Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Белене ли почвате да дъвчи_те? 

Белене е икономически неизгоден и е по добре нов блок към съществуващата Козлодуй, защото по конструкция и оборудване блоковете ще струват приблизително еднакво.

Тук спор няма, но тук има едно "обаче", което се крие от политиците ниприсъединяването към ел. мрежата е скъпо.

За ново присъединяване трябва много техника, която е повече от блока като цена.

Докато В същото време с не много средства може да се направят някои реконструкции в Козлодуй и може да се използва същата техника.

И също така Турция строи АЕЦ близо до границата ни и казаха ще е готова след 20 години.

Ние колко години строим нашата - това показва, че се краде от там и то много.

Не ми се спори за Белене, но ще кажа нещо, заради което България е на това дередже. А именно, че техниката остарява и трябва да се подменя периодично. Не може да разчитаме на сега съществуваща енергопреносна мрежа, защото и тя се амортизира и тя гълта и ще гълта много пари. Много често се оказва, че новото и технически по-съвършеното е по-изгодно от старото, което така и така трябва или да се ремонтира или да се подменя пак с ново. От тая гледна точко Козлодуйския блок е шит. Пак ще се налагат инвестиции в енергопреносна мрежа, колкото и да не влиза в главите на някои това. 

ПП: След това не се питайте, защо някой си искал да вдига цената на тока с 30 %, а уж онова нещо струвало толкова. 

Редактирано от Пламен Орешарски (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами няма как да разбереш какво ще последва, без да осъществиш първото действие. Обаче ония паразити ни плашат, че ако тези няколко стотин или няколко хиляди измет ги няма, със страната щяло да е свършено. Съвършен егоизъм и пълна глупост. Спокойно, България ще си съществува и без тях и дори вероятно с(много) по-добър път на развитие, ако ги няма тях да ни ограбват.

Много говориш- нищо не казваш! За трети път питам- кой ще дойде (конкретно) на мястото на тези, дето ще ги махнем!

Ако обаче не знаеш кой ще дойде, веднага те питам: имали нормален човек, който да разруши сградата в който живее, без предварително да знае какво ще построи на нейно място?

От тая гледна точко Козлодуйския блок е шит. 

Козлодуйският блок не е шит, защато го обновиха, но просто след 15 години му изтича технологичният живот. по същият начин изтича живота и на ТЕЦ-овете, а това означава само едно- внос на ток и пълна енергийна зависимост на България! Белене е жизнено важен за независимостта (до колкото я има) на страна! Тук парите са на втори план! И стига с тия пари....сами за пари ни принудиха да мислим и защо сме на това дередже! малко достойнство и чест трябва да имаш!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Много говориш- нищо не казваш! За трети път питам- кой ще дойде (конкретно) на мястото на тези, дето ще ги махнем!

Ако обаче не знаеш кой ще дойде, веднага те питам: имали нормален човек, който да разруши сградата в който живее, без предварително да знае какво ще построи на нейно място?

Козлодуйският блок не е шит, защато го обновиха, но просто след 15 години му изтича технологичният живот. по същият начин изтича живота и на ТЕЦ-овете, а това означава само едно- внос на ток и пълна енергийна зависимост на България! Белене е жизнено важен за независимостта (до колкото я има) на страна! Тук парите са на втори план! И стига с тия пари....сами за пари ни принудиха да мислим и защо сме на това дередже! малко достойнство и чест трябва да имаш!

Чакай малко. Аз коментирам конкретен пост, в който се изтъква, че ще трябва и инфраструктора едновременно с Белене. Моята теза е, че сега съществуващата се амортизира. Тя също иска поддръжка, а поддръжката може да става или със стари "резервни части" така да се каже или чрез модернизация. А това също иска пари, което трябва да се включи и се включва в сметките за тока. Не може да построим нещо и да караме с него 10-20 години без поддръжка, без ремонт или без модернизация и смяна когато се налага. Нима Вие карате Жигулата си 20 или 30 години? Аз знам, че я карате, но какви са рисковете, загубите, вредите ...?

И алтернативата на всичко то е....? Нейното име е....? 

Много бърз тоя Винету бе....очаквах поне месец да мине преди да започнат провокациите? Явно много му пАри...и на него и някои, които останаха извън борда! Сами ще досъсипем държавата...те я съсипаха, но ние ще я довършим!

Боже! Мислих,че сте ограничен и леко тъповат, но чак пък толкова. Защо питаш за алтернатива? Трябва да я знаеш, нали си всезнайко? Ще те светна само малка част, нея.  Можеш ли да ми кажеш, как е управлявана България през 1934г. Имало ли е партии? Защото сега имаме картел и привидно различни партии, но дефакто картел и партиини представетели. Алтернативате е да има в парламента Народни представетели„ Всяка община да има народен представител избран от хората и задължително да е роден и живее в тази община... А това,че сте на хранилка е видно. Инак, щеше да познаваш алтернативата.....

Но тази алтернатива ще отнеме твоята и не само твоята хранилка. Защото напрактика Делен Сидеров  осигури хранилките на картела представяш се пред вас като БСП,ДПС,АТАКА,ГЕРБ.  И това правителство не е на Орешарски , на Долен Сидеров. ФАКТ- осъзнаваш ли го?

Боже! Мислих,че сте ограничен и леко тъповат, но чак пък толкова. Защо питаш за алтернатива? Трябва да я знаеш, нали си всезнайко? Ще те светна само малка част, нея.  Можеш ли да ми кажеш, как е управлявана България през 1934г. Имало ли е партии? Защото сега имаме картел и привидно различни партии, но дефакто картел и партиини представетели. Алтернативате е да има в парламента Народни представетели„ Всяка община да има народен представител избран от хората и задължително да е роден и живее в тази община... А това,че сте на хранилка е видно. Инак, щеше да познаваш алтернативата.....

Но тази алтернатива ще отнеме твоята и не само твоята хранилка. Защото напрактика Делен Сидеров  осигури хранилките на картела представяш се пред вас като БСП,ДПС,АТАКА,ГЕРБ.  И това правителство не е на Орешарски , на Долен Сидеров. ФАКТ- осъзнаваш ли го?

С едно съм съгласен - необходимо е всеки район да си има мажоритарно издигнат и избран представител в Народното Събрание. Също така бях казал преди месеци, че тоя Народен представител трябва по всяко време да може да бъде отзоваван и заместван с друг, ако избирателите му така пожелаят чрез референдум. Аз така виждам нещата. Иначе оправия няма да има. 

Останалите неща в поста няма д акоментирам, защото гледаш едностранно на нещата.

С едно съм съгласен - необходимо е всеки район да си има мажоритарно издигнат и избран представител в Народното Събрание. Също така бях казал преди месеци, че тоя Народен представител трябва по всяко време да може да бъде отзоваван и заместван с друг, ако избирателите му така пожелаят чрез референдум. Аз така виждам нещата. Иначе оправия няма да има. 

Останалите неща в поста няма д акоментирам, защото гледаш едностранно на нещата.

Привет, тези и много други неща съм ги писал още от самото създаване на този форум. Разбира се с друг ник, но повечето стари посетители на този  форумът ще се досетят без жокер. Не съм ги измислил аз , те са съществували тези правила преди поробването на България от юдео-комунистическия болшевизъм. Съжалявам,че има толкова простовати хора, които не са си направили труда да прочетат историята на своя народ. Познават  само фалшивата история която са им набивали в главите по юдео-комунистическите училища. Мойте предци не са били никога роби, каквото чувство им насаждат по комунистическите училища .Знаят историята на победителите, ала къде остана историята на победените? Толкова наивен  човек  не съм срещал в живота си. Не знае що е то АЛТЕРНАТИВА? Най просто казано, обратното на всичко това което съществува сега, във всеки един аспект. Те ни разиграват театро с партии, алтернативата е да няма партии. Тогава няма да има партиини представители а ще има народни представители......

Редактирано от Myhito (преглед на промените)

Не е нужно да е обратното на всичко. Все пак някаква организация на дейностите в държавата е нужна. Дори не моделът е проблемен, а материала. И в случая нямам предвид народа, за който такова мнение изказват оялите се с власт, а самите политици. Те са проблемния материал в България и, казвайки ни че нямаме алтернатива, те ни признават всъщност,  че сред тях самите няма алтернатива, че те задушават възможните алтернативи. Алтернативата е извън редиците на политиците, а тяхното място е в затвора.

Боже! Мислих,че сте ограничен и леко тъповат, но чак пък толкова.

Много нервен ми се виждаш нещо....обидите говорят само за едно- безсилие! 

Алтернативате е да има в парламента Народни представетели„ Всяка община да има народен представител избран от хората и задължително да е роден и живее в тази община...

така, така...и даваш ли си практическа сметка- какъв тюрлюгювеч ще настане в парламента и, че той практически ще е неработещ! Това първо! Второ- мажоритарната схема, която предлагаш е предпостава за яко купуване на депутати и е крайно опасна! Всеки понатрупал пари- ще влезе в парламента или ще купи негов представител! Аз съм противник на мажоритарната система за парламент! Тя е подходяща при избор на кмет или президент, но на за парламент е крайно опасна!

Мойте предци не са били никога роби, каквото чувство им насаждат по комунистическите училища .

При личният лекар ходил ли си скоро?

А това,че сте на хранилка е видно.

Хех...чак ми е смешно! Много си чувствителен на тема кеш... Приеми, че тук-таме има и останали "динозаври"...един от които в момента ти пише

Защото напрактика Делен Сидеров  осигури хранилките на картела представяш се пред вас като БСП,ДПС,АТАКА,ГЕРБ.  И това правителство не е на Орешарски , на Долен Сидеров. ФАКТ- осъзнаваш ли го?

Е най-накрая си дойдохме на приказката...с която трябваше да започнеш! Като гледам за 3 дни колко помия се изля върху Волен в цялото интернет пространство, какво реване, какъв предсмъртен вой....окочателно се убеждавам, че зеленият бутон с който Волен осигури кворума и подписа края на индианците от племето на Винету- беше правилно натиснат!  Буда си мислеше, че ще е вечен, че ще породължи да реже лентички, при положение, че държа хората 4 години на "хляб и вода"! Грешна сметка! Гърчете се сега гнусни герберски мутри, пищете агонизиращо....и се запасете с вазелин, че ще ви трябва в Централния.....!

Видяхте ли как комунистите закриха Фейсбук събитието за протеста утре? Народа полудя и е бесен заради това престъпно правителство дето назначиха, а ония умират от страх и цензурират яко.

Който е решил да не хваща още към Терминал 2 - утре 12 ч. Народното Събрание. Щяло и по градове да има, но не знам къде. Комунистите се стараят да дезинформират.

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=14051701

Ето , новата министърка какви бисери ръси.Психолозите са доказали , че децататрябва да тръгват на 7 години на училище.Тази иска да отнеме детството на децата.Ами , ако тръгне на 4 год. на училище , на 12 ще му е омръзнало ,да учи.От къде ги намират такива ,заблудени.

Народа полудя и е бесен заради това престъпно правителство дето назначиха, а ония умират от страх и цензурират яко.

Извинявай, обаче това правителство е "назначено" от от Народното събрания, а то пък е резултат от нашият вот! така, че не виждам какъв ти е проблема към момента? правителството е на 3 дни, и някой вече иска да го сваля, щото видите ли не му харесвал резултат от изборите! Ами да бяхте гласували бе, ама 50% от вас отидоха "за гъби"! 

Такова реване, такъв гърч- до сега не е имало! Тиквата явно го боли, че има 97 индианеца, а пък е в опозиция! При нови избори ти гарантирам, че резултата 60:40 ще запази! Повечето хора НЕ искат Тиквата....разбери го! Омръзна им вече почти 8 години да го гледат- и като главен секретар, и като кмет, и като министър, и като режещ лентички селянин! Писна им! 

Ето , новата министърка какви бисери ръси.Психолозите са доказали , че децататрябва да тръгват на 7 години на училище.Тази иска да отнеме детството на децата.Ами , ако тръгне на 4 год. на училище , на 12 ще му е омръзнало ,да учи.От къде ги намират такива ,заблудени.

Под "училище" се има впредвид задължителна детска градине, бе....как не може да го проумееш! Моя син на годинка и половина тръгна на ясла! 

За кабинета Орешарски реалистично:

http://semkiibonbonki.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html

Настоящото управление има една задача: да подари България на имперска Русия, да я направи нейна колония!

http://angeligdb.wordpress.com/2013/05/27/1-885/

Настоящото управление има една задача: да подари България на имперска Русия, да я направи нейна колония!

http://angeligdb.wordpress.com/2013/05/27/1-885/

България е преди всичко православна държава и има дълбоки, дълбоки исторически корени и връзки с Русия! 

Притеснява ли те нещо подобряването на  отношенията с Русия? 

Много нервен ми се виждаш нещо....обидите говорят само за едно- безсилие! 

така, така...и даваш ли си практическа сметка- какъв тюрлюгювеч ще настане в парламента и, че той практически ще е неработещ! Това първо! Второ- мажоритарната схема, която предлагаш е предпостава за яко купуване на депутати и е крайно опасна! Всеки понатрупал пари- ще влезе в парламента или ще купи негов представител! Аз съм противник на мажоритарната система за парламент! Тя е подходяща при избор на кмет или президент, но на за парламент е крайно опасна!

При личният лекар ходил ли си скоро?

Хех...чак ми е смешно! Много си чувствителен на тема кеш... Приеми, че тук-таме има и останали "динозаври"...един от които в момента ти пише

Е най-накрая си дойдохме на приказката...с която трябваше да започнеш! Като гледам за 3 дни колко помия се изля върху Волен в цялото интернет пространство, какво реване, какъв предсмъртен вой....окочателно се убеждавам, че зеленият бутон с който Волен осигури кворума и подписа края на индианците от племето на Винету- беше правилно натиснат!  Буда си мислеше, че ще е вечен, че ще породължи да реже лентички, при положение, че държа хората 4 години на "хляб и вода"! Грешна сметка! Гърчете се сега гнусни герберски мутри, пищете агонизиращо....и се запасете с вазелин, че ще ви трябва в Централния.....!

Толкова ли си умствено ограничен, за да ме препращаш при някакви гербери. Мисля,че достатъчно ясно се изразявам, че партията е само една, БКП и нейните фалшиви клонирани лица като АТАКА,ГЕРБ,НДСВ,СДС,ДПС... Факт, разбираш ли факт? Не ми лепи етикети, това доказва,че си изпускате нервите. Посочих ви факти които няма как да се отрекат. Вие ги хвърляте в страни игнорирате ги, без дори да си направите труда да ги коментирате, още по-малко да ги анализирате.  Понеже няма как да оборите фактите, се хващате за буквите и ме причислявате към някакви си разклонения на БКП. Няма многопартиина система в България. Има монопол на БКП която се клонира и се показва пред вас с различните си фалшиви лица, АТАК,ГЕРБ,СДС,НДСВ,РЗС,ДПС.. Това е факт? Тази масоно-еврейска партия БКП никога нито за миг не е изпускала властта, съд,прокуратура,МВР,БНБ...... И твоят умствено побъркан Долен Сидеров го доказа преди дни. Трябва да си луд и умствено недоразвит за да не осъзнаеш, че те всички са един одбор. Няма нормален човек, който да не приеме фактите, само тези които са на хранилка правят това. А те никак не са малко в този форум. Колкото до препоръката за лекар, мисля,че майка ви трябва да ви хване за ръката и да ви заведе на психиатър. Би ли обяснил, на нас невежите какво е роб? Ще можеш ли да се справиш? Може ли роб да притежва земя, добитък, имот?......Знам,че ти е трудно да ползвате това което е вътре в глава ви, защото доказахте,че няма нищо в нея. Ако пък има нещо малко, то просто е гладко като плондер, няма никакви гънки. Може би сте роб на Долен Сидеров. Но мойте предци, никога не са били роби. Комунистите насадиха тази дума в главите ви,чрез масоноските учреждения наричани училища. Преди тази комунистическа зган, да вземе власта, да си прочел някой да е писъл,че Българите са РОБИ? Насадиха това робско мислене в главите ви, за да ви тъпчат,да кротувате, да не бъдете уникални, а да бъдете роби на комунизма. Затова дядо Вазов е написъл Под игото, а не Под робството.  Абсолютно същото иго го виждаме и днес, само иничарите са различни. Инак актьори като Долен Сидеров, колкото искаш.  Не излизайте с подобни клишета,че съм критекувал и омаскарил всички партиини представетели? Това е присъщо само на един простоват човек,които е ехо на медиите за масово затъмняване и няма никакво самостоятелно мислене. Нима сте толкова наивен, за да мислите,че тези дупедавци,масоно-еврейски подлоги партиините представители са ВСИЧКИ в България? Нима няма други, хора с чест,морал и достойнство? Нима е толкова малобройна България? Наистина трябва да не сте умствено добре за да твърдите подобна глупост. Факт.

Не сте прав, за помията. Коментирал съм още преди 5,- 6 години във форума на партия, / юруш, т.е. АТАКА / има доста неща написани от мен, тогава пишех под никът Anti-Jew. Доста и надълго спорихме там с /Чучулина т.е. Десислав Чукалов/ Но всичко това което написах там,в последствие се потвърди. Модераторите разбира се постараха да затрият повечето неща, както и да ми наложат бан. Но още тогава им казах , не му вярвайте, вързан е за ДС. Ще се прегърне с Боко тиквата. Защото е зависим от службите. Много факти го показват и доказват това. Няма как реприсивните служби да допуснат,честен човек с морал, да бъде главен редактор на вестник Демокрация при положение,че същите служби си изградиха собствена опозция.Тогава в лицето на СДС. Знам това, защото за разлика от теб аз съм присъствал на тези събития и знам как се манипулираше всичко. Събитията на магистрала тракия, показаха и доказаха, че службите го държат. Долен Сидеров колко пъти си смени показанията? Колко лъжи изрече? Но както виждаш не го осъдиха, факт? Чадър има над него. Защо? Кой го закриля? Тези кукловоди които създадоха бизнисмените като Илия Павлов и Мултигруп, ДС.

Публикувано изображение

Притежавате ли ум и ситива за да осъзнаете това, или ще се хванете пак за буквите. Понеже няма как да отречете или оборите фактите. 

Такива са всичките ни бизнесмени, всичките са програмирани от партията БКП и нейните репресивни тайни служби ДС. Създадоха си частни банки, първата бе Първа Частна Банда и неин шеф бе Венцислав Йосифов, разбира се евреин, но в последствие когато партията БСП го лансира за кмет на столицта. Знаете ли кой бе неговият пресаташе?  Досещате се нали? Вашият  Долен Сидеров! Отново факт?        http://www.blitz.bg/news/article/128189

Ала всички тези 98 на брой  частни банки, като Минерал Банк, Ториспорт Банк, Балкан Банк, Славяни.......  БНБ ги създаде,кредитира ги, за да оберат последните спестявания на българина и да могат да създат така наречините програмирани бизнесмени. Познати като кредитните милионери.Като Гриша Ганчев, който преди 1989г бе в затвора. Кюлевци, Самоковци,Доктори, Ковачки,Цветановски, на принципа, беден, много богат, мъртъв. Нямаше раздаване на куфарчита както се твърди, по медиите за масово углопяване. Няма толкова големи куфари. Защото грабежа бе огромен.Именно,тези частни банди,чрез тях създадох днешните програмирани бизнесмени на партията БКП, като Мишо Бирата...... Превърнаха по този юдейски начин, държавното в частно, но в техни ръце. Важеше правилото на евреина Андрей Луканов, в София на много малко хора, по много? В провинцията на много хора, по-малко........

Кой е луд?........ Кой ви разделя, на гербери,седесари,бесепари, сини,червени,зелени? Нашите предци отдавна са написали на Народното Събрание какво? Съединението прави Силата!  Но кой ви разделя кой? Кой ви противопостява един срещу друг?  Просто е нали? Ала ако желаеш да гледаш нещата през розовите си очила, и си мислиш,че тези партиини представетили олицетворявта ВСИЧКИ? Наистина трябва да се прегледате, колкото е възможно по-скоро......

Мисля,че достатъчно ясно се изразявам, че партията е само една, БКП и нейните фалшиви клонирани лица като АТАКА,ГЕРБ,НДСВ,СДС,ДПС... Факт, разбираш ли факт? 

Е, и? Това го знаем всички! И за втори път те питам простичко и елементарно: искам алтернатива с конкретни партии или имена! Общи приказки, локуми, дъвки и клишета-не ме задоволяват! Махаме тия 240 т.н. БКП-клонинги и....какво/кого слагаме на тяхно място- конкретно, поименно? И като ми дадеш поименният списък, аз пък веднага ще те питам- с какво новите 240 мушмурока, които ще ми предложиш, ще бъдат по-добри и по-полезни, и как ще ме убедиш, че това ще е така?

Можеш ли да се справиш? А тези "тонове" цитати и домашни заготовки, дето ми ги вадиш- съм ги чел, чел и препрочел, а и мога да ти извадя и аз такива, дето ти не си чел, ама какъв е смисъла?

Чакам предложението ти за новите 240 мушморока- поименно!

...............

И между другото- плюеш против всички, ама отново не пропускаш да натъртиш пак за "долен сидеров"! Нещо лично ли имаш към него? много ти е трън в очите? Да не ти е копнал паничката....щото такова впечатление оставяш? И изобщо целият интернет- що така сте се настървили срещу "долен сидеров" не мога да разбера? издърпа ли ви килимчето под крачката, а....и сега беснеете!

Е, и? Това го знаем всички! И за втори път те питам простичко и елементарно: искам алтернатива с конкретни партии или имена! Общи приказки, локуми, дъвки и клишета-не ме задоволяват! Махаме тия 240 т.н. БКП-клонинги и....какво/кого слагаме на тяхно място- конкретно, поименно? И като ми дадеш поименният списък, аз пък веднага ще те питам- с какво новите 240 мушмурока, които ще ми предложиш, ще бъдат по-добри и по-полезни, и как ще ме убедиш, че това ще е така?

Можеш ли да се справиш? А тези "тонове" цитати и домашни заготовки, дето ми ги вадиш- съм ги чел, чел и препрочел, а и мога да ти извадя и аз такива, дето ти не си чел, ама какъв е смисъла?

Чакам предложението ти за новите 240 мушморока- поименно!

...............

И между другото- плюеш против всички, ама отново не пропускаш да натъртиш пак за "долен сидеров"! Нещо лично ли имаш към него? много ти е трън в очите? Да не ти е копнал паничката....щото такова впечатление оставяш? И изобщо целият интернет- що така сте се настървили срещу "долен сидеров" не мога да разбера? издърпа ли ви килимчето под крачката, а....и сега беснеете!

Боже! Може ли да си толкова умствено ограничен и простоват. В предния пост ти намекнах какво е алтернативата. Всичо противоположно на сегашното . Каква е алтернативата на партиите? Ми да няма никакви партии, ако трябва да има партия тя трябва де е България. Какво е алтернативата на партиините представители? Народните представители избрани от всяка община. 264 общини, 264  Народни представители. Те избират правителство. На местните избори се избират, не само кмет, а шеф на полицията и шеф на съдът, шеф на болницата,шеф на даначното всичко това трябва да става на местните избори. Трябва да се отнеме възможността, да раздават власт,като назначават шефовете на институциите. Тези лостове трябва да се отнемат, да не бъдат в ръцете на партиите, а в ръцете на народа. Тогава те ще работят   за народа. Не да  спускат партиите  агенти като директори на тези институции. Когато тез шефове на  иинституциите  бъдат избирани от хората, тогава те ще служат на хората. Мога много да пиша за тези неща, но не си заслужава , защото ми е омръзнало да ги дъвча тези неща на хора които са доказали,че нямат нищо в главата. Нали твърдеше, агента за влияние на ДС Долен Сидеров,че няма да подкрепи правителство на БСП, нали привидно е се бори срещу противоконституционната партия на ДС, ДПС и агента /Павлов/ на ДС чучнат на чело на тази партия? Какво стана? Знаеш, всички знаели това? Ми това показва и доказва,че си на хранилка, нищо повече. На лъжата краката са къси, ала на твоят лъжец Долен Сидеров който е 1,50 с вдигнати ръце това му личи от далече. Споменавам го като факт, ако не си го виждал, защото когато съм се борил против подобни боклуци, вие сте ходили прав под масата, или сте били един еротичен поглед в ергенските мечти на баща си.......

Колега не се мъчи, статуквото му отърва повече отколкото промяната. Нали ако има промяна,  е вероятно да си изгуби топлото местенце :)

Повечето си мислят , че стига само да поискат и ще могат да променят според собствените си искания законите на всемира  - да кажем този за гравитацията !  :)

....в частност законите на историческото и на общественото развитие ....(виж пост 61 и 92)

В този смисъл Myhito е непробиваем в доводите (фактическите , а не изобщо) които изтъква. Останалото е плява....

Това което може да се направи е да настояваме (и да го сторим) за повече контрол (не управление) над депутатите от избирателите . Който не става , лъже , краде и се продава - вън от парламента !

И съответно контрол (не управление) от депутатите над другите органи в държавата , но в интерес на държавата и народа , а не по друг начин. Иначе - вън от парламента ! ...

....А , бе трябва да се прави разлика между контрол и управление ! Че то уж всички искат да оправят нещата , пък то в същност искат да управляват..... :)

....Ако ли не , царят си остава РЕ , а останалите сме ПУБЛИКА !.....а на публиката това й е основното занимание - да вдига пушилка и да изпуска парата.....те пък сега и пушенето искат да забранят , а 60% въобще не им иде на ум за какво иде реч в същност....   :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Боже! Може ли да си толкова умствено ограничен и простоват. В предния пост ти намекнах какво е алтернативата. Всичо противоположно на сегашното . Каква е алтернативата на партиите? Ми да няма никакви партии, ако трябва да има партия тя трябва де е България. Какво е алтернативата на партиините представители? Народните представители избрани от всяка община. 264 общини, 264  Народни представители. Те избират правителство. На местните избори се избират, не само кмет, а шеф на полицията и шеф на съдът, шеф на болницата,шеф на даначното всичко това трябва да става на местните избори. Трябва да се отнеме възможността, да раздават власт,като назначават шефовете на институциите. Тези лостове трябва да се отнемат, да не бъдат в ръцете на партиите, а в ръцете на народа. Тогава те ще работят   за народа

... колко пъти трябва да ти кажа, че това, дето го искаш е по-лошо в дълбочина, (ако изобщо можеш да се отървеш от плиткото си мислене) от това, което е в момента, като принцип на управление на държавата:

[*]Предлагаш вместо 240, да храним 264. Ти ли ше плащаш?

[*]Даваш ли си сметка, че с 264 "независими" тиквеника, това няма да е парламент, а един тюрлюгювеч, един миш-маш, при който парламента просто няма да работи! "В България 3-ма души правят партия, при което третия е винаги в опозиция", ти ми говориш за 264 "независими"! Пълен блокаж на парламента!

[*]Даваш ли си сметка, че във всяка Община в България, има поне по един мастит "бизнесмен", който 100% ще си купи влизането в парламента или ще изпрати свой платен представител. И това ще превърне моментално Парламента в сбирщина от 264 икономически интереса! Такъв Парламент няма да бъде нито на грам обърнат към хората, а ще обслужва (ако изобщо заработи) само олигархични и бизнес интереси!

[*]Казваш, че ще избираме и шеф на полицията, шеф на болницата, шеф на данъчното (аналогично на избора на кмет) и, че те щели да работят за хората. Ами то и кмета сега се избира от хората, ама мислиш ли, че работи за хората...щото аз не съм убеден? От друга страна- даваш ли си сметка, че за да извърши мажоритарен избор даден избирател, то той трябва да познава отделните кандидати- техните професионални качества, постижения, морал...и т.н., което е практически невъзможно. Аз лично бих се доста обременил, ако трябваше да се интересувам индивидуално- кой е кандидата за данъчен шеф, кой е за полицай, кой за лекар...и най-вероятно ще ме откаже изобщо да гласувам.

....

Нали ако има промяна,  е вероятно да си изгуби топлото местенце :)

Много ми стана любопитно да разбера- къде е "топлото ми местенце"?

Редактирано от capnemo
викане и обиди (преглед на промените)

... колко пъти трябва да ти кажа, че това, дето го искаш е по-лошо в дълбочина, (ако изобщо можеш да се отървеш от плиткото си мислене) от това, което е в момента, като принцип на управление на държавата:

Разбирам,че одобряваш това в което се е превърнала България - никой не знае какво е,ама държава не е.Гледам браниш статуквото и пишеш,колко е страшно ако парламентът не работи.Хайде на бас,че и десет години тази институция да почива,никой няма да усети.В цялата държава работи само отдел "Задгранични паспорти" - работи та се къса.Голямата натовареност на въпросният отдел е следствие от страхотната парламентарна дейност,кипяща у нас.

Защитаваш тезата,че нещата са непроменими.Нали знаеш,че Николай Романов е изглеждал като бог за руските селяни,а санкюлотите са се кланяли до земята на френските графове.Спомни си,какво им се случи и на Романови и на графовете.Нали прави впечатление,че подобни революционни "изцепки" има само в страни,където управляващите се самозабравят и където законите се  прилагат така,че тях да не ги ловят.Това да ти напомня нещо?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Извинявай, обаче това правителство е "назначено" от от Народното събрания, а то пък е резултат от нашият вот! така, че не виждам какъв ти е проблема към момента? правителството е на 3 дни, и някой вече иска да го сваля, щото видите ли не му харесвал резултат от изборите! Ами да бяхте гласували бе, ама 50% от вас отидоха "за гъби"! 

Такова реване, такъв гърч- до сега не е имало! Тиквата явно го боли, че има 97 индианеца, а пък е в опозиция! При нови избори ти гарантирам, че резултата 60:40 ще запази! Повечето хора НЕ искат Тиквата....разбери го! Омръзна им вече почти 8 години да го гледат- и като главен секретар, и като кмет, и като министър, и като режещ лентички селянин! Писна им! 

Под "училище" се има впредвид задължителна детска градине, бе....как не може да го проумееш! Моя син на годинка и половина тръгна на ясла! 

Я се научи да се държиш почтително , умнико. И второ чети , защото четеш без да проумяваш.Вземи прочети Винету , белким и ти започнеш да командваш.Със здраве на теб и на Вожда ти Сидеров.

Някой сведущ може ли да ми каже кой ни я натресе тая а ?

Тази калинка се отрече от думите си.http://dnes.dir.bg/news/obrazovanie-anelia-klisarova-14059588?nt=4

Поредната фурнаджийска лопата аман пфууу

Слушам и не вярвам на очите си - значи вероучението да е свободноизбираем предмет.

Ок.

С нетърпение чакам да чуя какво ще каже за изучаването на турския език.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.