Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Искаш и ти ли да дойдеш, не ми пречи, стига да не цитираш тоя или оня...

Не може. Мъжът ми е мачо. Не ме пуска на такива плажове, а и аз бих отишла само на Евин, но не и на нудистки.

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искаш и ти ли да дойдеш, не ми пречи, стига да не цитираш тоя или оня...

Е, това ще е готино. Тримката и като решите да поплувате напр. Бел ще ви цитира нещо я от Ошо, я от Буда, я от Курана или Талмуда.

Бе, то майтап, майтап, ама не е за майтап.

Сега, тя може да каже, че сте циници, простаци и други. Но истината е, че без да иска се опитва да прокара някакви антисемитски тези.

Не е нейна вината. Много хора вярват в подобни неща за съжаление.

Скепс, не извъртай нещата и не наливай масло в огъня. ;)

Като цитирам Христос или Буда, значи ли че съм християнка или будистка?

Мъжът ми е мачо. Не ме пуска на такива плажове...

Е, кво тогава им придиряш на мусулманите?

Е, кво тогава им придиряш на мусулманите?

Ти като не си мюсюлманин, що не ходиш на нудистки плажове?

Скепс, не извъртай нещата и не наливай масло в огъня. ;)

Ми, не. Опитвам се да успокоя нещата... Да ги обърнем на шега.

Ти като не си мюсюлманин, що не ходиш на нудистки плажове?

Ми, не си падам чак по такива неща...

Ми, не. Опитвам се да успокоя нещата... Да ги обърнем на шега.

Ми, не си падам чак по такива неща...

ми, ето...обърнахме ги...на майтап. :easter4:

ама преди това,трябва да и кажеш какво да мисли. :tongue2::whist:

За дебелия, естествено :clown:

поне заяви,че си будистка...

или забрави.не беше толкова отдавна като го написа :tongue2::whist:

абе каза,че е дебел. :lol6: горката, тя дори изобщо не е наясно какво има. това което разправя,че има ,не е талмуд , :tongue2: а резюме върху талмуда.нямам сведение ,пълен сбор  на талмуд да е излизал на българския пазар,на български език ..на нито един от вариантите му.какво да ти кажа,мамаша-пълна скръб,пълна..некви радини вълнения в 6-7 сутринта.да беше  казала,че мисли за дебел.

и като мисли за дебел,що идва аз да  я начеша, не ми е известно.

ама преди това,трябва да и кажеш какво да мисли. :tongue2::whist:

това го знаем.признали сме си го.само тя е зачената от светия дух на кокошо.

Има Талмуд на български , но мисля ,че не е целия,Но , като видиш автора ще разбереш дали е фалшификат ,Но ,не мисля защото това издателство не би си го позволило.http://liternet.bg/publish17/m_almaleh/pyrviiat.htm

това имах предвид.

но това не е талмуд ,а разглежда и обяснява в резюме някои основни неща от талмуда.мога да ти цитирам веднага,част от съдържанието...обяснява доктрината за бог,доктрината за човека, за бог и вселената,за социалния живот на евреите,за положението на жената в еврейското общество, за гражданското право,за идния свят и пр.....това е разяснение за талмуд,а не талмуда ,такъв какъвто го имат предимно равини и хора които се занимават  с него.там няма да намериш главите ,които накарах балама ми,да ги цитира.тя изобщо не може да ги вземе от там..да не говорим,че единия талмуд го няма в цялост и е библиографска рядкост дори  за разбирачите,отделно да не говорим ,че става въпрос в някои варианти за повече от 18-20 тома.

Намери ли го в чичко Гугъл?

Ех, добре, че е той, иначе откъде щеше да черпиш инфо... :tongue2:

Напраихти ли лапе вече, а джанис? :baby6:

:super: не се знае,очаквам включване :mark:

:yanim: Ади де....от кога чакаме....

още ли се бориш?Аааа хубавите неща стават бавно ;) (за времето имам предвид)

То с очакване не става-требва се.с :ph34r:

Праят бе, праят си секс, не чакат щъркела :rolleyes:

да.тя свободната воля се е превърнала за някои като мост да изразяват абсурдните си тези,лишени от всякаква логика.Няма такова нещо свободна воля на 100% докато живееш в общество.В момента,в който си зададеш въпроса дали води до зло или до добро......яко си я закъсал.

Та така с моите мисли :hush:

Значи всички философи, мислители и духовни учители, които са си задавали този въпрос, са я били закъсали яката и техните тези са лишени от всякаква логика?!

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Значи всички философи, мислители и духовни учители, които са си задавали този въпрос, са я били закъсали яката и техните тези са лишени от всякаква логика?!

има ли някакъв смисъл да видя какъвто и да е разговор с тебе,Бел?Ще си направиш ли труда да прочетеш и да вникнеш поне малко в това което ще ти напиша?

има ли някакъв смисъл да видя какъвто и да е разговор с тебе,Бел?Ще си направиш ли труда да прочетеш и да вникнеш поне малко в това което ще ти напиша?

Оди прай бебета бре-мани тея воли за добро и зло :clown:

Още ли го четеш тва....Чеки та светна, слагаш една чавка и я пращаш в аутсайдери ;) Аз тъй направих одеве и съм много рахат...

А ти кога ще вникнеш в това което аз пиша?

По тази логика, е по-добре да не водим разговор, но и да не говорим за другия...

толкова ти за талмуда..за останалото е компетентен мамаша ваша.

Мръсната работа все за мене, баси :no-no: :no-no: :no-no:

А ти кога ще вникнеш в това което аз пиша?

По тази логика, е по-добре да не водим разговор, но и да не говорим за другия...

Ти, наистина пишеш , но то е само извън темата.А това по темата само го цитираш.И свободната воля на човек ,не е безкрайна величина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.