Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Рамус…Очевидно не схващаш, но не достига мъжество да го признаеш пред себе си. 

Дори не достига искреност да се усъмниш в изводите си и да допуснеш, че именно с практика тези неща изкристализират, а не с четене на книжки. Невъзможно е с четене на книжки. Едното четене на книжки няма как да ти даде инсайта, че схващането е единственото реално и неизменно нещо в света на умовете ни. Егото няма да е съгласно да бъде принизено само до ниво на някакво си схващане. Само то може да бъде много повече и всичко, а де факто е едно голо нищо.  :D

Трябва да си го преживял в практиката си. Ако не си, продължаваш да пишеш критични постинги, които очевидно си имат своя истина, в която си вкопчен и се бориш и отричаш нещата, които са неприемливи или заплашителни за твоята азова идентичност. Заплашителни обаче само изглеждат, тъй като се изживяваш като нещо отделно, различно и велико, а де факто си просто още един израз на съзнателния принцип - схващане. Докато не разбереш, че начинът на схващане - въпросът "как" е правилния въпрос и той е "ключът от бараката", а не въпроса "кой", ще продължаваш да преливаш от пусто в празно, да тъпчеш на едно място и да бълваш еднотипни постинги. Няма как да напишеш нещо друго, докато си описан с това, с което си описан - с някаква своя представа за съществуване на някаква личност - име и форма, която има център, различен от схващането. В един свят, където всичко, без изключение може да бъде подложено на съмнение, защото непрекъснато се променя, единствено принципът на когницията на цялото това великолепие и разнообразие остава неизменен, докато си жив. Само този принцип ще бъде с теб неизменно до края на дните ти, всичко останало ще се променя, появява и изчезва, а ти ще схващаш всичко това до смъртта си. Схващане, а не хващане. ;)

Малии... мамче. Много мъдра бе. Много мъдра, отворена, открита...

Мъжество не ми достига - определено. Вече "мъжките" неща не ми останаха. Ти с "женските" ли изучи всички тия хитрини?

Постно... много постно - като за деца в поредната псевдомъдра лекция...

И сега се оказа мимикрията - вече и ти запя песничката "невъзможно с четене на книжки".

Ама то и инсайта и егото, и писането ти са също в "голото нищо". Дано да е повече "голо", но ако го облечем - дали ще е пак "нищо"? :)

И идеите ти и обясненията ти са също точно "хващане", маскирано като "схващане". Нима не разбра как повтаряш за пореден път мантрата за схващането с идеята че го обясняваш...

Схващането за критични постинги, за борби, неприемливостта и заплашителността, за изглеждането и ключа за бараката... И то в "свят, в който всичко можело да бъде подложено на съмнение"... Може и да "може", но точно ти съвсем ясно си оставяш някои неща като "безсъмнени". А иначе го упражняваше същото и на Скепсис с идеята колко много си свободна, неотъждествяваща се и как виждаш ясно привързаността на "другите".

Знаеш ли - няма във форума нито един друг участник, толкова лукав в игрите си, колкото си ти. Толкова изменчив, толкова песвдохитър. Навсякъде подписваш чрез себе си обикновени и чисто лични неща, под булото на много заучени и комбинирани чужди думички.

Виж колко цитата си пускала и колко чужди думи си слагала като свои... Вероятно и това е "схващането" за "хващането".

Нямаш никаква идея, нито си способна да схванеш дълбочината за "идентичността". За теб е просто част от жонглирането и разиграването. Но с игри не може да се замести липсата на дълбочината в разбирането.

Игричките от рода - "ти не ме разбираш, щото още не си дорасъл и практикувал", ... пък и за "края на дните ми", пък и поучения... Опитай с някой друг и някъде другаде да ти се върже на номерата. 

--------------------

Скица... Не че не е очевидно защо ти е нужно това... Но - да - кючеклийка отвсякъде. Танцуващата със Универсума... Горкия универсум - пропаднал до нивото на танго с играещите си с него...

Важното е шоуто да върви. :)

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак зацикли, Рамус, старата песен на нов глас. :D

Аз отивам да танцувам на друго място - някои му викат работа на този вид танц. Друг път пак ще се погъделичкаме. :tongue2:

WOW хора моля ви, нека да не обръщаме това на спор, защото за начинаещ като мен е много лесно да изгубя преценка кой е крив и кой прав. Нека да продължи като дискусия и така и по малко разбиращите да разберат нещо. Аз мога само да кажа че е удоволствие за мен да чета автентични мисли и мнения на хора като вас, и самият факт че има умове на хора тук в БГ който мислят по този начин е много примерно за мен. Ето че има хора и има надежда и за такива като мен който те първа се заемат. Нуждата сега, времената в който живеем, изисква повече от всякога обединение на всички фронтове а със сигурност това важи и за Духовния свят. Нека всички бъдем добри един към друг и да си помагаме в научаването на това знание и просто да не забравяме защо вървим по този път, а имено за да станем по добри човешки същества и да сме по полезни на себе си и на всичко около нас. Нека да не забравяме това, аз не съм Будист като вас, не съм разбрал тайни текстове или каквото и да е. Но животът ме научи на едно, че единственото от което има нужда е ЛЮБОВ и ДОБРОТАТА. И че само с нея се лекуват най болезнените рани и страдание и докато обикаляме из тези светове на съществуване на всякъде да я използваме и тъка да се учим и помагаме. И единственото което като стремеж да имаме, да сме по добри за да помагаме повече. А не да мислим за това как да угодим на себе си. Помогнете на хора като мен да научим това безценно знание наречено Будизъм, и да си помогнем всичко сами да си подобрим съществуването. Благодаря ви :-)

Понякога всичко това просто ми дотяга... в редки случаи - дори отвращава.

Всичко това... с тия претенции, декларации и подражание и имитации, а всъщност посредствено... толкова обикновено. И само боичките.... Но пък напъните за духовен маскарад...

Толкова е "навсякъде", че направо е досадно...

==============

Обещах на Скепсис да "пазя темата" от поредните умници... И пълен провал.

То няма спасение - като вирусите... Навсякъде, изменчиви, нагласени, търсещи да се вкопчат в каквото и да е, което и да е, който и да е...

Защото природата на "вируса" е да се вкопчи - защото той самия е нищо (няма ДНК). И без "приемник"... е просто изгубен. Защото няма свой собствен живот... и разчита на вкопчването в нещо, което да го има, за да го ползва за себе си... В танца и очакването някъде да се "вкопчи"... Дори и като "духовен"...

Боже, тоз човек не се отучи да плюе по хората и това си е, все едно всички не се пържим в един и същи огън и все едно всички не страдаме по един или друг начин. 

Явно толкова си можеш. Жалко. Можеш много по-добре.

Обещах на Скепсис да "пазя темата" от поредните умници...

Уау! :D Това оправи деня ми!

Тук веселбата продължава!

Рамус, да вземеш да се спреш с наричането на останалите първосигналници, че да не вземе някой да ти скочи първосигнално наистина... Ти си най-голямата смешка в темата за будизма, защото реакциите ти показват практически точно обратното на това, което пледираш...

Ай, хубав ти ден!

п.п. И не съм офтопик в случай, че ме докладваш! Точно съм си в темата - едно е да си мисли човек, че разбира от будизъм, едно е да прокламира идеите му, а трето и четвърто на практика да няма нищо общо с тях и с поведението си да го доказва.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Въпроса беше Приказката за Будизма да се развали... защото децата им дай приказки - за всичко. Дори и за добротата и любовта е всичко обикновени детски приказки.

Не забравяй, че твоите реакции спрямо останалите, са също първосигнални! :)

И защо да се разваля Приказката? Нека направим света си малко по-приказен, стига с тези скучни понятия. Научете се да живеете по-щастливо, без догми и напудрени нищо неказващи и нищо незначещи празни думи! С какво те ви направиха по-щастливи, искам да ви питам аз?

Не забравяйте да бъдете като децата, по-весели и по-безгрижни и да гледате на живота по-несериозно! Докато не го направите, вечно ще търсите нирвана и самсара и пак няма да ги откриете ! :)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Никога не съм бил учител.  Въобще не ме интересува да уча някого. Всъщност и никой не му се занимава да учи каквото и да е. Само симулации на подобия.

Не съм будист, не съм българин, нито космат. Не съм материалист, и атеист не съм. Не съм и теист. Не съм християнин, не съм белокож, не съм мъж или жена.

Не съм философ, нито химик, не съм и терапевт. Не съм и лелка в детска градина. С погалвания и мили думи, както и с розови премигвания и благо лицемерие, не се занимавам. В моя свят това просто не ме интересува.

В моя свят още хиляди други неща от тия написаните тук, ги няма въобще. Нито пък на никой не са му работа да ги разбира.

Не ме интересуват нито стила, нито повярването. Не ме интересува никакво отношение - провокативно беше написано всичко, с цел. Всичко останало са реакции и си следват по сценарий.

Не ме интересува да съм "нормално човешко същество". Нормите за човешките същества са различни за различните групи същества. Не ме интересува, нито съм длъжен да се занимавам с тях.

Не ме интересува нито кой какво знае, гледа, кое му е интересно. Нито ме занимават опасностите, мненията, щенията или нагласите на всеки, дори и когато са на "косматите българи".

Не ме интересуват проблемите - нито моите, нито чуждите. За моите - те просто ми показват кой съм. И са решими, точно както са породени. Щом е налице проблем - той е такъв само за проблемния субект, който го поражда. Пораждането си е в него и решението - пак там. Това е толкова незначително и обикновено, че ме напушва смях всеки път когато някой ме съветва и ми обяснява фантазното и идейното си разиграване. Смея се, не защото се присмивам, или иронизирам, а защото в това разпознавам и нещата през които съм минал. На преминатите неща е като към децата - освен да им се радваш, няма какво друго.

Не ме интересуват съветите нечии. Както и оценките на кой как му изглеждам. Всеки може да напира че другия е високомерен или надменен. Това важи за кошерите, не за сериозните хора. Там не си играят на тия детски игри. И въобще това не ги интересува. Нито ги интересува комуникация като тази. Както и аз не се интересувам освен общо, по програмата ми. Понякога импровизирам повече, или по-малко. Няма смисъл да занимавам някой с това. Има хора, които биха разбрали. Другите - се вижда.

Играя "лошото ченге" в много от експериментите си тук. Повечето се хващат. И те реагират. На други им влизам за да пробвам доколко и как е нивото им, на кое реагират, кое прочитат и кое им преминава като невидимо. Повечето от това беше в началото... Сега вече - само повторения и се обезсмисля.

За "диалога" и дискусията вече - написах. Така и така няма да се прочете. Така и трябва. Не искам нищо от никого, не ми трябва, не ми е нужно да ми се дава каквото и да е. То няма и как - нещата които ме интересуват не е възможно да ги "получа" от никого от вас. Провокациите и реакциите достатъчно добре показват отвъд фантазното. Заради това са нужни, че иначе рецитациите и декларациите на свободни теми и особено на "духовни" са цирка който всеки играе на собствения си невидим театър....

--------------

Но темата не е за рамус, нито е за учителите, нито е за учениците. 

Учениците - е ясно къде са. Вече посочих едно от основните места за сериозните ученици.

Учителите - е ясно кои са.

Системата наречена БУДИЗЪМ и заради която е направена тази тема, от посветил се будист - е направена и организирана чудесно. Това не е център за работа с деца. За начинаещите вероятно има създадени центрове. просто е да се допусне, какво е правил Скепсис, докато условията са били определени. Сега вече са други - нещата са други. За него самия. Повтаряше почти едно и също, на поредните напиращи, на поредните играчи, в приказките на поредните сънувачи. Едно и също - на вълни, на вълни. Няма човек, който може да се раздава цял живот. Това върви само до време. Докато разбере са "черните дупки". И минава в друг етап.

Будизма не е лечение нито на комплекси, нито на невротизми, нито е поле за игри и компенсации. Не че повечето не го ползвате за това. Всъщност хората, които са готови, се самоотсяват. Останалите просто си плямпат...

Аве ти си тотално побъркан, аз само това мога да ти кажа, и моля те не използвай тази платформа да се пректираш както на теб ти е кеф да се изживяваш. Използваш това публично място да се правиш ли само, на някой? Само се наслаждаваш на Будиският АЗ който си си създал. Това ме отблъсква и съжалявам че има такива болни хора. Как си е присвоили Бидизма тези психопат и си прави представления. Публиката вика    УУУУУУУУУУУУУУ :-( Той продължава да са изживява. Отвратително е разбери го, отблъскваш и това не е правилно което правиш и казваш. Разочарован съм. :-(

Никога не съм бил учител.  Въобще не ме интересува да уча някого. Всъщност и никой не му се занимава да учи каквото и да е. Само симулации на подобия.

Не съм будист, не съм българин, нито космат. Не съм материалист, и атеист не съм. Не съм и теист. Не съм християнин, не съм белокож, не съм мъж или жена.

Не съм философ, нито химик, не съм и терапевт. Не съм и лелка в детска градина. С погалвания и мили думи, както и с розови премигвания и благо лицемерие, не се занимавам. В моя свят това просто не ме интересува.

В моя свят още хиляди други неща от тия написаните тук, ги няма въобще. Нито пък на никой не са му работа да ги разбира.

Не ме интересуват нито стила, нито повярването. Не ме интересува никакво отношение - провокативно беше написано всичко, с цел. Всичко останало са реакции и си следват по сценарий.

Не ме интересува да съм "нормално човешко същество". Нормите за човешките същества са различни за различните групи същества. Не ме интересува, нито съм длъжен да се занимавам с тях.

Не ме интересува нито кой какво знае, гледа, кое му е интересно. Нито ме занимават опасностите, мненията, щенията или нагласите на всеки, дори и когато са на "косматите българи".

Не ме интересуват проблемите - нито моите, нито чуждите. За моите - те просто ми показват кой съм. И са решими, точно както са породени. Щом е налице проблем - той е такъв само за проблемния субект, който го поражда. 

Не ме интересуват съветите нечии. Както и оценките на кой как му изглеждам. Всеки може да напира че другия е високомерен или надменен. Това важи за кошерите, не за сериозните хора. Там не си играят на тия детски игри. И въобще това не ги интересува. Нито ги интересува комуникация като тази. Както и аз не се интересувам освен общо, по програмата ми. Понякога импровизирам повече, или по-малко. Няма смисъл да занимавам някой с това. Има хора, които биха разбрали. Другите - се вижда.

След толкова много отрицания, би ли описал накратко кой или какво СИ ти?

Аве ти си тотално побъркан, аз само това мога да ти кажа, и моля те не използвай тази платформа да се пректираш както на теб ти е кеф да се изживяваш. Използваш това публично място да се правиш ли само, на някой? Само се наслаждаваш на Будиският АЗ който си си създал. Това ме отблъсква и съжалявам че има такива болни хора. Как си е присвоили Бидизма тези психопат и си прави представления. Публиката вика    УУУУУУУУУУУУУУ :-( Той продължава да са изживява. Отвратително е разбери го, отблъскваш и това не е правилно което правиш и казваш. Разочарован съм. :-(

Значи да се вместя в интерес на истината. /Това, че сега ще дойде някой и ще каже "коя истина" - не ме интересува. Нямам намерение да казвам на бялото черно, нито да оставя някой неорентиран/.

Та... Тъй като поне по регистрация си нов потребител само да изясня това, че в темата тези, които се занимават сериозно с будизъм и ПРАКТИКУВАЙКИ го, са Вало и Скепсис.

Останалите се включваме наистина от любопитство и от познания от обща култура...

Моля, не смесвай Скепсис и Рамус и не говори за тях, поставяйки ги под общ знаменател.

Не ми се иска да казвам кой е или кой не е Рамус - не е моя работа и имам уважение към хората, но не е редно да ги слагаш под общ знаменател. Хайде, нека го кажем така - Рамус не е практикуващ будизъм.

Не е редно да се отдръпваш от пътя, който ти харесва и по който имаш желание да тръгнеш, само заради това присъствие тук. :)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Значи да се вместя в интерес на истината. /Това, че сега ще дойде някой и ще каже "коя истина" - не ме интересува. Нямам намерение да казвам на бялото черно, нито да оставя някой неорентиран/.

Та... Тъй като поне по регистрация си нов потребител само да изясня това, че в темата тези, които се занимават сериозно с будизъм и ПРАКТИКУВАЙКИ го, са Вало и Скепсис.

Останалите се включваме наистина от любопитство и от познания от обща култура...

Моля, не смесвай Скепсис и Рамус и не говори за тях, поставяйки ги под общ знаменател.

Не ми се иска да казвам кой е или кой не е Рамус - не е моя работа и имам уважение към хората, но не е редно да ги слагаш под общ знаменател. Хайде, нека го кажем така - Рамус не е практикуващ будизъм.

Не е редно да се отдръпваш от пътя, който ти харесва и по който имаш желание да тръгнеш, само заради това присъствие тук. :)

Не слагам Скепсис във кюпа, по скоро за този Рамус и всичко който го правят по този начин (то си личи че не практикува). Аз за мен си съм си убеден в каквото вярвам и не може някой така лесно да ми промени мнението. Но ме отвръщава как такива хора се гаврят и така коствено рушат и пречат. По скоро ме жал. :-(

Обещах на Скепсис да "пазя темата" от поредните умници...

... иначе и на мен ми липсва, казваше и умни приказки, тоя скъса синджира  :D

Накратко за академичния курс, който е 3-годишен  (6 семестъра) и е според международните академични стандарти за изучаване на тибетски, санскрит, будистка философия, епистемология, логика и история, освен таксата, която се определя от индийския университет към който института е асоцииран и който е един от най-големите в Индия, ти трябва и диплома за английски на ниво Адванс. Инак, два пъти в годината има публични курсове с практическа насоченост (медитации като шамата и випасана, тонг-лен, соджонг, лоджонг, ваджраяна-посвещения, ньондро и различни садхани), които са достъпни за всеки. Основното е пътя - 600 евро в двете посоки.

Освен пари за път, трябват и за подслон и прехрана.

Освен пари за път, трябват и за подслон и прехрана.

Не трябват. В цената на курса са включени храната и спането.

• 4 седмици по-късно...

Комично не комично... Явно тези думи мислиш че са въздействащи... но честно да ти кажа само върху тълпата.

Всеки може да провери думите ми, ако се поразрови и ако се вглъби поне малко. :-)

Мдааа, поредната вълна на поредните вярващи. Поредните знаещи, поредните разбиращи, които толкова, ама толкова разбират защото вече факсовете от бог летят, истините са им се отворили и нямат край прозренията им..

Поредните отстояващи и то не какво да е - будизма, като лек и закачлив преразказ на авраамическите религиозни доктрини. То каноничното за някои хора ги уврежда доколкова, че което им влезе първо в главата, после става основа и на всичко друго и "всичкото друго" става само вариация на първото.

Будизма също може да е приказка и за децата така е направено да бъде. Както и всичко останало. Но будизма има специална сериозна част - за сериозни хора. Това е практиката му.

За децата приказки и игри по философстване. Игри по размишления - дето всеки подрастващ се учи да ги наглася. И по това лесно се разбира какъв е. За неуспялите, за неузрелите, или за "лентяите" - остават приказките като единствена възможност. За един - доктриналните и идеологическите постановки - са различни. За друг - имало общи елементи... даже са възникнали от една единствена.

Те по принцип всички детски приказки са възникнали от една и съща и си приличат.

Пак типичния симптоматичен момент - ти не разбираш, защото още не си дорасъл, щот не си прочел достатъчно, щот не си се вглъбил. Задължително благи - съветите, да не си помисли някой нещо лошо. Амиии - задължително това са добронамерени съвети пълни с безкраен алтруизъм... :) и беседващия с тях прелива от доброта, смирение и благост... Направо божествени...

Тя темата по принцип трябваше да се затвори - и то завинаги. От един момент нататък вече е повторение и се повтарят типологично и различните включващи се в нея...

Тия дребни игри в които всеки играещ се бори за надмощие, доказване... и отстоява, сякаш се отнася за края на света му... Но от друга страна - така е сред масовия свят, където приказките са издигнати в ранг на истина. Заради потребителите си и потребностите им.

================

Знаете ли - едно нещо не може да се види никъде, сред които и да са форми на общуване. А е особено показателно, дори в приказките за духовност.

Нито един участник досега не е направил нещо толкова просто и елементарно

- не е изнесъл неверието си.

Не е поднесъл откровено съмнението си.

Не е изрекъл дали, къде и кое е границата му.

Не е признал че НЕ ЗНАЕ, ЧЕ НЕ РАЗБИРА...

Не го е направил от сърце и "душа". С една чиста откровеност.

Тия неща обикновено липсват. И то навсякъде. Защото са неприемливи и са неща от които по принцип се страни...

-------------

Всеки има вяра, има убеждения.

Малцина разбират това, мнозинството са просто потопени и им остава само ролята на защитници... Не какво да е - чрез убежденията си - към принадлежността си, спрямо и заради което са им и убежденията, и вярата в тях.

Силата на един човек... ЧОВЕК!!! се отнася до момента в който да може да си каже - ДА, вярвам в това, убеден съм в това, но поне в разни мигове разбирам че то е несъвършено. Че има някои смущаващи моменти, които живота от време на време ми посочва... Че убежденията ми имат своя роля, но дали тя е всичко, тя е вечна, тя е единственото и тя е вселената (ми).

Човек, колкото повече е прикрепен към онова, в което е убеден че вярва, е защото той самия се усеща вътрешно несигурен. И колкото повече несигурен, се вкопчва във въшната (привнесена) стабилност на убежденията си. Тяхната житейска роля е именно такава - да послужи в миговете на "вътрешната липса на същото", като вид временен заместител.

Всеки човек има нужда в повечето моменти от стабилност. Именно - когато я губи отвътре, се появява потребност да се намира такава. Тя се предлага навсякъде сред социума, наготово, за да се ползва. Това е и един обикновен житейски капан, че в миговете, когато най-се нуждаем от стабилност, хващаме съответствената ни патерица, ползваме я и се изживяваме като стабилни чрез нея. И патерицата вече не е патерица, тя първо е крак, после е и ръка, после измества всички крайници - накрая се качва и в главата. И от прост допълнителен помощен инструмент, в мигове на неустойчивост, прераства в идентичност и се слива с Използващия я.

Това е етапен момент и има преходен характер. Не се измерва с години, дори животи (може би). Живота никога не е , нито ще бъде вярата ни в обясненията за него, колкото и необходимо да се струва в някои изгубени моменти. Но е изключително показателно, колко се слива Използващия и Патерицата, дори и когато използващия е толкова убеден и защитава обратното...

...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Аз знам че съм вечна и че пак ще ме има.

Добре... Лични убеждения от такъв характер не могат да бъдат тема за дискусия.

чакай че забравих да ти кажа за бебето космонавт -

то е преродена душа с опитности и с достъп до нива на информация

Темата се превърна в хормонален дисбаланс на средната възраст.Менопаузи, менструални синдроми... Апелирам, мъжете да се дистанцираме, докато госпожите се наплюят.

Темата се превърна в хормонален дисбаланс на средната възраст.Менопаузи, менструални синдроми... Апелирам, мъжете да се дистанцираме, докато госпожите се наплюят.

ти мъж ли си

верно ли уе

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

в Библията е описано абсолютно точно какви форми на живот има и къде се намират,какво представляват!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

къде тва

Публикувано изображение

още ли ровиш ейй кво стана с копи пейста

още ли ровиш ейй кво стана с копи пейста

развали ми се десния бутон от копи-пействане!имай търпение,търся си геймърсна мишка!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

развали ми се десния бутон от копи-пействане!имай търпение,търся си геймърсна мишка!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

ко лъжеш уе у другите теми само библийченца пействаш цел ден

от обяд,преди това не съм влизал!Публикувано изображение

аре пейстни нещо по темата де

за гутанците например

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.