Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

има ли някакъв смисъл да видя какъвто и да е разговор с тебе,Бел?Ще си направиш ли труда да прочетеш и да вникнеш поне малко в това което ще ти напиша?

Не. Това не е целта на заниманието. Вал в другата тема деликатно обясни, каква е целта...

Само че, както се обяснява в будизма и на много други места, поради невежество често средствата, които ползваме за постигането на една цел са напълно неадекватни и ефекта е тъкмо обратен.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

неблагодарник.не стига ,че го играя подгряваща група,ами и ревеш.

Одъртях вече.....а и толко съм копал, пясък не изкарах....

Одъртях вече.....а и толко съм копал, пясък не изкарах....

Къв пясък пък сега. Уреди се и пак - недоволен.

Позволете ми да направя един кратък библейски прочит пречупен през призмата на съвременен уличен жаргон, накратко:

Абеее, въпросът за свободата е много деликатен, така си мисля аз! И Адам е искал да е free, ама Господ като му е бил маратонката от Рая не му е станало мнооо гот... Изводът ли!? Бягаме много често от свободата, просто не ни устройва. Така, чеее ,,Свободна воля" мммм Не! А какво е Злото, не е ли силно отсъствие на Добро и обратно!? Въпрос на гледна точка уважаеми дами и господа. Ииии това е просто мнение, извинетееееее... <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_wink.gif' alt=';)'>   

Къв пясък пък сега. Уреди се и пак - недоволен.

Как къв ве, кат стигнеш дъното на кладенеца, има пясък....а тва женското, нема дъно.....

душо златна,гугутке  мила,

Скъпа ми бабо Вълкано, недей да се префантосваш толкова, и да си мислиш, че само ти имаш кола, че ти си  по по по най-от всички.

Ако си намерила овчици дето да ти вярват, на мен такива евтини номерца не ми минават.

И сто дядовци равини да имаш, и хиляди Талмуди и библии да си чела, не си разбрала нищо от тях, освен да си въобразяваш че ти си над другите, че ти си юдова щерка, а другите са само едни гои, които можеш да си въртиш на малкия си пръст.

Капчица не си взела от мъдростта на Соломона, но пък си попила кодекса на Моше бен Маймон.

Твоето зловещо въображение, може да рисува хиляди сценарии за мен, от които нито единият не е верен. Като съм казала, че мъжът ми е мачо, не съм казала, че е мухльо. :party4:

Но какво да се прави, такова ти е нивото. Още хиляди пъти трябва да се прераждаш, за да изчистиш злобата и завистта от съзнанието си.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Как къв ве, кат стигнеш дъното на кладенеца, има пясък....а тва женското, нема дъно.....

Не го знаех тоя коан.  :wors:

Ще те цитирам в подходящ случай. Ще кажа: "А по думите на великия духовен учител, Свети, Бхагаван Ую ..."

Но какво да се прави, такова ти е нивото. Още хиляди пъти трябва да се прераждаш, за да изчистиш злобата и завистта от съзнанието си.  

Не видях в поста и злоба, и завист. Видях симпатия към теб и малко надменност, но това е обяснимо в случая ...

Не видях в поста и злоба, и завист. Видях симпатия към теб и малко надменност, но това е обяснимо в случая ...

Значи си сляп! :ph34r:

Не. Това не е целта на заниманието. Вал в другата тема деликатно обясни, каква е целта...

Само че, както се обяснява в будизма и на много други места, поради невежество често средствата, които ползваме за постигането на една цел са напълно неадекватни и ефекта е тъкмо обратен.

"Когато някой неевреин разказва вицове за евреи, това е антисемитизъм, но когато евреин разказва вицове за неевреи - той просто  се шегува."

:sausage:

Зависи от кладенеца ве :clown:

Хайдучката от 5 часа са подмива и та чака, ти ми са прайш на философин.....

Скъпа ми бабо Вълкано, недей да се префантосваш толкова, и да си мислиш, че само ти имаш кола, че ти си  по по по най-от всички.

Ако си намерила овчици дето да ти вярват, на мен такива евтини номерца не ми минават.

И сто дядовци равини да имаш, и хиляди Талмуди и библии да си чела, не си разбрала нищо от тях, освен да си въобразяваш че ти си над другите, че ти си юдова щерка, а другите са само едни гои, които можеш да си въртиш на малкия си пръст.

Капчица не си взела от мъдростта на Соломона, но пък си попила кодекса на Моше бен Маймон.

Твоето зловещо въображение, може да рисува хиляди сценарии за мен, от които нито единият не е верен. Като съм казала, че мъжът ми е мачо, не съм казала, че е мухльо. :party4:

А това ,твоето какво е ? Не е ли ,злоба.И кво като имаш кола, тя е само средство ,кво се фукаш?

душко драга,гълъбице ...четейки този ти, естествено натурален твой пост ,сега вече става ясно,че съм абсолютно права.

Ти си напълно изкукуригала. :lol6:

Но най-жалкото е че тук е пълно със слепци и не виждат как ги въртиш на малкия си пръст. :)

Лицемерието е позволено в тоя смисъл , щото иудеинът да се показва вежлив по отношение към нечестивия гой , за да го почита той и да му казва : “аз ви обичам “ . Но същият рабби Бахай пояснява , как трябва да се прилага това правило  : “ Това се позволява в този случай , ако евреинът има нужда от гоя , или основание да се опасява , че гоят може да му повреди ; в противен случай – това ще бъде грях “ / Sepliet Cod la Kenlach fol. 270 ./ .

А това ,твоето какво е ? Не е ли ,злоба.И кво като имаш кола, тя е само средство ,кво се фукаш?

не беше такава,съвсем добро дете си беше.Какво й стана? :speak:

Но това не е от злоба или завист. Зависи от мотива.

не,не ме разбра :) търсих ножица ама не я намерих,да срежеш беше ;)

Но най-жалкото е че тук е пълно със слепци и не виждат как ги въртиш на малкия си пръст. :)

Сериозно ли мислиш, че е така? Поне веднъж допусни, че може да грешиш.

Разбирам да са само един-двама, но ако всички в случая са горе-долу на едно мнение, би следвало да се замислиш. Още повече, че тук не сме нито малки деца, нито някакви марсианци.

не беше такава,съвсем добро дете си беше.Какво й стана? :speak:

Попадна под лошо влияние...

Сериозно ли мислиш, че е така? Поне веднъж допусни, че може да грешиш.

Разбирам да са само един-двама, но ако всички в случая са горе-долу на едно мнение, би следвало да се замислиш. Още повече, че тук не сме нито малки деца, нито някакви марсианци.

Публикувано изображение

Публикувано изображение 

На.....

Тъй де... Деликатно я направи на салата. Но крайно време беше. Не че ще има голям ефект.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.