Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Таман тока ще стигне за апартамента!!!!

И разкарваме ЧЕЗ :D

не става, криви ти излизат сметките

:P

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

не става, криви ти излизат сметките

:P

щО бря!?!

С нашите 2 души точно един електромер ще икономисаме :tongue2:

щО бря!?!

С нашите 2 души точно един електромер ще икономисаме :tongue2:

аз съм самостоятелен заряд

сори

Думите са Дзонгар Кхйенце Ринпоче между другото. Мястото им не е тук. Бих помолил, Ауми да остави само линка, ако е възможно. Не е по-темата и без това.

Да, но цитатът е много подходящ, защото обяснява добре нещата за които говорехме.

Но ако не е за този раздел, нека бъде прехвърлен в Будизма.

И това не са думи на Иво, а само негов превод...ако не си забелязал!

акцента на всичко написано в думите ми въобще не е в авторството им. Там е въпроса, че някои пишем думички... а не просто да си пускаме "подходящи цитати".

акцента на всичко написано в думите ми въобще не е в авторството им. Там е въпроса, че някои пишем думички... а не просто да си пускаме "подходящи цитати".

Рамус, твоите думички не ме вълнуват. Вълнува ме това което е искал да каже Будата. А ти все още не си станал такъв. ;)

• 2 седмици по-късно...

.....

Преди доста време бях ти писал - никога в живота си не се захващай с хазартни игри . 

Обречен си да губиш ! Освен ако не поподнеш на съвсем баламурници....

Послушай съвета ми - имам богат опит в тези игри .

(създал съм трима републикански шампиони по спортен бридж , а на колко още съм повлиял положително с моите "повърхностни" знания  самият аз не знам . И сега се състезават по първите маси в света....)

Повечето обикновени хора изобщо не могат да си представят , пък камо ли да разбират за какво става дума в тези игри. Даже и такива които се имат за изпечени играчи....

В хазартните игри е съвсем същото както в живота.......

Неадекватната на действителността теория води до непрекъснати провали , а адекватната - трябва и да я можеш !....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Какво ти носи това...

На мен нищо .

Но на теб би могло да донесе или поне да ти спести ! 

Ама като ти гледам поста - едва ли (и не само твоя) !....

Нали и на будизма това му е целта в крайна сметка - разбиране на света.

Така , че като видиш мой пост - прескачай !

Не че нямаш нужда ! Не ти помага !

За другите които тук четат  пиша .....

Или си въобразяваш , че само ти си тук ?! :)

На кого пишеш тогава ?..... :)

Ами прочети си пак твоя пост и хубаво се огледай в него !

Какво виждаш ? :)

Моля да се придържате към сериозността на психологическия дискурс! Благодаря! :(

Моля да се придържате към сериозността на психологическия дискурс! Благодаря! :(

Какво по-сериозно от това !?

Само дето макар по някога тя да е очевидна , са нужни знания и умения за да се стигне до нея  !

В същност тук постоянно се изказват подобни претенции , но рядко се стига до там......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вода газят, а са жадни. Темата е интересна, но къде отиде Православието. Може би съм объркал темата. Простете!

Вода газят, а са жадни. Темата е интересна, но къде отиде Православието. Може би съм объркал темата. Простете!

Има си теми за христянството, юдаизма, исляма и други. Ползвайте търсачката на раздела.

Ааа, значи това било "търсенето на диалог".

Доколкото се прочете - "темата е интересна" - значи е прочетена достатъчно, за да може средно интелигентен (любопитен) субект да добие представа кой, за какво, за кое и защо се говори в нея.

Обаче странно защо тук се касае за някой, който цитира само заглавието и явно то му се видяло интересно, защото решил, че будизма е просто религията на тия с "шестте точки на главата".

Горките зомбирани човечета, може би са грешници, че още не са чули за "православието". Вероятно защото "не са от любопитните" :) Да им изпратим някой да ги покръсти в "право-славието" че и те да видят истинската истина за истината.

А съвета кой за къде "да си го задържи" ясно показва "търсенето на диалог". И категорично затвърждава играта със слово и лицемерието... в завършека - "то моля да бъда извинен".

Е, извинен си завинаги, спокойно можеш да носиш здравето си някъде сред "православието" ( за което между другото така винаги съм се чудил защо го наричат така, при положение че нито е "право", нито е "славно", но това все пак си е мой проблем с любопитството :)  )

Я фак, и все ми е тая дали ще ме бодне модератора.

така де,нали сме си с един прародител, и бога ни е един ,няма как да е другояче. :whist:

правихме си преди време майтап с едно приятелче...вика :"мюсулманин",значи "отдаден на бога" в този смисъл и вярващите евреи  ,значи са мюсулмани,/отдадени на бога/пък арабите,следва да  са евреи,щото прадядо им е евреин... :lol6:

Да...щото "бога ви е един", затова не спряхте да се избивате толкова години... :D

П.П. Разбираемо е някой на инат да не пише с големи букви, но едно не мога да разбера, как имената на потребителите и други съществителни, пишете с главни букви, а името на Бог и Адонай, пишете с малка? :whist: Какво е това уважително отношение към вашия "един бог"?! :(

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Целта може да е, да се поддържа огъня на противопоставянето жив. Да се подклаждат страхове и агресия. Няма да ме изненада ако както погрома, така и хакването на сайта излезе че са платени от едно място. Едва ли ще излезе нещо де.

Не мислите ли, че това може да има връзка най-вече с наближаващите избори?

Целта може да е, да се поддържа огъня на противопоставянето жив. Да се подклаждат страхове и агресия. Няма да ме изненада ако както погрома, така и хакването на сайта излезе че са платени от едно място. Едва ли ще излезе нещо де.

Реджеп, може и да си прав за конспиративно действие от трета старна. Идват избори. Нищо учудващо. Но аз лично имам и в предвид, в качеството на професионалист, че сайта им е толкова незащитен, че всеки ламер който се учи в момента, може да го вземе на мушка и да си направи една шега. Аз лично смятам, че е така. Просто шега и нищо на сериозно. Ще приложа снимков материал на едно три минутно изследване на сайта. Който разбира ще му стане ясно за какво говоря. И админите да не ми пишат, че няма връзка с темата. Напротив има. Когато се обяснява нещо е нормално да се излезне повърхностно от темата. Това, че аудиторията не схваща в голямата си цялост, не е мой проблем. Та в заключение да кажа, че за мене лично тази провокация е просто съвпадение с ламерски игри и избори.

Публикувано изображение

Затова този период се нарича "тъмни времена", хората се интересуват от други неща, всичко изглежда като обърнато с краката надолу, и някои хора се чувстваме като Алиса в страната на чудесата :help wanted4: .

Тук си заслужава да се отиде, особено от начинаещи, Випассана по Гоенка:

Е това е супер, ще се постарая и аз да се включа. Изглежда много сериозно и точно от каквото има нужда. Супер мерси много. :-)

Редактирано от valkiria1
2.7 (преглед на промените)

Е това е супер, ще се постарая и аз да се включа. Изглежда много сериозно и точно от каквото има нужда. Супер мерси много. :-)

Готово, записах се. Да видим кога ще  мога да се включа. :-)

Бих влезнал в диалог само с човек, който намирам че си заслужава. Правил съм го, правя го... когато е налице мотив. С някои става от самосебе си и дори мотив не ми е нужен. С други - дори и с мотив и много усилие - не е възможно. Не виждам в това нищо драматично и за мен няма никакъв проблем - нито го очаквам, нито ме интересува, нито ми трябва.

Мерки и теглилки, като семки и бонбонки, които дрънкат в джобчето на Рамус. 

И накрая щипка лицемерие - нямало било проблем, нямало било очаквания. Ама само някой да е посмял да каже нещо за Рамус. Такъв напоителен пост ще получи в ответ, пълен с мерки и кройки, плод на рамусовите нагласи, че ще се чуди от къде му е дошло. За сметка на това Рамус няма проблем да казва на другите какви са те според неговите ограничени мерки. Веселба.  :lol6:

Постовете ни отдавна са много як спам в темата.  :yanim:

Ако спре да пише skepsis тук, направо може и да я заключат...

Иначе на приказки си най-отворената тук - благи, мъдри, умни, цитирани или имитирани, заучени или нагласени... Но е само игра и фазите ти личат през думите. И да си вземеш квито и да са учители - то може би работата не е в учителството, а в ученика.

Само сред децата може да прокараш тия имитации. щото ще се хванат и то дори и там - не всички. Нищо че си се потрудила доста да го докараш на автентично... :tongue2:

Прав си, отворена съм към всякакви хора с техните "малки" и "големи" игри.

Танцувам го тоз живот и понякога танцувам соло, понякога с точно определен човек, а понякога само гледам как другите танцуват. 

Life is a dance. :line dance:

"Индийска кючекчиня" съм. :tongue2:

Редактирано от дакини (преглед на промените)

Прав си, отворена съм към всякакви хора с техните "малки" и "големи" игри.

Всъщност това е обикновена лъжа. Нито си отворена, нито към игрите на хората. Ти си една от най-прикритите участници тук. И игрите ти са оставени навсякъде по темите. И фейковете и фазите и тук-там смислените неща, които никога не се знае доколко са твои и доколко натъкмени.

Иначе - да, имитираш много веселие, много игра. То така са всички деца - щото напътствията са такива - вместо драма - да бъдело като игра. Ми те и двете са игри. Така или иначе.

При хамелеона е чист първосигнален рефлекс, и то защитен. Тук при теб, е същото, но маскирано като игра, както всичко останало.

Никога не си била открита, освен на игра, освен донякъде - прекалено си ранявана и многото рани никога не биха ти позволили да откриеш много, още повече пък - всичко и докрай. Иначе много пишеш за доверието кое е и какво е. Ама едно е да се чете, да се учи, заимства. Друго е да се прилага в живота, насред себе си. И не на игра.

На игра иначе - всички сме големи играчи... От велики - по-велики. 

Защо ? Говорим си за живота. За ежедневния опит. Дзен е в ежедневието. Заговориш ли за Дзен и той изчезва.То не пречи, някой който се интересува ако зададе въпрос, Скепсис или някой друг който е достатъчно запознат с материята да му отговори компетентно.

Рамус, ти продължаваш да търсиш някакъв закован и фиксиран във времето и пространството смисъл в разнообразните проявления на формата.

Няма такъв. Азът в това число с всичките му проявления.

Този аз няма никакъв друг център освен схващането.

Всичките тези форми на аз както са истински и живи към един момент, така са мъртви и несъществуващи към друг. Все се опиташ да се хванеш за нещо и все ти се изплъзва, защото реално няма за какво да се хванеш. Формите идват и си отиват, това, което е неизменно е принципът на схващане, иначе нямаше да можеш дори да ги забележиш.

Единствената реална и неизменна опора на разума е схващането, самият процес на схващане. А схващанато/обектите/ те са безкрайни. Ти си тръгнал да търсиш истинският "схващащ" като някакъв фундамент, неизменна константа, а той е илюзия. Няма схващащ, разбери, има схващане. Когато изкуствено се създаде азовата идентификация, човек се лъже и си мисли "аз схващам". От това словосъчетание само последната дума е реална. Затова не е важно какво схващаш, а как схващаш и дали схващаш… Схващаш ли?

Душа, не на мене тия. Много си ги тренирала за твоя употреба. Не ги пробутвай като духовности, само защото си ги открила за да прикриват други неща.

Става въпрос че ето го толкова простия пример за "откритост". всичко горе са заемки от чуждици. Може да ти вършат добра работа. Но когато става въпрос до "ОТКРИВАНЕ'' нещата са прости. Крайно прости. Въпроса е доколко и как си в състояние да откриеш вътрешния си свят без никакви ограничения и забрани, граници и защитни задръжки.

Много върви за защитни форми иначе тия локуми дето ги изписа. Познавах една от Самоков, дето навремето го играеше това пред мен за първи път - тя иначе можеше непрекъснато да говори всичко. и на всяко следващо можела да го говори, защото света бил изменчив, тя вече не била същата, и следвала вечната промяна. Според нея това било голямата свобода, и още куп заучени глупости, които са просто игри. И то игри за прикритие. Дори не можеше да си спомни кога какво е писала, защото според нея не я било интересувало. И досега пише стиховете си в Блог.бг. И същия емоционален батак излива там. Дори се срещнахме на живо - да видя туй духовно чудо... Леле! Драпането да излезеш от вътрешния си батак, става и за игра. То самия батак е игра, но играейки си в него по детски, никога не можеш да решиш батака. Но поне се докарва да се маскира и играе с симптоми и ефекти...

Ти гледам си на друга фаза - доста по-улегнало си ги нагласила, Вече си го играла много пъти. Видяла си кое как и кога работи, ошлайфала си. Въпросната от по-горе, ми ги играеше тия сценки леко импровизационно. Тя внимателно ме четеше, за да види кое, какво и как според изразяването ми е стила и после - да го наглася като според понятията ми...

И няколко като нея заварих в Изворите.ком като попаднах там. Бяха го превърнали в една боза с празните си приказки по всякакви въпроси... защото според тях те били "гласа на народа"... :)

Когато опре до реални неща - като това, ДА СЕ ОТВОРИ НЯКОЙ - къде са питам тогава всички духовности... Къде е куража, къде е заученото...? Там, при дъщеря ти, по израстването и отговорността за нея, за работата и изкарването на пари, на това да си "добре", да го играеш на независима, компенсираща и мотивирана от проблемна връзка и отношения... И... Дотам е с духовността. Иначе си много знаеща... Много чела, много учила и научила. Това е очевидно... Но не е достатъчно, когато се говори за сериозни неща от сериозни хора.

Въпроса е че с всички тия думи искам само да напомня, че едно е да се плува насън. Едно е да се сънува духовна приказка за мъжките момичета, които компенсират раните и дефицитите си с извоюване на независимост в тоя суров свят. Това всъщност всички го правим, включително и аз. Не отричам, нито омаловажавам като твърдя, че НЕ Е ПЪТ. или "нищо работа". Това си е етап, като всеки друг. И няма по-важни или по-незначителни фази, в етапността. 

Но поне не ми се налага на това ниво да се крия зад духовните завеси... И без тях може всеки да покрие каквото не му е удобно. И всъщност всеки го прави, включително и тук.

Що се отнася до "думите" - схващането е просто процес. Идентификацията прави този процес, да има определен резултат. Но няма как да се скрие АЗ, колкото и разсъждения да са налице. Защото точно този АЗ стои зад цялата стъкмистика. Дали той ще се самодефинира като "изчезващ" не го прави да е несъществуващ, оцеляващ, определящ битието. Ти с него живееш, с него отстояваш, той излиза или се покрива в сенките, когато му е удобно. Тази игра - с прикриването на АЗ - чрез редене на логическо-подобни подбрани понятия, е голямата мимикрия на самия АЗ - за да потъне сред завесата на сенките. Играе играта си сам да се прикрива когато е удобно. И само и само за да го изиграе на по-духовно. Сега вече много хора научиха играта на его-прикритие, за да изживеят духовното. Но то стои, то е там, то е живо. Колкото повече се прикрива, толкова по-живо стои. А е нужно винаги да се държи пред взора, да не потъва в сенките и невидимото. Там, то става невидим господар и придобива пълната власт само заради невидимите си процеси.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.