Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

:D

Хайде кажете ми вие как да направим това чепатене тук в нормална дискусия?

Без наказания, почистване и затваряне на темата.

Чакам отговор.

Първо се прочита едно литературно произведение. След това се споделят личните впечатления. Какво се прави при липса на необходимия минимум? Прочита се "цитат" и се расъждава върху него. Коранът е основата, идейно-философското произведение, което пречупено през личната призма, приложено, дава плодове и резултати. Тук чета някакви хора, които очакват другите да направят нещо за тях, да го приложат и след това да могат да си "кютат райско" в така създадената "добронамерена атмосфера". Затова моето предложение е да създадем рай за търтеите. Да им постваме литературни цитати и да не ги караме да разсъждават върху тях. А те да бистрят философски неща несвързани с Исляма.
  • Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото мюсюлмамите твърдят, че са монотеисти!

Всъщност са езичници! Дори в Корана е записано - но никой не си го признава!

Съвременните мюсюлманските богослови твърдят, че ислямът е монотаризтична религия, но Корана проповядва точно обратното. Коранът задължава мюсюлманите да се покланят пред множество богове - Слънцето, Луната, Звездите, Камъните и пр.

Фактите:

В Сура2,аят 135, Авраам / Ибрахим / е описан като ревностен мюсюлманин!

135. И рекоха: “Станете юдеи или християни и ще тръгнете по правия път!” Кажи: “Не, ние следваме вярата на Ибрахим, правоверния, а той не бе от съдружаващите.”

Подобно е и твърдението в Сура 3, аят 67:

67. Ибрахим не бе нито юдей, нито християнин, а бе правоверен мюсюлманин, и не бе от съдружаващите.

До тук няма никакво съмнение, че Авраам е правоверен мюсюлманин и всички мюсюлмани / според Корана / трябва да следват неговата вяра!

Да видим сега в какво вярва Авраам? Вярата на Авраам е прекрасно описана в Сура 6, аяти 74-78.

74. И каза Ибрахим на баща си Бзар: “Нима смяташ изваянията за богове? Виждам, че ти и твоят народ сте в явна заблуда.”

75. И така показваме на Ибрахим владението на небесата и на земята, за да е от убедените.

76. И когато го покри нощта, той видя звезда. Рече: “Това е моят Господ.” А когато залезе, рече: “Не обичам залязващите.”

77. И когато видя луната да изгрява, рече: “Това е моят Господ.” А когато залезе, рече: “Ако не ме напъти моят Господ, ще бъда от заблудените хора.”

78. И когато видя слънцето да изгрява, рече: “Това е моят Господ. То е най-голямото.” А когато залезе, рече: “О, народе мой, невинен съм за това, което съдружавате!

Какви са мюсюлманите тогава – това е въпроса?

Ясно се казва, че един Истински Правоверен като Авраам се покланя на много богове – Звездите, Луната, Слънцето, Камъните и пр.!

Това означава само едно – Монотаризма е лъжа на арабските улеми !

Иначе цитираните по-горе знамения трябва да са ширк!!!

А защо никой не е изхвърлил този ширк от Корана?

Елементарно:- Мюсюлманите / според Корана / са езичници!

Приятелю, чувал ли си нещо за поклонението пред камъните на мюсюлманите?

Публикувано изображение

Тук съвсем ясно се вижда, че "Монотеистите " се поланят пред камъка на арабските езически богове!

И още -разгледай знамената на всички мюсюлмански държави и ще видиш почти навсякъде символ полумесец!

Питал ли си се защо полумесец са избрали за символ?

И още - Питал ли си се защо има организация "Червен кръст" и "Червен полумесец".?

Защо в Славяново изградиха / преди опита да се създаде мюсюлманска партия / организация "Червен полумесец"?

Питал ли си се - защо мюсюлманите отчитат годините по Лунния Календар?

Отговорът е прост - Аллах е арабския езически Бог - Ал Илах / присъстващ във фамилията на Пророка /!

И ще видиш, че никой мюсюлманин няма да противоречи за Бога на Луната!

Интересно. А 79.?

74. И каза Ибрахим на баща си Бзар: “Нима смяташ изваянията за богове? Виждам, че ти и твоят народ сте в явна заблуда.”

75. И така показваме на Ибрахим владението на небесата и на земята, за да е от убедените.

76. И когато го покри нощта, той видя звезда. Рече: “Това е моят Господ.” А когато залезе, рече: “Не обичам залязващите.”

77. И когато видя луната да изгрява, рече: “Това е моят Господ.” А когато залезе, рече: “Ако не ме напъти моят Господ, ще бъда от заблудените хора.”

78. И когато видя слънцето да изгрява, рече: “Това е моят Господ. То е най-голямото.” А когато залезе, рече: “О, народе мой, невинен съм за това, което съдружавате!

79. Аз обърнах правоверен своето лице към Онзи, Който е сътворил небесата и земята. Аз не съм от съдружаващите.”

Онзи, който е сътворил звездите, луната, слънцето... Доста се променя значението. Тези стихове за мен съответстват на пасажи от Библията, вкоито се казва, че Господ обитава неръкотворен храм.

...........

ДЕЯНИЯ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ

ГЛАВА 5.

48. Ала Всевишният не живее в ръкотворни храмове, както казва пророкът:

49. "небето е Мой престол, а земята - подножие на нозете Ми. Какъв дом ще Ми съзидате, казва Господ, или кое място е за Моя почивка?

50. Нали Моята ръка направи всичко това?"

51. Твърдоглавци и необрязани по сърце и уши! Вие всякога се противите на Светия Дух, както бащите ви, тъй и вие.

52. Кого от пророците не гониха бащите ви? Те убиха ония, които предизвестиха идването на Праведника, Чиито предатели и убийци станахте вие сега, -

53. вие, които приехте Закона при служение на Ангелите, а го не спазихте.

54. Като чуваха това, сърцата им се късаха от яд и скърцаха със зъби срещу него.

55. А Стефан, изпълнен с Дух Светий, като погледна към небето, видя славата Божия и Иисуса да стои отдясно на Бога,

56. и каза: ето, виждам небесата отворени и Сина Човечески да стои отдясно на Бога.

57. Но те, като закрещяха с висок глас, затулиха ушите си и единодушно се нахвърлиха върху него

58. и, като го изведоха вън от града, хвърляха камъни върху му; а свидетелите сложиха дрехите си при нозете на един момък, по име Савел,

59. и хвърляха камъни върху Стефана, който се молеше и думаше: Господи Иисусе, приеми духа ми!

60. И, като коленичи, викна с висок глас: Господи, не зачитай им тоя грях! И като каза това, почина.

..............

Ех, а като го свържа с картечниците и гаубиците... Цитата от Библията е много подходящ за част от вас.

• 3 седмици по-късно...

чета,чета:rolleyes: ..."Интересувам се за отношението на мюсюлманите към Христос!"... и ви отговорих относно отношението:wors: ти да не би да си будист нинджа,че да ми се дръвчиш така,а? по-тихичко!!!

Селям Алейкум!

Това що беше нужно да се казва? В България сме все пак..

За да подчертае, че е изчел Н-пъти Корана. П.П.: Живея в Париж и всяка сутрин виждам подобни индивиди в метрото. Хванали Коран в ръцете и четат на глас. ВСЕКИ ДЕН! Как не им омръзна да го четат, не знам. Добре, че е западната цивилизация и източно азиатската, защото ако чалмите бяха сами още щяха да пътуват с камили и да се колят като прасета за парче хляб.

Във вашия коран проповядвате омраза към хора от други религии, боклуци!

А то християнството само любов и разбирателство проповядва.

Я се замисли на християнската църква и всичките й вариации колко им е дълго досието по отношения на убийства, мъчения, гонения, инквизиции, манипулация, конспирации и прочие.

А то християнството само любов и разбирателство проповядва.

Я се замисли на християнската църква и всичките й вариации колко им е дълго досието по отношения на убийства, мъчения, гонения, инквизиции, манипулация, конспирации и прочие.

Не знам какво проповядва християнството, не съм религиозен и не чета Библии и корани. Но факт е, че мюсюлманите са крайно фанатична сган, готова да гази всичко по пътя си в името на алах. За това ми беше мисълта.

Аз съм против войните и убийствата не само на религиозна и расова, но и на всякаква основа. Друг е въпроса, че именно мюсюлманите са тези, които са готови да убиват заради вярата си и са го доказвали неколкократно. За Американците съм на твоето мнение, всичко е заради икономически интереси. Това е и една от причините, поради които мразя тая жалка държава (както писах вече в друга тема).

Редактирано от al_bundy316 (преглед на промените)

След като Исляма е толкова хубаво нещо, защо 2/3 от войните са между ислямисти и християни? Защо турците ни казват "гяури" с презрение?

След като Исляма е толкова хубаво нещо, защо 2/3 от войните са между ислямисти и християни? Защо турците ни казват "гяури" с презрение?

Войните винаги са се водели поради лични амбиции и интереси. Вярата по скоро е служела като оправдание.

Този сайт или е турски или тука е пълно с турко-цигани.Мине не мине седмица и тука се пропагандирва "ислям".Първото,което,ще направя е да сезирам прокуратурата,а след нейната проверка,ще видим кон боб яде ли.Няма да пропустна да информирам и медиите.Все пак съм ченге-следовател и едва ли ,ще ви оставя вие във форума.Всичката кореспонденция и от предишни подобни заглавия във форуми за записани и заснети и някой от вас участващите тук скоро,ще бъдат превикани за разпит,съвсем скоро.Приятен ден! полковник:Стоилов

Този сайт или е турски или тука е пълно с турко-цигани.Мине не мине седмица и тука се пропагандирва "ислям".Първото,което,ще направя е да сезирам прокуратурата,а след нейната проверка,ще видим кон боб яде ли.Няма да пропустна да информирам и медиите.Все пак съм ченге-следовател и едва ли ,ще ви оставя вие във форума.Всичката кореспонденция и от предишни подобни заглавия във форуми за записани и заснети и някой от вас участващите тук скоро,ще бъдат превикани за разпит,съвсем скоро.Приятен ден!

полковник:Стоилов

:nono:

Аз ям боб, особено на яхния , с люто чушле и наденица ( или друг колбас )   :P

П.С Толкова ми е смешно че не се сдържах  Публикувано изображение...  извинявам се ...

Убедена съм, че ще последват земетръси и подобни. Бях сънувала Януари месец за три затъмнения и 2 планети. Бяха през 1-2 вечери тези сънища и всички бяха свързани със затъмнения и последвали аномалии, и като наводнения и земетресения. В последния сън бях сънувала, че е лято и че минавам покрай морето и виждам много хора да се давят и възкликнах "много хора ще загинат" и продължих пътя си като страничен наблюдател и се събудих после. Другия сън беше пак със затъмнение, после сякаш земята се завъртя по странен начин, също както самолет прави маневра и ми се обърна стомаха направо, след което в съня си видях като петна вода, косатки и хаос. Колкото и налудничево да звучи, аз си знам какво значат тези сънища и не са случайни. Затъмненията са факт вече. Едното даже се случи наскоро, както сънувах, че ще е лятото едното. А, те първа ще се случват и земетресения и подобни, съм убедена. Аз туко-така не сънувам такива неща.

Хи-хи... :) И аз знам какво означават тези сънища. А именно - че като си се събудила, бикините ти са били смъкнати, дупето - влажно, а гаджето или мъжа ти е гледал малко виновно и много доволно :P

По темата - разбира се, това за разни свършеци на света, н'ам какви вибрации и нови раси са пълни глупости. Ако някой наистина вярва, да се обади - предлагам да му изкупя цялото недвижимо имущество през лятото на 2012-та на половин цена. Нали после няма да му трябва - или той ще мутира, или ще дойдат извънземните да го отведат на друга планета, или земетресенията и наводненията ще разрушат всичко - поне ще си поживее с парите последните месеци. А аз - след това :)

Ти, "брате", и ти "сестро" - няма нужда да спорите тук така културно и изискано - има си подходящи заведения за целта - в съответните клиники ще ви обърнат внимание повече от тук...

stupid copy&paste 'bot e моАбет4о:P))))))))))))))))))

stupid copy&paste 'bot e моАбет4о:)))))))))))))))))))

:P;) ти добре ли си? :lol6::lock:

Спрете да цитирате поста преди вашия на който отговаряте!

някой чувал ли е странни шумове?

Аз, като бях, чух много странен шум точно зад мен, но като замириса разбрах, че съм попръцквал.

Впечатление ми направи самата реч, беше изпълнена с много "Ш"-та. Интересно ми е, на някой който е ходил там, случвало ли му се е нещо подобно?

"Ти мени уважаашшшШШШ ли ма?"

(пазачът на комплекса)

Аз първи зададох въпрос и очаквам да ми отговориш, както е редно при един диспут или спор или както искаш му викай. Пък после аз ще ти отговоря. Нали така се води цивилизован разговор. Моля отговори. Може и кратко с Да или Не. -------------------------------------------------------------------- п.п. Онова дето ти е аватар, да не е диагноза неква?

Редактирано от npn (преглед на промените)

Аз първи зададох въпрос и очаквам да ми отговориш, както е редно при един диспут или спор или както искаш му викай.

Пък после аз ще ти отговоря. Нали така се води цивилизован разговор. Моля отговори. Може и кратко с Да или Не.

Не.

Ако можеше да прочетеш какво пише на аватара, нямаше да се налага да ти казвам, че си за психодиспансера. Айде сега се мъчи да прочетеш!

Редактирано от indolain (преглед на промените)

Не.

Ако можеше да прочетеш какво пише на аватара, нямаше да се налага да ти казвам, че си за психодиспансера. Айде сега се мъчи да прочетеш!

:P:):lol6: :lol6: ;) то не особено сложно да се прочете:

Публикувано изображение

Не е необходимо. Пише ти го на челото.

Ти не си ли оня олигофрен, който преди време се доказа като некадърник?

• 1 месец по-късно...

Вече съвсем не мога да схвана кой ни контролира - съдбата, БОГ или извънземните? Или трите са в някакъв съюз и ни контролират едновремено? А юдео-масоните защо ги пропускаш, т.е. те нямат ли участие в това?

Пиша от този акаунт , защото оня вече го няма.

Така, сега, момче какви ги говориш?

Аз кокретно говорех за съдбата , за какви други контроли говориш ти, имам чуството, че говоря с психично болен човек.

Редактирано от umenpich (преглед на промените)

Пиша от този акаунт , защото оня вече го няма.

Така, сега, момче какви ги говориш?

Аз кокретно говорех за съдбата , за какви други контроли говориш ти, имам чуството, че говоря с психично болен човек.

:lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6:

Абе , това днешните тийнеджъри много са напред с мат'риала!Я дай дефиниция за психично болен, "докторе". :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.