Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Направо ме убиваш отвсякъде с твоята логика - ще ме умориш, момче, ей. Публикувано изображение Аха, значи вие в Кришна-безсъзнателното затова казвате, че всички хора били вътрешни жени - щото хората сме ходещи утроби на бога.

Значи да сучем от бозката, ма да си мислим за извисяване, ехехе, да ти имам и логиката и лингвистиката, сладур такъв. :P

Ми сега и ние - когато ни се говори за мляко в раздел езотерика, говорим си за мляко в раздел езотерика... :PПубликувано изображение

Недей така бе Люси, недей хока наш Пип, че ще му убиеш "майната" в него. И ще вземе да се метне на трансцеденталния (х)асансьор - директно при кравата на Кришна. Щото нали кравите са им "Свещени" животинки. То сигурно от там наш Пип си пада по големи им вимета. Нещо обаче не разбрах - как се казва Кравата. На Кришна Кравата. Тук-таме прочетох, че се казвала Радка и че освен на Арджуна (или как му беше името там) Кришна си показвал флейтата и на Радка. :yanim: То не е лошо, ама флейтата била флейта-пиколо - направена специално за Моцарт и неговата "Вълшебна флейта". :lol6: Да не се окаже флейта-ластик на края...

Дай му почивка малко на Пип, щото и неговата не е лесна. План (скица) има да изпълнява. Щото не могат да ходят от врата на врата като свидетелите (дето ги копнали за лъжесвидетелство) и мормоните - забранено било - copyright ли било, copyleft - не мога да им оправя резбите. Та те затова си имат план (не го знам дали е петилетен - Пип да ни светне) за доенето на кравите. Ама и не са цоцоалисти, щото и този ми ти сектор бил зает - от дъновистите. :tease: Та обикалят (като глухи кучки) де що има пазар и дюкян и търсят крави - да им проБутат някоя и друга Гита. :yanim: Ама изрисувана - не ти е работа - все едно, че наш Пип и е правил дизайна - здрава работа. Та - който не си изпълни плана по кравите (и Гитите) не му дават вимето. И става еднааа - не ти е работа. Марули с пестициди... :lol6:

А относно за миризмата на тялото и храните, които ядем. Има много вярно в това. Всеки народ си има собствена и специфична миризма. Не мисля, че тя е обусловена само от приеманата храна. И не става въпрос до чистоплътност. Нито до лешоядство и марулоядство. Всеки мой по-дълъг престой в БГ ми се отразява - при завръщането приятелите ми казват, че мириша като българин. Телесната миризма се променя след около 20-30 дни.

Млекото може и да е вредно, а може и да не е, но другите отрови (особено натъпканите изкуствено с хормони месо) са много по-фатални за човешкото здраве.

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 127,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

То и захарта е вредна, ама си я папаме редовно Публикувано изображение Иначе различни книги, различни теории за вредата и ползата от млякото, същото и в гугъл.

А относно за миризмата на тялото и храните, които ядем. Има много вярно в това. Всеки народ си има собствена и специфична миризма. Не мисля, че тя е обусловена само от приеманата храна. И не става въпрос до чистоплътност. Нито до лешоядство и марулоядство. Всеки мой по-дълъг престой в БГ ми се отразява - при завръщането приятелите ми казват, че мириша като българин. Телесната миризма се променя след около 20-30 дни.

Публикувано изображение

И как миришат българите? :help wanted:

Между другото, майка ми твърди, че негрите й миришели лошо. Ама това било от расата, не от нечистоплътност. Нямам предвид, че е расистка, ама твърди, че и миришели.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Между другото, майка ми твърди, че негрите й миришели лошо. Ама това било от расата, не от нечистоплътност. Нямам предид, че е расистка, ама твърди, че и миришели.

То и циганите миришат по различен начин. Дори и изкъпани, пак миришат. Предполагам и ние им миришем по различен начин. Нормално. Всяка раса мирише по различен начин. Това е до генетика, не до храна.

Интересно как ли миришат японките :ph34r:

... като джапанките ми след плаж... Публикувано изображение

То и циганите миришат по различен начин. Дори и изкъпани, пак миришат. Предполагам и ние им миришем по различен начин. Нормално. Всяка раса мирише по различен начин. Това е до генетика, не до храна.

Не е само до генетика. Това със 100% сигурност. Във Финландия си мириша по "фински". Когато се върна в БГ такава миризма ме блъсква в носа още на аерогарата, че... След 2-3 дни свиквам, а след 20тина дни започвам да мириша "по български". ;) Възможно е да е на бактериална основа обяснението - Люси да каже. Защото тези бактерии, чийто натурална среда е във Финландия, в БълГария са в миноритет. И обратното.

Не е само до генетика. Това със 100% сигурност. Във Финландия си мириша по "фински". Когато се върна в БГ такава миризма ме блъсква в носа още на аерогарата, че... След 2-3 дни свиквам, а след 20тина дни започвам да мириша "по български". ;) Възможно е да е на бактериална основа обяснението - Люси да каже. Защото тези бактерии, чийто натурална среда е във Финландия, в БълГария са в миноритет. И обратното.

И общата аура, егрегорът са различни.

Всяка държава си има свой егрегор. Искаш, не искаш, щом си в дадена държава, започваш да се променяш, според характерните за нея неща.

Аз смятам да се преселя за няколко години близо до Финландия, ама не съм забелязал някой да мирише различно. По-скоро българите повече се потят ;)

УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

ААААААААААААААААААААААА

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

А

А

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

:hush:

:down:

Това пък за какво е?

Темата за алтернативна медицина е в друг раздел !

В загалвието на разделът това не се разбира.

Всякакви въпроси относно Здраве, Mедицина, Красота, Диети, Хранителни добавки и всичко останало за да бъдете здрави и красиви.

.....и всичко останало.........

Я, и аз да се разпиша, току-виж, някоя потребителка на Калдата, която съм отрязал преди време, ме цитирала в Бисерите...Макар да я игнорирах...

:lol6:Публикувано изображение:lock:

Аз пък съм чел, че много хора се разболяват, защото така искат. Чел съм също, че много болести се дължат на дълбоки духовни причини, а други са резултат от отношението на човек към света и първо човек трябва да промени отношението си към света за да може да се излекува. Това е и причината да няма нищо 100% сигурно, в което и да е лечение. Разбира се не пиша тези неща за да те отчая.

Специално за ракът съм чел, че се дължи на Любов в погрешна плоскост, а единствения орган, който не хваща рак е сърцето, седалището на Любовта, която лекува всичко. Та тъкмо ми хрумна, дали честотата на Любовта 528 херца няма да повлияе ракови заболявания. :idea:

И аз четох такива неща.

Ето една интересна информация по въпроса: Публикувано изображение

http://www.vselena.com/psihobolest.htm

Ето какви мисли се предполага, че причиняват рак:

Рак Дълбока рана. Стара обида. Голяма тайна или мъка не дават покой. Съхранено чувство за ненавист.

Ето още малко:

http://az-therapy.blogspot.com/2008/06/blog-post_25.html

Първопричината за всички болести е характерът на човека, твърдят лекарите - рефлексотерапевти.

Според тяхното схващане, всеки орган в човешкото тяло е разположен на един от 12-те меридиана, по които преминава енергията. Заболяването се появява, когато се наруши правилното протичане на енергията, а това често е следствие от отрицателните емоции, които предизвикват свиване и прекъсване на каналите. Органите, "принадлежащи" към тези канали, започват да функционират неправилно и да излъчват или твърде много, или твърде малко енергия.

Всяка човешка емоция - положителна или отрицателна - въздейства на определен орган, считат рефлексотерапевтите.

Класически пример е т.нар. стресова или нервна язва. Работата на стомаха например пряко зависи от емоционалния фон на човека. Силният стрес е способен да повлияе на лигавицата на този орган буквално за броени минути. Неслучайно съществува и фразата "сви ме стомаха от притеснение".

Много заболявания например сърдечно-съдовите, хипертонията, кожните, бронхиалната астма, нарушенията в работата на бъбреците се смятат за психосоматични, т.е. такива, които възникват на нервна почва.

Затова и лекарите с опит, ако познават характера и наклонностите на пациента, могат с по-голяма точност да определят наличното заболяване.

Болестите на началника

Кои хора най-често стават ръководители? Настойчивите и неуморните, които не оставят подчинените си да стоят на една място. А коя е болестта на началниците?

Техният начин на живот без съмнение е съпроводен от стрес и емоционални пристъпи. Това води до засиленото отделяне на адреналин в кръвта. Хормоналните промени предизвикват спазми в съдовете, а това затруднява работата на сърцето. Тонусът на съдовете става постоянен и способства за постоянното повишаване на артериалното налягане.

Проблемите на любвеобилните

Хората, които обичат едва ли не всички, по-често са жертви на панкреатита, болестите на жлъчката и бъбречните колики, твърди рефлексотрапията.

Душата на компанията обикновено е пламенна и избухлива личност, която бързо забравя лошото и без труд намира подход в общуването си с всеки човек. Хората от този психотип страдат нерядко от спазми, колики и внезапни пристъпи на болка, които съпровождат упоменатите вече заболявания. В момента на спазъм те лесно изгубват контрола върху себе си и с това се обясняват както внезапните изблици на гняв, така и тяхната енергичност и неуморимост.

При свръхчувствителните

Лесно ранимият, мнителният, нервният и тревожен характер на творческите личности са съпроводени от по-слаби бели дробове. Затова и те са преследвани от бронхити, хронични пневмонии и бронхиална астма.

Спазмите в бронхите принуждават тези хора да се намират в постоянно напрежение, а това "подхранва" тяхната тревожност и емоционалност. Основната емоция на тези хора е тъгата, а любимото занимание – самобичуването.

Прекомерно голямото количество страх поразява бъбреците и пикочния мехур - ето защо страхливците страдат от болни бъбреци. Появата на енуреза при децата винаги е предшествана от силна уплаха. Дори циститът обикновено възниква след внезапен страх, а простудата само способства да възникването на болестта в пикочния мехур.

Ако лесно се ядосвате...

Гневът разрушава черния дроб. Този орган не напразно е наричан хранилище на преживените обиди. Яростта и гневът активизират неговата работа и го карат да увеличава производството си на жлъчна течност, която се разнася с кръвния ток по цялото тяло и започва да трови организма.

Кои все пак са най-здрави

Хората, които не страдат от хронични заболявания, обикновено са тези, които не се стремят да постигнат големи върхове в кариерата си. Те са отлични служители без да страдат от излишна суета да се докажат на всяка цена. С години те могат да заемат една и съща длъжност и не се нуждаят нито от служебно повишение, нито от съжаление. Т.е. това са напълно земни хора, които нямат амбицията да правят нови открития.

Как се лекуват психосоматичните заболявания

Според рефлексотерапията, този тип заболявания могат да се лекуват успешно с помощта на :

• иглотерапията - тя възстановява правилното протичане на енергията по меридианите на тялото

• медитацията - тя е особено ефективна при нервна възбуда.

• различните видове психотерапия - автогенен тренинг, хипноза, телесно-ориентирани упражнения, способстващи за премахването на спазмите, невролингвистично програмиране.

• Молитвата – доказано е, че при вярващите молитвеното състояние възвръща душевното равновесие и нормализира физиологичните параметри.

Не съм съгласен в почервененото, че за да си лишен от амбиция, трябва да си 'земен' човек. Публикувано изображение Тъкмо обратното- Земните архетипи се стремят към изява на Земята, тъй като те считат, че това е техния дом на душата, тъй като не вярват в други светове и измерения. :)

Аз вярвам в други светове и измерения, ама сега сме на Земята. Ти все хвърчиш из въздуха и търсиш някъде отвъд спасение от нещастията. Като ти се удаде възможност да се докоснеш до други светове, тогава ще му мислиш. Ама не забравяй, че сега си на Земята. Не мислиш ли, че щом сега си на Земята, значи така трябва? Ама не защото си бил лош, имаш да изплащаш карма или други подобни глупости, а защото така трябва - защото този, който определя това къде да се намираме е решил, че имаш да вършиш нещо тук.

По-скоро нещата трябва да се поствят на друга основа- Земните архетипи са реалисти и методици. Ако работят за Духовното си развитие, то те ще бъдат Освободени от стресът на амбицията, ако се поддадат на тленните си функции-то амбицията за изява в обозримото ще ги владее.

Нешата са аналогични при другите елементи.

Я кажи за въздушният елемент. Публикувано изображение

Аз вярвам в други светове и измерения, ама сега сме на Земята. Ти все хвърчиш из въздуха и търсиш някъде отвъд спасение от нещастията. Като ти се удаде възможност да се докоснеш до други светове, тогава ще му мислиш. Ама не забравяй, че сега си на Земята. Не мислиш ли, че щом сега си на Земята, значи така трябва? Ама не защото си бил лош, имаш да изплащаш карма или други подобни глупости, а защото така трябва - защото този, който определя това къде да се намираме е решил, че имаш да вършиш нещо тук.

Я кажи за въздушният елемент. Публикувано изображение

...какво значи 'не забравяй, че си на Земята'?... :huh: Аз имам Луна в Козирог в неговия 10 дом, имам 3 тежки планети в Дева в нейният 6 дом, Венера ми в Козирог.

В моята карта земния елемент е точно толкова, колкото твоя. :beer11:

Публикувано изображение

Между нас разликата е в баланса на "Въздушно-Водно". Ти дори имаш маалко повече Огън от мене. Публикувано изображение

Ти не правиш разлика между Земно и материално. Земното е подмножество на материалното. :speak: Подобни различия не прави и Люцката, считайки фината материя за духовно и 'върха на Сладолетта'. ;)

На Земята трябва да живееш така както ще живееш на Небето, само, че като реално отчиташ разликите. Аз съм реалист. Не лежа върху пирони и не левитирам. Духовният свят е различно от Астралният свят. Когато Човек не вижда Духовният свят или 'витае', като Люцката, или е закотвен за Земното, като тебе.. Това не е Реализъм- да се закотвиш за Земята. Както и да витаеш в друг Астрал. По принцип- съм правил преди време това що сега прави Люцката, но да се закотвя за Земята в тази инкарнация не съм правил никога.

Луцката, особено Царят са Огнени!(и двамата има Луна в най-огнения-Овен- те 'агресивност на емоциите').

Публикувано изображение

Огнените са оптимистите на Зоо-то, а Водните-песимистите. И двата са абсолютни оптимисти, а оптимизмът е само за матер. свят и за това и трудно ще постигнат Духовна реализация, тъй като привързаността им към матер. свят, посредством раджа-гуна, е силна.

Редактирано от aeu (преглед на промените)

Това не е Реализъм- да се закотвиш за Земята. Както и да витаеш в друг Астрал. По принцип- съм правил преди време това що сега прави Люцката, но да се закотвя за Земята в тази инкарнация не съм правил никога.

Щом не е реализъм да се закотвиш на Земята, нито това да витаеш в друг астрал, тогава кое е реализъм?

Би ли казал от кой сайт са тези таблици и изчисления? :ph34r:

Щом не е реализъм да се закотвиш на Земята, нито това да витаеш в друг астрал, тогава кое е реализъм?

Ето ти храна за размисъл. Дотука ти давам жокер, че 'земно' не равносилно на 'реално'. :ph34r::hush:

Оттам ти идват обърквациите. Като кажеш 'земен човек' не значи НЕПРЕМЕННО 'реалист'.

Земният човек е методик във времето, 1,2,3,4....

Въздушния е идеалист- 2,1,2,3,4,1... -Брауново движение. ;)

Водният и Огненият са спонтанността, съответно към методика и иделизъм. Инстинкт и Интуиция.

Първите 4 дома дават най-най..от елементите..примерно Овен най-огнен, Телец-най-земен, Близнаци-най-въздушни и Рак най-воден.(Риби е възд. пара, а Скорпион е лед). Телец е вътрешността на Земята, Дева-повърхността и, а Козирог-планината. Овен е топлината на Огъня, Лъв-блясъка и светлината, а Стрелец-игривостта на пламъка. Водолей балансира Въздух със Земя, Везна-Въздух с Вода, а Близнаци- Въздух с Огън.

Реалността е ОТВЪД елементите, отвъд комбинацията им в Астралът. Казва се 'Трансцедентален свят'. Публикувано изображение

Реалността е ОТВЪД елементите, отвъд комбинацията им в Астралът. Казва се 'Трансцедентален свят'. Публикувано изображение

А ти способен ли си да погледнеш отвъд?

Според мен човек може само за малко да погледне отвъд и само до известна степен.

А ти способен ли си да погледнеш отвъд?

Според мен човек може само за малко да погледне отвъд и само до известна степен.

Всичко, което може да прави човек, Тюки, е-- 'до известна степен'. И ти -'до известна степен' може да ядеш и правиш секс. Публикувано изображениеПубликувано изображение Не си мисли, че като си Телец правиш или ще правиш тези неща перфектно. Публикувано изображение Също и не си мисли, че с тренировки ще станеш префектна в това отношение. Публикувано изображение

Не е там работата- да мерим кое до каква степен можем да го правим. Резултатите от дадено желание на душата за матер. свят е винаги НЕПЕРФЕКТНО и обречено на провал. Били то - материални или нематериални. Това е така не защото матер. свят е нереален, а защото душата няма пълна потенция за каквото и да било. И затова луциферианските призиви 'Бъди себе си', 'Вярвай на себе си' са повече от глупост. Те обслужват егото, да не загине случайно... Публикувано изображение

Въпросът с дадена потенция при душата е свързана с желанието и вярата, независимо каква е. Но именно тука си личи илюзорността на желанието. Колкото душата има по-материални желания, толкова в по-голяма илюзия е, тъй като няма да ги реализира. Дори да стане временно цар или господар, ако няма духовна цел за това е обречено на пълен провал.

"Да гледаш отвъд" НЕ е като да си 'ясновидец' и виждаш матрицата. :P Не говоря за степента на виждане. Става дума за желание. Резултатите за Духовните желания никога не могат да изчезнат-те са натрупват прераждание след прераждание. А матер. резултати винаги се унищожават от цикличността на времето в материята. Така, че- разумния човек прави разумен избор. Прабхупада е бил 'земна' Дева. ;)

"Гледането отдвъд" няма за цел някакви матер. резултати. "Гледането отвъд" се нарича 'ОСЪЗНАВАНЕ НА РЕАЛНОСТТА'. Реалността отвъд няма време, за да го 'следиш постоянно какво става', а то все да бяга напреде и ти никога да не 'го хванеш'. "Гледането отвъд" не е "за малко", тъй като там няма време. Тука, на Земята и в матер. космос всичко е 'за малко', колкото е 'безкрайно' да ти изглежда времето. 'Гледането Отвъд' е едно пробляскване и е ВИДЯНО ВСИЧКО. Публикувано изображение

"Гледането отвъд" се нарича 'ОСЪЗНАВАНЕ НА РЕАЛНОСТТА'. Реалността отвъд няма време...

'Гледането Отвъд' е едно пробляскване и е ВИДЯНО ВСИЧКО. Публикувано изображение

Това е много вярно.

О да! Содата алкализира кръвта и тялото.

Содата е смътоносна за патогените. Някъде бях писал за Ph-то на тялото. То трябва да е високо, т.е. кръвта ти да е алкална. Когато кръвта ти стане кисела, микробите, с които кротко си съжителстваш, получават сигнал , че си умрял и започват да извършват работата, която им е отредила природата, а именно да разложат тялото. Последиците са логични.

Млякото създава кисела реакция в кръвта, нали така?! ;)

Аз мисле че колкото по точно атакуваме толкова по добре,другото е въпрос на техника, технология и елементна база,ако имаме точност можем да пуснем точната им честота ,както и малко отгоре или малко отдоло.Ако нямаме точност можем само да се надяваме че правим нещо и че може би ще умерим нужната честота чрез магия примерно!Доколкото разбирам от изобразително изкуство мисля че за да се пръсне един вирус трябва да влезне в резонанс,за да влезне в резонанс честотата трябва да бъде обсолютно същата като неговата-иначе нямаме така търсения резонанс.Ако атакуваме с честота близка до резонансната дадена гадинка то тя няма да влезне в резонанс и следователно няма да се саморазруши,а само ще се отслаби и когато вече е отслабена се надяваме на имунната система да се справи по натам. Следователно със запер или неточен генератор помагаме на организма си да се справи сам,а със много точен точен генератор направо трепем гадинките от ряз.Е те това е моита логика основана на моя опит,прав ли съм?

Редактирано от Gogo55 (преглед на промените)

За мен е вярно без съмнение. Има някои малки подробности, все пак.

" * Разумът на природата функционира без всякакво усилие"

Обаче дали имаме нещо общо с този разум? И дали искаме минимални усилия? Може да искаме да прилагаме много усилия?

При всички положение вие - сектантите от групата на така наречените (щото такива няма сега, те са измрели отдавна в миналото) розенкройцери сте извън природата, от която така се стремите да се разграничите с дуализма, който изповядвате и култа си към Нищото, което наричате Абсолют.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.