Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 21 часа, badr написа:

няма да допусна да се коментира интимния живот на потребител или сексуално орентирани фантазии в тази посока.

Поздрави от Торквемада.

😅👍. Ok . 

А за Парис Хилтън мога ли да я дам като пример ?

преди 21 часа, 16562 написа:

Освен това форумът е за мистика и езотерика. Наличието на тези две думи в заглавието му вече изключва желаната от теб "чистота".

Ще им свикнеш , че всеки защитава тезата си и всички различни мнения не са съществени - Така са създадени ,, Хамас " и ,, Ислямска Държава " , и ,, Ошо си създава изолиран Ашрам без телевизия и външни новини " , така са и ,, Африканските общности , които забраняват достъп до външният свят " .

преди 20 часа, 16562 написа:

Но ето че ти също правиш обидни внушения. Отделно чистотата изисква спазване на определени правила. Ти не можеш да опазиш форума на който си модератор чист от нарушаване на правилата, нещо повече - подпомагаш такова нарушаване, а си тръгнал да лъжеш, че те интересувала чистотата на религиите.

Принципно светлината е фотони и си няма нищо общо с електроните. Ама иди го обяснявай на хора ,които не са влизали в лаборатории от различен характер .

Защитата на чистотата на религиите ,като везната все клони към ,, Мохамеданските "... Но библейската религия пък - ,, защитавам Аз " . Може и да наричам ,, Исус - Исуската " - Но ,, Исус Христос " донася още една ,, Божа Заповед " и тя е ,, Прощавайте " както е записано в ,, Отче Наш " - // Прости ( Има се в предвид Бог Отец - Създателя .... ) нам ( или на мен , има се предвид на човешката същност ) Дълговете ни ( има се предвид лошите неща ,които сме направили , като кражби лъжи , прекаляване с нещо , проява на насилие , скъперничество и тема подобни тъпотии ... , които човек върши по някаква причина ) както и ние Прощаваме на длъжниците си ( фразата трябва да се разбира ,че и в случаите , когато срещу нас е извършена тъпотия да забравяме понякога . Примери мога да дам много как хората заживяват ,, Нови Животи " , след като са Простили на други тъпотиите им , и найн- вече на себе си )....

преди 20 часа, Реджеп Иведик написа:

Ся не знам за научните ти познания, но изглеждаш грамотен човек. И модерираш много по добре от Валкирия. Нямам претенции.

За реигиозните ти разбирания се натрапва, че не си смирен. Не знам  какво е казал Пророка за Смирението, но каквото и да е казал, си го пропуснал.

Поне от мненията ти така изглежда.

В исляма няма ,, Смирение " - там има даже ,, заповеди за Нападения - пръв да нападнеш " . Хамас , и Ислямска държава , и други ислямски групировки го доказват ...

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

на 15.08.2024 г. в 16:56, 16562 написа:

Ето пример за внушение нямащо никаква връзка с дискутираното и нямащо никаква стойност като обосновка. То цели изцяло да предизвика дисонанс и съответно да доведе до разрушителен ефект. В случая няма да се получи, но целта е ясна. Тя е да се унищожи моята система от убеждения или ако не се получи, поне да бъде възспряно изразяването й. Аз нямам нужда да разрушавам или дискредитирам чуждите системи от възгледи за да съхратя своя, но ето че ти имаш. А и Бадр с претенциите си, че е защитник на чистотата на религииге, реално написа, че несподелящите възгледа му за въпросната чистота не могат да разчитат на

Всъщност ти трябва да си му благодарен на Рамус, че показва слабостите в твоята аргументация.

Това дава възможност  за растеж.Качествената критика е винаги от полза.

Аз наистина в това отношение съм по-лош.Рядко въобще обръщам внимание на твоите писания.Освен това именно ти използваш  ненормирана лексика в постовете си.За мен това означава липса на качества, а и подобни сцени наподобяват махленски свади.

А  мненията ти. кое е нарушение на правилата и как трябва да модерирам не ме интересуват и както виждаш не им отговарям.

преди 16 минути, badr написа:

Всъщност ти трябва да си му благодарен на Рамус, че показва слабостите в твоята аргументация.

Това дава възможност  за растеж.Качествената критика е винаги от полза.

Аз наистина в това отношение съм по-лош.Рядко въобще обръщам внимание на твоите писания.Освен това именно ти използваш  ненормирана лексика в постовете си.За мен това означава липса на качества, а и подобни сцени наподобяват махленски свади.

А  мненията ти. кое е нарушение на правилата и как трябва да модерирам не ме интересуват и както виждаш не им отговарям.

За модерирането - вие си знаете . 

Излиянията на Рамус - не са ,, Критики " .

преди 21 минути, badr написа:

че показва слабостите в твоята аргументация.

Аргументацията ми се основава на определени базисни положения. Тя има стойност само за тези, които вече са ги приели. Аз не се и стремя да звуча логично пред другите - например тези недопускащи възможността за осъзнатост на човека извън нервната система и мозъка. Иначе можем и ще се въртим все около едни и същи базови въпроси до безкрай. И ако се абстрахираме (въпреки че ти нямаш право да се абстрахираш като модератор) от абсурдния език на рамус, той от години във всяка тема прави точно това - опитва се да я сведе до една и съща дискусия. За това няма как да съм му благодарен.

Ако съм благодарен на някой, то това няма как да е рамус, защото ползата ми от сблъсъка с него (а то е сблъсък, защото изразяваме коренно противоположни позиции в много отношения) е другаде и се съмнявам да я осъзнава и търси. 

преди 5 часа, 16562 написа:

Аргументацията ми се основава на определени базисни положения. Тя има стойност само за тези, които вече са ги приели.

Това не се нарича "аргументация", при положение че условието е "да е предварително приета" за такава. :) Това е религиозно бълбукане, което при теб е на изключително ниско ниво. Имитацията на "логика, аргументи, извеждане" е просто заигравки, а това че подражаваш и използваш философски, научни или идеологични готови схеми - всичко се върти около миксираното от теб за целите на личната ти психична полза и искейпинг.

В този смисъл - не е въпроса въобще до "слабости на аргументи", а въобще липсват такива, защото липсва и извеждане - при положение че е налице предварително прието наготово описание, което е "привлякло" заради това че чрез него субектът поражда нужните за него проекции и преживявания.

Аргументите и логиката,сред философията, заедно с анализ и синтез, служат за извеждане до нещо, което не е било налично предварително - т.е. до едно "ново ниво". Именно това е процесът на "ИЗВЕЖДАНЕ".

В религиозната реторика е приет обратен подход - първо има една генерална теза, после към нея се прикрепят "подкрепящи я" имитации на обяснения, скрепени и организирани с имитация на логика, аналогии и сходства. Всъщност принципно реториката е била именно инструмент за идеологическа псевдоаргументация и това е така още от античността, когато процъфтява в 'надговорването' между няколкото основни философски школи.

Така, че това е процес напълно обратен на "извеждането" и в общ принцип - "на развитието". РЕВЕРСИВНОСТТА е по отношение на смяната на местата и ролите  - вместо да се достигне чрез ментални инструменти, се търси потвърждение, защото дадена теза се приема за "предпоставка". И всичко се завърта около предпоставката, дори и като тя се абсолютизира. Нищо от това не би имало смисъл, ако предпоставката не носеше полза и заради това да се крепи като "НА ВСЯКА ЦЕНА".

Дебат, който се води в името на утвърждение на нещо, което е вече налице, за мен е просто циклене и е за субекти, за които са в непрекъсната нужда от утвърдителност. Всеки средно-интелигентен човек, който има поне базови знания и разбиране за психологическите познания, има представа защо и за кои психични типологии УТВЪРДИТЕЛНОСТТА е толкова важна, нужна и защо те влагат в нея огромен житейски и психичен ресурс. Това е процес, който изначално е себичен и битката е за субективната "истина" на тия психични типологии.

• 2 седмици по-късно...
на 18.08.2024 г. в 18:35, _ramus_ написа:

Това не се нарича "аргументация", при положение че условието е "да е предварително приета" за такава. :) Това е религиозно бълбукане, което при теб е на изключително ниско ниво. Имитацията на "логика, аргументи, извеждане" е просто заигравки, а това че подражаваш и използваш философски, научни или идеологични готови схеми - всичко се върти около миксираното от теб за целите на личната ти психична полза и искейпинг.

В този смисъл - не е въпроса въобще до "слабости на аргументи", а въобще липсват такива, защото липсва и извеждане - при положение че е налице предварително прието наготово описание, което е "привлякло" заради това че чрез него субектът поражда нужните за него проекции и преживявания.

Аргументите и логиката,сред философията, заедно с анализ и синтез, служат за извеждане до нещо, което не е било налично предварително - т.е. до едно "ново ниво". Именно това е процесът на "ИЗВЕЖДАНЕ".

В религиозната реторика е приет обратен подход - първо има една генерална теза, после към нея се прикрепят "подкрепящи я" имитации на обяснения, скрепени и организирани с имитация на логика, аналогии и сходства. Всъщност принципно реториката е била именно инструмент за идеологическа псевдоаргументация и това е така още от античността, когато процъфтява в 'надговорването' между няколкото основни философски школи.

Така, че това е процес напълно обратен на "извеждането" и в общ принцип - "на развитието". РЕВЕРСИВНОСТТА е по отношение на смяната на местата и ролите  - вместо да се достигне чрез ментални инструменти, се търси потвърждение, защото дадена теза се приема за "предпоставка". И всичко се завърта около предпоставката, дори и като тя се абсолютизира. Нищо от това не би имало смисъл, ако предпоставката не носеше полза и заради това да се крепи като "НА ВСЯКА ЦЕНА".

Дебат, който се води в името на утвърждение на нещо, което е вече налице, за мен е просто циклене и е за субекти, за които са в непрекъсната нужда от утвърдителност. Всеки средно-интелигентен човек, който има поне базови знания и разбиране за психологическите познания, има представа защо и за кои психични типологии УТВЪРДИТЕЛНОСТТА е толкова важна, нужна и защо те влагат в нея огромен житейски и психичен ресурс. Това е процес, който изначално е себичен и битката е за субективната "истина" на тия психични типологии.

За едно си прав , че съм изпадналец , както и преобладаващата част от форума . Предложих на две мацки да ходим до морето , но да си разделим разходите , и ме нарекоха - цитирам : изпадналец , нещастник , малоумен , мизерник , .... Даже не ги питах вярващи ли са .

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

си прав

Тц, не съм. :) А и не знам някой да пише тук докато е прав. Поне аз - не. 

думичката "изпадналец"... е за мен непозната дума и няма как да съм 'прав" относно ползването й...

Дали думичките на рамус са "критика"... е въпрос на интерпретация. А това основно се определя от нивото на Възприемащия - дадености, преминати етапи в развитието, развити качества и умения в практиката, компетентност... и още много друго. Много друго - но не и това да зависи от думичките на рамус, особено спрямо виртуални духовници и "защитници на гледни точки", с напънати лични изхвърляния и декларации, докато ползват клишета и готови социални приказки.

Отгоре на всичкото са с претенции че "гледната им точка" (дето дори и не е тяхна, нито е "точка") била истинската вселенска истина и тя била толкова комплексна че нямало как да бъдела измислена ( от човек)... Ама няма такава "комплексност", просто!!!

Иначе... безсънните нощи сигурно са ти посветени на бог, джедаите и "алтруизма", :) но не ти влияят ок -  цитирал си мои думи към съвсем друг ник и те са адекватни спрямо неговите.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Тц, не съм. :) А и не знам някой да пише тук докато е прав. Поне аз - не. 

думичката "изпадналец"... е за мен непозната дума и няма как да съм 'прав" относно ползването й...

Дали думичките на рамус са "критика"... е въпрос на интерпретация. А това основно се определя от нивото на Възприемащия - дадености, преминати етапи в развитието, развити качества и умения в практиката, компетентност... и още много друго. Много друго - но не и това да зависи от думичките на рамус, особено спрямо виртуални духовници и "защитници на гледни точки", с напънати лични изхвърляния и декларации, докато ползват клишета и готови социални приказки.

Отгоре на всичкото са с претенции че "гледната им точка" (дето дори и не е тяхна, нито е "точка") била истинската вселенска истина и тя била толкова комплексна че нямало как да бъдела измислена ( от човек)... Ама няма такава "комплексност", просто!!!

Иначе... безсънните нощи сигурно са ти посветени на бог, джедаите и "алтруизма", :) но не ти влияят ок -  цитирал си мои думи към съвсем друг ник и те са адекватни спрямо неговите.

Браво.👏

преди 29 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Браво.

така де - просто съм Дзен и дзън. Те затва живее човек - за едничкото "браво". :lol6:Снощи уж нищо ми нямаше, тази сутрин се събуждам целия в 'дзен'... Спя ли, буден ли съм... не знаех докато не отворих наново великия духовен раздел на КАЛДАТА. През няколкото велики автори на никове няма как да не ми стане ясно за вселената, добрините, отвъдното, висшите сфери, буда и куклите на конци, и... комплексните приказки за живота бог и вселенските "неизменни закони"...

--------------------

Обаче - едно уточнение: Тва "браво" бог ли ми го праща или е твое начинание?

Ако е бог... добре звучи и с тия червени точки към него имам шанс за първите места на балкона ( сред вечността). Не че нещо... но с некви си"владици" и "управители" съм нещо скептичен, а и форумния им представител... нещо... е бая объркан, докато го играе на "вярващ логик" и предлага некво си "надскачане'.

Ако пък е твое - значи ли че ще ми уредиш пенсийката за отвъдното и ще ми ходатайстваш пред "бащицата"... ? Като пряк негов говорител имаш силата... пък и "силата и джедаите..." имат значение. :)

преди 1 час, _ramus_ написа:

--------------------

Обаче - едно уточнение: Тва "браво" бог ли ми го праща или е твое начинание?

Ако е бог... добре звучи и с тия червени точки към него имам шанс за първите места на балкона ( сред вечността). Не че нещо... но с некви си"владици" и "управители" съм нещо скептичен, а и форумния им представител... нещо... е бая объркан, докато го играе на "вярващ логик" и предлага некво си "надскачане'.

Ако пък е твое - значи ли че ще ми уредиш пенсийката за отвъдното и ще ми ходатайстваш пред "бащицата"... ? Като пряк негов говорител имаш силата... пък и "силата и джедаите..." имат значение. :)

Да , мое начинание е. Ще имаш пенсия и то голяма , и собствен харем , и 100 Ролс ройса , за да впечатлиш последователките на Ошо , . Ще имаш и хейтърска  организация , в която ти ще си председател ....

• 1 месец по-късно...
преди 11 часа, Śūnyatā написа:

Вярата или липсата на такава е автоматична реакция, а не процес на съзнателен избор. Например, ако някой спре да вярва в нещо поради наличие на силни доказателства против убежденията му, това не е следствие от активно решение, а логическа неизбежност, при която убеждението се променя в резултат на факти.

Вярата не е автоматична реакция! Отделно това не трябва да се слага тъждествено равно между вяра и убеждения! В момента в който човек престане да вярва, то той губи човечността си и става сатрап (преносно значение). = Заменя фактите с убеждения, че той е, който властва в даден ареал. 

Отделно това: "Силни доказателства" като слово е лъжовно, защото винаги може да има "по-силни". = Прави разлика между доказателства и аргументи, защото убежденията се базират на последните, а не до доказателства. 

Вярваш не защото ти трябват доказателства, а за да си осмислиш живота и да го направиш по-добър в действителността. В случая не говорим за реакция, а за твоя акция в името на религията или на света. = След като осъзнаеш, че не може да промениш света, то по-добре е да ползваш религията, която е изтъкана от вярвания. Това може да се базиран на съзнателен избор или на интуиция, която е вид твое незнание, а не "автоматична реакция". 

• 6 месеца по-късно...

(Откъс от книгата на Шри Чинмой „Бог е …” , София, 2011 г.)

Бог е един, но в същото време е и много. Дървото е едно, но има толкова много клони. Погледнеш ли към някой клон, чувстваш, че той е дървото. Погледнеш ли към някое листо, чувстваш, че то е дървото. Така и Бог може да бъде видян по различен начин от различни гледни точки. Но Той си е все същият Бог. Всички религии са част от Божието дърво. Това Божие дърво има много клони, цветя и плодове. Ако се качите на обикновено дърво и поотдъхнете сред клоните му, нима то ще бъде недоволно? Така и ако откъснете цвете или плод, без значение от кой клон на Божието дърво, то ще се радва, тъй като всеки клон е неделима част от самото него.

Има ли някаква действителна разлика между отделните религии?

Няма никаква съществена разлика между отделните религии, тъй като всяка от тях въплъщава крайната Истина. Всяка религия е права, абсолютно права, защото всяка религия разкрива посланието на Истината по свой собствен начин. Има само една Истина, но тя е наричана с различни имена от различните хора. Вашата религия може да казва едно, а моята да казва друго. Но между нашите религии няма да има разлика, когато стане въпрос за най-висшата Истина.

Крайната цел на всяка религия е да осъзнае най-висшата Истина. По пътя към нашата цел ние можем да не се разбираме добре. Защо? Именно защото има много пътища, които водят към целта. Някои хора ще следват един път, а други ще следват друг. 

Какви са качествата на истинската религия?

Има два вида религия: фалшива и истинска. Фалшивата религия желае да промени лицето на света по какъвто и да е начин, с всякакви средства, без да подбира методите. Истинската религия желае просто да обича душевно сърцето на света. Истинската религия има едно универсално качество. Тя не търси недостатъци в другите религии. Фалшивата религия казва, че тя е единствената истинска религия и че нейният пророк е единственият спасител. Истинската религия чувства, че всички пророци са спасители на човечеството.

Опрощението, състраданието, толерантността, братството и чувството за единство са белезите на истинската религия. 

Истинска религия е тази, която през всички превратности на времето ще продължава да обича човечеството с всичките му несъвършенства. И по силата на своята единна любов тя ще се опита да сътвори един нов свят – не чрез могъщество, не чрез господство над другите, а установявайки пълно единство с тях.

Не почитат ли всички религии всъщност един и същ Бог?

Има само един Абсолютен Всевишен. Всички религиозни вярвания почитат един и същ Бог, но се обръщат към Него различно. 

Какво е мнението ви за онези религиозни общности, които се борят с други общности в Името на Бог?

Силно се натъжавам, когато религиозните общности воюват в името на Бог. Ако наистина обичат Бог, няма да убиват други в Негово Име. Любовта означава единство. Ако имаме единство, защо ни е да воюваме? Ние воюваме само защото не чувстваме любов към другите, защото все още не сме превърнали невежеството си в реалност на единството.

Когато всички религии работят заедно, те могат да постигнат нещо велико и добро както за Бог, така и за човечеството. Именно колективните молитви и добрата воля на последователите на всички световни религии ще привлекат от Висините най-висшата Любов и Състрадание. А само Божията Любов и Състрадание, които се спускат в сърцето и живота на човечеството, могат да променят лицето и съдбата на света.

Религията вижда Бог, а духовността помага на търсещия да стане Бог. Религията може да отиде дотам, че да повярва в Светлината или дори да види Светлината. Но духовността отива много по-далеч, много по-надълбоко. Тя помага на търсещия да израсне в Светлината и да се слее с Божието Съзнание и Божията Светлина.

Духовността не е просто толерантност. Дори не е приемане. Тя е чувство за универсално единство. В духовния си живот ние гледаме на Божественото не само като на наш собствен Бог, но и като на Бога на всички останали. Нашият духовен живот твърдо и сигурно поставя основата на единство в многообразието. Духовността не е гостоприемство към вярата на другия в Бог. Тя е абсолютното признаване на вярата на другите като наша собствена.

Религията казва:
“Ако ме приемеш по моя начин,
то ти си добър.”
Духовността казва:
“Не е задължително да следваш пътя ми.
Следвай собствения си път душевно
и достигни своята предопределена цел.”

Каква е ролята на религията в процеса на осъзнаване на Бог?

Всяка религия е като къща. В началото трябва да живеете в къща – няма как да живеете на улицата. Но идва време, когато съзнанието ви се разширява и целият свят става ваш дом. Тогава вече ограниченията на която и да е определена къща не могат да ви обвържат. Вие приемате всички религии, като в същото време минавате отвъд царството на религията и постигате съзнателно единство с Бог.

Всяка религия е като река. Когато реката се влее в океана на божественото осъзнаване, тя е изиграла своята роля. Тогава самата река става океан, слива се с Източника.

https://meditation.bg/религия-и-духовност/

на 24.04.2025 г. в 15:20, Solly написа:

всяка религия разкрива посланието на Истината по свой собствен начин.

Няма такова нещо... Религията няма "собственост", вллючително и в "разкриването на посланието".

Няма никакво покритие т,н. девалвиралата думичка "истина" в която и да е религиозна приказка или друга идеология - всичко е нагласация за да предостави полза на тия, които ще я ползват наготово за счупената си личност. При това - културните и географските дадености на всеки човек, определят до голяма степен онова, което неговия непосредствен "социум" му предлагат наготово и той просто го взима и се оформя като личност според него.

Пълни глупости е цитираното и също е поредния популизъм, който се мъкне по виртуала от малките човеченца.

преди 43 минути, Solly написа:

Мисля, че един добър астролог, може да ни каже много за нашата същност по нашата рождена дата. Но темата не е за тук и нека спрем да спамим!

До известна степен. ;) Да има закономерности, но те са свързани само с Слънцето и Луната! 

Но, според мен Зодиака се състои от 13 зодиакални знака и тогава вече може да се намери закономерност по отношение на личността ни, но в всяка зодия да се обоснови 4 типа. Важно е и да се отчете и спрямо Екватора къде е роден човек! ;) + пола на човек! 

В смисъл: Из такава религия може да се изнамери определена истина! НО, въпреки това, то формирането на точни личностни характеристики ще си остане мистика! ;) В, смисъл винаги ще има изключения и феномени, които нето науката или религията ще са в състояние да разтълкуват. 

Т.е. без да има Бог всяка религия е от хилядолетие до друго! ;) Чест му прави на @badr в този му пост

=> в смисъл, че показва "точката на пречупване", т.е. в самите поколения има пречупване 70 х 7, което по мое мнение е приблизително 500 години. 

Значи, пр. Христа вярванията на хората са били свързани с природните сили, а сл. Христа имаме вече божествени сили и различна същност на Бог. 

В смисъл, исляма "вади" Бог извън човек, но не може да обясни феномена Христос. Все повече се осъзнава, че пророци няма, в смисъл: Човечеството вече се движи извън разбиранията на същността на Бог. 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

До известна степен. ;) Да има закономерности, но те са свързани само с Слънцето и Луната! 

Но, според мен Зодиака се състои от 13 зодиакални знака и тогава вече може да се намери закономерност по отношение на личността ни, но в всяка зодия да се обоснови 4 типа. Важно е и да се отчете и спрямо Екватора къде е роден човек! ;) + пола на човек! 

Както се вижда, доста си запознат с астрологията. На мен ми е по-интересна нумерологията. Мисля, че е по-точна наука от астрологията.

Нумерологията е наука за числата и цифрите и метафизичния начин, по който те отразяват определени отношения и характерни тенденции като те биват разглеждани като неразривна част от Вселенския план. Всичко около нас може да бъде сведено до някаква стойност, която е свързана с определена космическа вибрация. Тези числа показват много за предмента на изследване (обикновенно човек) и неговия характер, смисъл и цел в живота, мотиви, таланти и слабости.

https://zahoroskopa.wordpress.com/2016/04/19/какво-е-нумерологията-и-за-какво-е-поле/

преди 18 часа, Solly написа:

Както се вижда, доста си запознат с астрологията. На мен ми е по-интересна нумерологията. Мисля, че е по-точна наука от астрологията.

Самата стойност на човек е комплексно число. Всичко около нас може да се сведе до някаква функция. 

Смисъла и целта не могат да се видят в нумерологията, защото освен числови стойности, то имаме и вектор, който указва целта, а смисъла е определен от някаква норма. 

Не всички имат талант. Всеки има слабости! Въпроса се свежда тези слабости да се компенсират от сила, иначе слабостите превземат човек. 

И, въпросът се свежда до това: До всяко слабо същество да застане силно, т.е. да компенсира слабостите на другия!? И прочие. 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

До всяко слабо същество да застане силно, т.е. да компенсира слабостите на другия!? И прочие. 

А ако не застане, какво става?😆

преди 41 минути, Solly написа:

А ако не застане, какво става?😆

Става жертва! :) 

Астрологията е измама . Гадаенето също е измама. 

Духовност е ,когато вярваш в Божията промисъл (   Въпрос 7 : Какво означава Божията Промисъл ? 

Отговор : - Божията Промисъл означава ,че човек се ражда и по време на човешкият живот си определя пенсията за през Вечността след смъртта . Като пенсията за през Вечността се определя от действията и постъпките на човека в земният му живот. През цялото време Бог наказва и възнаграждава хората за постъпките им . -- в общи линии това означава Божията Промисъл.  )   , проявяваш своята благодарност и не правиш злини ....

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Астрологията е измама . Гадаенето също е измама. 

А ти като гадаеш какво е?

на 25.02.2022 г. в 15:58, Anzhel Dimitrov написа:

Значи -  не правя магии , нито за добро нито за зло ,защото магията е намеса в личната съдба на човека ( има си методи по които мога да дам съвет или препоръки за развитието на бъдещия живот ,но като консултант , и то за бизнес -  без консултации за личен живот - има си психолози ,а аз съм в маркетинга и рекламата  ) . Но ако някой се съмнява ,че има намеса от сорта на - черна магия , проклятие или нещо от сорта - ходя за регион Дупница да осветявам ,и то без да вземам пари ( само за транспортните разходи ).

И по между другото мога да науча всеки желаещ да премахва ,, зли влияния " - изискванията са : 1 -Да е наясно  ,че като премахва злите влияния ,да взема пари само за транспортни разходи ,защото това е помощ а не печалбарство ( дори ,ако изкарваш достатъчно да си гледаш семейството от друго а не от духовенство ,по добре не вземай пари изобщо от духовенството,  като духовниците в този форум и като мен - ако знаете колко пари съм дал от себе си ,само и само да пресечем злото ,и да го унищожим ). 2 - Да е наясно ,че чрез помощ  се трупа за вечността  , а не за земния живот .  3 - Да иска да обучи и други .  

Обучение и онлайн - безплатно . За размяна на контакти на лични - тук в Калдейта .

на 4.02.2023 г. в 0:21, Anzhel Dimitrov написа:

Ето още един метод за използване на картите таро :

Всеки знае, че ако имаш негативи като ,, уроки, зли очи, черни магии, проклятия " не е хубаво, защото може да ви започне карък или лоши стечения на обстоятелствата. Но можете да обърнете нещата във ваша полза - как ? Всичко ще опиша максимално подробно и разбираемо.

За начало искам да ви кажа ,че всичко е на ментално ниво, което значи ,че всичко започва в умът ви и вашата лична настройка на мисленето ви.

Как да проверите имате ли негативи ? 

Първо трябва да имате карти Таро, или да ги има някой ,който може да ви ги даде на заем ( препоръчителна е колодата на А. Е. Уейт ). Картите Таро трябва да са разбъркани така че да има възможност да се падат в правилна позиция и в обърната ( при разбъркването завъртате половината колода ). Теглите максимум една карта за деня ( препоръчително максимум една на десет дни. Дори най - добре една на година).

Как картите Таро показват дали всичко е наред или има негатив ? . 1 . При изтеглена карта ,, малък аркан в правилна позиция " - всичко е перфектно и всичко за вас ще се развива по възможно най-добрия начин.   2. При изтеглена карта ,, малък аркан в обърната позиция " - имате дребни, почти незначителни негативи като ,, уроки и зли очи " ( какво са дребни негативи като уроки и зли очи? - това е ,когато някой ви пожелае зло ),( как да се справите с дребните негативи ?- благодарете на Бога за всичко добро ,което имате и не се притеснявайте ,защото щом сте благодарни на Бога значи всичко ще е наред ). 3. При изтеглена карта ,, голям аркан в правилна позиция " - са ви направили ,, черна магия " ( какво е черна магия ? - Когато някой ви пожелае зло ,но примесено с ритуал, в който този някой ви пожелава зло без уважителна причина. Примерно поради завист или друга неоснователна причина),(как да се справите с  черната магия? - Сдобивате се със светена вода. Прибирате се вкъщи. Започвате да пръскате със светената вода навсякъде ,докато повтаряте изречението,, О мили Господи - Боже мой изчисти всяко зло от този дом и обитателите му ". След като напръскате навсякъде се умивате символично по лицето с малко светена вода, и благодарите на Бога три пъти с изречението ,, благодаря ти Господи - Боже ". Ако са няколко присъстващи на ритуала, то на края на ритуала всички се умиват и благодарят. Това е , черната магия е развалена и всичко ще бъде наред. И не забравяйте да правите по някоя добрина. ). 4. При изтеглена карта ,, голям аркан в обърната позиция " ви е стигнало проклятие ( какво е проклятие ? - Когато някой ви е пожелал зло на вас или дори и на близките ви , но по уважителна причина. Не е нужно проклятието да е примесено с ритуал, защото вие или предците ви или близките ви сте постъпили лошо спрямо някой и този някой ви е проклел. Може и да не ви проклинат съзнателно. Може проклятието да се е осъществило на подсъзнателно ниво пред погледа на Бога - Господа. Не забравяйте ,че на този който има малко и един хляб може да му се стори цяло богатство и този с малкото ,, какво ще ви направи - Нищо ? ". Но Господ - Бог вижда всичко и е най - всемогъщ, и ако Самият Той се е заел с отплатата ,горко на злосторника , който чрез злото си е оставил гладни и т.н.т. ) , ( Как да се справите с проклятието ? -  извършвате ритуала по разваляне на черна магия всеки месец в продължение на една година. Променяте се! Ставате добър човек, който помага всячески на нуждаещите се ,страните от зло и печалбарство и т.н.т. ).

на 1.04.2025 г. в 14:29, Anzhel Dimitrov написа:

Гадаенето на карти също спада към суеверието , то е доста полезно и помага .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.