Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се научим да врачуваме

Featured Replies

Или просто да зложим знак за равенство между тези двете думи:

религия = шарлатания

Да, и религията и мистиката, и астрологията и абсолютно всичко от типа, е шарлатания. Дори няма нужда тепърва да го приравняваш. Винаги е било така, откакто съществуват.

• Отговори 200
  • Прегледи 28,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Или просто да зложим знак за равенство между тези двете думи:

религия = шарлатания

заради заглавието й. А то е, че чрез светия дух ще постигаш каквото искаш, ама с молитви по време на ритуали де. И отдолу са написали - божа закрила.

Много ми хареса че някой се е сетил че може само със свети дух да се разправя, без да го е грижа за църковни институции и служители разни. Сега да не вземеш да кажеш че и тази книга е дяволска.

по време на ритуали ли - пак ни фърли при вещиците бе стига бе

както искаш си ги тълкувай, от мен запомни - религия и вяра са две различни неща

Да, и религията и мистиката, и астрологията и абсолютно всичко от типа, е шарлатания. Дори няма нужда тепърва да го приравняваш. Винаги е било така, откакто съществуват.

Прав си ,че всегашно време заради много шарлатани хората намразиха астрологията.Но в миналото много велики учени са се занимавали с астрология и сега в Германия тези които учат медицина изучават медицинска астрология.Много хирурзи преди операция се ориентират къде е луната.И вмного държави нощните оперции са забранени.Пример луната е в овен , не трябва да се оперира главата .Операцията няма да е сполучлива.Заради тази Алена шарлатанка хората не вярват.А що се отнася за врачуването , то не се учи или ти е дадено от Бога  или не.Астрологията е наука за душата ,  не е за врачуване

Редактирано от mkalushev (преглед на промените)

Прав си ,че всегашно време заради много шарлатани хората намразиха астрологията.Но в миналото много велики учени са се занимавали с астрология и сега в Германия тези които учат медицина изучават медицинска астрология.Много хирурзи преди операция се ориентират къде е луната.И вмного държави нощните оперции са забранени.Пример луната е в овен , не трябва да се оперира главата .Операцията няма да е сполучлива.Заради тази Алена шарлатанка хората не вярват.А що се отнася за врачуването , то не се учи или ти е дадено от Бога  или не.Астрологията е наука за душата ,  не е за врачуване

Хм, не знам дали се ориентират по Луната...(Доказателства че го правят, ще ни дадеш ли?) Но дори наистина някои от тях, в конкретни планови операции да го правят, което не знам дали е така, това би имало съвсем обяснима причина, която нищо общо няма с астрологията. Луната оказва съвсем реално и измеримо гравитационно въздейдствие на Земята, достатъчно силно че да не е пренебрежимо, както това се отнася примерно за останалите планети, поради огромното разстояние от тях. Слънцето поради огромната си маса, макар и също д ае много далеч, също влияе доста силно гравитационно на Земята, макар и силата да е относително по-малка от този на Луната. Тук е мястото на Трихо, а защо не и другите доктори, да обясни дали не спешните операции биват съобразявани с положението на Луната. Понеже тук във форува си имаме истински лекари и потвърждението, или опровергаването, могат да дойдат от първа ръка :)

в коя четвърт на Луната ще ни плати Батков

:rolleyes:

......Тук е мястото на Трихо, а защо не и другите доктори, да обясни дали не спешните операции биват съобразявани с положението на Луната. Понеже тук във форува си имаме истински лекари и потвърждението, или опровергаването, могат да дойдат от първа ръка  :)

тц.

изобщо не му е мястото тук на Трихо.

за толкова години така и не се научих да хвърлям боб ( освен в тенджерата ) 

p.s. едно време,  когато не се е знаело за причините за болестите и как е устроен организма е имало доста подобни глупости - меридиани, жлъчката, огън въздух и вода,  лимфата, която реагирала като приливите и отливите от Луната, операции,"лечения" и бране на билки по късни доби , съобразени с фазата на луната и личния хороскоп на пациента....съжалявам, но не съм компетентен по тия въпроси ;)

Хм, не знам дали се ориентират по Луната...(Доказателства че го правят, ще ни дадеш ли?) Но дори наистина някои от тях, в конкретни планови операции да го правят, което не знам дали е така, това би имало съвсем обяснима причина, която нищо общо няма с астрологията. Луната оказва съвсем реално и измеримо гравитационно въздейдствие на Земята, достатъчно силно че да не е пренебрежимо, както това се отнася примерно за останалите планети, поради огромното разстояние от тях. Слънцето поради огромната си маса, макар и също д ае много далеч, също влияе доста силно гравитационно на Земята, макар и силата да е относително по-малка от този на Луната. Тук е мястото на Трихо, а защо не и другите доктори, да обясни дали не спешните операции биват съобразявани с положението на Луната. Понеже тук във форува си имаме истински лекари и потвърждението, или опровергаването, могат да дойдат от първа ръка :)

Чети внимателно, изучава се медицинска астрология в много държави.Пак повтарям астрологията не е гадание или врачуване .Искаш да кажеш , че Хипократ.,Нютон,Паскал,Аинщаин ,Тесла са били шарлатани.Като искаш доказателства  има чичко Гугъл.Да добавя Парацелз,Гален .http://www.anesway.info/ank_med.php.Тук ще намериш повече информация.

Редактирано от mkalushev (преглед на промените)

• Автор

по време на ритуали ли - пак ни фърли при вещиците бе стига бе

както искаш си ги тълкувай, от мен запомни - религия и вяра са две различни неща

Еми магия се прави чрез ритуали.

А пък какво ще правиш по време на ритуалите, си е твоя работа. Важното е да проработи магията.

Магии са правени хиляди години преди да е имало писменост, или иначе казано, вехтата книга е написана, чак след като е имало писменост.

Магическите ритуали са по-стари от това което прави попа в църквата.

Комунистите показаха че може да се живее спокойно и със заключени църкви по селата, цели десетилетия.

Католиците назапад пък показват как могат да им се опразнят яко църквите, които преди 50 г. за били пълни със селяни, при това без да е имало комунизъм.

Значи теб ако те е страх от вещици, магьосници, врачки, то това е под влияние на църковните догми, според които рогатият дявол се е бил криел зад тези действия. 

Да, ама сега сме 2013г. и гледай колко много не ги е страх хората от рогатия ( този в червено е дяволът ):

Публикувано изображение

на пук на догмите на католическата църква, народа си се забавлява с дяволи и монахини по карнавалите.

А на националния отбор по футбол в Белгия им викат - Червените дяволи.

Та май е време да почнеш да правиш разлика между приказките за баба Яга, ловът на вещици, църковните догми и реално съществуващите дарби на разни хорица. 

А твоята вяра ти със сигурност си си я изфабрикувала на базата на вехтата книга и други книги писани от хора които вярват на написаното в стария завет. Просто е на мода като си вярващ, да се нагаждаш по съществуващото християнство, ако си в Европа някъде. А пък като си в бг се нагаждаш по православната църква, щеш не щеш. Или ти си се приютила в някоя секта ?

Редактирано от Belge (преглед на промените)

А твоята вяра ти със сигурност си си я изфабрикувала на базата на вехтата книга и други книги писани от хора които вярват на написаното в стария завет. Просто е на мода като си вярващ, да се нагаждаш по съществуващото християнство, ако си в Европа някъде. А пък като си в бг се нагаждаш по православната църква, щеш не щеш. Или ти си се приютила в някоя секта ?

Ти моята Вяра не пипай и не анализирай.

Пак ти казвам че ме бъркаш с Черните си Петровци

То и в Църквите и Храмовете на различните религии се правят ритуали със свещи и молитви (според религията) - това е нещо нормално. Но видш ли, ако правиш ритуали в къщи със свещи и четеш текстове различни от тези на Църквите, то това са заклинания и магии!

Не че има разлика, само дето на религиите вещерството е разрешено!

;)

Чети внимателно, изучава се медицинска астрология в много държави.Пак повтарям астрологията не е гадание или врачуване .Искаш да кажеш , че Хипократ.,Нютон,Паскал,Аинщаин ,Тесла са били шарлатани.Като искаш доказателства  има чичко Гугъл.Да добавя Парацелз,Гален .http://www.anesway.info/ank_med.php.Тук ще намериш повече информация.

Напротив, още по-зле от врачуванията е, защото се използват някои научни дисциплини, с които обаче се опитват да обяснят несъществуващи връзки, или да се хиперболизират съществуващи, които обаче са изключително слаби и напълно пренебрежими, чрез ненаучни методи. Математиката сама по себе си, може както правилно да опише даден параметър, така също съвсем правилно от математическа гледна точка, без формулите да са сами по себе си погрешни, да даде неверен отговор. Геоцентричната система, е била описвана с прекрасен математически апарат и в даден момент всички са вярвали че е правилна постановка. Дори е съвпадала с много от наблюдаемите явления...Докато след осъвършенствуване на наблюдателните средства, не се оказало, че Слънцето и останалите планети  не обикалят  около Земята, а Земята заедно с останалите планети, всичките обикалят около Слънцето. Така че всичко е до суеверие и измама. И великите учени не са застраховани от попадането в този капан. Те също са просто хора.

• Автор

Ти моята Вяра не пипай и не анализирай. 

Това звучи много началнически, диктаторски, баш като божа заповед е написано.

Твоята вяра и 5 пари не струва, ако си я ползваш чисто егоистически само за собствени нужди, без да те е грижа да помагаш на други хора.

Аз тука съм я пуснал тази тема, с цел да помогна на хората които изпитват вътрешна потребност те да помагат на объркани люде.

Значи аз им давам ( на готово ) съвети да не се заблуждават че ще могат да предсказват със 100% сигурност бъдещи събития свързани с живота на клиентите им.

Пиша им ясно че картите нищо не познават сами. И едновременно с това им обяснявам че за пред клиентите трябва да се правят че уж картите познавали. Защото така им е по-лесно на клиентите да си представят от къде идва информацията за бъдещето им.

Давам им даже акъл как да постъпят за да успеят да се докопат до тайнството на ясновидството.

Положението е следното,

има объркани хора, които сами са неспособни да вземат правилните решения за тях. Тези хора имат нужда от помощ.

Е, кой да им помогне ?

Твоят бог е високо и хич не се показва никому, камо ли пък нещо да вземе да се загрижи да помогне на обикновен простосмъртен. Твоят бог само се надува, че има изградени хиляди църкви и катедрали в негова чест и е пуснал там едни свещеници педофили даже, да го представляват пред миряните.

Значи обърканите хора имат нужда някой да ги успокои че проблемите им ще се оправят. Те имат нужда да вярват на чудеса. Като й избяга на някоя жена любимият съпруг, тя иска да стане само едно - да си зареже оня младата любовница и да се върне при нея да се грижи за децата си. Поп такова нещо не може да й обещае, психолог също няма да й каже, това което тя иска да чуе. И какво ще стане с нея ако напрежението от проблемите й продължава ? Ами като нищо може да изпадне в депресия и тогава следват рецептите за лекарствата към които тя ще се пристрасти. А ако не отиде на доктор да й изпише лекарства, може и до опит за самоубийство да стигне даже.

Когато човек не е изпаднал в състояние на тотално объркване, е лесно да дава логични съвети, да праща другите при психолог. Да, ама обърканите си държат на правото им да вярдат в чудеса. И така както аз ако ти кажа на теб да не се заблуждаваш с вяра в богове, ти пък ще ми кажеш че ти най-добре си знаеш каква заблуда ти трябва. Така и клиентките на врачките като ги прати някой при психолог, те отговарят че на тях не им трябва психолог. Което означава че няма да отидат доброволно на психолог. Като няма да отидат при психолог, къде другаде да отидат ? При попа ли ? Еми не ги устройва да ги плаши попа с рогати дяволи и да им отговаря хладнокръвно, че бог ги е поставил на изпитание и нямат право да се оплакват, ами трябвало да търпят проблемите за да заслужат "любовта" му.

Ти си си избрала да вярваш в твоя бог.

Клиентките на врачките са си избрали да вярват на предсказания направени от живи хора.

На теб е почти невъзможно да ти бъде помогнато да приемеш простата истина, че всеки който се е родил, след 99 години ще умре. И ти си държиш на заблудата ти че ще се прераждаш, че душата ти нямала да умре след като те закопат на 2 метра под земята.

За разлика от теб, на много от клиентките на врачките може да им бъде помогнато да преминат по-лесно през труден период от живота им, да намерят сили и енергия да се преборят с проблемите им. На тях може да им бъде помогнато именно чрез благородни лъжи, че картите познавали бъдещето. На тях може да им бъде помогнато с правилни съвети, дадени от страничен човек който разсъждава трезво и е в състояние да вземе най-полезното решение, вместо клиента си. Врачката може да бъде отличен психолог ако иска. Достатъчно е да не говори за психология.

Щом като поповете имат право да лъжат че същуствувал задгробен живот, тогава и врачките имат право да лъжат че картите познавали със сигурност бъдещето. Поповете помагат на слаби хора да не ги е страх от смъртта , щото видите ли имало си то рай , където душата им щяла да отиде. Врачките също помагат на слаби и объркани хора, но по друг начин.

Свещениците педофили могат да съсипят живота на много деца.

Врачките имащи за цел само измами, също могат да навредят на невинни хора.

Ти нямаш право нито да забраняваш на поповете да си пеят, щото имало и педофили измежду тях, нито пък можеш да забраняваш на всички врачки да не помагат, щото имало измамници между тях.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

ами... от гледна точка на съвременната медицина, повечето от методите, с които са "лекували" са си  точно шарлатания, защото резултатите от действията са били различни при всеки случай.Не е имало научен подход, не е имало дори бегло познание на анатмията, физиологията. .За (х)истерия всички сте чували., нали ? Именно Хипократ я е кръстил така, на името на матката ( на гръцки-хистерон)Хипократ си е мислел, че матката блуждае из организма.Днес е в корема, утре  в главата.Като попадне в главата - жената полудява и трябва да я връзват, докато матката отново слезе в корема...... 

За заблудите на Гален, Парацелз и останалите дори не искам и да споменавам. Хубавото оабче е, че те по метода на пробата и грешката са започнали сами да отсртаняват заблудите си ( например хороскопите)  и са поставили основите на съвременната медицина. 

Ти знаеш ли колко хора са оцелявали след подобни лечения ? 

А и защо намеси Нютон и Паскал при лекарите ?  

А съвременните щарлатани, които цитираш за направо за затвора, защото по времто на ХИпократ и Гален не е било известно това, което знаем днес, поради което и са си съставяли подобни теории, а днес е направо лудост да се лекуваш според цикъла на Луната или хороскопа си.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

А съвременните щарлатани, които цитираш за направо за затвора, защото по времто на ХИпократ и Гален не е било известно това, което знаем днес, поради което и са си съставяли подобни теории, а днес е направо лудост да се лекуваш според цикъла на Луната или хороскопа си.

А докторите, завършили успешно медицина и дипломирани, които се занимавет с хомеопатия, към каква категория трябва да ги броиме ???

А аптекарите фармацевти продаващи хомеопатични разтвори, те пък заедно с докторите хомеопати ли да ги броиме или те понеже са само едни търговци, на тях им е простено по-лесно това онова ???

Или ако някой има някаква сериозна диплома, после той може да си прави каквото си иска и не може да бъде обвиняван в шарлатанство ?

Питам, щото то и аз имам една сериозна диплома, при това издадена от обществено учебно заведение, не е от частно платено някакво, като тези дето са се нароили в бг и искат по 3500 лв такса.

Ако я снимам моята диплома ( в А3 формат е ) и лепна тука една снимка, после какво става, всичко каквото напиша ще е свято боже слово неподлежащо на критика и съмнение ли ?

А и ако съвременните шарлатани са за затвора, само защото им е ясно предварително че лъжат, тогава нотариусът който се опита да ми пробута неизгоден за мен текст на договор, той за къде е ? Щото аз бях отишъл при него за съвет относно точно неговата работа. Той е учил за нотариус и той заверява договори свързани със сделки за много пари. Ако му се хвана на въдицата, ще ме е прекарал много повече от врачка искаща 500 лв за разваляне на магия. И на всичкото отгоре може да се наложи да ходя на съд за да го развалям така подписания договор. 

------------ ----------- -------------

Не ги знам тия дето се били лекували според цикъла на Луната, но ако пациентите вярват в нещо такова и ако забавянето на операцията не носи вреди, що да не го оперират 15 дена по-късно някой, ако това ще му донесе душевно спокойствие и ще спомогне за доброто му оздравяване ? Като си знае човекът че е опериран според хороскопа му, ще си е спокоен, няма да се притеснява нито той нито пък близките му ( ако и те вярват на астрологията).

Да помогнеш на някого служейки си с блогородни и безвредни лъжи, си е помощ.

И децата ги лъжат че имало един белобрад старец, дето носел подаръци.

Аз моето дете не го лъжа така, ама в даскалото ми се скараха много яко, че не е отишъл на празника да танцуват да му изнасят програма на стареца с торбата с подаръците. Направо ме пита даскалицата дали по религиозни причини не е дошло детето ми на училище точно на този ден. И трябваше да й обяснявам на дълго и на широко че в бг го има същия старец и че има и църкви и че не съм мюсюлманин, да се успокои жената.

Щом като обществото толерира лъженето на беззащитни малки деца, що да не може и големите деца да ги поизлъже малко някой хомеопат или гадател, с цел да им помогне в крайна сметка ?

ами... от гледна точка на съвременната медицина, повечето от методите, с които са "лекували" са си  точно шарлатания, защото резултатите от действията са били различни при всеки случай.Не е имало научен подход, не е имало дори бегло познание на анатмията, физиологията. .За (х)истерия всички сте чували., нали ? Именно Хипократ я е кръстил така, на името на матката ( на гръцки-хистерон)Хипократ си е мислел, че матката блуждае из организма.Днес е в корема, утре  в главата.Като попадне в главата - жената полудява и трябва да я връзват, докато матката отново слезе в корема...... 

За заблудите на Гален, Парацелз и останалите дори не искам и да споменавам. Хубавото оабче е, че те по метода на пробата и грешката са започнали сами да отсртаняват заблудите си ( например хороскопите)  и са поставили основите на съвременната медицина. 

Ти знаеш ли колко хора са оцелявали след подобни лечения ? 

Нали медицината на Древен Египет се смята за източник на гръцките и изобщо на познанията по медицина в древния свят, без да броим останалите източни и южноамерикански цивилизации... Имали са изключителни знания по анатомия и физиология не само на човека, това е известно.  А тогава медицината и въобще науката, и магията или теургията, са били две части от знанието за едно цяло, което се е издавало във вътрешността на храмовете при посвещение. Символният митологичен език е бил единственият начин то да достигне до непосветените и не всички са били допускани там, за да го овладеят.

Та, без да твърдя, че древноегипетската медицина е била всесилна, дори когато често се ограничавала с методи на лечение, подобни на съвременните, винаги лекарят бил длъжен като вземе предвид и невидимите, духовни причини за болестта, да разграничи следвайки диагнозата, в коя от трите форми на неразположение влиза случаят: лечим, спорен или нелечим. От 49 случая, описани в папируса “Смит”, са били приети за безнадеждни само 3. Държавата е разследвала смъртните случаи и е наказвала лекарите, допуснали грешка по време на лечението.

Затова си мисля, че по-късното буквално четене и прилагане от профани на древни трактати по медицина, както и писанията на някои средновековни алхимици, на философите на огъня, Парацелз и др., е довело до многото абсурди в това изкуство (както обичайно почтително се е наричало в древността, например в Елада…); освен заради спазването на тайната, заради преследванията на Инквизицията през Средните векове и дори Просвещението, се е налагало знаещите разни скрити и непризнати до днес неща доста да си развихрят творческото въображение в метафорите и алегориите.

Днес науките се сливат отново и може би наближава моментът да се излезе от мътния епизод на невежеството, шарлатанията и опипване в тъмното – и от двете страни. При добра воля.

Напротив, още по-зле от врачуванията е, защото се използват някои научни дисциплини, с които обаче се опитват да обяснят несъществуващи връзки, или да се хиперболизират съществуващи, които обаче са изключително слаби и напълно пренебрежими, чрез ненаучни методи. Математиката сама по себе си, може както правилно да опише даден параметър, така също съвсем правилно от математическа гледна точка, без формулите да са сами по себе си погрешни, да даде неверен отговор. Геоцентричната система, е била описвана с прекрасен математически апарат и в даден момент всички са вярвали че е правилна постановка. Дори е съвпадала с много от наблюдаемите явления...Докато след осъвършенствуване на наблюдателните средства, не се оказало, че Слънцето и останалите планети  не обикалят  около Земята, а Земята заедно с останалите планети, всичките обикалят около Слънцето. Така че всичко е до суеверие и измама. И великите учени не са застраховани от попадането в този капан. Те също са просто хора.

Е да ,те сега,през ден умират от лекарска грешка Няма какво да спорим топлата вода е открита отдавна,казва се ЗАКОН ЗА СЪОТВЕТСТВИЯТА.В универстетската клиника в Инсбрук професор Урбан и професор Ебертин доказват връзката между планетите и човешката клетка.Ти как си го представяш  отиваш на лекар и ти правят хороскоп,това са глупости. Не е така учените правят връзка между болестите и космоса.Има достатъчно информация за това.Не след дълго астрономията и астрологията ще се обединят както е било преди,вече има наченки на някои учени че това ще се случи.Не желая повече да споря , Има нещо по добро КОСМОБИОЛОГИЯ,

Това му е проклетията на капитализма. Върви по пътя на най-малкото съпротивление и най-голямата печалба. Както вече писах и разни учени не са застраховани да ламтят за пари. Както и не им пречи, на някои от тях учеността, да изперкат. "Калинки", с купени дипломи или саморъчно фалшифицирани , както и с дипломни работи и трудове сглобени чрез плагиатсвуване се мяркат навсякъде. Наскоро няколко висши политици във Франция и Германия, си признаха след представяне на доказатерствмен материал, че имат съответното образователно ниво не благодарение на своите възможности. С учените е същото. Има учени и "учени". Двамата цитилани са спечелили освен от всичко друго и от няколко тома пълни с глупости, които обаче се купуват като топъл хляб от предварително заблудените хора. Те си мислят че си купуват знам ли, средство да се научат да живеят по-дълго, или да се излекуват непременно от терминални болести. Лъжата продава, рекламата на лъжата, каквато е и тажи тема е също както приказката за тримата лъжци:

"Минава първия през едно село, и запира за малко в кръчмата, където  разказва една лъжа, която обаче е максимално близо като вероятност до истинска история....Обаче не съвсем, щото нали все пак е лъжа и целта е да измами. После си тръгва. Идва вторият, представя се за важна личност, нещо така учен някакъв, доктор и хората го питат:

-- Преди теб мина един който казваше че някъде било изнамерено еди какво си лекарство лекуващо тази досега нелечима болест(или пък лекуващо всички болести), Ти си доктор, учен човек, кажи ни така ли е?

-- Да, открито е и аз в моята болница вече го използувах и излекувах еди колко си хора...

Минава третия, уж случайно отсяда в кръчмата, понякога докато "доктора" е още там, или малко след като си тръгне, Естествено още се обсъжда "благата" вест за "лекарството". Той дочува разговора и се намесва:

-- Да, вярно е, аз бях от еди коя си нелечима болест болен, закараха ме да се лекувам в болницата на еди кой си лекар(ако "доктора още е там, пък направо е включен в обяснението), дадоха ми от новото лекарство и за седмица ме върнаха от смъртта, а от болестта нито следа не остана..."

Приказката е преразказана от мен, а не е цитирана, но показва част от методите на действие на шарлатаните

Минава един лъже, прави зидарията, друг след него маже грубата мазилка, третия изглажда с фината мазилка и боядисва, че даже и рисува картина на стената, в която наивниците да си бият главите, след като си купят, или платят за "лечение" с новото "лекарство, една скъпа или прескъпа цена. Белята е че съвременният вариант на приказката действа въпреки, или благодарение, на средствата за масова комуникация. Докато навремето не е било проблем тия да излъжат едно село, а после някое друго, защото информацията е вървяла бавно, сега просто лъжите са толкова добре скроени и поддържани и от камара жълти медии, дори и от киноиндустрията, с поредиците он фентъзи сапунки, че се иска наистина човек да е престанал да вярва в дято ти Коледа, за да не бъде лесно или възможжно да го измамят.

Отделно, ще се допълня за споменаването на разните учени от преди новата ера, чието знание накуп не покрива това,  което днес знае едно 9-10 годишно дете, независимо че на времето си, са били капацитети. Всички, които в съвремието си се опират на имена, които вече са просто древна история, го правят за да градят митологеми.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да бе да , те всички учени от време оно са прсости шарлатани, а днешните деца са уникум.Не забравяи че най  великите открития не са от вчера,На кои свят живеете , аз ви говоря за връзката на космоса с болестите и устроиството на човека вие си знаете едно врачки ,баячки ,никои лекар няма да седне да ти прави хороскоп ,това са пълни глупости.Според някои хора тук ,динозавъра ни е родил. Нямало връзка човека и космоса .Все едно рибатз да няма нищо общо с океана.Това е несериозно.

Да бе да , те всички учени от време оно са прсости шарлатани, а днешните деца са уникум.Не забравяи че най  великите открития не са от вчера,На кои свят живеете , аз ви говоря за връзката на космоса с болестите и устроиството на човека вие си знаете едно врачки ,баячки ,никои лекар няма да седне да ти прави хороскоп ,това са пълни глупости.Според някои хора тук ,динозавъра ни е родил. Нямало връзка човека и космоса .Все едно рибатз да няма нищо общо с океана.Това е несериозно.

Хубаво, дай сега хапчето за всички болести и ни кажи в коя фаза на луната да го изпием, че Трихо и колегите му да идат на трудовата борса. Нито един от фазоизместените ти учени, не е живял ненормално дълго, камо ли да стане безсмъртен.

...За (х)истерия всички сте чували., нали ? Именно Хипократ я е кръстил така, на името на матката ( на гръцки-хистерон)Хипократ си е мислел, че матката блуждае из организма.Днес е в корема, утре  в главата.Като попадне в главата - жената полудява и трябва да я връзват, докато матката отново слезе в корема...

Бе... за това, май си е бил съвсем прав!

Хубаво, дай сега хапчето за всички болести и ни кажи в коя фаза на луната да го изпием, че Трихо и колегите му да идат на трудовата борса. Нито един от фазоизместените ти учени, не е живял ненормално дълго, камо ли да стане безсмъртен.

Едно си баба знае ,едно си бае.Като четеш не вникваш в това какво се пише,само се заяждаш никои не ти е говорил за хапчета и бесмъртие.Хомеопатията какво е според теб или аюрведа

Едно си баба знае ,едно си бае.Като четеш не вникваш в това какво се пише,само се заяждаш никои не ти е говорил за хапчета и бесмъртие.Хомеопатията какво е според теб или аюрведа

Също измама.

Чела съм доста неща по въпроса кога какви хранителни добавки и/или билки трябва да вземаме, кога да се подлагаме на операции (ако не се налага по спешност, разбира се!) и т.н.

При растяща Луна организмът усвоява най-добре всички добавки и ако имаме заболяване, което е възможно да контролираме с билки или други нелекарствени средства, това е момента да ги приемаме, защото ще помогнат.

При намаляваща Луна организмът се чисти от токсини и е добре да се приемат добавки, които помагат за по-бърза детоксикация.

Ако ни се налага операция, добре е да се извърши при намаляваща Луна, защото тогава кръвозагубата е минимална, а при нарастваща Луна и особенопри пълнолуние съществува риск от кръвоизлив.

Мога да пиша много по въпроса, но не мисля, че е уместно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.