Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се научим да врачуваме

Featured Replies

Чела съм доста неща по въпроса кога какви хранителни добавки и/или билки трябва да вземаме, кога да се подлагаме на операции (ако не се налага по спешност, разбира се!) и т.н.

При растяща Луна организмът усвоява най-добре всички добавки и ако имаме заболяване, което е възможно да контролираме с билки или други нелекарствени средства, това е момента да ги приемаме, защото ще помогнат.

При намаляваща Луна организмът се чисти от токсини и е добре да се приемат добавки, които помагат за по-бърза детоксикация.

Ако ни се налага операция, добре е да се извърши при намаляваща Луна, защото тогава кръвозагубата е минимална, а при нарастваща Луна и особенопри пълнолуние съществува риск от кръвоизлив.

Мога да пиша много по въпроса, но не мисля, че е уместно.

Оф, местоположението на Луната има въздествие, а не това каква нейна огряна от слънцето част  виждаме в даден момент. Ето тук се къса научният метод, свързващ реални положения с реални въздествия, за сметка на това астрологията и други подобни  лъжеметоди ни обясняват за подобни връзки, които на теория ги има, но поради съществено по-слабата си сила на практика не оказват никакво въздействие.

Горе-долу се получава следното като извод. Луната е планета, Тя въздейства(не както е описано от астрологията с фазите си, а по друга причина, но все пак въздейства, поради голямата си близост, с гравитационното си поле, което и пряко и индиректно, чрез влиянието си върху климата се отразява на особено по-лабилните организми) Щом луната е планета, и въздейства, тогава Уран който също е планета и той въздейства?!?

Ето по такъв, иначе изглеждащ логичен начин, се правят изводите в лъженауките, като се пренебрегва факта от огромното разстояние между Земята и Уран, което практически ликвидира, каквито и да е взаимодействия на тази планета със Земята. Удобното пренебрегване, не взимането предвид на всички свързани факти, прави разликата между научният метод и лъженаучният..

То в този смисъл и магнитните бури оказват реално въздействие, ама астролозите упорито не щат да ги предсказват :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 200
  • Прегледи 29,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бе... за това, май си е бил съвсем прав!

Твърдят, че и за друго е бил прав Хипократ:

"Самият Хипократ – “Бащата на медицината”, открива приложение на охлювите, освен лечението на проблеми по стомашно-чревния тракт. Експериментирайки с охлювен секрет, Хипократ забелязва, че при възпалителни процеси по кожата, секретът има изразени лечебни свойства, а при продължителна употреба бръчките на лицето намаляват, а повърхността на кожата става чиста и блестяща." 

http://o-derma.com/bg/about-us/25-za-nas.html

Не съм проверявала, но възнамерявам да го направя Публикувано изображение

Твърдят, че и за друго е бил прав Хипократ:

"Самият Хипократ – “Бащата на медицината”, открива приложение на охлювите, освен лечението на проблеми по стомашно-чревния тракт. Експериментирайки с охлювен секрет, Хипократ забелязва, че при възпалителни процеси по кожата, секретът има изразени лечебни свойства, а при продължителна употреба бръчките на лицето намаляват, а повърхността на кожата става чиста и блестяща." 

http://o-derma.com/bg/about-us/25-za-nas.html

Не съм проверявала, но възнамерявам да го направя Публикувано изображение

Народната медицина е нещо мъничко по-различно от разните астрологии и хомеопатии. Тя не е в резултат на вярвания в духове или в хомеоизмамата,  в  която лекарството  е  разредено милиарди пъти и практическият прием на което, е няколко молекули само, може да въздейства. Употребата на охлюв, и на различни билкови извлеци и отвари, доставя препарати в количества напълно съпоставими с тези в съвременната фармакопея. Народната медицина е придобита от реален жизнен опит, опит на проби и грешки, който в началото на развитието й, е давал също много жертви, от тези които са упортребявали непремерени количества от отровни растения, но в последствие правилната доза е била налучквана и запомняна.

Гледай да не прекалиш с охлювите...Опечени са доста готини, засупени също. Но не ти препоръчвам да употребиш сурови, защото пренасят доста болести!!!И макар, че повечето се пренасят чрез орален прием, може да попаднеш на нещо предавано и контактно.

Народната медицина е нещо мъничко по-различно от разните астрологии и хомеопатии. Тя не е в резултат на вярвания в духове или в хомеоизмамата,  в  която лекарството  е  разредено милиарди пъти и практическият прием на което, е няколко молекули само, може да въздейства...

Това, само показва, че за хомеопатията, освен четеното в Уикипедия, не знаеш нищо повече...

Недаром говорят: "Поспешишь - людей насмешишь".

Това, само показва, че за хомеопатията, освен четеното в Уикипедия, не знаеш нищо повече...

Недаром говорят: "Поспешишь - людей насмешишь".

Хомеопатията е измама. Точка. Отделно и че въпросните "лекарства", поради извънредното ниската концентрация на "лекуващия" агент са невероятно евтини за производство, но цените на които се продават въпросните препарати не са ниски. Нормата на печалба и в официалната фармакопея, където производството е значително по-скъпо все пак е огромна. Можеш(а може и да не можеш), да си представиш, колко пъти в повече, е печалбата от продажбата на баластни вещества като нишесте и други подобни, които са основното съдържание на хапчетата и на вода или някакви течни мазнини, или спирт, които са в основата на сиропите. При хомеопатичните дроги(извинявай, че ще престана да ги наричам лекарства, дори в кавички), баласта(който е много евтин) е 99,99999999% останалото е активно вещество, твърде малко за да въздейства, по какъвто и да е начин. Най-много да има някакъв психо-физиологичен ефект на базата на вярата на употребяващия лекарството, но не всички вярват достатъчно, а ако вярват спокойно може да глътнат един обикновен ацетизал, който е в пъти по-евтин от хомеоизмамата и пак да им мине  :D

Гледай да не прекалиш с охлювите...Опечени са доста готини, засупени също. Но не ти препоръчвам да употребиш сурови, защото пренасят доста болести!!!И макар, че повечето се пренасят чрез орален прием, може да попаднеш на нещо предавано и контактно.

Охлюви не съм яла никога и не възнамерявам да ям, но дано не ми се наложи, защото яденето на сурови охлюви според народната медицина помага при туберкулоза.

А кремчето от охлюви ще си го купя, с риск съпругът ми да получи сърдечен пристъп, ако случайно разбере цената :P

Охлюви не съм яла никога и не възнамерявам да ям, но дано не ми се наложи, защото яденето на сурови охлюви според народната медицина помага при туберкулоза.

А кремчето от охлюви ще си го купя, с риск съпругът ми да получи сърдечен пристъп, ако случайно разбере цената :P

Крем от охлюви. Божичко(добре че съм атеист и ще използвам евфемизма с повод или без). И каква е цената? Щото подозирам че нещо, на което добивната цена е 7-8лв за цял килограм, го продават за примерно 50лв. за 40 грама, т.е. поне 170 пъти по-скъпо от цената на разходите. Не виждам причина да не получи мъжа ти инфаркт. Като разбере, че храни такава  ОГРОМНА норма на печалба и то с минимална или никаква полза за себе си. Виж, ако беше за любовницата му, вероятно нямаше да му пука. Сега ще напишеш че мъжа ти няма любовница и много се обичате.

Сега ще напишеш че мъжа ти няма любовница и много се обичате.

Не ставаш за врачка, нито си придобил ясновидски способности, независимо от старанието на Белж :D

Никога не съм се интересувала от личния му живот и от това, дали ме обича - оставила съм го да се радва на свободата си, дори...да ходи на мач :)

• Автор

Народната медицина е придобита от реален жизнен опит, опит на проби и грешки, който в началото на развитието й, е давал също много жертви, от тези които са упортребявали непремерени количества от отровни растения, но в последствие правилната доза е била налучквана и запомняна.

Eми то и хомеопатията е налучкала в следствие на жизнен опит, че като му кажеш на човек че му даваш подходящото за него лекарство, той вземе та се подобри, въпреки че си го излъгал че му даваш лекарство. После някой се е сетил да развие метода на лекуване с фалшиви лекарства, като е добавил и дълго изслушване на пациента, да си каже какви са му всичките жизнени проблеми. Тайната на успехите на хомеопатите се състои в изслушването на пациентите им. Защото има пациентки на които психолог би им свършил работа, ама те при психолог не искат да отидат, защото не им е ясно какво е психосоматичен здравословен проблем. Е, като не искат да отидат при психолог, тогава отиват на доктор. Да ама здравословният им проблем е инат и не иска да се оправи с нормалните лекарства. Тогава им остава да отидат при хомеопат. И там става чудото, предписва им оня едни разствори които ще им ги приготвят специално на тях в аптеката, щяли са да бъдат специално съобразени и дозирани точно според техния проблем. Друго си е да те излъже докторът хомеопат, че ще ти правят специално лекарство според твоите нужди. Ако му повярваш че е така, ти си имаш много готино "обяснение" за това защо изписваните преди това хапчета не са ти помагали. Вярваш че не са били пригодени да ти помагат точно на теб, понеже ти нали си някакъв много специален случай, та трябва по-иначе да те лекуват.

Пък аз съм говорил веднъж с една жена, ползваща услугите на хомеопат. След като се опитах да й обясня че в разтворите няма нищо лекуващо и че понеже тя вярва че щи й помогнат, заради това психосоматичният й проблем се оправя. Ама тогава тя ми каза че и малкото й дете ( едвам е проговорило и не знае много думи), на което не можеш да му обясниш още нищо смислено, страда от астматични кризи. Лекарствата на докторите не помагат, та го води при хомеопат и него. И като чух че става въпрос за много малко дете, взех та млъкнах. Млъкнах, за да не му попреча на хлапето да се избави от астмата. Защото на мен ми е ясно че майка му го стресира и то усеща тревожността й и реагира с астматични кризи, понеже няма друг начин да се изрази. Значи ето ти случай при който причините и следствията са навързани и засягат две човешки същества и хомеопатът е успял да им помогне едновременно и на майката и на детето. Всъщност той е помогнал на майката, пък тя на свой ред като е спокойна и не подглага чувствителното си дете да й усеща нейното напрежение и тревожност и съответно кризите му изчезват.

А какво щеше да стане, ако същата жена живееше в някакво селце, където хомеопати няма ???

Еми ако отиде при някоя връчка , занимаваща се и с даване на билки, същият проблем е могъл да бъде оправен и от врачката билкарка. Няма значение какви билки е щяла да й даде , стига само да не са вредни за здравето. Врачката билкарка, като я изслуша на дълго и на широко клиентката си и като й се направи на приятелка и й предложи да й развали магията която уж е направена на детето й, само срещу 5 лева и ще стане лесно същото чудо на излекуване от астматичните кризи. Важното е врачката да успее да я успокои и клиентката да има доверие във врачката, а пък какви ще са билките няма никакво значение точно в този случай. При излекуване благодарение на врачка билкарка, клиентката като си има нови жизнени проблеми, пак ще ходи при същата да й разказва мъката си. Даже и да няма повече психосоматични здравословни проблеми, например защото детето й е пораснало и са получили в наследтво къща и си нямат парични проблеми никакви със съпругът й и той й е верен, тя ще си намира причини да ходи при врачката, защото е такава по натура - все й трябва някой да се грижи за нея като чели тя е пеленаче. Ще ходи при врачката билкарка уж за да й врачува, ама то истинската причина ще е че има нужда да си говори с някого, по начин различен по който може да разговаря със съпругът й техничар.

Та ти като си техничар и като за теб нещата са или само чисто черни ( измами), или само чисто бели ( честни), ти не си подходящ за съпруг на жена имаща нужда да бъде изслушвана, да се грижи някой за нея, да я разбира че й трябват понякога да се случват чудеса, защото тя е слаба и не издържа на тревогите.

Мой човек, между черното и бялото има безброи нюанси на сиво. Ама ти като страдаш от неспособност да разбираш проблемите на слабите по характер хора и само им пречиш да вярват на хомеопати, врачки, астролози, попове и т.н. Като й кажеш на някоя съседка да не ходи на врачка, ти си мислиш че й помагаш. Ама ти й помагаш, само ако е сигурно че дадената врачка е измамница и ако съседката ти е особено глупава ( например заради старческо оглупявяне). Ако съседката ти е нормална и не е особено наивна, добра врачка може да й помогне в много случаи. 

Ако ти не си способен да проумееш и да приемеш че може и благодарение на лъжи да се помага на хората, тогава ти си най-големият найвник на този Свят. 

Абе ти деца имаш ли ?

Знаеш ли какво е да ти е болно детето и да изпадаш в паника заради него ?

Има майки, които просто няма да могат цял живот да си простят ако не са направили всичко за да си спасят детето от някакъв проблем бе, алооо техничаря. Кой си ти да им забраняваш да ходят при хомеопати и врачки ? Не виждаш ли че след 45 години заключени църкви от комунистите по селата, след 1989г. са се втурнали масово да правят кръщенета, па й викат попа да им ръзи с китка чемшир новата кола, да не направят смъртоносна катастрофа с нея. 

Това е човешкият материал, има си дефекти разни. И този човешки материал трябва да го обичаш такъв какъвто е. Насила акъл не можеш да налееш на никому в главата. Можеш обаче да му помогнеш с лъжи, ако други методи не дават резултати в неговия случай.

Зависи как ще му я поднесеш цената, дали ще е със салатка или ще е "на сухо".

Като почнеш да му намекваш лекичко че заради него искаш да изглеждаш по-свежа, то може да му хареса на съпруга ти идеята че по-млада булка е добре. После ще почне да се заглежда по по-младите и ще му се приискват разни нежности с тях, от което ти ще спечелиш, понеже с младите няма да стане нищо. Като не може да се уреди с млада любовница и ще ти се нахвърли на теб, да те обича като младоженец.

Виж сега, благодарение на едно кремче съдържащо лиги от охлюви и малко ясновидство, как можеш да си прибавиш по-пикантни подправки в манджата за довечера.

Келепир има в ясното виждане, келепир, ехеее ....

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Келепир има в ясното виждане, келепир, ехеее ....

Най-после и бай Ганю да си признае сам и без бой :D Само да не забравиш да добавиш, че ползата е главно за измамниците, за сметка на измамените.

• Автор

Най-после и бай Ганю да си признае сам и без бой :D Само да не забравиш да добавиш, че ползата е главно за измамниците, за сметка на измамените.

Едно си знае баба, едно си бае.

Измамници, та измамници ...

Брей колко са били лоши тези измамници бе.

Във всяка аптека е пълно с измамници, щото всички продават хомеопатични лекарства, при това произведени предварително и го няма тарикатлъка че са правени точно за конкретния пациент.

През 1992г. като ходихме до Лондон с моята булка, тя беше купила истински хапчета против повръщане при возене на кораби и самолети. Пихме по едно 1 час преди да се качим на кораба и не повръщахме. После ми хареса да не повръщам на кораб и като се качвах на самолет си пиех по 1 хапче, за всеки случай да не се оплескам яко, като почне да друса при преминаване през въздушните дупки.

Това хубаво, помагаше лекарството против повръщане. Като малък бях повръщал яко на един кораб на Черно море.

И един път в София ми трябваше лекарство против гъбички между пръстите на краката. Купих си истинско лекарство - Низорал Крем 2% ( Ketoconazole 20mg/g ) без рецепта ми го дадоха, добри аптекари бе, яки търговци дават квото ти трябва, въпреки че на кутията му си пише - "По лекарско предписание".

И понеже в Белгия без рецепта не дават лекарство, та даже и да умираш, си рекох да им искам и едно лекарство против повръщане в самолет ( за да си спестя едно разкарване до доктора там). Да, ама те като нямаха това дето го познавах и ми пробутаха едно друго с уверението че вършело същата работа. Купих го аз на доверие, то нали ми изглеждаше всичко толкова евтино в бг че плащах и не му мислех много много. Прибирам се вкъщи и го отворих лекарството против повръщане, за да видя дали няма някакви противопоказания за ползването му, например дали не боли стомах от него, дали не е вредно за бъбреци или черен дроб и т.н.

И о, чудо братче, оная ми пробутала хомеопатично "лекарство". Ама аз като ги знам на какъв принцип дайстват тези лекарства и на мен не могат да ми помогнат по никакъв начин, та го изхвърлих веднага на боклука. 

Ама чакай сега, да не си помислиш че само в бг са търгаши и те будалкат, не е така братле, не е .

В Белгия моят заболекар ме праща да ми вадят мъдрец в един специализиран кабинет където една е учила специално да прави добре по-сложни операции на вадене. Направи ми оная една панорамна снимка на цялото чене, без да има нужда от такава за мен, но носещо й 60 евро на нея. Добре, правиш се на балама, щото имаш нужда от нея да ти извади зъба.Плащаш си за услугата една солена цена, скърцаш малко със зъби че така те прекарват и си излизаш. Да де, наду оная цената понеже знае че и при друг да отида и той ще ме "одере" по същия начин. Ама гледай сега каква изненада ме чакаше после. Тя ми изписа и болкоуспокояващи лекарства да ги пия, щото то стана една голяма дупка там, кърпия с конци и ала бала. Добре, болкоуспокояващите и антибиотика си трябват, ама специалистката е преценила че ми трябвало и едно хомеопатично лекарство и ми го написала и него в рецептата. Съответно аз го купувам, като въобще не ми е минавало на ум, че може някой доктор да ми изпише хомеопатично лекарство, без аз сам да съм отишъл при хомеопат. Тоя път обаче се ядосах повече отколкото при случая в аптеката в София. И това хомеопатично "лекарство" замина веднага на боклука. Понеже имаме едни клиентски карти ( ако ги искаме ) по аптеките, при следващото ми посещение й казах на аптекарката че не искам да ми продават повече никога хомеопатични лекарства, дори да са изписани от доктор. Исках да ми го запише в досието ми в компютъра й че не искам да се лекувам с хомеопатия. Ама оня рече че програмата им не била предвидена да се пишат такиви работи. 

Кво шъ прайме сега с аптеките, ще ги затваряме ли всичките, щото мамят хората с хомеопатия ???

Ако ги затвориме, после къде ще ходят тези на които им помагат хомеопатичните разтвори ?

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Едно си знае баба, едно си бае.

Измамници, та измамници ...

Брей колко са били лоши тези измамници бе.

Във всяка аптека е пълно с измамници, щото всички продават хомеопатични лекарства, при това произведени предварително и го няма тарикатлъка че са правени точно за конкретния пациент.

През 1992г. като ходихме до Лондон с моята булка, тя беше купила истински хапчета против повръщане при возене на кораби и самолети. Пихме по едно 1 час преди да се качим на кораба и не повръщахме. После ми хареса да не повръщам на кораб и като се качвах на самолет си пиех по 1 хапче, за всеки случай да не се оплескам яко, като почне да друса при преминаване през въздушните дупки.

Това хубаво, помагаше лекарството против повръщане. Като малък бях повръщал яко на един кораб на Черно море.

И един път в София ми трябваше лекарство против гъбички между пръстите на краката. Купих си истинско лекарство - Низорал Крем 2% ( Ketoconazole 20mg/g ) без рецепта ми го дадоха, добри аптекари бе, яки търговци дават квото ти трябва, въпреки че на кутията му си пише - "По лекарско предписание".

И понеже в Белгия без рецепта не дават лекарство, та даже и да умираш, си рекох да им искам и едно лекарство против повръщане в самолет ( за да си спестя едно разкарване до доктора там). Да, ама те като нямаха това дето го познавах и ми пробутаха едно друго с уверението че вършело същата работа. Купих го аз на доверие, то нали ми изглеждаше всичко толкова евтино в бг че плащах и не му мислех много много. Прибирам се вкъщи и го отворих лекарството против повръщане, за да видя дали няма някакви противопоказания за ползването му, например дали не боли стомах от него, дали не е вредно за бъбреци или черен дроб и т.н.

И о, чудо братче, оная ми пробутала хомеопатично "лекарство". Ама аз като ги знам на какъв принцип дайстват тези лекарства и на мен не могат да ми помогнат по никакъв начин, та го изхвърлих веднага на боклука. 

Ама чакай сега, да не си помислиш че само в бг са търгаши и те будалкат, не е така братле, не е .

В Белгия моят заболекар ме праща да ми вадят мъдрец в един специализиран кабинет където една е учила специално да прави добре по-сложни операции на вадене. Направи ми оная една панорамна снимка на цялото чене, без да има нужда от такава за мен, но носещо й 60 евро на нея. Добре, правиш се на балама, щото имаш нужда от нея да ти извади зъба.Плащаш си за услугата една солена цена, скърцаш малко със зъби че така те прекарват и си излизаш. Да де, наду оная цената понеже знае че и при друг да отида и той ще ме "одере" по същия начин. Ама гледай сега каква изненада ме чакаше после. Тя ми изписа и болкоуспокояващи лекарства да ги пия, щото то стана една голяма дупка там, кърпия с конци и ала бала. Добре, болкоуспокояващите и антибиотика си трябват, ама специалистката е преценила че ми трябвало и едно хомеопатично лекарство и ми го написала и него в рецептата. Съответно аз го купувам, като въобще не ми е минавало на ум, че може някой доктор да ми изпише хомеопатично лекарство, без аз сам да съм отишъл при хомеопат. Тоя път обаче се ядосах повече отколкото при случая в аптеката в София. И това хомеопатично "лекарство" замина веднага на боклука. Понеже имаме едни клиентски карти ( ако ги искаме ) по аптеките, при следващото ми посещение й казах на аптекарката че не искам да ми продават повече никога хомеопатични лекарства, дори да са изписани от доктор. Исках да ми го запише в досието ми в компютъра й че не искам да се лекувам с хомеопатия. Ама оня рече че програмата им не била предвидена да се пишат такиви работи. 

Кво шъ прайме сега с аптеките, ще ги затваряме ли всичките, щото мамят хората с хомеопатия ???

Ако ги затвориме, после къде ще ходят тези на които им помагат хомеопатичните разтвори ?

На тия които се лекуват със самовнушение, че пият лекарство което върши работа, щото някой примерно аптекар така им е казал, те и семка слънчоглед да чопнат със същата мисъл в главата, че ще им помогне, пак ще им свърши работа. Ти явно си страхлив от полети със самолет, може би не на съзнателно ниво, но като глътнеш нещо преди полет, се успокояваш и не повръщаш, което ти е странична реакция на психичната патология. Така че ти си платил не за лекарство, а за нещо което ти помага да си самовнушиш, че няма да повръщаш. Другият път като летиш ми се обади и приготви пачката. Аз като плясна някой зад врата, той не повръща като лети. 50 кинта струва моят плесник.

На тия които се лекуват със самовнушение, че пият лекарство което върши работа, щото някой примерно аптекар така им е казал, те и семка слънчоглед да чопнат със същата мисъл в главата, че ще им помогне, пак ще им свърши работа. Ти явно си страхлив от полети със самолет, може би не на съзнателно ниво, но като глътнеш нещо преди полет, се успокояваш и не повръщаш, което ти е странична реакция на психичната патология. Така че ти си платил не за лекарство, а за нещо което ти помага да си самовнушиш, че няма да повръщаш. Другият път като летиш ми се обади и приготви пачката. Аз като плясна някой зад врата, той не повръща като лети. 50 кинта струва моят плесник.

Не, belge е прав - тия, които вярват на хомеопатията, оперират се според лунния цикъл и ядат живи охлюви за да си церят язвата - ТЕ ИМАТ нужда от всичко това.Те не вярват на медицината, не вярват на никого, освен на старото, "народното", "природосъобразното", противници са на "всякаква химия" и въобще на научните открития, въпроеки, че с кеф ги използват.

по същия начин седят и нещата със всичките кампании от типа  "ДА СПАСИМ ДАРИ НА" , които редовно ни заливат със всякакви информации за чудодейни лечения в Германия, Израел, Турция или на остров Тамбукту.

точно в това е големия върпос и при хомеопатията, и при врачуването, и при гледането на карти, леенето на куршум, пенкирелите, яденето на охлюви и т.н и т.н.

Отговорът е ясен - НЯМА КЪДЕ ДА ГИ ПРАТИМ.  Просто животът е такъв - има си хора за всяко нещо под слънцето.

И ако на някого му е кеф да си дава парите на измамници - аз нямам нищо против, стига да не ми иска моите пари за тази цел.

Стига да не иска, ама тази тема рекламира и зомбира хора, които иначе не биха погледнали в тая посока. Демек има някаква форма на принуда към тях. Айде, тези които вече са се венчали с тия глупости съм ги отписал, но искам Мекия да почне да си плаща на Калин, че прави им реклама на измамниците, които се занимават с такива врачуващи "услуги", или продават разни "илачи". Като иска да ни пие мозъците, нека да е от рекламно каре на индекса.

Хомеопатията е измама. Точка. Отделно и че въпросните "лекарства", поради извънредното ниската концентрация на "лекуващия" агент са невероятно евтини за производство, но цените на които се продават въпросните препарати не са ниски. Нормата на печалба и в официалната фармакопея, където производството е значително по-скъпо все пак е огромна. Можеш(а може и да не можеш), да си представиш, колко пъти в повече, е печалбата от продажбата на баластни вещества като нишесте и други подобни, които са основното съдържание на хапчетата и на вода или някакви течни мазнини, или спирт, които са в основата на сиропите. При хомеопатичните дроги(извинявай, че ще престана да ги наричам лекарства, дори в кавички), баласта(който е много евтин) е 99,99999999% останалото е активно вещество, твърде малко за да въздейства, по какъвто и да е начин. Най-много да има някакъв психо-физиологичен ефект на базата на вярата на употребяващия лекарството, но не всички вярват достатъчно, а ако вярват спокойно може да глътнат един обикновен ацетизал, който е в пъти по-евтин от хомеоизмамата и пак да им мине  :D

Дълъг път имаш да изминеш, преди да можеш да сложиш точка тук. Изводът, който се налага е един единствен: - Повышай свое образование!

И ако на някого му е кеф да си дава парите на измамници - аз нямам нищо против, стига да не ми иска моите пари за тази цел.

Тези, които ползват услугите на измамници индиректно бъркат в лекарския джоб :D

Тези, които ползват услугите на измамници индиректно бъркат в лекарския джоб :D

Тц, не позна.

Не познавам лекар, който да иска да има болни хора.

На всички ни е писнало от болести и страдание.

Аз лично искам да си получавам заплатата като в древен Китай - само ако няма болни хора да взимам пари, а ако има -да давам на общината.

• Автор

Леле къф плескач сме си били имали на този форум, ц ц ц ...

Ти заради това ли си нямаш жена ?

Явно си си падал на главата като малък, щом като не можеш да разбереш че не става въпрос за лекуване чрез самовнушение, ами за помощ от друг човек. 

Може и със семка слънчоглед да се излекува човек, ама само ако му е дадена от врачка, баячка която е омагьосала семката и я е заредила с лечебно свойство. 

Ти явно не можеш да го проумееш, но точно тези които вярват на хомеопатията и на врачки, никога не могат да си помогнат сами на себе си, трябва им помощ на тези хора бе !!!

Объркани са, не знаят на къде да вървят, чувстват се в безизходица, изпитват силни морални болки, мъка, страдание, отчаяние и куп други негативни състояния.

И понеже си бавнозагряващ реотан от социалистическата ера, да ти го напиша в прав текст.

Пари от врачуване и магии и хомеопатия аз не изкарвам. Писал съм го още в самото начало на темата че не съм си играл на врачуване на карти от години. Обаче бих могъл да изкарвам пари и така ако искам. Ама ти не си способен да изкарваш по подобни лесни начини пари, защото си със задръстено съзнание.

Значи аз съм нещо повече от теб !!!

А пък ти даже и не можеш да се усетиш как ми помагаш за набъбването на темата, щото ти липсва ясното виждане.

А тази тема не е никаква реклама на врачуването, в смисъл че като я прочете някой няма да има желание да ходи на врачка, щом като е разбрал че врачуването никога не е на 100% сигурно предсказание, ами е само успешно налучкване от страна на врачките, благодарение на ясновидската им дарба.

Тази тема е за да помогне на хората, които биха искали да си развият ясновидската дарба и да помагат на други непосветени в тайнството люде.

Един вид, аз не те карам теб да ставаш набожен християнин, ами ти обяснявам как да станеш ти поп. Аз не те карам да ходиш по врачки, ами ти обяснявам как можеш ти да станеш врачка. Аз не те карам да се лекуваш с хомеопатия, ами ти казавам как ти да станеш лекуващ хомеопат. Толкова ли не можеш да проумееш каква е разликата между врачка и клиентка на врачка ???

Не си ли виждал човек с нормално зрение да помогне на слепец да се качи на трамвай, тролей, автобус, влак ?

Еми ясновиждащите правят същото нещо, помагат на други хора, които сами не виждат собствения си жизнен път.

Дълъг път имаш да изминеш, преди да можеш да сложиш точка тук. Изводът, който се налага е един единствен: - Повышай свое образование!

Съжалявам приятелю, но за да стана привърженик на хомеопатията с еволюция в образованието ми няма да стане, а с регрес. Нямам намерение да се връщам назад, за да мога да повярвам в глупости.

Тц, не позна.

Не познавам лекар, който да иска да има болни хора.

На всички ни е писнало от болести и страдание.

Аз лично искам да си получавам заплатата като в древен Китай - само ако няма болни хора да взимам пари, а ако има -да давам на общината.

За радост повечето лекари мислят като теб, но има и такива, които подобно на лечителите шарлатани лъжат, за да печелят пари.

Доколкото си спомням, преди години имаше бум на отстраняването на апендицити и сливици...

Може и със семка слънчоглед да се излекува човек, ама само ако му е дадена от врачка, баячка която е омагьосала семката и я е заредила с лечебно свойство. 

Айде и магиите намесихме(сега само трябва some_spirit, да се включи с енергийните му разуми, че да стане манджата с грозде) а уж ставало дума за врачувания, астрологии, все "точни" "науки", за които, за да съм могъл да ги разбера, колегата darkterminal ме съветва да си повиша образованието :D

Ти си повече от мен, на издръжката на жена си :) Ма ако завъртиш главите на някои колеги, че да почнат да ти плащат, може и самостоятелен да станеш.

Съжалявам приятелю, но за да стана привърженик на хомеопатията с еволюция в образованието ми няма да стане, а с регрес. Нямам намерение да се връщам назад, за да мога да повярвам в глупости.

И ако някой лекар ти каже, че единственият начин да те излекува, е да те направи инвалид, примерно да те кастрира, какво ще направиш? Няма ли да помислиш дали няма друг начин да се измъкнеш, още повече ако има голяма вероятност причината за болестта да е психична? Това би бил голям регрес, наистина. Но прогресивната медицина все пак предпочита във всички случаи да си върже гащите със скалпела.

И ако някой лекар ти каже, че единственият начин да те излекува, е да те направи инвалид, примерно да те кастрира, какво ще направиш? Няма ли да помислиш дали няма друг начин да се измъкнеш, още повече ако има голяма вероятност причината за болестта да е психична? Това би бил голям регрес, наистина. Но прогресивната медицина все пак предпочита във всички случаи да си върже гащите със скалпела.

Имам си собствен разум, за да преценя възможностите. Не съм чак толкова бос, че ако даден лекар ми предложи нещо, да не мога да преценя дали да приема и дали е най-добрата възможност. Най-малкото ще искам второ мнение , и ще използувам наличното време, да се образовам(ако не съм го направил вече), за евентуалното ми заболяване, което би наложило някои инвазивни и оперативни методи.

Кастрация за психични проблеми никой нормален лекар не би предложил. Освен ако не става въпрос за някой маниак и което ще е по-скоро вид присъда, не толкова лечение. В Щатите май още има химическа кастрация. Но това са случаи с индивиди, на които човешкото съвсем е "избягало". Също като примерно на Дянков и други капиталисти.

Никой не те кара да ставаш привърженик на хомеопатията, а да се опиташ да разбереш нещо (и то дълбоко и из основи), преди да го отричаш. Както се вижда ти не си си дал труда да разбереш дори основните принципи, а се опитваш да съдиш и на базата на личните ти неаргументирани предположения, кое, как, дали и защо работи. Ако имаш основание да твърдиш, че с еволюция няма да се получи - очевидно е необходима революция, ако не в образованието ти, то поне в аналитичният ти апарат. Парадигми! Първо трупай парадигми - после отричай...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.