Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Я, как едно "О" преОбръщало цели теми.  :yanim:

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как за какво са ми жени бе! Не става само със софтуер, требе и малко хардТуерче. Да има къде да го сложиш мекия. :wink12:

Аз съм прост човек и образование нямам.

А чул ли си го тоя лаф:

Учен човек, ама прост.

Като под учен по времето на баба ми са разбирали - образован. А под прост се разбира нещо като глупав у наше село.

Ония дето са ги писали измишльотините на началните книги от библията не могат да се сравняват по образованост и с осмокласник от сега. Да не ти припомням че и интернет не е имало. Сега е лесно с чичко гугъл, търсиш квото ти трябва и четеш вкъщи. Едно време трябваше да ходя в Народната библиотека, за да намирам нещо за четене. 

Не ти трябва образование, за да се откажеш от религиозните заблуди.

:) 

ааа ,възразявам......аз изобщо не съм недоволна.пълен шеф съм и ме слушат.паля свещите на шабата, разчупвам хляба.материално обезпечена съм. не ям бой. :lol6:вярата ми,не ни забранява секс.даже на шабата  ,се прави секс ,и въобще да ти кажа под секрет,мъжа никой не го пита...жената поиска ли,не и се отказва. що ми береш дерт. :tongue2::whist:

Че на кой му пука за теб? :ohmy:  Защо си мислиш, че светът се върти около теб и твоята религия? :)

Както и да въртим и сучем, винаги стигаме само до едно - съзнание, съзнателност, осъзнаване.

Да, и на това ни учат източните учители - как да се осъзнаем и как  да бъдем съзнателни.

За сведение на еволюционистите.Думата динозавър е използвана за пръв път от британският учен креационист доктор Ричард Оуен.Просто това са били гигански гущери.И не е вярно ,че са живели преди милиони години.В библията книгата на Йов глава40 :15 - 24 има описано това животно.А ,що се отнася за религиите ,някои хора имат съвсем объркана представа .Ако не бяха религиозните хора нямаше да има наука.Нека тези които говорят против религиите да  четат повече.

Това е велико... :lol6::wors:

Пичове, искам да вметна само, че много ви се радвам. Идоли сте ми! Изобщо не приличате на кръчмаро-кибици, спорещи в кварталното заведение. Ама изобщо.

Пичове, искам да вметна само, че много ви се радвам. Идоли сте ми! Изобщо не приличате на кръчмаро-кибици, спорещи в кварталното заведение. Ама изобщо.

Липсва ,бирата и женска компания.

Да, сестро. Ще напиша и още нещо - просто не си попитала , аз сичко си казвам, не съм като теб.

Ко правиш в гребната база? Гребеш? Да не си водолаз, та все към дълбокото те влече? :D

Аз се уча да пилотирам в буквалния смисъл. От няколко години, с много прекъсвания по различни причини. Уча се на един ULM на летището в Лил, Франция. Така, че крила си имам, та не ми бери кахъри. Виражите, пикирането, спиралите и пр. са ми втора природа.  :halloween7:

Уитчкрафт. Съвършената вещица. Шъ ма познайш по мустаците и клюнообразния ми нос, който е с тенденция всеки момент да ми се забие в гърлото. :lol6:

Аз се уча да пилотирам в буквалния смисъл.

Супер. Завиждам ти най-благородно. Това е нещо, което не съм правил. Само парашут и малко с делтаплан. Но това е яко!!!

Аз има друга среда, друго битие. В главата ти съм само сянка, родена сред сенките на сенчесттия ти свят. Ти наричаш моята сянка там рамус... Това ти е достатъчно. Нямам претенции, но да наричаш твоите театри ЛЮБОВ е само игра в твоята пиеса, в която ти дори не си в главната роля. Твоя работа е, твоя отговорност е. Твои са си представленията с идеалните пиеси вътре в тях. Но само това - рисувай ме колкото искаш, това не съм аз. Ти си художника. А аз съм човек - ако искаш да подадеш ръка, ела хвани моята, но не в главата ти. Излез от там и спри театрото, щото на него всички сме само сенки - включително и ти самата. 

За разлика от последното ти изречение в "разголващия ти пост", аз съм най-интересния човек, който познавам. Вече познавам толкова много себе си и всичко това е една вселена, изменчива, със свои закони и принципи. Мистерията е почти непрекъсната. една еврика води към други след нея. Има моменти в които следват множествено. като оргазмите. 

Когато споменах че съм си загубил някои неща, това не го споменах - загубих и скуката. Вече не зная какво е - има спомени някакви и докато не ги загубя напълно и тях, само те ми напомнят нещо за скуката. Така, че аз не съм скучен човек. Всеки миг ми е интересен, говоря при себе си, нямам публика, нямам идеали, нямам "близки" хора които да са ми "скъпи". Нямам сестро, близостта е въпрос на резонанс. НЯма нужда да се правя на клоун - или я има или не. Човека го познавам по близостта му с мен. Много си права - хората не са в театъра ми.. Минава и заминават - всеки по пътя си. Моят театър не е с хората, а вътре в мен. Там е идеята да спра представлението, и всеки да се качи на сцената - и режисьора и постановчика и зрителя и артистите... И там да си поговорят, за да спре представлението,  играчите вече няма да са играчи, всеки ще загуби заученото си значение, но завареното положение е важно всички да разберат, че е наследство, но не води наникъде за всички участници.

Така, сестро. Има протегната ръка. НО тя не е колкото вселената и няма как да дойде до мястото "вътре" в главата ти. Виж ме кой съм, попитай ме, няма смисъл да гадаеш, всичко ще ти кажа, и то такова, каквото е автентично за мен - има от всичко - за мен всичко е на масата - и горчивото и прясното, и сладкото и полезното. Ако въобще има в мен нещо, което да използваш, съм го сложил открито на същата маса. Не в игра - на масата е - просто излез от главата си и си вземи, каквото на теб ти харесва. Това имам, това предлагам. Не го давам не го взимам, сделки няма. Предлагам го, защото го имам, няма цена, няма условия, няма причини или летви за прескачане.

Аз не живея в техния свят.

И така - всички са сенки в моята глава. Работя сам, за себе си, сам - във всякакъв смисъл. Имам свободата... Е, да - няма заплати, няма планиране. Може за дни да съм с два лева в джоба. Не се умира от това, живея просто и обикновено. И ми трябва малко. Тренировките са ми на гребната база или на тепето, или в тишината на сянката в задната стая. Както и тук, на стола пред компютъра. Всичко за мен е работа по мен си. Дори и нощем в съня си. Говоря думи, които разказвам на себе си, друг път, пишейки с идеята че е за други, виждам че написаното е за мен - че носи моят код, за нещо, от друго нещо - все отвътре в мен. Комуникацията има и скрити за мен страни и съм на прав път, щом процеса е задвижен и той върви. Усещам го, защото всички аспекти се променят като вървят към единение и консонанс. Променям се заедно с тях.

Твоите писания понякога резонират с нещо в мен, с неща, с които съм се сблъсквала през живота си, които лично съм изживяла и наблюдавала. Но по-голяма част от писанията ти, където яко се усеща присъствието на егото ти и поставяш, като в магазин, някои хора “на горните рафтове”, други “на долните” – са достатъчно показателни.

Отделно, че съвсем се оплиташ в порочния кръг на мислите си, добавяйки, че тези, които са “долу”, са едва ли не “обречени” никога да не разберат невежеството си, но непременно държиш да ги информираш, че има и “такова” ниво… но то е недостъпно за тях… Не се ли усещаш сам какви глупости пишеш?

Първо, ако действително пишеш от “онова” ниво, онези – плебеите в блатото – няма как да го знаят, ако ще и на фльонга да се вържат, защото то за тях е непознаваемо. Те нямат сетивата за него и затова са заседнали в нивото, в което са.

Второ, след като то за тях е непознаваемо, какво им остава, какъв е избора, към който ги буташ, за да бъдеш разбран и приет? Да ти повярват сляпо на теб и твоите думи, и да те възприемат като поредния месия ЛИ?

Сляпа вяра в Рамус ли се опитваш да култивираш, създаване на нов вид секта, нов вид култ?! Че по този начин горките плебеи още по-дълбоко ще заседнат в блатото си… Защото ти не учиш никого на нищо. Ти си мислиш, че споделяш, а споделяш, защото търсиш сродни души, защото вътре в теб гори онзи копнеж да не си сам, да не си отидеш от този свят несподелен и неразбран.. Но ти в повечето случаи не комуникираш толкова знание, което да е в помощ на другите, колкото своята дълбока психологична нужда да бъдеш разбран и споделен! Но много умело я прикриваш, може би дори от самия себе си...

Очеизвадно е, че сам не се хващаш кога постъпваш като неосъзнат егоист и кога като осъзнат човек. Да, нагазил си в себепознанието, но ти казах вече, че си нагазил само до коленете. А ти се опитваш да го представиш като цялостно потапяне – вярвам ти, че в илюзията на ума ти е точно така. Но също така вярвам, че когато най-сетне се отместиш от плиткото, ще разбереш какво ти пиша вече няколко дни подред.

За разлика от отношението, което ти имаш към хората, пишещи тук – като към сенки, за мен те са напълно истински, дишащи, живеещи, чувстващи и мислещи същества. Които не са фиксирани или размити понятия, а са много фини, много чупливи, fragile и затова трябва да се докосват внимателно и с любов, да не се минават определени граници, тъй като при всеки човек прагът на болка е различен. Може някои хора живота така да ги е блъскал, че просто да не могат да поемат повече психическа болка и твоите постове да ги смачкат окончателно. Как да не реагират защитно? Разбира се, че така ще реагират - ти непрекъснато им предоставяш тригъри за разбитата им и неизследвана психика. Но ти не пишеш с мисъл за другите - да им помогнеш, ти пердашиш като един нарцистичен танк през полето, не те вълнува какво размазваш под веригите и с тежестта на егото си, стига да можеш да събереш достатъчно енергия под формата на внимание, за да нахраниш гладния нарцис в себе си.

Твоите писания понякога резонират с нещо в мен, с неща, с които съм се сблъсквала през живота си, които лично съм изживяла и наблюдавала. Но по-голяма част от писанията ти, където яко се усеща присъствието на егото ти и поставяш, като в магазин, някои хора “на горните рафтове”, други “на долните” – са достатъчно показателни.

Сестро, криви са огледалата. Криви са, голяма е разликата. Не спираш да спрягаш едно и също като става въпрос за мен. Нека така да е. Нека да е какво казваш. Но просто - не става.

Резонанса е толкова рядко и си го пишеш сама. Виждам откровена си доколкото можеш, разбирам това и го уважавам, но откровеността тук само поставя още по-добре разликите. Големи са сестро, в повечето моменти - диаметрални.

Не го казвам за да играя, нито това са игрите ми. Не искам да е така, не ми трябва да е така, но просто е така. Има положения, които за теб ще си останат непримирими. Ти гледаш на мен във всичките ти постове като образ от учебниците от които си учила и от тия, дето е минал живота ти през тях. По тях мериш живота си.

Аз съм човек - реален човек. Там където ме разглеждаш не съществувам като човек. Там ме гледаш през очите ти. За теб това е рамус. Съгласен съм - да е както казваш, нека съм такъв, какъвто ме пишеш. Просто няма как да се срещнем. Виждам, не можеш да направиш друго, не го очаквам, не го искам. Каквото можеш, както правиш - това е, това си ти. Идеалите, сестро, на тия, дето си се посветила. Там е проблема, но той е голям и за теб е жизненоважен. Такава, каквато си, това си ти. Това, че се налага да се повтарям, означава че няма какво повече да ти напиша. Живота не е само по онова, което знаеш за него. Живота и хората не са само това, което ти познаваш за тях. Каквото можах казах, написах, предложих. Друго нямам, това съм аз. Каквото можеш, взимаш, ползваш. Колкото, толкова, както... Няма смисъл.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Сестро, криви са огледалата. Криви са, голяма е разликата. Не спираш да спрягаш едно и също като става въпрос за мен. Нека така да е. Нека да е какво казваш. Но просто - не става.

Резонанса е толкова рядко и си го пишеш сама. Виждам откровена си доколкото можеш, разбирам това и го уважавам, но откровеността тук само поставя още по-добре разликите. Големи са сестро, в повечето моменти - диаметрални.

Не го казвам за да играя, нито това са игрите ми. Не искам да е така, не ми трябва да е така, но просто е така. Има положения, които за теб ще си останат непримирими. Ти гледаш на мен във всичките ти постове като образ от учебниците от които си учила. Аз съм човек - реален човек. Там където ме разглеждаш не съществувам като човек. Там ме гледаш през очите ти. За теб това е рамус. Съгласен съм - да е както казваш. Просто няма как да се срещнем. Виждам, не можеш да направиш друго, не го очаквам, не го искам. Каквото можеш, както правиш - това е, това си ти. Такава, каквато си, това си ти. Това, че се налага да се повтарям, означава че няма какво повече да ти напиша. Живота не е само по онова, което знаеш за него. Живота и хората не са само това, което ти познаваш за тях. Каквото можах казах, написах, предложих. Друго нямам, това съм аз. Каквото можеш, взимаш, ползваш. Колкото, толкова, както... Няма смисъл.

Аз не целя да резонирам с теб, нито имам такива очаквания. Твоето ниво на вибрация такова, каквото е в момента, е вредно за здравето.

Моят мотив е друг - да спреш да се гавриш с човешката психика. И докато продължаваш да го правиш в местата, където съм и аз, ще ти се налага да се оглеждаш в моите огледала. Ако се виждаш криво отразен, защо ли не успяваш да допуснеш, че причината е в собствената ти кривота? Какво ли е това, което ти пречи да се видиш?...

Въпросите са риторични, отдавна съм намерила отговора им.

Нарцисизма като разстройство[редактиране]

Липсата на емпатия е отличителна черта на нарцистичните разстройства и страдащите намират за изключително трудно това да разберат другите (и техните собствени) емоционални състояния и влияния. Това прави поддържането на близки или интимни взаимоотношения много трудно. Могат също да намерят за трудно да възприемат или приемат това, или може да го интерпретират като добродетел.

• Бурна реакция на критиката, става ядосан или унижен
  • Използването на други за достигане на целите
  • Преувеличение на собствената значимост
  • Изпитва нереалистични фантазии за постижения, сила, красота, интелигентност или любовни истории
  • Има неразумни очаквания за благоприятно лечение
  • Търсене на постоянно внимание и положително подкрепление от другите
  • Лесно става ревнив Is easily jealous[12]
  • Има чувство за изключителна правота
  • Експлоатиращ е към другите
  • Липса на емпатия
  • Показва арогантно, надменно и горделиво поведение.
  • Използва отричащ механизъм, за да омаловажи неадекватността или провалите сиU
  • Използва рационализационни механизми[13] за да оправдае егоцентричното си поведение
  • Източник: http://bg.wikipedia.org/wiki/Нарцисизъм

Лицата с личностови разстройства не допускат наличието на психичен проблем и не търсят помощ. По-често техни близки ги свързват с психиатър. Дори и сами да поемат инициативата за консултация, те търсят причината в другите, в обстоятелствата в ежедневието, но не и в самите себе си.

Редактирано от Mohini (преглед на промените)

Ти ,къде видя да твърдя подобно нещо.,автора застъпва тази теза , аз само давам линк.Аз разбирам само от пръжки ,за останалото си има корифей.

Корифей или корифеи? Този труден български език...

Симтек, вместо да си губиш времето в безсмислени интернет дискусии, запълни пропуските си по БЕЛ. Не те знам каква диплома имаш, но да не различаваш пълен от кратък член, е недопустимо.

П.П. Тук безсмислието на темите се конкурира с тяхното неграмотно озаглавяване. Намерете си един средношколец, който не спи в часовете по БЕЛ, да ви редактира поне заглавията на темите.

Редактирано от Любо Лежанката (преглед на промените)

Симтек, вместо да си губиш времето в безсмислени интернет дискусии, запълни пропуските си по БЕЛ. Не те знам каква диплома имаш, но да не различаваш пълен от кратък член, е недопустимо.

П.П. Тук безсмислието на темите се конкурира с тяхното неграмотно озаглавяване. Намерете си един средношколец, който не спи в часовете по БЕЛ, да ви редактира поне заглавията на темите.

Да не си учител по български език и литература?

Повечето от темите тук са безмислени, но забавни. Точно от тази, обаче, може и да излезе нещо интересно, според мен. Зависи от участниците.

Впечатляваща снимка - това ти ли си? 

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Дали само аз съм спал в часовете по български? Явно те гони и шизофрения с толкова смени на имената... Честно казано, не влагам големи усилия в тази форма на общуване, а предвид факта, че повечето и толкова усилия не влагат, смятам че правописът ми не е обидно неграмотен. Често се случват и чисто типографски грешки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще ми се да отворя такава тема, в която да пускам само подбрани от мен материали. Знам чш не звучи демократично, но има ли възможност темата да е заключена по такъв начин, че в нея да няма безмислени коментари и спам? Ще ми се само да няма дискусии, а просто инфо.

––––––––––––––––––––––

Ще започна с ВЪТРЕШНИ, ВЪНШНИ СВЕТОВЕ (1 част). Има още 4 или 5. Това е като увод.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Ще ми се да отворя такава тема, в която да пускам само подбрани от мен материали. Знам чш не звучи демократично, но има ли възможност темата да е заключена по такъв начин, че в нея да няма безмислени коментари и спам? Ще ми се само да няма дискусии, а просто инфо.

––––––––––––––––––––––

Ще започна с ВЪТРЕШНИ, ВЪНШНИ СВЕТОВЕ (1 част). Има още 4 или 5. Това е като увод.

С такава уводна част и НИКАКВО изложение темата ще бъде заключена тотално!. Или напишете нещо или заминава в коша!

––––––––––––––––––––––

Пускай си ги в блога :)

––––––––––––––––––––––

Ето да има и написано, за да не ти затварят темата:

Има едно вибрационно поле, което свързва всички неща. То е било наричано Акаша, Логос, първичният Ом, музиката на сферите, полето на Хигс, тъмна енергия, и с хиляди други имена през историята. Древните учители са учили на Нада Брахма - вселената е вибрация. Вибрационното поле е в основата на всички истински духовни преживявания и научни изследвания. Това е същото поле от енергия, което светци, Буди, йоги, мистици, жреци, шамани и гадатели са наблюдавали, вглеждайки се вътре в себе си. В съвременното общество, по-голямата част от човечеството е забравило тази древна мъдрост. Ние сме се отдалечили прекалено много в сферата на мисленето; онова, което възприемаме като външния свят на формите. Ние сме изгубили нашата връзка с вътрешните си светове. Това равновесие; онова, което Буда наричал "средния път" онова, което Аристотел наричал "златната среда", е родното право на всяко човешко същество. То е общата връзка между всички религии, и връзката между нашите вътрешни и външни светове.

С такава уводна част и НИКАКВО изложение темата ще бъде заключена тотално!. Или напишете нещо или заминава в коша!

ОК.

Изложение и увод... В повечето теми тези изисквания са спазени екзактно, както е модерно да се казва, нали? Но не съм способен да се справя с подобни изисквания Капитане, тъй че просто го изтрий. Не му е времето, нито мястото.

Сори! Пращай го в коша. Няма проблем.

Аз не целя да резонирам с теб, нито имам такива очаквания. Твоето ниво на вибрация такова, каквото е в момента, е вредно за здравето.

Моят мотив е друг - да спреш да се гавриш с човешката психика. И докато продължаваш да го правиш в местата, където съм и аз, ще ти се налага да се оглеждаш в моите огледала. Ако се виждаш криво отразен, защо ли не успяваш да допуснеш, че причината е в собствената ти кривота? Какво ли е това, което ти пречи да се видиш?...

Никой не може да се гаври с другия, ако той не му го позволява.Само може да си мисли, че е постигнал нещо НАД другия, но да остане излъган сам в себе си. Така че, тези игри на Егото на въпросния човек, вредят единствено на него, и човекът върху когото той проектира своите фантазии , трябва да го отрази като огледало, но да не допусне неговите проеции да влязат в подсъзнанието му.

Така че ...нека се оглежда в теб...и там да вижда собственият си образ, който се опитва да проектира върху теб. :wink12::rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.