Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 13 минути, algor написа:

Това с времето в теми с различен брой страници не съм пробвал...

При нов отговор в друга тема 

Забавяне около три секунди. Не виждам някакъв проблем.

Поздрави

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Че то при теб смее ли нещо да не работи!!! ;)

е не аз де - ХР-то си работи, нищо че сте го отписали

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

е не аз де - ХР-то си работи, нищо че сте го отписали

Аз не съм го отписал И в момента пиша от машина с Windows XP. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

браво, да живее ХР

:yanim:

item_windowsxp.jpg

вярно че Хрома само повтаря тва вече не го поддържаме бе - ама много важно - нали си бачка

а Хрома служи за онлайн телевизия само - кога при Лисана се претовари сървъра

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не си само ти - и MS не са го отписали. Ама го поддържат, само за корпоративни клиенти!

преди 1 минута, jhoro написа:

Не си само ти - и MS не са го отписали. Ама го поддържат, само за корпоративни клиенти!

Мръсни долни майкрософтски боклуци. Ако вляза там с една горелка няма да простя на нито един от тях.

Абе, какво му става днеска на тоя форум? Като тръгна да поствам нещо, мисли по 3 часа преди мнението да се появи. Ако искам да сменя на следваща страница от някоя тема, пак мисли по 3 часа. Всички останали сайтове летят, само този се влачи като бременна хлебарка. Уот дъ фак из хепънинг?!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! 

Днес се опитах да създам анкета, но открих проблем, въпросите към една анкета в този сайт могат да са максимум 3 на брой. С каква цел е направено това, и може ли броят на въпросите към дадена анкета да се направи неограничен?

Ето я въпросната анкета: https://goo.gl/forms/gp9KIb3Mz3pP6Dvr2  Както виждате, подобна подробна анкета в момента не би могла да бъде създадена в този сайт (или поне аз не знам как). Ще се радвам, ако проблемът бъде решен и се допуснат неограничен брой въпроси към 1 анкета. 

вие сега ще кажете това ли е проблем,ама мен ме дразни - в "рожденниците днес" има един,явно с два профила,ставал на 143 години:doh: - тези,нереалните,може ли да не се показват?

• 1 месец по-късно...
Цитат

Съжаляваме, възникна проблем

This attachment is not available. It may have been removed or the person who shared it may not have permission to share it to this location.

Код на грешка 2C171/1

Непреведен низ

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Може ли едно предложение за форума - да има по-строги правила за постване ? По-малко спам и по-малко излишни off-топици...

Защо не се трият мнения и/или не се наказват потребители ? Всъщност да - трият се и цели теми дори, предполагам и мнения се трият или пък преместват в правилния раздел/тема, но все пак нещо ми се струва че липсва в това отношение...

Визирам тази тема, но само като пример: 

От това мнение надолу е само спам.

Защото интересът на повечето, които държат форуми е да има активност. Без значение каква, да я има. Има много кокетни и тясно специализирани форуми, които обаче не виреят много, защото няма толкова места, където народът да си излее простотията.

на ‎1‎.‎9‎.‎2018‎ г. в 17:26, Freem@n написа:

липсва в това отношение...

Аргументирани доклади!

Някъде в една офф-топикова тема един модератор каза: Докладвайте!!!

До момента винаги са реагирали адекватно.

Все пак алгоритмите за отсяване на спама са в начален етап на разработки и има човешки фактор, на който трябва да му се привлече вниманието .... най-малкото ....

на ‎1‎.‎9‎.‎2018‎ г. в 17:26, Freem@n написа:

по-строги правила за постване

Строгостта не е удачна форма на свободата.

Ти избираш кое да четеш и кое не ..... тук не е площад с надути тонколони и т.н.

Разбирам възмущението ти, но ето .... имаш възможността да видиш и друга гледна точка спрямо спама .... т.е. нещата които не желаеш .... може спокойно да не четеш ...

Ако имаш какво да се изкажеш по въпросната тема, да се ограничиш само и единствено да споделиш своето мнение, а да не четеш другите или ако пък си от страната която издирва някаква информация свързана с темата - да четеш избирателно ....

Благодарим за твоето мнение! 

Към Profruit:

В началото наистина Ви харесвах (не става въпрос за физическо привличане, защото не се познаваме в реалността).

Казах Ви още в самото начало, че нищо не искам от Вас. И спрете да се правите на ощипана госпожица.

Чудя се само какви ги говорите зад гърба ми? Че напишете ги. Интригите в този форум са на почит. Интригантите също.

Към Калин Карабойчев:

Телефонът ми ли Ви е необходим?

Някой трябва да Ви осъди за злоупотреба с лични данни.

Ама Вие сте връзкари и играете високо и малко трудно ще се получи.

Някой ми е влизал в профила на 21, 22 и 23 юни.

Не е никой от домочадието ми.

Ще Ви се да Ви направя реклама, ама няма. Не Ви харесвам.

В тази държава няма и никога не е имало справедливост.

За жалост в този сайт също - нали все пак администраторът е БЪЛГАРИН.

Бяха Ви свършили идеите. Е, повече няма да има. Не и от мен.

Айде сега си изпийте хапчетата, аз ще си изпия моите и ще прибера временно сабята.

Искате разбиране, а Вие не разбирате ...

• Администратор
преди 32 минути, pa_pa написа:

Към Калин Карабойчев:

Телефонът ми ли Ви е необходим?

Някой трябва да Ви осъди за злоупотреба с лични данни.

Ама Вие сте връзкари и играете високо и малко трудно ще се получи.

Не е никой от домочадието ми.

Ще Ви се да Ви направя реклама, ама няма. Не Ви харесвам.

В тази държава няма и никога не е имало справедливост.

Привет, привет, 

Не разбирам за какъв телефон става дума, но благодаря, че споделихте. Трудно ми е да ви проследя мисълта, тъй като е доста объркана. Но понеже сте написали под моето име, че някой ви е влизал профила предполагам твърдите, че съм аз.

1. Само да ви обясня, че съм администратор на този сайт - демек не ми е нужно да влизам в ничии профил за да проверя нещо - с една дума цялата база данни е пред очите ми и мога да потърся и видя всичко в нея без да се налага да влизам в нечии профил. 

2. Пуснали сме възможност всеки потребител от настройките си да може да вижда кога, и от кои устройства е влизано в профила му. От съображения за сигурност за да могат да се предпазят, ако някой им влиза в профила без тяхно знание. Сега обърнете внимание на фразата "Пуснали сме възможност" - демек ние сме я пуснали. И ако аз съм влизал във вашия профил бих ли оставил следи, че съм бил там?!? 

3. За какво по дяволите ми е да влизам във вашия профил :D

Май наистина някой трябва да си избие хапчетата, но за жалост аз моите вече ги пих сутринта. 

Успех в живота и попътен вятър.

преди 11 минути, Калин Карабойчев написа:

Привет, привет, 

Не разбирам за какъв телефон става дума, но благодаря, че споделихте. Трудно ми е да ви проследя мисълта, тъй като е доста объркана. Но понеже сте написали под моето име, че някой ви е влизал профила предполагам твърдите, че съм аз.

Много добре разбирате. Тия трикчета ги прилагайте на друго място.

Не твърдя, че сте Вие.

преди 14 минути, Калин Карабойчев написа:

1. Само да ви обясня, че съм администратор на този сайт - демек не ми е нужно да влизам в ничии профил за да проверя нещо - с една дума цялата база данни е пред очите ми и мога да потърся и видя всичко в нея без да се налага да влизам в нечии профил. 

2. Пуснали сме възможност всеки потребител от настройките си да може да вижда кога, и от кои устройства е влизано в профила му. От съображения за сигурност за да могат да се предпазят, ако някой им влиза в профила без тяхно знание. Сега обърнете внимание на фразата "Пуснали сме възможност" - демек ние сме я пуснали. И ако аз съм влизал във вашия профил бих ли оставил следи, че съм бил там?!? 

3. За какво по дяволите ми е да влизам във вашия профил :D

Май наистина някой трябва да си избие хапчетата, но за жалост аз моите вече ги пих сутринта.

Това беше излишно.

преди 15 минути, Калин Карабойчев написа:

Успех в живота и попътен вятър.

Това как да го приема? Като искрено пожелание или като заплаха?

• Администратор
преди 1 минута, pa_pa написа:

Много добре разбирате. Тия трикчета ги прилагайте на друго място.

Не твърдя, че сте Вие.

Ми не, не разбирам. Обяснете така поне, ако прилагам "трикчета" ще разберат всички, ако по някакъв начин издевателстваме над вашия профил :) Нека бъдем директни в какво точно ни обвинявате. Че аз нито си спомням кой сте, нито ме и интересува като цяло. Най-вероятно съм ви наказал за неспазване на някое от правилата и е нормално да ме мразите. Ама чак пък да ви влизам в профила или пък да имам нужда от вашия телефон... боже :D вие много на сериозно сте се взели - повярвайте ми едва ли толкова хора се интересуват от вашата особа, колкото ви се иска да бъдат. 

Няма никой друг в тоя форум, освен мен, който без да знае вашите пароли да може да влиза във вашия профил. А аз тази възможност съм я ползвал няколко пъти в живота си и то само за да проверя някой проблем, който даден потребител вижда и е докладвал за него а ние с нашите профили не можем да го възпроизведем. За другите неща ако ме интересува нещо не е нужно да влизам на никой в профила :D. Единственото, което не мога да видя е паролата на нито един профил, тъй като те от съображения за сигурност са криптирани и дори и аз не мога да ги видя. Това е с цел сигурност на профилите един път от самите нас и втори път дори сайта да бъде пробит и да изтекат данните на потребителите извън нашите сървъри дори тези които са ги откраднали не могат да ги видят защото както казах по-горе те са в криптиран-хеширан вид. 

Та ви гарантирам никой от екипа не е влизал в профила ви. А и щом ви гони параноята, че някой ви следи също така сме предоставили чудесни възможности за верификацията. Като верификация в две стъпки - изпращане на смс с код за втора парола, вход чрез гугъл идентификатор и т.н. и т.н. активирайте ги на профила си и така никой няма да може да влезе в него.   

преди 1 минута, pa_pa написа:

Това как да го приема? Като искрено пожелание или като заплаха?

Разбира се, че като искрено пожелание. Спрете с тая параноя никой не ви следи и заплашва. Животът е хубав, радвайте му се. 

преди 2 минути, Калин Карабойчев написа:

Ми не, не разбирам. Обяснете така поне, ако прилагам "трикчета" ще разберат всички, ако по някакъв начин издевателстваме над вашия профил :) Нека бъдем директни в какво точно ни обвинявате. Че аз нито си спомням кой сте, нито ме и интересува като цяло. Най-вероятно съм ви наказал за неспазване на някое от правилата и е нормално да ме мразите. Ама чак пък да ви влизам в профила или пък да имам нужда от вашия телефон... боже :D вие много на сериозно сте се взели - повярвайте ми едва ли толкова хора се интересуват от вашата особа, колкото ви се иска да бъдат. 

Няма никой друг в тоя форум, освен мен, който без да знае вашите пароли да може да влиза във вашия профил. А аз тази възможност съм я ползвал няколко пъти в живота си и то само за да проверя някой проблем, който даден потребител вижда и е докладвал за него а ние с нашите профили не можем да го възпроизведем. За другите неща ако ме интересува нещо не е нужно да влизам на никой в профила :D. Единственото, което не мога да видя е паролата на нито един профил, тъй като те от съображения за сигурност са криптирани и дори и аз не мога да ги видя. Това е с цел сигурност на профилите един път от самите нас и втори път дори сайта да бъде пробит и да изтекат данните на потребителите извън нашите сървъри дори тези които са ги откраднали не могат да ги видят защото както казах по-горе те са в криптиран-хеширан вид. 

Та ви гарантирам никой от екипа не е влизал в профила ви. А и щом ви гони параноята, че някой ви следи също така сме предоставили чудесни възможности за верификацията. Като верификация в две стъпки - изпращане на смс с код за втора парола, вход чрез гугъл идентификатор и т.н. и т.н. активирайте ги на профила си и така никой няма да може да влезе в него.   

Разбира се, че като искрено пожелание. Спрете с тая параноя никой не ви следи и заплашва. Животът е хубав, радвайте му се. 

:) Ок.

Успех и на Вас!

преди 2 часа, pa_pa написа:

Не, че е важно и сте търсила мнението ми, но да дам моите 25 стотинки по темата.

Преди време случайно открих, че в профилът ми се променя през известно време статуса ми, където пише кога последно съм бил онлайн.
Сега, примерно, погледнах, че пише:

Цитат

ПОСЛЕДНО ОНЛАЙН
преди 3 часа

И както казвате, влизането е от мобилно устройство.

Та в реда на тези мисли си изгубих малко време преди месец-два и при мен поне, това се получава от тъпия Tapatalk, който е на моят iPhone.
В тази апликация съм добавил три форума и на трите абсолютно идентично ми показва, че съм бил онлайн преди 3 часа, а аз през деня в последните 10 години имам 4-5 влизания във форума и то не помня по каква причина, а самата апликация не съм я ползвал от...да речем 5-6 месеца (и повече може би).
Надявам се разбирате защо го пиша това - и аз като вас преди време бях озадачен кой ми влиза от профила в тези форуми.

Както и да е.
Причината при вас може да е съвсем различна, но споделям опит просто.
Дано не съм досадил и лека вечер!

Искам да попитам, т.к. ми бе обяснено, че обидите, които се разменят в този форум стоят, защото не са нещо нередно, ако не са съпътствани с уникална идентификация, може ли и аз да използвам тази фраза, ако не добавям ЕГН:

преди 1 час, sound написа:

бахта в мързела неден

В темата ''Забавни снимки и клипчета'' не виждам някои от тях под FF v.62.0(Quantum) и Safari 11.0(мобилна версия). При Chrome и Safari 11.1.2(под Macintosh) се виждат. Причина?

преди 12 часа, Jorge написа:

В темата ''Забавни снимки и клипчета'' не виждам някои от тях под FF v.62.0(Quantum) и Safari 11.0(мобилна версия). При Chrome и Safari 11.1.2(под Macintosh) се виждат. Причина?

дай пример да видим и при нас ли е така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.