Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кобрата нокаутира гиганта Устинов и вече чака Кличко

Featured Replies

Още в първите секунди пролича разликата в класите и Кличко победи с лекота далеч преди края на срещата. Поздравявам Кубрат за това, че стигна до такъв мач, но му липсва опит и трябва да работи сериозно. Браво на българите по трибуните.

• Отговори 235
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Към всички хейтърчета-що са не скриете в мишите си дупки,А?Стига сте плювали, че са омацахте в собствените си плювни.Този, когото сега плюете можеше да се бие за Германия за милиони, но не го направи-би се България!Този, който сега плюете е повече Българин, отколкото Вие можете да бъдете.Когато имате и една частица от сърцето на този човек, тогава бълвайте словоизлияния.

Не знам каква жалка душица трябва да си, че да злобееш и хейтиш срещу човек като Кобрата.

Жалка картинка сте...

Този, когото сега плюете можеше да се бие за Германия за милиони, но не го направи-би се България!Този, който сега плюете е повече Българин, отколкото Вие можете да бъдете.Когато имате и една частица от сърцето на този човек, тогава бълвайте словоизлияния.

Не знам каква жалка душица трябва да си, че да злобееш и хейтиш срещу човек като Кобрата.

Жалка картинка сте...

Никой не го плюе. Да се коментират фактите не е плюене ,освен ако не си мислиш че щом е българин да не признаваме поражението ? Бит ,или не бит ,Кубрат не пада духом ,това му прави чест. Повечено не умеят да губят. Просто не го оставиха да си играе играта .

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Не мисля че някой плюе Кобрата. Аз пък най-малко мисля да го плюя. Ако плюя нещо, то плюя системата в България, от която е част младото ни поколение със смартфоните и таблетите. За да се оправят нещата, трябва да се въведе отново задължителна казарма и мисионерите да тръгнат отново по училищата, за да привличат бъдещи шампиони в спортните ни училища! Не се ли направи това, всяка по-рязка дума по повод представянето на някой наш спортист, ще изглежда като плюене. Защото ако имахме 2-3 световни шампиони в аматьорския бокс и още няколко европейски, загубата на Кобрата щеше да се приеме много по-нормално. Не се сещам за спортист, който да има само победи през цялата си кариера. Дори и извънземния Льоб си намери майстора и миналата и тая година.  Да, още помня думите на Кубрат, когато казваше че е българин и ще играе за България! Затова и уважавам много тоя човек! Уважавам го като човек, като българин, като спортист. Но мисля трябва да се разграничават нещата. Аз също съм взел лични решения за себе си, като се отказах да търся път за емиграция на Запад. Точно затова уважавам хора като Кубрат Пулев! Но няма как да си затворя очите за някои слабости, които видях. Аз съм страничен наблюдател и не съм навътре в нещата като анализаторите или хората,  за които бокса е любим спорт. За мен не е, но това не ми пречи в ролята на страничен наблюдател да кажа как изглеждат нещата отстрани. А мисля това е важно за всеки - да разбере мненията не само на своите хора, а и на хора, които си нямат идея за какво иде реч, а само виждат някакъв продукт.

Лек ден на всички!

ПП: Само не разбрах, защо никой не пусна нова тема, специално за тая среща. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Към всички хейтърчета-що са не скриете в мишите си дупки,А?Стига сте плювали, че са омацахте в собствените си плювни.Този, когото сега плюете можеше да се бие за Германия за милиони, но не го направи-би се България!Този, който сега плюете е повече Българин, отколкото Вие можете да бъдете.Когато имате и една частица от сърцето на този човек, тогава бълвайте словоизлияния.

Жалка картинка сте...

И какво ако беше се състезавал за Германия! Да не би в такъв хипотетичен случай да е надиграл Кличко????

Хаде да не разправяме, че черното е бяло. Пулев падна защото е по - слаб и няма опит! Може би вина имат и  Комунистите! :giggle1: Това е ирония, разбира се!

Няма как да кажем - "браво Пулев" и то при положение ,че за него мача приключи още в първите минути на първи рунд. Я, вижте коментарите в чуждестранната преса, а те са  нещо от рода - "Тотален разгром"

Много исках да спечели Пулев, но .....

Нищо - това ще му е за урок, а има още мнага да пада, да става докато се обиграе и спечели подобаващи титли!

Ако Кобрата беше казал "ще гледам да удържа 12 рунда то е ясно че нямам шанс" като съветваш ти, как мислиш това какво е? Пораженческо мислене, мотивация или...

Ей за това не ми се говори с теб и с такива като теб. Защото гледаш повърхностно на нещата. Загубил и край, нашия за нищо не става...

Колко труд седи зад всичко. Колко физически усилия, какво огромно психическо натоварване от няколко страни, което е смазващо, ама смазващо ти казвам..

Това е да се правиш на умряла лисица и още нещо обаче означава. Ако ти излязат криви сметките (както в случая) да си спестиш срама от гръмките си изказвания. Понеже явно на думи определено нашия е по силен.  Ей точно това исках да кажа ама ти ме четеш буквално.

Не съм казал че нашия за нищо не става но определено не става или е още доста зелен да носи пояса на световен шампион.

Но човек като си каже мнението и вие го преквалифицирате на хейт.

Иначе голямо заключение направи че се иска много труд за да се стигне до тук аз за това не се бях сетил ! А представи си колко труд се иска обаче за такава разлика в класите ?

Виж аз много пъти вече казах че от бокс не разбирам (къде се застраховам, къде не ...) но ако трябва да дам повърхностно сравнение в сфера къде повече я следя като моторни спортове например.

Аз например видях кога чупеха стойки двамата преди мача, една състезателна кола и един бус.

Вярно че в бокса всичко понякога е само един удар и си чакаш момента ама да ти направят главата на пастет преди това (предполагам мафията влезе на ринга и го размаза) времето за този удар никога няма да дойде. Той нашия май на това се надяваше ама заложи на куц кон.

А сега аз си хейтвам зад клавиатурата че ми е по лесно но трябва да съм двуличник ако кажа на бялото черно и да правя анализи в тая посока както теб.

Няма да е срамно да се каже че е паднал от световния шампион ама определено е грозно да се лала преди мача че ще го биеш като тъпан на манифестация а да те свалят два пъти още в първи рунд защото подценяваш и даже и гард не държиш.

Малеееееее още 1 рунд нашия щеше да е аут!

Ама заради рекламите Кличко го държа до 5 рунд :)

Факт!!!

Пък който иска Бг знаме да развява - все тая!

ТолкУ си може!!! :P

...но аз се запитах - добре, какво ще кажат другите за евентуалната му победа? Украинеца и на вид изглеждаше много по-добре от българина. Само жили и мускули, никакви излишни килограми. Щеше да бъде истинско чудо, ако Кубрат бе успял да направи нещо срещу тая мускулна маса.

И аз имах подобни съмнения, но сега съм още по-сигурен че Кобрат може да го бие. Има физиката.

Проблемът беше, че излезе с намерението просто да го "напляска", а това срещу култов бияч, като Кличко, никога няма да стане. Определено не докара финната настройка.

Според мен втори мач няма да има. По-скоро това бе края на Кобрата. Да не съм лош пророк, но след такъв мач аз не бих си и помислял за реванш.

Ако не намери истински треньори, някъде извън България, по-добре да не прави втори опит.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

И къв е проблема, че е паднал Кобрата? Дали толку си може, или толку показа от моженето си е друг въпрос...Моето лично мнение е, че загуби мача предварително. Леко се пренави, очакванията за победа бяха прекалено големи и не издържа психически. Още при излизането си пролича, че беше нервен. Подскачаше и нервничеше, докато Кличко беше на вид спокоен.....

И аз имах подобни съмнения, но сега съм още по-сигурен че Кобрат може да го бие. Има физиката.

Проблемът беше, че излезе с намерението просто да го "напляска", а това срещу култов бияч, като Кличко, никога няма да стане. Определено не докара финната настройка.

Ако не намери истински треньори, някъде извън България, по-добре да не прави втори опит.

Ами зависи какво разбираш под физика. И аз в момента съм около 108-110 килограма колкото двамата, но разликата е огромна. Моите килограми са повечето във вид на мазнини и реално не би трябвало да съм повече от 90, ако бях с моментната физика на Кличко. Кубрат се вижда, че е по-пухкав и с по-голяма талия. А това са излишни килограми. И двамата са 111 килограма, но килограмите на Кличко са по-качествени така да се каже. Това е относно физиката. Знам, че бокса не е само физика, а главно бързина, издръжливост и тактика. Кубрат имаше най-вече издръжливост. 

Кубрат имаше най-вече издръжливост. 

Бях сигурен че държи на бой и не ме разочарова. Иначе мача да беше приключил в първия рунд.

много здраво момче е нашия!ударите,които понесе бяха много тежки,даже и опасни за здравето!чест му прави,че стана и продължи боя!пожелавам му бързо възстановяване и много успехи!

Важното е, че ще продължи да тренира и няма да се откаже.

Леко се пренави, очакванията за победа бяха прекалено големи и не издържа психически. Още при излизането си пролича, че беше нервен. Подскачаше и нервничеше, докато Кличко беше на вид спокоен.....

На времето тренирах бокс. В началото ми беше доста странно защо треньора постоянно ми говори ,че който наделее психичрески печели мача. Сринеш ли се ,ръкавиците започват да тежат ,ударите стават неточни.

Постояяно ми се говореше за здравата психика ,аз даже съм си помислял "ебахти аз бокс ли ше тренирам ,или психолог ще ставам " :) Скоро след това разбрах за какво става дума.

Дали заради тънките нормеца на Кличко с отлагането ,с тия допинг проби под път и над път ... не знам ,но нашия беше много емоцианален в началото. А както всички знаем , емоцията много яко преебава нещатата когато става дума за концентрация. Иначе съм сигурен ,че има уменията да направи един добър мач срещу Кличко.

много здраво момче е нашия!ударите,които понесе бяха много тежки,даже и опасни за здравето!чест му прави,че стана и продължи боя!пожелавам му бързо възстановяване и много успехи!

Преди да падне в третия рунд мисля че беше ,понесе много силен удар ,и остана на крака. Никой не успорва ,че Кубрат е здрав като бик ,и си мисля че Кличко точно от това се срахуваше.

Ако беше овладял емоцията в първите рундове ,може би щеше да да се концентрира ,и тогава не се знае ... Но това падане в първия рунд го разби.

Кличко надигра Кобрата във всяка една сфера т.е

- На влиание

- На финансите

- На опита

- На психологическата война

- На чистата сила

Няма да изброявам всико за каквото се сетя.

Фактите са си факти

Въпреки ,че загубихме, то е хубаво, че след подобни мачове и вземане на поуки може да наблюдамваме нещо истински качествено след време!

Аз си спестявах вътрешната ми лична прогноза преди мача да я споделям във форума и тайно се надявах на някакво чудо и луд късмет.

Но от това де съм гледал на Кличко в тубата като мачове и на Кубрат просто няма място за сравнение между двамата. Подлъгах се на разни весникарски и Пулеви приказки де си подбирал играчите ама то наистина трябва да ги подбира че да издържат поне 7-8 рунда а не да падат като круши в първи рунд по няколко пъти а ние да се гордеем с празен национализъм.

По добре щях да се чувствам ако Пулев бе оритал някой аматьор от колкото да гледам как пада и става от Кличко.

Преди да падне в третия рунд мисля че беше ,понесе много силен удар ,и остана на крака. Никой не успорва ,че Кубрат е здрав като бик ,и си мисля че Кличко точно от това се срахуваше.

Ако беше овладял емоцията в първите рундове ,може би щеше да да се концентрира ,и тогава не се знае ... Но това падане в първия рунд го разби.

Личеше си, че самият Кличко не беше сигурен че ще победи, поне не и преди мач-а.

Това ми говори достатъчно. :) Според мен не му стига издръжливост и се мъчи да го прикрие. Това го поставя и под напрежение, защото се стреми да победи бързо.

Като цяло съм съгласен, че Кобрат е много здрав. Това е добре, но обуслови победите му по-скоро с груба сила, без да му мисли особено.

Ами зависи какво разбираш под физика. И аз в момента съм около 108-110 килограма колкото двамата, но разликата е огромна. Моите килограми са повечето във вид на мазнини и реално не би трябвало да съм повече от 90, ако бях с моментната физика на Кличко. Кубрат се вижда, че е по-пухкав и с по-голяма талия. А това са излишни килограми. И двамата са 111 килограма, но килограмите на Кличко са по-качествени така да се каже. Това е относно физиката. Знам, че бокса не е само физика, а главно бързина, издръжливост и тактика. Кубрат имаше най-вече издръжливост.

И двамата имат максимума като физика или почти максимума. Само че балансът е различен. Тази на Кличко е идеална за къси схватки, тогава има и по-силни удари. Другото предимство е по-високият му ръст и че има дълги ръце. То затова някои дори не могат да го ударят. Още, кинетиката на удара е по-голяма, когато му се позволи да замахне. Там му е по-голямото предимство.

Не знам за кинетиката на удара, но аз видях свръх бързи удари, които дори се размазваха пред камерата, образно казано. Струва ми се, че леко бъркаш нещата относно мускулната маса и максимума, който може да постигне всеки от тях. Ако се изравнят по мазнини двамата, бъди сигурен, че ако Кубрат е 111 килограма, Кличко ще е поне 118-120. Или обратното - ако Кличко е 111, то Кубрат с неговата мускулна маса едва ли ще е повече от 105 при еднакво количество мазнини. Това реално трябва да се гледа, а не моментното тегло. Не мисля, че 4 сантиметра разлика във височината са проблем за който и да е от двамата. Поне не би трябвало. А защо физиката на Кличко да е идеална за къси схватки? Според мен напротив. При толкова жилава мускулатура, няма причина да се измаря бързо. Още повече, че няма излишно тегло. 

Не мисля, че 4 сантиметра разлика във височината са проблем за който и да е от двамата. Поне не би трябвало.

Ако съдя по Майк Тайсън даже май е предимство да си малко по нисък в бокса.

п.п. Е и да удряш трябва а не само да държиш на бой.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Не знам за кинетиката на удара, но аз видях свръх бързи удари, които дори се размазваха пред камерата, образно казано.

Да, бърза е гадината.Ако трябва да избирам бързина срещу маса, при физически контакт, бързината не е много от полза. Ето защо донякъде рекламата с бързината на Кобрата не беше много удачна в случая - противникът също е доста пъргав.

А защо физиката на Кличко да е идеална за къси схватки? Според мен напротив. При толкова жилава мускулатура, няма причина да се измаря бързо. Още повече, че няма излишно тегло.

Ами от това което видях беше почти умрял. Според мен, след още два рунда, Кобрата можеше да го ползва за боксова круша. И ако не е нашия, все накой друг ще го хване на тясно, стига да не бяга от схватки вечно. За да биеш Кличко, явно трябва да развиеш стил специално за него.

Колкото до биологията - не мога да кажа точно. Явно на метаболизма му е потребно време за да си върне силите. И при Кличко това е по-ясно изразено.

Ами виж как унижава някои от другите си противници. Голям зор е дори да го ударят, да не говорим да го ударят здраво.

Разликата във височината ,както и десен или ляв гард ,с имат предимства ,но ако не ги използваш правилно ,предимставата са за противника , а за тебе стават недостатъци.

Ето какво казва Кличко за удара ,който му донесе победата

Владимир Кличко преглътна омразата и пренебрежението, които демонстрира след мача с Кубрат Пулев и направи признание, което предизвика вълна от емоции в целия свят.

“Не можех да повярвам. Все още не мога. В първия рунд ударих Кубрат толкова силно, че чак ме заболяха кокалчетата на ръката. Пулев падна и очаквах да си остане долу. Но той се изправи, усмихна се и продължи боя. Това е единственият боксьор в света, който може да понесе толкова тежък удар”, заяви Кличко.

Източник: http://sportove.net

Евалата на нашия за смелостта и хъса, ама много ми падна в очите накрая с тия интервюта. Биха го като маче у дирек, и има наглостта да каже, че Кличко го победил с късмет, мафия и т.н. Какъв късмет бе братче, оня забърса пода с тебе, поне имай малко достойнство и кажи да, биха ме, поздравления за съперника и толкова. Кво носиш вода от десет кладенци...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.