Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Ясно, значи много държиш да имаш видеокамера и фотоапарат в едно. Като прибавим и GPS и компас, и комплектът е пълен Публикувано изображение .

Май изобщо не си обърнал внимание на това, което написахме дотук, а се доверяваш на рекламите (а SONY са добри в правенето на реклама). Виждал ли си някакви примерни снимки от това апаратче? Или мислиш, че най-важното е да е натъпкано с екстри?

Дано да си прав. Приятно Публикувано изображение , и много хубави кадри.

Ами то и Никон предлага GPS, та дори и възможност, да му "рънеш" LAN Кабел...

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Sony Cyber Shot Dsc-HX5v

Всъщност си направил доста добър избор.Тия 10 кадъра в секунда на серийната снимка са впечатляващо постижение.Пусни някоя снимка , да видим как снима.Сони доста сериозно се насочиха към правенето на фототехника, така че не само рекламата им е добра. :cool:

Всъщност си направил доста добър избор.Тия 10 кадъра в секунда на серийната снимка са впечатляващо постижение.Пусни някоя снимка , да видим как снима.Сони доста сериозно се насочиха към правенето на фототехника, така че не само рекламата им е добра. :yanim:

Като попадне в ръцете на сетра ми , ще пусна снимки.;-)

На теория тоя нов сензор на Сони уж го дават много по-добър от конвенционалните старирите ЦЦД-та. Не знам как е всъщност. И като цяло като характеристики и екстри това сони хваща око. Аз нямам никакви впечатления, нищо не мога да кажа. Имам впечатления от Сони сапунерчета преди години - и не бях особено впечатлен, като ги сравнявах с канончетата. Хубаво е, че напоследък има някакви нови тенденции във сензорите на някои от марките, нови технологии се вкарват. Май разбраха, че тая фалшива история с мегапикселите не може да продължава вечно и е време да се пускат на пазара неща, които наистина имат значение за качеството на снимките и за снимането. Парадоксално е, обаче, че май го правят предимно да задоволят редакторите на списания и на сайтове с ревюта, а не за самите клиенти, които в мнозинство хал-хабер си нямат за какво става въпрос.

На теория тоя нов сензор на Сони уж го дават много по-добър от конвенционалните старирите ЦЦД-та. Не знам как е всъщност.

И като цяло като характеристики и екстри това сони хваща око. Аз нямам никакви впечатления, нищо не мога да кажа. Имам впечатления от Сони сапунерчета преди години - и не бях особено впечатлен, като ги сравнявах с канончетата.

Хубаво е, че напоследък има някакви нови тенденции във сензорите на някои от марките, нови технологии се вкарват. Май разбраха, че тая фалшива история с мегапикселите не може да продължава вечно и е време да се пускат на пазара неща, които наистина имат значение за качеството на снимките и за снимането. Парадоксално е, обаче, че май го правят предимно да задоволят редакторите на списания и на сайтове с ревюта, а не за самите клиенти, които в мнозинство хал-хабер си нямат за какво става въпрос.

Оказа се, че апарата ще го пуснат в продажба, чак края на март...Дано не съм сгрешил, като казах да изчака, предвид че по-характеристики е много по-добър от предложените (дано и на практика е така;-))

viiipeer, на практика няма да е така. Хвърляш се на нов модел, за който още нищо не се знае. И аз нямам впечатления точно от HX5, но съм снимал с WX1 и HX1. Качеството на снимките изобщо не е толкова добро, колкото обещават. G серията на Canon е категорично по-добра. Дори и един Panasonic TZ7 май ще е за предпочитане.

viiipeer, на практика няма да е така. Хвърляш се на нов модел, за който още нищо не се знае. И аз нямам впечатления точно от HX5, но съм снимал с WX1 и HX1. Качеството на снимките изобщо не е толкова добро, колкото обещават. G серията на Canon е категорично по-добра. Дори и един Panasonic TZ7 май ще е за предпочитане.

Този по-добър ли е?

Ето този Канон - PowerShot SD3500 IS, от ултра-компактните е най-тъпкан с екстри - снима 720p HD видео с 30 кадъра в секунда, зума почва от 24мм - т.е - побира много ''матриал'' в кадъра, има страхотен тъчскрийн дисплей - 3,5 инчов с много голяма резолюция, последен модел процесор, автофокус( може да задаваш автофокуса със докосване на дисплея), оптична стабилизация и много още други; а и дизайна му хваща око; пасващ идеално на женската естетика според мене. Матрицата му е типична малка и тъпкана с пиксели обаче, ама - всъщност - както са 99% от малките апаратчета. В Европа тоя модел се казва Иксус 210 IS.

Аз лично за мене, ако си купувах Канон - бих избирал някой между гореспоменатия, S90 или G11, в зависимост от това какви са ми приоритетите. S90 и G11 са с по-големи матрици с по-малко пиксели, като цяло качествтото на изображение е по-добро, особено на по-слаба светлина, по-качествени обективи вероятно, имат повече ръчни настройки, по-скъпи са, по-висок клас се водят и са по-големи като размер ( особено Г11). По-старички модели са, знае се какви са им предимствата и недостатъците, Иксуса е съвсем нов, има много новости и екстри, видеото на теория му е доста по-добро, но има и повече неизвестни при него.

За момиче, което не е увлечено по фотографията като процес, а си търси апаратче за снимане на приятели, по екскурзии и т.н. - вероятно малкото Иксусче е доста по-привлекателна оферта и предимствата на S90 и G11 няма да са от значение. Ако може да приема нещо по-голямо - бих избрал винаги S90 пред тоя деко ти посочил ти - SX210 IS, а пък G11 е вече съвсем друга класа, като качество на изработка, дизайн и контрол, но въпреки, че аз винаги бих избрал него от чисто фотографска гледна точка, за момиче мисля, че е най-неудачния избор.

Това Сони дето си посочол пък е още по-нов модел ( даже не е в продажба) - т.е. - при него има още повече неизвестни. Твърдят, че тая нова CMOS ( CMOS e технологията при матриците на СЛР-ите все пак..) матрица е нещо революционно в матриците като светлочуствителност и динамичен обхват. Освен това на книга и другите екстри ( видео, зум, бързина и др.) - са много обещаващи. Ама преди да излезе и да се види реално какво е - аз лично приемам всичко като рекламна кампания,още повече, че дори и да има предимства е твърде възможно да има и недостатъци, а рекламата по презумпция преекспонира предимствата и скрива недостатъците.

Редактирано от kiko777 (преглед на промените)

Както и да я намираме - до 1-2 години всички апарати ще са с тъчскрин дисплеи :ph34r: Вероятно СЛР-ите ( поне класическите СЛР-и) ще удържат по-дълго, защото при тях директните бутони са един от приоритетите. Но при сапунерките така и така за всяко нещо трябва да се влиза в менюто - така, че там нещата са ясни. А и не само при фотоапаратите - това си е тенденция при потребителската електроника като цяло. Единственият начин да сложиш голям дисплей на малка джажичка е да премахнеш всички бутони и дисплеят да заеме цялото място отзад. Пък и това е дисплий - какво общо има той с фотографията? В смисъл - това, че имаш възможност да му зададеш фокусна точка и чрез дислея е просто една опция, която евентуално може да се ползва в тегави ситуации, когато автофокуса не се справя сам и не фокусира там където искаш.

Редактирано от kiko777 (преглед на промените)

Дайте предложения за фотоапарат около 250 лв искам нещо компактно(малък размер) с сравнително добро качество на снимките, засега съм се ориентирал около това http://www.amazon.co.uk/Panasonic-Lumix-FS7-Digital-Camera/dp/B001T0GZF4/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1267908210&sr=1-2 но очаквам и други предложения, ако има нещо по добро за тази цена казвайте.

За 299 лв, тоя изби конкуренцията.Гаранция, че нищо друго не можеш да направиш с толкова скромна сума.

Дайте предложения за фотоапарат около 250 лв искам нещо компактно(малък размер) с сравнително добро качество на снимките, засега съм се ориентирал около това http://www.amazon.co...67908210&sr=1-2

но очаквам и други предложения, ако има нещо по добро за тази цена казвайте.

Побързай, докато има.

Какво да ти кажем - евтини апаратчета, с не особено добро качество на снимката. Имам предвид всички без Samsung-а, от него нямам впечатления.

Поддържам си предложението за Canon A1100, но ако много държиш на Panasonic, по-добре да е този - има 5х увеличение и ръчни настройки.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Не че държа на Панасоника просто разглеждам различните варианти. В крайна сметка спрях се на твоето предложение. Благодаря ти за помощта :wors: Сега само остава да реша откъде да си го купя. Гледам че има някакву промоции за тоя фотоапарат и към него се дават някакви подаръци. http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA521BA717FCF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA521BA717FCF1A90A002481B479E92C6A37D7DB64174DA29E9B90CCBDE390%29/.do?rf=y http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09059351 Някъде бях чел че не трябва да се взима така фотоапарат с подаръци, не виждам логиката в това твърдение. От Технополис ми се вижда най-изгодно. Ти как мислиш?

Моля, за нищоПубликувано изображение .

Но недей да приемаш това, което съм написал, на сляпо доверие. Потърси в Интернет примерни снимки на модела, който си харесал, и виж дали качеството е приемливо за теб. А ако имаш възможност, тествай го и в някой магазин. Личните впечатления са най-важни.

Каквото и да харесаш, желая ти много и успешни снимки Публикувано изображение

Доп. : Зависи какви са подаръците. Ако нямаш SD карта, Техномаркета е за предпочитане, ако обаче ти се намира някоя - вземи си само апарата. Зарядното с батериите, което дават в Технополис, е някаква куча марка, и не бих му се доверил.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Нямам нищо това ми е първи апарат. В техномаркета дават само карта, а в технополис освен картата дават и батерии и зарядно, които най-вероятно наистина ще са боклук но за 10 лв разлика толкова :D

Редактирано от why? (преглед на промените)

Нямам нищо това ми е първи апарат. В техномаркета дават само карта, а в технополис освен картата дават и батерии и зарядно, които най-вероятно наистина ще са боклук но за 10 лв разлика толкова :yanim:

Имам зарядно Varta и батерии към него, вече 3 години го ползвам и не е мръднало, та те съветвам, ако си купуваш апарат с батерии, да погледнеш нещо такова. Батериите от 2100 ампера и нагоре, които нови са около 13 лв. зарядното е 18лв. Но май ги имаше комплект зарядно+ батерии на по-ниска цена.

Момчета, какво ще кажете за Fujifilm Finepix S1500 ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.