Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се научим да врачуваме

Featured Replies

Опитвала съм да си лекувам незначителни болежки с хомеопатия - не помага.

Отхвърлих хомеопатията като метод на лечение.

Същите тези болежки се повлияха прекрасно от билки.

Лекувам се с билки.

Когато се тревожа за здравето си, посещавам лекар, ако трябва и друг.

Сериозни здравословни проблеми не съм имала, но когато майка ми се разболя от рак, в желанието си да намеря изход съм търсила помощ и от врачки.

В крайна сметка всеки сам избира в какво и на кого да вярва.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Отговори 200
  • Прегледи 28,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както се вижда ти не си си дал труда да разбереш дори основните принципи

Няма принципи, точно обратното. Ако дори принципите на подобието бяха широко използувани, донякъде нямаше да гледам с "лошо око", но няма, просто нищо няма, освен поддържана от много и силно заинтересовани хора, твърде усложнена лъжа.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Айде и магиите намесихме(сега само трябва some_spirit, да се включи с енергийните му разуми, че да стане манджата с грозде) а уж ставало дума за врачувания, астрологии, все "точни" "науки", за които, за да съм могъл да ги разбера, колегата darkterminal ме съветва да си повиша образованието :D

Ти си повече от мен, на издръжката на жена си :) Ма ако завъртиш главите на някои колеги, че да почнат да ти плащат, може и самостоятелен да станеш.

Еми врачките правят и развалят магии.

Заглавието на темата е за врачуване, а не е за точни науки.

И в темата аз ти обяснявам че врачуването не дава 100% сигурни предсказания.

Сега да ти отворя очите и да те просветя още мъничко - и магиите не работят със 100% сигурност, само с такъв процент успяват, че да не можеш никога да разчиташ че няма да се разболееш от рак, ако съседката ти е платила да ти правят черна магия за отмъщение.  Ако съседката ти има добро основание да иска да ти отмъсти, на врачката ще й е много по-лесно да си свърши работата и да ти види сметката. А пък за това не трябва нито да си набожен, нито да вярваш на магии. Можеш на нищо да не вярваш, ефектът ще е същият както ако не вярваш на че огнестрелните оръжия могат да те умъртвят и някой те застреля в главата. За магиите няма да ти обяснявам как работят, щото може някой лош младеж да го прочете и да прави после поразии безнаказано, докато не пукне и той. Щото ако не знае да се пази, бумерангът ще го тресне по празната тиква със сигурност.

Да бе, аз си имам жена, естествено руса даже.

А ти така и не искаш да си признаеш че си неспособен да имаш жена.

Магии няма :) Но пък доста умело се режисират странни на глед и слух явления(FX ефекти), в това число отговори от духове. А влошаване на здравето, уж чрез магия, се постига чрез отравяне с разни извлеци от билки и препарати с определен начин на въздействие, поставяни в храната и питието на "омагьосания", често от негови близки хора, естествено след смъртта на такъв, който не си е платил да му се премахне "магията", странно как се забравя от наследниците на парите и имотите му, да се направи патологичен профил и лабораторно изследване, за наличието на определени съединения. В доста от случаите онези успяват да имитират достатъчно добре реално заболяване и смърт по "естествени" причини, за което наистина са нужни познания... в отровителството.

• Автор

Лекувам се с билки.

Сериозни здравословни проблеми не съм имала, но когато майка ми се разболя от рак, в желанието си да намеря изход съм търсила помощ и от врачки.

Еми след четенето на тази тема, още по-малко ще ти помага хомеопатията.

Билките които вече си ги пила, може да продължават да ти помагат, защото организмът ти ще ги разпознава и в бъдеще като отключващи собствените му сили за самоизлекуване, чрез уравновесяване на едни сложни енергии. Ама ако ми повярваш на това дето съм го писал в тази тема, може повече никакви нови билки да не ти помагат за нови проблеми, асвен ако не съдържат някакъв активен елемент , който е еквивалент на лекарство и помага на всеки човек с подобен проблем. Но магическото в помоща от билките ще е изчезнало ако си ми повярвала.

При условие че не са ти прибрали много пари врачките, добре си направила че си отишла поне при една, защото иначе щеше да се чувстваш виновна че не си опитала всичко, за да спасиш майка ти. Ако ти се е разминало само с плащането на врачуването, без разваляне на магии, можеш да се броиш за късметлийка голяма. За в бъдеще можеш и да не ходиш по врачки. Ако нещо си назор и ако милият ти съпруг не е против, ще ти кажа как да се измъкнеш от трудно положение без пари. Ама тряба мъжът ти да е съгласен предварително, за да ми е мирна главата на мен след това.

Ако нещо си назор и ако милият ти съпруг не е против, ще ти кажа как да се измъкнеш от трудно положение без пари. Ама тряба мъжът ти да е съгласен предварително, за да ми е мирна главата на мен след това.

Не разбирам, какво искаш да кажеш.

Опитва те да те уплаши с нещо, за да приемеш че имаш нужда от неговата помощ. Защото той щял да ти я предостави безплатно...Примоцийка. Първият път без пари, "помощ" за отстраняване на НИЩО, а после следващите сеанси, вече и със заплащане.

Опитва те да те уплаши с нещо, за да приемеш че имаш нужда от неговата помощ. Защото той щял да ти я предостави безплатно...Примоцийка. Първият път без пари, "помощ" за отстраняване на НИЩО, а после следващите сеанси, вече и със заплащане.

Ако е това, не е попаднал на точния човек.

Отвратена съм от врачки, магесници и пр., така както и от хомеопати, въпреки че съм изчела доста ласкави неща за хомеопатията.

Няма принципи, точно обратното. Ако дори принципите на подобието бяха широко използувани, донякъде нямаше да гледам с "лошо око", но няма, просто нищо няма, освен поддържана от много и силно заинтересовани хора, твърде усложнена лъжа.

Е, все от нейде се започва. Гледам, че и ти си почнал. А сега погледни и кажи, само защото Боарон, си продава маспродукцията, там където строго индивидуалният подход е повече от задължителен, то от това (логически) следва ли, че трябва да отричаш хомеопатията? Това е също като с комунизма, дето навсякъде, за щяло и нещяло го спрягат за да изразят някакъв политически негативизъм. Смях в залата...

• Автор

Магии няма :) Но пък доста умело се режисират странни на глед и слух явления(FX ефекти), в това число отговори от духове. А влошаване на здравето, уж чрез магия, се постига чрез отравяне с разни извлеци от билки и препарати с определен начин на въздействие, поставяни в храната и питието на "омагьосания", често от негови близки хора, естествено след смъртта на такъв, който не си е платил да му се премахне "магията", странно как се забравя от наследниците на парите и имотите му, да се направи патологичен профил и лабораторно изследване, за наличието на определени съединения. В доста от случаите онези успяват да имитират достатъчно добре реално заболяване и смърт по "естествени" причини, за което наистина са нужни познания... в отровителството.

Гледай сега,

магии има и си работят, ама ти няма да разбереш как става, нито пък защо не се получава със 100% сигурност да проработи магия с определен човек в определен период от време, та трябва да се чака нов "прозорец" от време, за да бъде разболян.

За твой ужас, след разболяване с магия и 1000 лабораторни изследвания да правиш, пак няма да разбереш как е станало така че да се разболее жертвата. Съответно и доказателства няма да има никакви. 

И не се имитира разболяване, защото разболяване си има и от него умира жертвата. Просто му се помага на някой да се разболее. Всички си носим в тялото по няколко бомби със закъснител. Магията  е вид задействане на някоя от тези естествени бомби. Не може да се предскаже със сигурност каква бомба ще се задейства, гърми първа тази която се случи. Врачката не може да нарежда коя болест ще се развие. Тя може само да направи необходимото за да се задействат едни негативни сили на влияние и после да чака първите признаци на неизлечима болест за да спре ритуалите (за  да не полага излишни усилия). След това колко време ще отнеме докато жертвата предаде богу дух, си е баш божа работа. Врачката не може да ти гарантира че някой няма да се парализира и така да е на легло с години. Тя може само като е станала грешката с парализирането, да продължава с магиите докато оня умре от нещо. Ама от какво точно ще умре не се знае предварително или както казват вярващите - един господ го знае това. Магията е продължително усилие, действа се с малки дози негативна енергия, щото е опазно и за самата врачка. Нещо като да си играеш да манипулираш уран е. Ако не си взел необходимите мерки, защото не си посветен в тайните и не знаеш как да се пазиш, тогава ще си заминеш и ти от болест, заедно с жертвата на магията. То заради това струва много пари ако искаш да правиш магия на някого, щото е опасно занимание.  Опасно е за този който прави магията, не за този който я поръчва. Е, ако врачката не е доволна от заплащането, после може да му направи магия и на поръчителя, да му дойде акъла в главата.

Най-трудно е да постигне врачката да направи магия, без поръчителят да има уважителна причина за това. Ако жертвата на магията няма никакви провинения спрямо поръчителят, тогава е необходима огромно количество негативна енергия и няма кой да я достави. Трябва да се събират няколко врачки едновремено, ама това може да се осъществи само с много голямо желание за организация и съответно с много пари. Обратно, ако жертвата има сериозни провинения към поръчителят на магията, тогава трябва доста по-малко негативна енергия и е много по-малко опасно за врачката. 

Я нашият герой се опитва да има откъслечни проблясъци на ясно виждане.

Ама не си познал този път. Пробвайпак друг път, може пък да налучкаш нещо случайно и да ти хареса после и да станеш врачка.

Еми питай психолозите които се занимават с психотерапии и психоанализи.

Не му знам името на български, но ще го обясня с думи прости.

Ако един мъж помогне много на някоя жена, после за беля жената може да почне да му досажда, без той да го е желал това.

Та ако мъжът ти знае предварително че ще ти помагам, има много по-слаба вероятност да ми досаждаш после.

А в какво се изразява досаждането, нека някой друг да ти обясни. Има тука един запален по психоанализата, та като прочете написаното нека се прояви.

А в какво се изразява досаждането, нека някой друг да ти обясни. Има тука един запален по психоанализата, та като прочете написаното нека се прояви.

Да, някои жени се влюбват в "спасителите" си, приели облик на учители, лекари, психолози, магове и т.н. и започват да им досаждат, но за добро или лошо аз не съм от тях. :)

Аз съм от неблагодарните критикарки :D

Еми врачките правят и развалят магии.

Заглавието на темата е за врачуване, а не е за точни науки.

И в темата аз ти обяснявам че врачуването не дава 100% сигурни предсказания.

Сега да ти отворя очите и да те просветя още мъничко - и магиите не работят със 100% сигурност, само с такъв процент успяват, че да не можеш никога да разчиташ че няма да се разболееш от рак, ако съседката ти е платила да ти правят черна магия за отмъщение.  Ако съседката ти има добро основание да иска да ти отмъсти, на врачката ще й е много по-лесно да си свърши работата и да ти види сметката. А пък за това не трябва нито да си набожен, нито да вярваш на магии. Можеш на нищо да не вярваш, ефектът ще е същият както ако не вярваш на че огнестрелните оръжия могат да те умъртвят и някой те застреля в главата. За магиите няма да ти обяснявам как работят, щото може някой лош младеж да го прочете и да прави после поразии безнаказано, докато не пукне и той. Щото ако не знае да се пази, бумерангът ще го тресне по празната тиква със сигурност.

Да бе, аз си имам жена, естествено руса даже.

А ти така и не искаш да си признаеш че си неспособен да имаш жена.

А ти така и не искаш да си признаеш че си неспособен да имаш жена.; Това не коректно изказване ти да не си му светил или за нещо му завиждаш,Човека си държи на свободата , пък и неговото време ще дойде.

Е, все от нейде се започва. Гледам, че и ти си почнал. А сега погледни и кажи, само защото Боарон, си продава маспродукцията, там където строго индивидуалният подход е повече от задължителен, то от това (логически) следва ли, че трябва да отричаш хомеопатията? Това е също като с комунизма, дето навсякъде, за щяло и нещяло го спрягат за да изразят някакъв политически негативизъм. Смях в залата...

Е, да ама в случая по-скоро плач в залата, щото само леченията с тия шарлатании стигат до там, че болестта се развива, и много от въпросните хора стигат до традиционната медицина в пред летален етап. Малкото случаи, в които се достига до излекуване, обаче се раздухват надълго и нашироко...и за това се обявяват като излекувани щото употребявали хомеопатици. Само дето има хора, на които болестта бива победена от организма им, дори без въобще да се лекуват с нещо. Има и такива с неправилно поставена диагноза за неизлечимо заболяване, защото има болести чийто симптоми са много близки. Особено много такива случаи могат да се изнамерят в миналото, когато диагностиката е била с далеч по-ниски възможности от сегашната. Дори и сега може, за хора които не могат да си позволят да платят за някои от по-скъпите диагностични процедури, което е нещо често случващо се в капиталистическите страни. Като едното нищо въпросните "излекувани" с хомеопатични илачи, може да са се само излекували, въобще без причината да е в приеманият баласт.

Малко четиво за размисъл, нали ме посъветва да се образовам. ;)

Лекувам се с билки.

Лечението с билки не е ли хомеопатия???

Хъхъхъ. Ма ти се образоваш, като четеш БЛИЦ. Отлично! Нямам повече въпроси към теб :)

Ти виж кой е интервюиран и иди обори човека, а не нападай медията. Те ако са достатъчно жълти по-скоро ще пропагандират в полза на хомеопатия и врачуване и няма да дават право на мнение на хора които не говорят в полза на шарлатаните. Напротив, поне в този случай медията е напълно обективна.

Не е точно! Хомеопатичният препарат може и да бъде билков извлек, а може и да не е. Най-важното е, да предизвиква същите реакции на организма, които се предизвикват от лекуваната болест. Similia similibus curentur (Подобното, подобно лекува) е основният принцип на хомеопатията...

Не е, това е част от народната медицина и в нея дозите на активните вещества са близки до използуваните в официалната дисциплина и много по-големи от тези в хомеопатичните илачи, макар и начина на приемане да е различен. При официалната медицина се назначават най-вече лекарства, чиито активни вещества са извлечени най-често от билки, но и от други техни носители, като с напредъка на науката и техниката вече се синтезират и изкуствени аналози.

Не е точно! Хомеопатичният препарат може и да бъде билков извлек, а може и да не е. Най-важното е, да предизвиква същите реакции на организма, които се предизвикват от лекуваната болест. Similia similibus curentur (Подобното, подобно лекува) е основният принцип на хомеопатията...

Проблема не е в това дали и на какво е извлек, а концентрацията, която е толкова нищожна че практически не е в състояние по никакъв начин да повлияе на биохимията на организма. Плацебо ефекта върши работа...Особено при хора които са практически не увредени сериозно и са вече в процес на възстановяване, но още не са го почувствали симптоматично.

... Проблема не е в това дали и на какво е извлек, а концентрацията, която е толкова нищожна че практически не е в състояние по никакъв начин да повлияе на биохимията на организма. Плацебо ефекта върши работа...Особено при хора които са практически не увредени сериозно и са вече в процес на възстановяване, но още не са го почувствали симптоматично.

Това е втората ти изходна грешка. Хомеопатията твърди, че препарата трябва да съдържа минималната въздействаща доза. Но! 1. Тя е строго индивидуална за всеки и се подбира и нагласява продължително според определения пациент. 2. Тя е различна за всеки препарат и съвсем не е задължително да бъде в нано промилни концентрации. Пак ти казвам не може заради маспродукцията на Боарон или заради дрънканиците на обикновените шарлатани (примерно, тези дето се позовават на паметта на водата), да отречеш явление, което не познаваш.

Това е втората ти изходна грешка. Хомеопатията твърди, че препарата трябва да съдържа минималната въздействаща доза. Но! 1. Тя е строго индивидуална за всеки и се подбира и нагласява продължително според определения пациент. 2. Тя е различна за всеки препарат и съвсем не е задължително да бъде в нано промилни концентрации. Пак ти казвам не може заради маспродукцията на Боарон или заради дрънканиците на обикновените шарлатани (примерно, тези дето се позовават на паметта на водата), да отречеш явление, което не познаваш.

Да, другата хомеопатия(не маспродуцираната) дори нано не е, а направо пико. Стига де! Дори да повтаря някои от методите на официалната медицина, това не значи че реално върши работа. Назначенията на лекарства в официалната медицина също са индивидуални като количества и вид. Но в тези лекарства все пак има достатъчно активни вещества, които оказват реален ефект, независимо от желанието и настроението на този който ги приема и дори той въобще да не е в съзнание или достатъчно адекватен, че да разбере че му се дават или вливат.

Да, другата хомеопатия(не маспродуцираната) дори нано не е, а направо пико...

Доста профанно отношение по темата. Ти като някои други персони тук. Сам си даваш предположения и сам си ги оспорваш... Съществуват хомеопатични препарати под формата на неразредени билкови отвари. Както и под формата на директно приемано твърдо вещество (някои видове соли). Това съвсем не са нито нано - нито пико промилни дози.

... Стига де! Дори да повтаря някои от методите на официалната медицина, това не значи че реално върши работа. ...

Не повтаря нищо. Това е единственият начин по който хомеопатията работи... Препарата и концентрацията се определят персонално...

... Назначенията на лекарства в официалната медицина също са индивидуални като количества и вид. Но в тези лекарства все пак има достатъчно активни вещества, които оказват реален ефект, независимо от желанието и настроението на този който ги приема и дори той въобще да не е в съзнание или достатъчно адекватен, че да разбере че му се дават или вливат.

Това съвсем не е така. Съществуват случаи, добре документирани, в които след правилна диагноза и правилно назначено алопатично лечение, болестта има летален изход. Всеки доктор ще потвърди, че най-голямото лекарство са волята и желанието за живот...

Всеки доктор ще потвърди, че най-голямото лекарство са волята и желанието за живот.

Съществуват хомеопатични препарати под формата на неразредени билкови отвари...

Които, ако ги има, никакво хомеопатия не е нужна, а ако ги няма, както казваш нищо не помага...до тук само си правя изводи от твои писания, колега :)

Но пък каква воля за живот у хора в безсъзнание или толкова депресирани от болки, че да искат евтаназия, въпреки което и такива биват излекувани( в случая не броя раково болни в терминален стадий). Ти пускал ли си сърце с инжекция адреналин? У човек който без тази намеса е практически мъртъв? Я го направи това с лъжичка хомео илач.

Рецептите, които са неразредени нямам идея защо ги наричаш хомеопатични. Те не се покриват с идеологията на хомеопатията, макар че нея в последно време я направиха доста разтегливо понятие. Просто въпросните "лекари" са плагиатствали(в добрият смисъл) от народната билкова медицина, но това не следва че щом те правят съответното назначение автоматично да се прикачва че лекарството е хомеопатично. Със същия успех съответната билкова рецепта може да бъде назначена от всеки един лекар, също и от дядото на една моя роднина, който е билкар...Значи ли това че дядото е хомеопат?

Хайде да не бъркаме фитотерапията с хомеопатията.

Фитотерапията (билколечението) въздейства на базата на химическия съства на билките, а хомеопатията е на енергийно ниво (кинетичната енергия придадена от в-вото).

Голяма "футболна" драма стана от една тема за "хвърляне на карти" и да не забравяме, че има теми и за хомеопатията и за врачките! Така че е редно тука да се пише по темата - как се врачува с карти! Който иска да задава въпроси към автора - Belge, който не иска - никой не го кара насила да взима участие в темата.

Поздрави! :)

Които, ако ги има, никакво хомеопатия не е нужна, а ако ги няма, както казваш нищо не помага...до тук само си правя изводи от твои писания, колега :) ...

Точно така, но тези ти изводи, важат и за алопатичните средства ;)

... Но пък каква воля за живот у хора в безсъзнание или толкова депресирани от болки, че да искат евтаназия, въпреки което и такива биват излекувани( в случая не броя раково болни в терминален стадий). ...

Точно така, тук идва необходимостта от интервенция. Тя може да бъде хомеопатична или алопатична...

... Ти пускал ли си сърце с инжекция адреналин? У човек който без тази намеса е практически мъртъв? Я го направи това с лъжичка хомео илач. ...

Хомеопатията не адресира пускане на спряло сърце, както и цял списък други (включително и хирургичните) интервенции, но това не я прави по-лоша там където работи.

... Рецептите, които са неразредени нямам идея защо ги наричаш хомеопатични. Те не се покриват с идеологията на хомеопатията, макар че нея в последно време я направиха доста разтегливо понятие. Просто въпросните "лекари" са плагиатствали(в добрият смисъл) от народната билкова медицина, но това не следва че щом те правят съответното назначение автоматично да се прикачва че лекарството е хомеопатично. Със същия успех съответната билкова рецепта може да бъде назначена от всеки един лекар, също и от дядото на една моя роднина, които е билкар...Значи ли това че дядото е хомеопат?

Казвам ти че не чуваш петлите! Наричат се хомеопатични - защото действат на хомеопатичен принцип! Стимулират организма да реагира, така както би реагирал на лекуваната болест. И вече нееднократно подчертавам, че фитотерапията не е задължително да е хомеопатична. Това, което прави един препарат хомеопатичен, е начинът по който въздейства на тялото, а не концентрацията му! Запомни го хубаво. Това е първия принцип - Симилиа симилибус курентур!

Точно така, но тези ти изводи, важат и за алопатичните средства ;)Точно така, тук идва необходимостта от интервенция. Тя може да бъде хомеопатична или алопатична...Хомеопатията не адресира пускане на спряло сърце, както и цял списък други (включително и хирургичните) интервенции, но това не я прави по-лоша там където работи.Казвам ти че не чуваш петлите! Наричат се хомеопатични - защото действат на хомеопатичен принцип! Стимулират организма да реагира, така както би реагирал на лекуваната болест. И вече нееднократно подчертавам, че фитотерапията не е задължително да е хомеопатична. Това, което прави един препарат хомеопатичен, е начинът по който въздейства на тялото, а не концентрацията му! Запомни го хубаво. Това е първия принцип - Симилиа симилибус курентур!

Не е хомеопатичен, не може да се присвоява термин, на нещо което е действувало още преди някой да измисли термина хомеопатия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.