! Лошото е, че вече съм като гост.Обаче истината трябва да се казва.Та аз като URIEL с очите си и ти направих забележка.Имайте поне доблест да си признаете!

Имам над 20 000  поста и над 10 000 харесвания. Нормално е накъде да направя грешка. Никога не съм се криел или не съм си признавал грешките. Всеки може да го види. Не знам защо си гост, но това е твое решение. Нали се сещаш, че тези харесвания и коментари не съм си ги направил аз и не случайно в този форум съм от 10 години. Дадоха ми даже и модераторска табела без да се натискам за подобен пост.Така, че НЕ МИ ДРЕМЕ дали ме смяташ за някой или просто за смешник. Това си е твое решение.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Имам над 20 000  поста и над 10 000 харесвания. Нормално е накъде да направя грешка. Никога не съм се криел или не съм си признавал грешките. Всеки може да го види. Не знам защо си гост, но това е твое решение. Нали се сещаш, че тези харесвания и коментари не съм си ги направил аз и не случайно в този форум съм от 10 години. Дадоха ми даже и модераторска табела без да се натискам за подобен пост.Така, че НЕ МИ ДРЕМЕ дали ме смяташ за някой или просто за смешник. Това си е твое решение.

Не знам.Аз имах почти към 200 хиляди прегледа на профила.Имах повече харесвания.Не съм ви нарекъл смешник.

Хора излезте от тоя форум  за два дни.После пак влезте и се вижте отстрани.

Не лъжа и не съм го казал напразно, но щом смяташ така ще си замълча

Успех човек!

току-що, XANAX написа:

Не знам.Аз имах почти към 200 хиляди прегледа на профила.Имах повече харесвания.Не съм ви нарекъл смешник.

Хора излезте от тоя форум  за два дни.После пак влезте и се вижте отстрани.

Не лъжа и не съм го казал напразно, но щом смяташ така ще си замълча

Успех човек!

1. Тези лайкове, постове, мнения и прочие не ме интересуват. Те са се получили в течение на времето. Дори и да ги махнат, даже да ми махнат и табелката за мен е все тая. Аз си дадох 10 години от живота в този форум по собствено желание, не съм получил и 1 лев и съм помогнал на доста хора. Те знаят кои са. 

2. Не знам да съм обидил човек във форума. Никога и при никакви обстоятелства  няма наранен човек от мен. Ако има такъв нека веднага да се покаже.

3. Постовете и съветите ми за някой може да са странни или смешни,. но от този форум няма НИТО един потребител, който да каже че следвайки мой съвет си е повредил компютъра, телефона, здравето и още каквото се сетите.

4. Без значение е за мен дали някой ще ме хареса или не. Всеки има право на избор. Давам своето мнение и стоя зад него. Смятам го за правилно, защото е преживяно и изстрадано. След време, който иска сам ще го разбере или оцени.

5. Откакто съм модератор хардуер, аз нямам наказан нито един потребител от свое име и всичко си върви нормално. 

6. Не мисли, че стоя в този форум и нямам социален живот. Понеже работата ми е свързана с компютър за мен не е проблем да прегледам или да видя дадена тема или пост. Отнема няколко минути.

7. ЕСТЕСТВЕНО УСПЕХ И ХУБАВИ МОМЕНТИ НА ВСЕКИ ВЪВ ФОРУМА И В ЖИВОТА ИЛИ НАЧИНАНИЕТО, С КОЕТО СЕ Е ЗАХВАНАЛ!!

преди 5 минути, Лин написа:

Абе извинявам се,  ама последното на към раздел Изповеди по ми клони

То не клони-запътило се е натам (:

преди 7 часа, ostavime написа:

Всеки е свободен да пише каквото си поиска във форума, стига да не са груби обиди, лични нападки или псувни. Аз мога да кажа, че черното е бяло, а бялото е черно и повярвай ми, не си ти човека, който ще ми каже, че това е така или не е така.

ostavime - нищо лично към теб, но просто не си прав! Прочети правилата на форума, там са изброени много неща, които "всеки" няма право да ги пише! Пример - тотални офтопици, безсъдържателни постове, постове само от емотиконки, и т.н. Има правило във форума да се пише само на български език, а скоро имаше тема на руски! И т.н. Ясна ми е идеята, че колкото повече постове/кликове/влизания във форума, толкова по-добре за него от търговска гледна точка. Ама тук почва да става по-зле и от БГ мама. И вината за това в голяма степен е на системата за харесване, която практически е взета от Сураттефтера. Само че той си е клюкарник, докато Калдата (уж) е специализиран форум!

И след като ти имаш право да кажеш, че черното е бяло, защо Емил Костов (или аз, или някой друг) да няма право да ти каже, че не е така? Значи - ти имаш право на свободно слово, а другите - не?... Явно трябва, след като някой напише някаква простотия във форума, с цел да си я самолайкне, да му вървим по петите, и да обясняваме, че е простотия. Защото иначе човекът, който е пуснал темата с молба да му се разреши някакъв проблем, може да го послуша. И вместо да му се помогне, да му се навреди повече. И така хора, които влагат доброволно и безплатно времето си във форума, за да помагат на хората, трябва да го пилеят за разни "идиотчита", дето са решили да си ръсят простотиите навсякъде, и да "почистват" след тях. 

Така ли трябва да бъде в Калдата?...

По мои наблюдения, основния помагач/майстор DarkEdge също се отврати от чудото грегъри и намали чувствително участието си във форума. Та не знам кое по-ценно... 

Това е мое мнение и не ангажирам никого с него.

P.S. Чудото грегъри ми напомня стилово на един трол от коментарите на един новинарски сайт който се подписва като "агент едикойси!ЦРУ!!!"

• Администратор
преди 2 часа, RudeBoy написа:

ostavime - нищо лично към теб, но просто не си прав! Прочети правилата на форума, там са изброени много неща, които "всеки" няма право да ги пише! Пример - тотални офтопици, безсъдържателни постове, постове само от емотиконки, и т.н. Има правило във форума да се пише само на български език, а скоро имаше тема на руски! И т.н. Ясна ми е идеята, че колкото повече постове/кликове/влизания във форума, толкова по-добре за него от търговска гледна точка. Ама тук почва да става по-зле и от БГ мама. И вината за това в голяма степен е на системата за харесване, която практически е взета от Сураттефтера. Само че той си е клюкарник, докато Калдата (уж) е специализиран форум!

И след като ти имаш право да кажеш, че черното е бяло, защо Емил Костов (или аз, или някой друг) да няма право да ти каже, че не е така? Значи - ти имаш право на свободно слово, а другите - не?... Явно трябва, след като някой напише някаква простотия във форума, с цел да си я самолайкне, да му вървим по петите, и да обясняваме, че е простотия. Защото иначе човекът, който е пуснал темата с молба да му се разреши някакъв проблем, може да го послуша. И вместо да му се помогне, да му се навреди повече. И така хора, които влагат доброволно и безплатно времето си във форума, за да помагат на хората, трябва да го пилеят за разни "идиотчита", дето са решили да си ръсят простотиите навсякъде, и да "почистват" след тях. 

Така ли трябва да бъде в Калдата?...

Не си разбрал правилата, чети ги внимателно. 

1. правилото за офтопици пише, че не са желани а не са забранени. 

2. правилото за писане на български пише: Писането на български език с кирилица е задължително! - както е и написано означава когато се пише на български език да е на кирилица а не на латиница. Това не означава, че е забранено да се пише на чужди езици :D или пък на английски език с кирилица.  

на 17.02.2018 г. в 15:26, Gregory House написа:

Пак ще се аргументирам ангелче  !

Първо - не съм ангелче за никой във форума, най-малкото за теб, който и да си ти измислен клонинг, явно срамуващ се от собствените си писаници и имащ нужда от нова визия.

Второ - поста ми въобще не беше адресиран към теб и последното, от което имам нужда е някакви обяснения кой и за какво се самолайква. Мога и сама да си направя изводите.

Трето - това, което наричаш "аргументиране", както каза и @оставиме, са пълни форумни недораслеци. Наричам ги така, за да не обидя децата, ако употребя думата "детинщини".

Не знам защо раздела изповеди непременно се свързва с писане на глупости и излишнотии, а още по-малко пък разбирам защо хора, пишещи в Празните приказки непрекъснато правят тази алюзия, след като самите те според някои от пишещите в специализираните раздели, попадат в категория "втора ръка форумци", щом пишат в разделите по-надолу от техническите. Както и да е. Живи и здрави! :)

До RudeBoy: 

Защо всеки път трябва да се обясняват елементарни неща на няколко човека? Къде казах, че Емил Костов няма право да каже... нещо, каквото и да било? Казвам точно обратното. Толкова ли е трудно да го разберете?!? Всеки може казва каквото иска. Кое е толкова трудно за разбиране? 

Изобщо не съм наясно с търговската гледна точка, никога не съм бил и по никакъв начин не съм обвързан финансово или по какъвто и да било начин с адинистрацията на форума, противно на повечето мнения тук. 

Това е нормалната гледна точка, която според мен всеки трябва да има. Не може аз, защото имам права да трия, да преценявам кое е правилно и кое не за даден потребител и по този начин да му ограничавам... мисленето и респективно писането. Това и се опитвам да обясня за N-ти път. Не можеш да отнемаш правото на човек да има собствено мнение. За това и безброй доклади от сорта на "СПАМ" не се отразяват, защото за теб може да е СПАМ, за друг не е. 

Емо, това споняш ли си кога ти го казах? Как па хич да не вдена какво ти казвам тогава, а и сега. 

Цитат

Емо, ти верно падаш от луната ми се струва. Кой човек ще ти седи в скапания форум, като го цензурират, трият, банват и мачкат постоянно за това, че си изказва мнението, което не съвпада с твоето или с това на някой друг тук?! Кажи ми на кой му трябва някакъв музей, защото вие искате форума да е като музей. Всеки да влиза ама никой да не казва и пипа нищо, защото веднага някой ще му резне балката и то защо, защото си изказва мнението. Личното такова. Кажи ми ти, титан на съвременната мисъл за нова визия и развитие на форума как точно ги виждаш нещата за развитието при тия условия? Ти и още 5-ма да кибичите тука и да блеете в 3-те мнения на ден и да се радвате, че са безгрешни и съвпадат с вашето мнение? Това ли за теб е визията за бъдещето на форума? Нямате ли скапан Фейсбук и не пишете ли в групи там, та да знаете, че хората си искат свободата на писане и точно там я получават без да се притесняват какво и как ще кажат, а не някой да им виси на главата и да им дава наклон на *** какво е правилно и какво не според измислените модератори! И не от 10, ами и от 100 години да си регистриран в тоя форум, тая си е, щом не си схванал елементарният начин за работа с хората и структурата и идеята му най-вече като цяло. Не схващам вече какво точно ти има!? Милион пъти се каза, че най-грешно от всичко е да си налагаш мнението над някой като го мислиш за вярно, правилно, точно и единствено. 

преди 11 часа, Калин Карабойчев написа:

2. правилото за писане на български пише: Писането на български език с кирилица е задължително! - както е и написано означава когато се пише на български език да е на кирилица а не на латиница. Това не означава, че е забранено да се пише на чужди езици :D или пък на английски език с кирилица.  

Привет, интересно тълкуване макар,че по- скоро ми се струва като добронамерена шега. Нали няма проблем да се позова на него при нужда? :D

Че си спомням преди две години май беше, ми правиха забележка за видео клип в поста,че не бил на български.

Собственика определя правилата тъй,че благодаря за мнението Ви.  

Поздрави

• Администратор
преди 1 час, nikssi написа:

Привет, интересно тълкуване макар,че по- скоро ми се струва като добронамерена шега. Нали няма проблем да се позова на него при нужда? :D

Че си спомням преди две години май беше, ми правиха забележка за видео клип в поста,че не бил на български.

Собственика определя правилата тъй,че благодаря за мнението Ви.  

Поздрави

Не знам кой е бил, но аз съм ги писал тези правила и така се тълкуват. Факт е, че някои модератори не бяха напълно наясно с тълкуването им, но още преди много време беше разяснено на всички. 

преди 12 минути, Калин Карабойчев написа:

Не знам кой е бил, но аз съм ги писал тези правила и така се тълкуват. Факт е, че някой модератори не бяха напълно наясно с тълкуването им, но още преди много време беше разяснено на всички. 

Хе, хайде да не чоплим стари работи. :D  

преди 23 часа, ostavime написа:

Не сте прав защото гледате нещате през собствената си призма и морален компас !

Всеки човек е различен и има различна представа за света !

преди 12 часа, rostislaf написа:

По мои наблюдения, основния помагач/майстор DarkEdge също се отврати от чудото грегъри и намали чувствително участието си във форума.

Да не би да има норматив за покриване !

Не е хелпър а по скоро Учителя който крещи и удря с показалка непослушните деца !

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.