Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Здравейте, Искам да си взема нов фотоапарат, като много държа да прави хубави нощни снимки. Колебая се между Sony DSC-HX1 и Canon PowerShot G11, кой ще ми препоръчате? Знам, че Sony-то е доста по-евтино, може да погледна и по-скъп модел, но ако Canon-а само е по-скъп, но не толкова добър, няма смисъл да хвърлям толкова пари...

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,

Искам да си взема нов фотоапарат, като много държа да прави хубави нощни снимки. Колебая се между Sony DSC-HX1 и Canon PowerShot G11, кой ще ми препоръчате? Знам, че Sony-то е доста по-евтино, може да погледна и по-скъп модел, но ако Canon-а само е по-скъп, но не толкова добър, няма смисъл да хвърлям толкова пари...

Тия ги отпиши директно, единствени моделите на FUJI правят прилични нощни снимки.Не прочете ли, където съм качил нощна снимка на MALL VARNA ? Какъв бюджет си си определил ?

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Здравейте,

Искам да си взема нов фотоапарат, като много държа да прави хубави нощни снимки. Колебая се между Sony DSC-HX1 и Canon PowerShot G11, кой ще ми препоръчате? Знам, че Sony-то е доста по-евтино, може да погледна и по-скъп модел, но ако Canon-а само е по-скъп, но не толкова добър, няма смисъл да хвърлям толкова пари...

Аз лично бих ти препоръчала марката Канон,тъй като съм работила в сферата на оптиките и смених също така 2 вида фотоапарат,знам как съм продавала марката сони и марката канон.Тъй като Канон се занимават изцяло с оптика и лещите там не са пластмасови.Докато на сони са пластмасови.Когато реших да си купувам фотоапарат 2-рият път влязох в магазина,разполагах с 500 лева,попитах продавача какво ще ми предложи (аз си имах направен избор CANON) но не знаех модела какъв да бъде.И той ми препоръча 2 вида канон,засмях се.Единият беше производство китай а другият Япония.Взех този който е Япония.CANON прави най хубавите снимки за мен.Даже да вземеш и нискокласните модели.Не забравяй канон излязоха на пазара като камери преди мноооого време докато Сони не съществуваха като камери.Сега Канон се доусвуршенства а Сони се усъвършенства те първа.Виж това мога да ти споделя като мое лично мнение.Не съм аз човекът който прави избора,аз просто споделям.Приятен ден

Ами около 1000 лв

Нито HX1, нито G11, нито което и да е Fuji заслужават такава цена. За нощни снимки - DSLR с твърд светъл обектив. Ето ти снимка от една примерна комбинация - Canon EOS 1000D + EF 50/1.8 II :

Публикувано изображение

Човекът не е споменал дали иска DSLR, или компактен апарат.И в двата случая един начинаещ ще си вземе прекрасна машина в ръцете за тренировъчна фотография.

Здравейте, а какво е мнението ви за nikon coolpix l110. Може ли някой да сподели впечатленията си за него. Чудя се дали да го взема и много ще ми помогнете ако споделите опит. Благодаря предварително ;)

Здравейте, а какво е мнението ви за nikon coolpix l110. Може ли някой да сподели впечатленията си за него. Чудя се дали да го взема и много ще ми помогнете ако споделите опит. Благодаря предварително ;)

Да, имам, и е голям боклук, винетира, както и Р90.Колко пъти да казвам, че освен FUJI няма други качествени сапунерки за цената си ?

Да, имам, и е голям боклук, винетира, както и Р90.Колко пъти да казвам, че освен FUJI няма други качествени сапунерки за цената си ?

Ами, престани да казваш Бе Стефчо!!! Кой те пита пък точно теб? Здрасти!

Много изчерпателен отговор ми даде http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif ... , но мерси все пак :biggrin:

Много изчерпателен отговор ми даде http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif ... , но мерси все пак :)

Така, както си задал въпроса, какво очакваш? Искаш мнение, и го получаваш. Ако ти трябва конкретна информация, задай конкретен въпрос.

L110 е нов модел, и не очаквай много хора да са си го купили. Още повече, че предшественикът му L100 беше оплют заради лошото качество на снимките.

Ако искаш адекватен съвет за избор на фотоапарат, кажи каква сума си готов да отделиш, за какви снимки смяташ да ползваш апарата, и какво ти е очакването към качеството им.

Така, както си задал въпроса, какво очакваш? Искаш мнение, и го получаваш. Ако ти трябва конкретна информация, задай конкретен въпрос.

L110 е нов модел, и не очаквай много хора да са си го купили. Още повече, че предшественикът му L100 беше оплют заради лошото качество на снимките.

Ако искаш адекватен съвет за избор на фотоапарат, кажи каква сума си готов да отделиш, за какви снимки смяташ да ползваш апарата, и какво ти е очакването към качеството им.

Ми честно казано не мога да отделя повече от 500лв за фотоапарат и не смятам да се занимавам с фотография (обичам да пътувам и да запечатвам местата, които съм посетил главно затова ми трябва фотоапарата) :wors: разбира се че очаквам добро качество на снимките до колкото е възможно за тази сума разбира се, но ми е трудно да си избера фотоапарат защото не съм много на ясно :P така че ще ми е от полза наистина ако ми предложите нещо :) не само марка, но и определен модел, който да прави добри снимки :cool:

Ето ти едно много добро предложение за туристически фотоапарат.

Ако можеш да намериш някой от FZ серията, дори и втора ръка - още по-добре.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

@happybug Защо не разгледаш тук? Има доста голям избор от бюджетни фотоапарати, а и доставката до BG не е скъпа.

Здравейте решил съм да си купя фотоапарат и съм се спрял на PANASONIC DMC-FS42EP-К - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09054659 Искам да ви попитам хубав ли е за тези пари.Видях че приближението му е повече от на другите фотоапарата 4х.Мисля че това е + за него.Ако не е добър избор бих искал да ми предложите друг.Склонен съм да дам най-много 220лв.Благодаря! Поздрави!

Здравейте решил съм да си купя фотоапарат и съм се спрял на PANASONIC DMC-FS42EP-К. Искам да ви попитам хубав ли е за тези пари.Видях че приближението му е повече от на другите фотоапарата 4х.Мисля че това е + за него.Ако не е добър избор бих искал да ми предложите друг.Склонен съм да дам най-много 220лв.Благодаря!

Не, не е добър избор. Едно хубаво нещо имаше Panasonic дори и в най-ниския клас апарати, и това беше оптичната стабилизация. А тук и нея са махнали. Качеството на снимките също не блести с нещо особено.

Ако аз в момента си купувах подобен апарат, щях да се насоча към някой по-стар, но изпитан модел - пример1 , пример2 , пример3, ...

Не, не е добър избор. Едно хубаво нещо имаше Panasonic дори и в най-ниския клас апарати, и това беше оптичната стабилизация. А тук и нея са махнали. Качеството на снимките също не блести с нещо особено.

Ако аз в момента си купувах подобен апарат, щях да се насоча към някой по-стар, но изпитан модел - пример1 , пример2 , пример3, ...

Благодаря за отговора,но тези фотоапарати нямат хубава форма,а за мен това е от голямо значение.

Редактирано от enerdjyto (преглед на промените)

Благодаря за отговора,но тези фотоапарати нямат хубава форма,а за мен това е от голямо значение.

В такъв случай поста Ви е напълно излишен. Отивате и си купувате за 220 лева най красивия фотоапарат.

Техническите възможности явно Вас не ви интересуват никак. А ви отговаря един от най опитните в раздел фотография!

Възмущават ме такива малчугани.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Спрях се на този модел http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026821 - SAMSUNG DIGIMAX S850 SILVER Как го намирате в нета видях много добри отзиви за него.

В такъв случай поста Ви е напълно излишен. Отивате и си купувате за 220 лева най красивия фотоапарат.

Техническите възможности явно Вас не ви интересуват никак. А ви отговаря един от най опитните в раздел фотография!

Възмущават ме такива малчугани.

Извинявам се за глупавия пост

Редактирано от enerdjyto (преглед на промените)

Спрях се на този модел http://www.technomar...uct_id=09026821 - SAMSUNG DIGIMAX S850 SILVER Как го намирате в нета видях много добри отзиви за него.

Извинявам се за глупавия пост

Много е красив!

Спрях се на този модел http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026821 - SAMSUNG DIGIMAX S850 SILVER Как го намирате в нета видях много добри отзиви за него.

Всъщност, и като технически данни е добре - матрица с диагонал 1/1.8" е над средното за класа, 5-кратно оптично увеличение, ръчни настройки, ...

Единствено ме притеснява дали ще можеш да го намериш някъде. Мислех, че отдавна е изчерпан.

Всъщност, и като технически данни е добре - матрица с диагонал 1/1.8" е над средното за класа, 5-кратно оптично увеличение, ръчни настройки, ...

Единствено ме притеснява дали ще можеш да го намериш някъде. Мислех, че отдавна е изчерпан.

Много благодаря бих искал да ви попитам и за SONY DSC- S980S Надявам се да не съм много нахален :yanim: Благодаря.

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052236

Много благодаря бих искал да ви попитам и за SONY DSC- S980S Надявам се да не съм много нахален ;) Благодаря.

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052236

Какво точно искаш да питаш? За цената си изглежда добре.

Изчерпан е още преди години. Не знам защо не махат отдавна изчезналите артикули от сайта си техномарките....

А ти , приятелю, защо смени Канона с Никон? Доволен ли си от промяната?

Изчерпан е още преди години. Не знам защо не махат отдавна изчезналите артикули от сайта си техномарките....

Защото в някой от магазините е останала единична бройка. По някакви причини (най-често технически дефект) е непродаваема, но докато я има в наличност, трябва да я има и в програмата. Докато не се решат да я продадат на символична цена.

А ти , приятелю, защо смени Канона с Никон? Доволен ли си от промяната?

Всъщност, не го смених ;) - запазих си и Canon-а. Опитах да го продам, но не ми се разделяше с него, и накрая реших да си го оставя.

А взех D5000 по няколко причини. На първо място - обективът. За ежедневна употреба Nikkor AF-S 18-105 VR е точно това, което ми трябва - като фокусно разстояние и качество на картинката. Аналогичен за Canon би ми струвал горе-долу колкото обектива и тялото при Nikon. После, самият D5000 e по-добро тяло. Според това сравнение по ниво на шума в RAW изпреварва Canon 550D, и е приблизително на едно ниво с Pentax K-x . Колебаех се до последно между него и D90, но в крайна сметка предпочетох по-компактното и по-евтино тяло. Липсата на мотор не ме притеснява.

Засега съм доволен. Работи се леко и приятно с него, има предостатъчно функции. Затворът е учудващо тих и лек - сравнен и с 1000D , и с K-x. Автофокусът ми се струва малко по-бавен, но е възможно да е от обектива. Качеството на снимките, като се има предвид, че 18-105VR все пак е китов обектив, е повече от задоволително (като за мен :wors: ). Категорично е по-добро от EF-S 18-55 IS. Единственият ми проблем засега е ... софтуерната обработка. Нещо ACR не се справя както трябва, а не съм свикнал още с CaptureNX , и не мога да извлека най-доброто от NEF-овете. Жалко, че единственият човек в този форум, който има знанията и опита да ми помогне, не обича да помага, а пише само за да дразни и ядосва хората ... Но няма значение, ще се оправя.

Ако искаш, ще ти кача няколко "сурови" снимки, да си кажеш мнението.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.