Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Стига си богохулствала.Какви ли не теми измисляш за да принизяваш вярващите.Ти самата си лъжа ,а не библията.Както често си сменяш аватара ,така често си сменяш ,мненията и настроенията.По това което пишеш , може да съдя що за непостоянен човек си.

Точно така, идоле! Анатема! :lol6:

П.П. Ей, добре че сте вие, че да се посмея малко... Много сте готини всички и съм ви върл фен! :wors:

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сега вече напълно си обясних защо си допадате с колежката Ауми. Вкусовете ви се припокриват...

Няма лошо, де. За всеки влак си има пътници.

Мхм... Би забогатял доста, от което.

–––––––––––––––

Е, масовият вкус винаги ще има превес, защото е масов. Има елитарно изкуство. Има и масово.

Едното се произвежда на конвеир. Другото е за ценители. Същото е и в литературата, музиката или философията.

Така стоят нещата.

Ти наричаш Валери Ценов и Ботичели масови художници?! :ohmy:

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Ще посетя изложбата. :)

Нямам нищо против! :)  Трябва да уважаваме свободата на избора на другия!

Нямате ли някаква спирка, някакво уважение към хора, които със сигурност са направили повече от вас, без значение дали ви харесва или не?!

Това е война, която предварително е изгубена, Нел. В моя пост и този на Рамус това е обяснено. ТУК

Съчетанието между масово образование, либерална демокрация и елементарни компютърни умения като това как да ползваш търсачката в Гугъл, е пагубно. ;)

Ами всичко тръгна от карикатурите на художника Светлин Русев, изрисувани в сградата наречена храм или църква на Ванга.

Ако модераторите намерят, че мненията свързани с изобразените рисунки в храма, не са по темата, нека ги прехвърлят в раздела за Изобразително изкуство.

Карикатури?!

Да можеше да се видите отстрани, ще разберете какво е карикатура, гротеска на хора, които нямат хал хабер от това,което вършат...

Модераторите... ами да, ще ти тичат модераторите по задника, нАуми, защото ти самата нямаш спирка на скудоумията си(ограничение означава)

Пфу...

Скеп, това не е война. Тези тримата не са армия, а башибозук :D

Уникално!

Нямам думи.

В темата за баба Ванга се вихрят клюки, "компетентни" мнения за изобразителното изкуство и като капак части от статии, свързани с диагностицирането на психична патология при децата...

На тебе какво ти пука за баба Ванга?

Нали му харесваш лай*яните постове на Рамус? Той всичките ги плюе и отрича. Нали е свинщина?

Симпатяги!

...

Дам, Не Ошо, а Гошо (Ортега). Щом Ортега казва, значи е така, нали?

Хубо че нямам предпочитания и чета всичко, което ми харесва.

Скеп, това не е война. Тези тримата не са армия, а башибозук :D

Преносно, че сега ще ми кажат, че имам "подтисната агресия". Нищо, че аз въведох това понятие преди време в една тема.

Това си баш "бунта на масите". Няма спасение.

Цитираш Декарт, Платон или Шекспир без да си чел друго от тях освен УИКИ-цитати. Опшляваш цялата източна философия като на всяко второ изречение пляскаш "васана" или "санскара", както и някой цитат от Бхагават Гита или Йога Сутра. Обявяваш Светлин Русев и Пабло Пикасо за некадърници, щото не си имал никакъв шанс да видиш друго освен някоя некачествена репродуция. Мани, отивам да хапна, че огладнях. Уж, щях да ходя на обед, но пропуснах.

На тебе какво ти пука за баба Ванга?

Имам лична причина да питая огромно уважение към тази жена.

Пука ми, разбира се. Особено когато някой ми се прави на "светличък" и "добричък" и ръси боклука си върху хора, които все нещо са направили за България.

Къде видя тук Рамус, че го намеси? Халюцинации ли имаш?

Определено не ми харесва това, което става напоследък в тази тема, че и в много други.

Ако някой има нужда да излее гнева си, нека намери друго, по-подходящо място.

Така ще пощади пишещите в темата, четящите я, Модераторите и най-вече себе си.

Пука ми, разбира се. Особено когато някой ми се прави на "светличък" и "добричък" и ръси боклука си върху хора, които все нещо са направили за България.

Значи си противоречиш!

Боклука се ръси от Рамус, само че в друга тема, към която будиста е дал линк, а ти там си го харесала.

Уж, щях да ходя на обед, но пропуснах.

Ооооо, това е добре, гладът бил спомагъл за развитието на пророчески способности.

Въздържанието от плътски наслади също било полезно, ако някой иска да става врачка.

Ванга вероятно много е гладувала по военното време, та е станала врачка.

Сиромах човек - жив дявол, 

гладен човек - жива врачка, ха ха ха ...

Я виж ти каква яка философска мъдрост измислих сега, да остане за поколенията векове наред да се учат хората.

Светлината в Душите, се вижда само от тези, които имат зрение за това.

Ми това прави любовта с теб - преобразява те. Точно както и егоизмът преобразява ангела в демон.

За съжаление хората се учат от малки на омраза и твърде малко на любов. А най-много нужда от любов имат онези, които не умеят да я дават.

За тях е тази любима сцена от любим филм:

ослепиме.

Ако никой не е прочел отговора ми към Ауми над това изречение то е, защото няма духовно зрение и не може да прочете бял шрифт върху бял фон.  

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

на моя екран се вижда, не ти е чисто бяла думата, ама може на други екрани да не се вижда, не знам

Баси, екрана имаш... При мен нищо не се вижда. Може би, да променя контраста? ;)

Всъщност, ако тръгнеш да цитираш и селектнеш думата се вижда.

ослепиме.

Пише се ослепи ме, не ослепиме. :)

Дам, Не Ошо, а Гошо (Ортега). Щом Ортега казва, значи е така, нали?

Хубо че нямам предпочитания и чета всичко, което ми харесва.

Неогрничените хора четат всичко, което им харесва. А ограничените и фанатиците, се ограничават до определени книги и автори, като отричат всичко останало.

Пише се ослепи ме, не ослепиме. :)

Meрси за корекцията. Тя доказва, че си ме ослепила с неоновото жълто и затова вече не виждам какво пиша. Ще получа трайни увреждания на зрението от твоите постове, мило. За психическите травми, да не говорим. Лечението ще е скъпо, предполагам, тъй че мисля да открия дарителска сметка. Мога да ти пратя номера и да се включиш, ако се чувстваш съпричастна.

Meрси за корекцията. Тя доказва, че си ме ослепила с неоновото жълто и затова вече не знам какво пиша. Ще получа трайни увреждания на зрението от твоите постове, мило. За психическите травми, да не говорим. Лечението ще е скъпо, предполагам, тъй че мисля да открия дарителска сметка. Мога да ти пратя номера и да се включиш, ако се чувстваш съпричастна.

Защо, Скепс? :)

Какво лошо съм казала аз? Посочи ми поне едно лошо нещо, поради което се дразните. Или какво лошо има в това, което казват Ангел или Мохини?

Кое ви дразни в нашите думи?

Meрси за корекцията. Тя доказва, че си ме ослепила с неоновото жълто и затова вече не виждам какво пиша. Ще получа трайни увреждания на зрението от твоите постове, мило. За психическите травми, да не говорим. Лечението ще е скъпо, предполагам, тъй че мисля да открия дарителска сметка. Мога да ти пратя номера и да се включиш, ако се чувстваш съпричастна.

Като ти казвам, че не си безпристрастен, а че си подвластен на емоции и нагласи, се сърдиш.

Под човеколюбие се разбира да бъдеш състрадателен и да обичаш хората.

Благопристойност е:

- умението да се държиш достойно,

- да обмисляш думите и действията си,

- да щадиш и да уважаваш чувствата на другите,

- да помниш, че най-голямата енергия е дадена на Словото. 

Благопристойност означава да следваш Пътя и да достигаш съвършенство.

Справедливост означава да обмисляш решенията с необходимата безпристрастност.

Мъдрост означава да разбираш действителността, за да не попаднеш в заблуждения. Да проникваш в истината, да имаш собствено виждане.

Искреност – да се отдадеш изцяло на едно нещо, без да се отклоняваш встрани.

Според древната китайска философия, хората, които имат безупречни природни дадености, имат благоприятна съдба и благополучието им е осигурено.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?

Какво лошо съм казала аз?

Не казвам, че си казала нещо лошо. Ти казваш само хубави неща. Неща пълни с мъдрост, мир и любов.

Толкова много шербет, че има опасност от диабет. Мхм. Ауми, към теб специално имам дълбока симпатия.

Сега, почивай и събирай сили, защото утре като стана за работа не искам да ме разочароваш. Очаквам до 6:30 да си написала 4-5 мнения в различните теми, както и да си открила поне една нова.

Не казвам, че си казала нещо лошо. Ти казваш само хубави неща. Неща пълни с мъдрост, мир и любов.

Толкова много шербет, че има опасност от диабет. Мхм. Ауми, към теб специално имам дълбока симпатия.

Сега, почивай и събирай сили, защото утре като стана за работа не искам да ме разочароваш. Очаквам до 6:30 да си написала 4-5 мнения в различните теми, както и да си открила поне една нова.

Тогава какъв ти е проблема? :ohmy:  :)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

баси тая тема последно за какво е че не мога да разбера а

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.