Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Пияници :huh:

Ура, не че нещо, ама кой ти плаща нета и колко ти струва компютъра? Публикувано изображение

А на теб кой ти плаща нета и колко струва твоят компютър?

Туй даже лично ме интересува, щото ние с теб нали може да се вземем. :huh:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 127,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

А на теб кой ти плаща нета и колко струва твоят компютър?

Туй даже лично ме интересува, щото ние с теб нали може да се вземем. :huh:

Тц, аз телци не взимам, големи сухари сте Публикувано изображение всъщност зависи от разположението на звездите и размера на обиколката :huh:

Ура, сподели де, все пак си един нематериалист Публикувано изображение

Тц, аз телци не взимам, големи сухари сте Публикувано изображение всъщност зависи от разположението на звездите и размера на обиколката :huh:

Аз съм от сухарите. Тъй че, няма да ме имаш. :huh:

Колкото до размера на обиколката - изпусна, какъвто и да е той! С теб няма да правим нищо. :rolleyes:

Аз съм от сухарите. Тъй че, няма да ме имаш. :)

Колкото до размера на обиколката - изпусна, какъвто и да е той! С теб няма да правим нищо. :)

:)Публикувано изображение

Ура, сподели де, все пак си един нематериалист Публикувано изображение

Публикувано изображение

:)

На Телците любимият епизод от житието на Исус Христос е 'Тайната Вечеря', която те тайничко наричат 'Божията Кльопачка'.. Публикувано изображение

Редактирано от .... (преглед на промените)

На Телците любимият епизод от житието на Исус Христос е 'Тайната Вечеря', която те тайничко наричат 'Божията Кльопачка'.. Публикувано изображение

Сега остава и да ни разтълкуваш картинката.

Сега остава и да ни разтълкуваш картинката.

....виждам, че са плодоядцию(корнокопия).. и не пият алкохол..лошо нема. Публикувано изображение

Странни неща стават на този свят. Темата е обявена за важна, а простотиите на потребители и глобални модератори от вчера заемат почетно място в нея, вместо да бъдат преместени в кошчето, където им е мястото. Ами що не вземете да си отворите отделна тема за новата религия и да си пишете в нея? Явно простотията е на почит, та господин глобалният модератор, може да я сложи и най-отгоре като важна.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

вместо да бъдат преместени в кошчето

;) ;) ;) Ама кошчето е най-интересната тема за четене. Щото голям смях пада там... ;)

torshavn, сериозно ли говориш? И арамейския ли е юдейски език? Хайде бе... Щото ако не ме лъже паметта (а тя много рядко ме лъже - само при преумора) т.нар. Нов Завет първо е бил написан на арамейски. След това преведен на гърчоляшки (от където и идва термина Христос - Крестос), и след 100-200 години на т.нар. еврейски (дето няма нищо общо със днешния иврит). Дали есеите са били от племето на Юда е много, ама много спорен въпрос. Защото Йошуа (когото много уважавам и за когото никога нито съм написал, нито съм си и помислял да кажа лоша дума) е есей. А информация от есеите много (за да не кажа хич) малко е влязла в днешната "книга". Юдеите не са признавали арамейците за "свои". Не ги признават и до днес - просто виж геноцида в Газа - за какво иде реч. Ако юдеите са богоизбран (и единствен) народ, то техния бог (исках да кажа мадам) е дискриминационен и демоничен - кръвожадно чудовище. Обикновено такива чудовища ги слагам на един "струмент" с който се правят деца и други хигиенични "упражнения"... Така, че уточнете се за кой бог става въпрос - да не стават грешки.

Пип, това е удар в десятката. Точно така е. ;) За паразитите, патогени, и останалите рязано-киселинни намсикво е написано в темата алтернативна медицина - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=114023

Основната среда (алкалност) - като например обикновена сода бикарбонат "трепе" паразитите наред. По-скоро не содата ги "трепе", но те не могат да виреят без киселинна среда. Така както и рязанопластелинковите банкери не могат да направят и лефф без да го откраднат. Не ги знам само дали са от Юдея...

Царю, 'географски' мормотите не бяха ли от ШвейкЦаря, а не- от София?.. ;);):doh:

Публикувано изображение

Я ми припомни, че паметта ме лъже когато съм препил с дву-дневна шара.. :ill:;):super:;):lol6:

Поздравления на туксъм за темата. За експериментът има много изписано и изказано, включително и някои пикантни подробности, като например за хора от екипажа, които са били буквално вградени в кораба и е било възможно да се чуят само техните стенания. Имаше един хубав филм точно с такова заглавие, малко е старичък на добър.

Иначе и аз вярвам във машината на времето, само не мога да проумея как тя ще бъде настроена да препраща материалното във друга паралелно пространство в исканото време. Ще следя емата с удоволствие, само дано не се преръвне отново в говорилня и да не се намесват богове.

Ти като Близнак можеш ли да ми направиш математичен модел на Бога, както и теорема за доказване и извеждане, с доказателства за Сатана?.. Публикувано изображение

Туксън не я гледай- тя ще ти докара трева от 100 ливади, само и само пАшата да върви... Публикувано изображение

Ти като Близнак можеш ли да ми направиш математичен модел на Бога, както и теорема за доказване и извеждане, с доказателства за Сатана?.. Публикувано изображение

Туксън не я гледай- тя ще ти докара трева от 100 ливади, само и само пАшата да върви... Публикувано изображение

Казвам го защото винаги на това се обръща разговора, а като сане само се цапа темата, за доктора не може да смогне да чисти ;)

А какво ще кажеш да те оставя без паша? Публикувано изображение:P

Казвам го защото винаги на това се обръща разговора, а като сане само се цапа темата, за доктора не може да смогне да чисти :P

за кой 'разговор' става дума? не виждаш ли, че Тюксън е агент от матрицата и конспирацията за нея е 'теория', а пАшата(кльопачката)-практика?... ;)

за кой 'разговор' става дума? не виждаш ли, че Тюксън е агент от матрицата и конспирацията за нея е 'теория', а пАшата(кльопачката)-практика?... :P

Значи, за теб конспирацията е реалност, тъй ли?

Значи, за теб конспирацията е реалност, тъй ли?

дори по-голяма, отколкото кльопачката-за тебе... :P

дори по-голяма, отколкото кльопачката-за тебе... :P

Тогава можеш да се включиш в темата със смислен коментар.

Тогава можеш да се включиш в темата със смислен коментар.

за тебе смисълта отпада, щом включа силата на моят фаллос, така, че ако включва нещо още по-силно- съвсем ще се сбъгяса поло-жени-ето?.. Публикувано изображение

за тебе смисълта отпада, щом включа силата на моят фаллос, така, че ако включва нещо още по-силно- съвсем ще се сбъгяса поло-жени-ето?.. Публикувано изображение

И какво би могло да бъде това друго по-силно нещо, дето било дори по-силно от твоят фалос, който е по-силен от моята мисъл? ;)

Публикувано изображение

Туки,Тукииии! Вятър те вее на бял кон,агент ТукСмит!Явно си спала в часовете по физика,та ни засипваш с такива умопомрачителни глупости!Че и търсачката не ползваш,тя е да ти помага ,не ще те повреди.Може наистина в една такава сфера да сме затворени,може наистина да живеем в черна дупка.Ама с някакви смешни магнитни генератори да я направиш си е просто фантастика.

А вчера между другото си пих бира с Елвис Пресли.Дам...Той си е жив и здрав и вече говори перфектно български! Публикувано изображение

В часовете по физика са разглеждали тайничко под чина медицински списания с големи цефалуси Публикувано изображение ... сега иска да навакса без учител, а само със 'силата на мисълта' си.. Публикувано изображениеПубликувано изображение

В часовете по физика са разглеждали тайничко под чина медицински списания с големи цефалуси Публикувано изображение ... сега иска да навакса без учител, а само със 'силата на мисълта' си.. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Между другото говориш глупости. Хоризонтът на събитията е отстоянието от точката, откъдето светлината, веднъж влязла, не може да излезе.

Само че хоризонт на събитията се образува само при сингуларности - безразмерни точки с определена маса и безкрайна плътност/тъй като нямат обем/.

Единствените наблюдавани такива са черните дупки...

Защо хоризонта на събитията се образува само около сингуларности? Ами защото хоризонтът на събитията е като окръжност с център точката на сингуларност.

При тела които имат обем, и не са точки, няма определен такъв център.

Имаш в пред вид тези, нали?.. Публикувано изображение

Публикувано изображение

Цар Кару I, успокой се малко, почини 1 седмица...

Че като ти гледам постовете....

Е, не съм запозната, но ще отговоря...

Спасението ще да е вътрешен процес. Подпомаган, според гностиците, от Христовия Дух ("Без мен вие нищо не можете!")

Всичко в ръцете на човека може да служи за всичко. И за спасение , и за погибел. Ритуалите могат да подпомогнат спасението, но не сами по себе си, а създавайки условия, настройвайки по определен начин хората. За известно време.

Спасението изисква структурна промяна. Тя не става изведнаж. По време на подходящ ритуал може да се получи поредния тласък на промяната. След това всичко зависи от човека. Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се ...

Много лесно те може да започнат да участват в тях само заради тях. Забравяйки за спасението. И тогава ... Като във филма "Барака".

Ами ... Ето ... Има място и за запознатите...

За Чичо Томовата" Барака"/колиба/ ли става въпрос?

Не! ;)

Отиваш тук Baraka и в търсачката изписваш "Baraka". Не успях да го дам по- прилично.

Това е суфистка дума, която означава "присъствие на Божествения Дух". Във филма по- скоро ясно се вижда отсъствието му. Но е показано добре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.