Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

ако на тяхната планета е по-хубаво що пък да не ни вземат

:)

Дам, що не ни вземат. :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 124k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дам, що не ни вземат. :)

дам ама не щат даже и да кацат

е гутанците що не кацнаха а

дам ама не щат даже и да кацат

е гутанците що не кацнаха а

Важното е, че ни пазят невидимо.

Когато много лоши хора искаха да ми навредят, излязох на двора и видях огромна светеща звезда направи завой много рязко по-бързо от самолет и се скри, преди това не ги бях виждал да правят завои, с това показаха че няма да се дадат.

Важното е, че ни пазят невидимо.

Когато много лоши хора искаха да ми навредят, излязох на двора и видях огромна светеща звезда направи завой много рязко по-бързо от самолет и се скри, преди това не ги бях виждал да правят завои, с това показаха че няма да се дадат.

какво говориш - искаш да кажеш че са страхливи ли

:ohmy:

какво говориш - искаш да кажеш че са страхливи ли

Не, просто ми доказаха, че наистина са извънземни след завоя и че няма да ме предадат и наистина смятам, че те ми помагат.

Не, просто ми доказаха, че наистина са извънземни след завоя и че няма да ме предадат и наистина смятам, че те ми помагат.

и после какво стана - идваха ли пак като ти беше трудно

и после какво стана - идваха ли пак като ти беше трудно

Ами аз имам чувството, че те и в момента ми помагат.

за НЛО говорим

да си смени доставчика тоя

Не, не ти, а религиозната част от еврейския народ. Защо да я изместваме...(макар че не съм много наясно какво точно е трябвало да се обсъжда, авторката сигурно знае)... Дискусията се завъртя около въпроса дали Господ от библията е създал световната атракция, наречена "пазене на съботата". Мисля, че стигнахме до съгласие, че въпросната традиция е плод на недоразумение, произлизащо от наблягане на буквата вместо на духа на закона;  и че за да се консолидира народа, от 2000 години се пази не "съботата", а "пазенето" на съботата.

Нещо такова беше :whist:

..обсъждането по темата е в паралели и до достигане на евентуални зони до изясняване на Кой баш е тоз бог от библията и в препратки на сериозни противоречия,че някакъв локален "бог" е онази световна и наложила се тенденция за Власт и Контрол!? :whist: Темата не е в инспирация откъм религиозни клишета,но ако тя така и единствено се тълкува от читателите-участници в тоз форум е време загубено от моя странаМоите лични очаквания са за мнения,надскочили религиозни клишета и развили Познания, въпреки тях

Много говорите бе, хора. Наистина ли не можете поне понякога да се съсредоточите върху някакъв въпрос, да забравите в момента за временните си персони и  родословието им до хилядно коляно и да се опитате да разберете какво се опитват да ви кажат? Наистина ли не разбирате?

Направо съм сразена :)

Лека нощ, деца.

, не чувстваш ли,че ставаш смешна..... еее,какво излиза от тези постове които си ги преповторила..

той не трие нищо. Всичко си стои.

Има специален съвет към най прочутия ( и един от най-старите )  ислямски университет в света- Ал Ахзар в Кайро ( създаден 975-та година ) , който е признат и оторизиран да дава менния за правилността на преводите на Корана ... 

Благодаря за иформацията, но според мен щеше да е по-добре да има специален съвет, който да вразумява фанатичните и радикални последователи на тази религия.

А защо мислиш, че Бог не се интересува от своите творения и от делата им ? 

Контакта  с  Бог  е  все  едно  да  включиш  6 волтова  лампичка  към  високото  напрежение!  Просто  не  става!  Четох  някъде  как  Бог  намерил  ключът  от  апартамента  и  осигурил  билет  за  концерта  на  Мадона  на  някаква  госпожа.  Връзката  на  инкарнираната  личност  с  ирационалното  може  да  се  осъществи  само  чрез  духовните  ни  наставници  /ангелите  хранители/,  те  са  връзката  с   божественото.  

Нека  проявим  малко  скромност   и  се  вгледаме  с  малко  критичност  в  самовеличаенето  си. 

Контакта  с  Бог  е  все  едно  да  включиш  6 волтова  лампичка  към  високото  напрежение!  Просто  не  става!  Четох  някъде  как  Бог  намерил  ключът  от  апартамента  и  осигурил  билет  за  концерта  на  Мадона  на  някаква  госпожа.  Връзката  на  инкарнираната  личност  с  ирационалното  може  да  се  осъществи  само  чрез  духовните  ни  наставници  /ангелите  хранители/,  те  са  връзката  с   божественото.  

Нека  проявим  малко  скромност   и  се  вгледаме  с  малко  критичност  в  самовеличаенето  си. 

А за това подчертаното, откъде си сигурен ?

А аз къде съм употребил думата всички!Значи, тези съвпадат към религиите, които искаш да бъдат забранени. Поне според твоите думи. Ще рече, в цял свят това са легитимни религии, а ти искаш да ги забранят...

Това са си твои проекции. Не съм казала нищо такова.Каквтото съм казала - съм го казала много ясно!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Аха... И по коя логика това, че нещо е според теб, изключва да е и според някой друг...

А да - сетих се... Та нали ти мислиш различно от света - сиреч самостоятелно.

Добре де, поне си Творец на собствената си мисъл!

Нямам време...

Дишай!

Лек ден, Шагане !

Лек ден, Шагане !

Нов старт на тъпите прийоми... :)

Благодаря все пак.

Нов старт на тъпите прийоми... :)

Благодаря все пак.

"Аз съм огледало, полирано от Бог. В мен всеки вижда себе си."

- Руми

думите ти сочат, че ти искаш да исляма да бъде забранен като религия.

Едва ли само аз искам това.

А ако бъде забранен, знаеш ли колко щастливи хора ще има по света ?! 

:) Но, за жалост, това няма как да стане в целият свят.

"Аз съм огледало, полирано от Бог. В мен всеки вижда себе си."

- Руми

Това, мило момиче, го е казал Руми, а не Ауми.

Демек, нерде Стамбул, нерде Ямбол...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Това, мило момиче, го е казал Руми, а не Ауми.

Демек, нерде Стамбул, нерде Ямбол...

Това не променя факта, че светът е огледало.

Tu quoque! Класическа форма. Връщам лентата назад. Това нито аргументира мнението ти, нито го прави приемливо.Не знам. Ще ми кажеш ли колко? След това обаче, помисли и колко ще бъдат нещастни от този факт...За жалост, това е примитивна религиозна омраза и нетърпимост. За жалост, наблюдава се в наши дни все още. За жалост... За жалост...

Това е твое лично мнение.

А като мен мислят милиони.

След като толкова фанатично защитаваш Исляма, може ли да ми посочиш от коя друга религия има терористи  и камикадзета днес ?

За добро утро изгледай това филмче. Много като нея ще бъдат щастливи, ако я няма тази религия на насилието.

href='http://www.youtube.com/watch?v=aGtQvGGY4S4>http://www.youtube.com/watch?v=aGtQvGGY4S4'>

http://www.youtube.com/watch?v=aGtQvGGY4S4http://www.youtube.com/watch?v=aGtQvGGY4S4

Умът ти е огледало, а не света... Това, което виждаш са твои собствени проекции/отражения.

Умът на Руми е много чист, защото е близо до Твореца и неговите отражения не са изкривени. Светът е проекция на божествения ум. Това е идеята най-общо.

А ти откъде знаеш дали аз съм близо или далече до Твореца  и колко съм близо или далече от Него ?

Винаги ми е било супер смешно, когато западноевропейците се загрижат за жените в ислямските държави. Поръчков филм правен от не мюсюлманин и феминистка. Повече нямам какво да кажа.

Ако ти имаше поне малко състрадание към тези жени, никога нямаше да защитаваш тази религия.

Не, ти не им мислиш доброто. А просто се кефиш на тяхното страдание.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.