Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Да, основният "недостатък" за сега са изкуствено (според мен) завишените цени на тези машинки. Сензорите им не смятам че са малки, освен това да не забравяме, че технологиите се развиват. А визьорчето си е задължително.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ние етническите българи произнасяме съпун в някои области на страната. Върни се в началото на обединената тема и виж че още един човек с техническо образование е писал съпунерка. Аз с подигравателно намерение пиша съпонерка. От което излиза че колкото повече съпонерки имаш, долкова повече ти се подигравам. Ама ти с твоя майчин език еврит, тия тънкости на българските диалекти не можеш да ги схванеш.

Ето думите които си писал и които считам за обидни:

- циклофренията

- селяндур

- неудачника

- безсмисленото си съществуване

Натиснах вчера бутона докладвай на второто ти изказване с нападки срещу мен, но до този момент нищо от написаните обиди от теб не е изтрито. Поради тази причина, гениални евреино, се усмелявам да ти отговоря. За всеки случай си изтрих всичкие ми мнения от раздела фотография, та ако случайно си връзкар и ме баннат заради тебе, да ме няма като присъствие редом с подобни индивиди като тебе.

Пожелавам ти, да ти се случи в най-скоро време това което моят приятел палестинец женен за бяла българка ти мисли.

На мен ми е стигнал акъла да се харесам на светлокоса западнячка, а тебе гениалността ти те е заселила в пустинята, обраден от всички страни с бедни араби. Стандарта на живота при мен е на космически години от мизерията около теб. Пукни се от яд и злоба  дърти човеко. И никой няма нужда от теб като донор на вкиснала семена течност в бг. На никого не си му мил да се връщаш в бг. Стой си там далече на изток от Кипър за да не загрозяваш родния пейзаж.

With love and affection from your dear friend Magda

Допълнение, ето ги и другите обиди от евреина:

Гизмо, защо така бе човек?Явно е, че много си се натоварил, за да избухнеш така, а пък да си изтриеш мненията е изключително кофти постъпка.

:speak::lol6: :lol6: :lol6: :lol6:

Ти сериозно ли питаш?Чак сега схванах че смяташ цвета на сянката за хроматична аберация!Аберациите са предимно пурпурни, а цвета на сянката се дължи на някакво отражение от цветна повърхност, което може да се коригира естествено.С Фотошоп, не със стийммоп. :baby:

Мдаааа ... може би малко съм закъснял да участвам в спора, но все пак по-добре късно, отколкото никога.

Neo, няма нужда да се коригира сянката. Това не е дефект, а е от мазилката на терасата:

Публикувано изображение

Беше облачно днес, а и не съм свикнал да снимам без стабилизация, но все пак си личи за какво става дума.

Мдаааа ... може би малко съм закъснял да участвам в спора, но все пак по-добре късно, отколкото никога.

Neo, няма нужда да се коригира сянката. Това не е дефект, а е от мазилката на терасата:

Публикувано изображение

Беше облачно днес, а и не съм свикнал да снимам без стабилизация, но все пак си личи за какво става дума.

Наистина прекрасно си личи!Въпреки това, ако не му харесва на снимащия и това може да се коригира лесно.Фотошопа знае и две и двеста! :baby:

:go ahead:

Причина за редакцията - изядени букви! ;)

Редактирано от N e o (преглед на промените)

тъй тъй, до 48 часа за една скорост от 1\500 на светкавицата за запълване на сенки на бързо движести се обекти навън по светло

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Аз много обичам да си трия мненията. Така излиза че някой е прихващал призраци т.е. цитирал е вятър и мъгла. 

Да ти кажа честно предпочитам да пише в профила ми че съм най-активен в раздела за VoIP. Последните няколко дена беше се сменило че съм бил активан в нещо друго. Като поизтрих равностойността на 4 страници и ми се върна предишното състояние относно активността ми. И сега ще се въздържам от мнения за фотографията за са продължавам да съм най-активан според статистиките на сайта по VoIP.

Моето отсъствие ще си мине неусетно. Има си тука баш майстори, тесни специалисти по сып0нэркитэ да дават акъл.

Е, вече няма да можеш да си триеш мненията, въпреки че обичаш.Сега видях, че е възможно ревюто на 35 1.8 на Бони да ти е повлияло леко в избора на новия обектив.Нали ти казах, че много си разбира от работата набора ти. :P

:P

Здравей Fixt00l,

от тук насетне е без значение кой какво мисли относно покупката ти. Тя е факт и отговаря на твоите претенции. За цени се въздържам да говоря. При мен Fuji FinePix F200EXR преведен в левове струва 433лв. Без идея защо в татковината е на тази цена.

f30 и f31 не се предлагат и от тази серия най-близък е f47 на цена 354лв.

Аз не съм Джордж Лукас и възможностите на видеото никога не са ме вълнували.

Fuji FinePix F200EXR приведох като пример за компактен любителски апарат. Искам две неща - да снима в Wide режим и да има RAW. Предубеден съм в тези предимства. Останалото е обективи и пак обективи.

Компактните любителски апарати имат един сериозен недостатък. Те с мъка проработват небето. То или е "изпрано" или наситено турско. Например, как ще закачиш сенник на твоя обектив? Като изрежеш кофичка от кафе или поставиш отпред слънчевите си очила? Как ще закрепиш филтър? Ясно, ще шариш с помощта на фотошоп, като си играеш с експозицията или насищаш с фото филтри.

D40, D60 - kaкво е това? Тях ги отвява D350, далеч по-стар като модел и далеч по-евтин като цена. Това че някакъв белгийски хастар го притежава , ме кара да повдигам рамене. Да снимаш перата на някакви гарагашки и да покажеш дядо Мраз предрешен в роклята на булката - голям праз, че имаш такова чудо! Такива отвратяги винаги поздравявам с песента на Мишо Шамара - "От Свиленград до Варна".

В последно време съм мобилограф. Снимам улицата (street photography) с nokia N96. После задължително Photoshop. Tази програма е като меча на малкия Йода. CS4 въведе 3D и с това програмата се откъсна светлинни години пред имитаторите си. Висок контраст, висока резкост, blur на участъци, корекция на геометрия, шумоподтискане, кроп - всичко с нея. В краен резултат никой не е в състояние да познае, че това е снимка от телефон.

Попаднах на мнение, че твоя модел имал агресивен софтуер за подтискане на шума в момента на снимане. Това можело да се регулира.

Чакаме снимки от морето. Тракни малко сняг да видим.

Ще ти покажа снимки на облаци от Е900.Много се радвам за мнението ти, тъй като на мен не ми вярват, а на капацитет като теб трудно ще откажат признание, макар аз да казвам същото за жалките Dx0 на Nikon. Радвам се и за снега, който поиска, подбрал съм снимки, вътре има и снимки на MALL Varna на ISO800, има и crop на снимката в Burger King, пак на ISO800, любезно направен от suggs.Във фотофорума темата ми се напълни със завистлив спам, където безпаричните циганета се скъсаха да ме плюят, като обявих, че F31 е ненадминат.Вижте добре рязкостта, детайла, разработката по целия кадър, чудесните цветове, които излизат директно от камерата, без обработка.Като им казах, че със смешен дизелар като D40, без статив, а от ръка, на iso800, в jpeg, и без обработка, няма да направят по-добра снимка, настана бунт, спам и плюене.Няма да го продам.Може ли да има такива нагли и груби бай Ганьовци, бе, един циганин няма да лее отрова така, ако не може да си позволи нещо...Засегнах се :sobbing:Ето ви и сняг. Наистина няма такъв апарат като F31, и няма никога да има такъв сензор, както казаха в заключението на dpreview.Плюещите аборигени, които ми наспамиха темата във фотофорума, да вземат да отворят по-голяма лаборатория от dpreview, щом са по-големи експерти от тях, а не да плачат по форумите и да искат як апарат за без пари! :grimace:

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

ха ха ха, я виж че съм си го изтрил.

не ми се пише нова бройка мнение тука

аз си имам къде да си чета, не ми е до бони-бонбони

ако имаш да питаш нещо можеш да ползавш ЛП, там поне има възможност за триене (все още, не се знае до кога обаче).

Изтрил си нъцки.Знам го тоя номер отдавна, затова винаги вече цитирам мнението на което отговарям.Преди време твоя приятел се беше поувлякъл доста в ролята си на експерт, та имахме един доста титаничен сблъсък, ама аз тогава си изтрих част от най-пиперливите мнения, защото тогава все още тази опция я имаше.Та сега който прочете темата, остава с малко погрешни впечатления, затова съм много доволен от новата промяна на правилата.

И честно казано съжалявам, че реши да не пишеш повече тук.Ще ни липсва твоята позиция, която винаги дава интересни нюанси в цялостната картинка.И ще се наложи да покрия твоето крило като кажа, че Д40 има едно много силно качество, което не си спомням и ти да си споменал, което го прави незаменим даже и от 20 пъти по-скъпи от него апарати. Та ако реша да прибавя и Никон към апаратите с които снимам, Д40 ще бъде първия който ще си взема. :sobbing:

Редактирано от N e o (преглед на промените)

И честно казано съжалявам, че реши да не пишеш повече тук.

Аз също съжалявам. Не за друго, ама сега ще трябва да чета бисерите му във фотофорума... Ще следя кариерата му на "фотоексперт" с интерес :cool: .

Д40 има едно много силно качество, което не си спомням и ти да си споменал, което го прави незаменим даже и от 20 пъти по-скъпи от него апарати.

Любопитен съм да науча какво е то. Прегледах ревюто му в dpreview. Не е лош апарат (за времето си) , но не виждам нищо толкова изключително.

Аз също съжалявам. Не за друго, ама сега ще трябва да чета бисерите му във фотофорума... Ще следя кариерата му на "фотоексперт" с интерес :P .

Любопитен съм да науча какво е то. Прегледах ревюто му в dpreview. Не е лош апарат (за времето си) , но не виждам нищо толкова изключително.

Да, наистина е интересно!Виждам че и Фикстул се е развихрил там.Ще оставя 48 часа на Гизмото да се включи и да каже какво е предимството на неговия Д40,......ако го знае.Аз лично силно се съмнявам да е така и в неделя ще кажа отговора на загадката.:wors: :wors:

здравейте аз съм новичак в тия нещта имам нужда от компетентно лице така се кажи да ми помогни в избора на фото апарат значи имам 400 лева макс някой да ми каже хубав фото апарат но да го е ползвал не да е прочел кво пише на опаквката че мноо често тва дето пише не е мноо реално примерно fujifilm s1500 изглежда добре но има лоши отзиви за него че много бавно фукосирал и nicon l100 сущто има добра характеристика но и за него четох че правил отвартителни снимки fujifilm finepix S2000HD изглежда добре но не успях да отрия никакув отзив за този апарат то хора който са го ползвали и има много разнобразни цени според магазините който го вземаш най ниската беше 407 лева която видях та това са тези който на мен са ми направили впечетление като виждате аз нямам претенци да е малак апарата искам да прави добри снимки и да има хубав зум от порядака на 10х 12х 15 х приемам и други предложения за апарати но щте съм благодарен ако ми споделите мнението си за тези който съм написал :yanim: благодаря за тези който искат да си купят апарат и имат малко повече пари от мен аз бих препоръчал panasonic fz-18 мнооо сносен апарат полу профисйонален за парите си по добро определено няма намерите че даже и доста по скъпи от него не могат да му се мерят лично мое мнение по това което съм изчел за него от профисионалисти който са го пробвали ако имам парите бих си взел него но нямам толкова :clap: благодаря от ново

Поспри се малко, бързаш, само виж как си го написал...S2000HD има чудесно видеоклипче, но си избий от главата да има НОВ апарат, който да прави дори средно ниво снимки.При всички сапунерки (компактни фотоапарати, непрофесионални) огромният проблем е в снимането при слабо осветление-следобед, вечер, в тъмно помощение-на парти, рожден ден, дискотека, с приятели...На мен не ми хареса идеята да снимам през половината от живота си, само на светло, а за другата половина да не мога да снимам, и си взех от ръка сравнително запазен FUJI F31fd, който и до ден днешен няма равен.Panasonic LX3 е чудесен апарат, но е по-скъп, и не е по-добър от F31fd.Всички други апарати са много зле, тъй като са набичкали прекалено много мегапиксели (повече от 6,36) на малък сензор, и всичкия скъп софтуер в апарата не може да заличи щетите от това.Не мисли, че ще снимаш само на светло, в ярка дневна светлина.Дори при лек здрач сапунерките издъхват.Има някои сполучливи модели, като Fuji F200EXR, но те имат проблеми с видео автофокуса, което е сериозен минус, и картината им не е чиста.Sony WX1 е приемлив, но струва 700лв.Така че, твоят отговор е апарат от ръка, който да работи, и да е запазен.Няма значение дали ще си вземеш огледално-рефлексен апарат (DSLR), или сапунер, аз ти препоръчвам второто.Първите са големи, обемисти, невинаги удобни, не заснемат видео (освен последните модели), и изискват доста повече грижи и задълбочени познания.Търси апарат със 6-7 мегапиксела, оттам нататък картината маже, и детайлът се губи.Не можеш да си представиш физиономията на онези с апарати по 12 мегапиксела, които изкарват много по-лоша снимка, от моя на 6 mpix.От кой град си?

D40, D60 - kaкво е това? Тях ги отвява D350, далеч по-стар като модел и далеч по-евтин като цена. Това че някакъв белгийски хастар го притежава , ме кара да повдигам рамене.

Да снимаш перата на някакви гарагашки и да покажеш дядо Мраз предрешен в роклята на булката - голям праз, че имаш такова чудо! Такива отвратяги винаги поздравявам с песента на Мишо Шамара - "От Свиленград до Варна".

Я, гениалният дърт еврейн от изток мразел Дядо Мраз.

Оооо, неразумни еврейно !

Предрешеният в "роклята на булката" се е съгласил да раздава подаръци на децата на колегите си, без нищо да му плащат за труда. Този същият човек получава 12 заплати от по повече от 4000 евро на месец + 13-та заплата върху която данъците са малко по-големи + годишна премия с която може да купи на жена си нова малка кола плащайки я в брой. Освен това той има право и на голяма служебна кола да си ходи на работа с нея и да я ползва и по време на отпуската например да ходи в Южна Франция на море.

А на тебе ти остава да ти течат лигите и да му се подиграваш че е бил надянал червена рокля.

Въпросната снимка с Дядо Мраз (казва се свети Никола в Белгия и Люксембург) съм я показал защото някой тука си въобразяваше че твърдите обективи щяли да "мажат" на бленда Ф2.8 , та да видят завалийките истината.

И като гледам че, някой си е направил труда да ми върне изтритите (от мен) постове на тази тема, значи има нещо написано в тях което е оценено като полезно. А па ти си бръщолеви несвързани дърташки тъпотии че си нямаш друга работа.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Позволете да се включа в темата с моята дилема:

Canon Digital IXUS 120 IS срещу Canon PowerShot SX200 IS

По принцип знам, че PowerShot серията е много добра, но реални ли са тези 12х оптичен зуум? На практика нужни ли са чак толкова? От друга страна, чудя се наистина ли е толкова дразнеща изскачащата светкавица отгоре. Аз съм снимала с един Олимпус, който го чаках 5 часа да излезе светкавицата, която стряска всички,и после да се настрои.

Иксусите пък са в пъти по-компактни, хубав дизайн и пр.

Ориентирала съм се към Канон, но приемам и други предложения в границите 500 - 650 и малко повече лева. Държа качеството на картината да е добро, цветовете реални, добро представяне и в закрити помещения и да е бърз, че е много досадно иначе.

Сега във Фотопавилиона и двата са на промоция, така че офертата е съблазнителна. Кой от двата или трети?

Редактирано от sugarcult (преглед на промените)

1)"Реални ли са тези 12х оптичен зуум? На практика нужни ли са чак толкова?"

Да, реални са, и са използваеми. На силна светлина можеш да ползваш увеличението дори и при снимане от ръка, благодарение на стабилизацията. А дали са ти нужни - това ти преценяваш. Според мен - добре е да ги има. Предишният ми апарат беше с 12 пъти увеличение, и съм го ползвал много. Голямо удобство е, ако не искаш, или нямаш възможност да се местиш, за да кадрираш правилно.

2)За светкавицата - не знам, може би се свиква. А и май четох някъде, че можело и да не изскача, но не съм сигурен как става. За малкото време, за което съм изпробвал апарата, не намерих начин. Проблемът е по-скоро в това, че при нормално захващане на апарата левият палец попада точно върху светкавицата, и й пречи да се отвори. Човек трябва да търси друг начин на хващане, а това причинява неудобство.

3)"Държа качеството на картината да е добро, цветовете реални, добро представяне и в закрити помещения и да е бърз."

Това трудно се постига с апарат на тази цена с голямо оптично приближение. Особено снимането на закрито, на слаба светлина. Поради стремежа големи възможности на оптиката да се поберат в малко и евтино тяло се налагат компромиси в качеството.

За конкретните апарати:

Предимства на SX120IS - по-ниска цена, използване на АА батерии (по-евтини са), по-малко MP/cm² , по-светъл обектив , "нормално" разположена светкавица.

Предимства на SX200IS - по-широк обектив, по-голямо оптично приближение (12х срещу 10х), HD видеоклип (720p).

Мисля, че в качеството на снимките няма да има особена разлика, затова ако аз трябваше да избирам, бих взел по-евтиния. Ти решавай кои качества са по-важни за теб.

Като алтенатива мога да ти предложа Panasonic TZ7, или малко по-евтиния TZ6. Малко по-скъпи са, но се събират в бюджета ти. А ако искаш по-сериозен апарат, и по-големият размер не е проблем - Panasonic FZ28 е много добър вариант

Благодаря много за експресния и подробен отговор.

Всъщност имах предвид не Canon PowerShot SX120 IS, а Canon Digital IXUS 120 IS. От гледна точка, че е по-компактен, но не бях сигурна какво е мнението за иксус сериите. Те също са с литиево-йонни батерии, примирила съм се, че ще са такива.

Другото, което ми прави впечатление е, че Canon PowerShot SX200 ISима ръчен фокус.

Колкото до Panasonic Lumix DMC-TZ7, имам от същата серия по-стар модел и копчето за смяна на режима "замръзна" на режим Ауто преди доста време, проблеми с обектива и затвора също, та затова съм малко скептично настроена.

Така като гледам обаче май Canon PowerShot SX200 IS е добър вариант, Canon PowerShot SX120 IS, който случайно чрез поста си ми предложи, ми идва твърде неудобен откъм тегло и размери. Искам компактно, за супер качество си има DSLR. Сега обаче този Панасоник също изглежда много добре, само предишните ми неволи с него ме спират.

Извинявам се, моя грешка Публикувано изображение . Не съм прочел внимателно.

Нямам впечатления от Canon IXUS120IS, не съм имал случай да го изпробвам. Но мисля, че SX200IS е по-добрият избор. По принцип IXUS е дизайнерската серия на Canon, и цените на тези модели са завишени, за това, което предлагат като възможности. Единствено компактните размери са предимство.

За разлика от теб, аз имам добро мнение за Panasonic, и затова ти го предложих. Честно казано, за пръв път чувам от теб за дефект при TZ серията. Но възможно е, техника е все пак. Не се знае дали и при Canon не може да се случи същото. В момента имам един IXUS, но по-стар модел - 85IS. Върши ми работа, но на 4-ия месец му се появи горещ пиксел на матрицата. И сега на всяка снимка на едно и също място имам по една бяла точка ... Но си го ползвам.

Ако искаш, разгледай това сравнение между SX200IS, TZ6, TZ7, и три други апарата. Има много снимки в различни условия, можеш да придобиеш представа кой как се държи.

Колеги какво бихте казали за Sony DSC серия ... да кажем някой от 12 мегаписеловите нискобюджетни до 300 лева?

Колеги какво бихте казали за Sony DSC серия ... да кажем някой от 12 мегаписеловите нискобюджетни до 300 лева?

DSC (Digital Still Camera) е общо означение на цифровите фотоапарати на Sony (без DSLR-ите) . Сериите са S, W, H, T, и ... някои други Публикувано изображение .

Едно време, като почвах да се интересувам от цифрова фототехника, актуални модели на Sony бяха например S60, W5, T1, P100. Много добри машини, но вече ги няма... А и цените им бяха сериозни. Днешните модели са вече китайски (повечето) , по-евтини, с повече мегапиксели и екстри, но това е за сметка на качеството на снимките.

Прегледах какво се предлага по магазините до 300 лв. Не мога да кажа, че даден модел е откровено за предпочитане пред другите. Разликите са в броя MP, размер на дисплея, софтуерни екстри - несъществени работи.

Мисля, че ако напишеш какви очаквания имаш от апарата, ще можем да те ориентираме по-добре.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте.

Oт повече от 4 години, имам Kodak EasyShare Z740 http://www.dpreview.com/reviews/kodakz740/ .

Ползвам го с любителски цели, за семейни снимки и забавление. Върши ми работа, но е обемист и не е удобен за постоянно носене и все трябва да се съобразявам с място за него.

Имам желание да си купя друг максимално компактен фотоапарат, но като че ли не ми се дават повече от 350 лв.

Иска ми се обаче да прави сравнително хубави снимки или поне да не са по-лоши от тия, които съм правил с Кодак-а.

Попрехвърлих няколко форума, този тук и един фотографски, но нещата са на много високо ниво и все става дума за обемисти апрати.

Опитах се да потърся по-компактни и попаднах на Canon PowerShot SX200. 12 мегапиксела, 12x оптичен зуум и 3.0" дисплей, http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=4717&show=additional#slides-pane-0 но цената му мu е висока- 579.00 лв.

Та като се поразрових, видях и на апаратите CASIO. Mного компактни и с дисплей 2.7-3", в зависимост от модела и с дебелина 15 мм.

CASIO EXILIM EX-Z150 239.00 лв. http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/casio/ex-z150/casio-ex-z150-review.html

CASIO EXILIM EX-S12 339.00 лв. http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/casio/ex-s12/physical-views.html

CASIO Exilim FC100 479.00 лв. Този мога да го взема на 400 лв. http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/casio/ex-fc100/casio-ex-fc100-review-3.html

По принцип, всички посочени камери на CASIO, влизат в ценовият ми диапазон. Дали обаче си струва да платя по-високата цена за по-скъпите модели?

И друго. Дали е оправдано да купя по-"напудрено" CASIO или да заложа на някой от моделите на Canon от серията IXUS или нещо от рода на http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3987&review=canon+powershot+sd1200 в по-ниския ценови диапазон ? Гледах и някои от моделите на NIKON http://www.ashtonscoolpix.com/cid=tech09holclpxzm

Много ми е трудно да се ориентирам и ще съм благодарен на всякакви мнения и на хората, които биха си направили трудът да отворят и прочетат в посочените линкове и взели отношение по въпроса. Отворен съм и за всякакви други предложения, които отговарят на критерия за компактност, качество и цена.

Поздрави на всички и благодаря.

Редактирано от ivodoc (преглед на промените)

Canon са прилично зле, и прекалено скъши, бих препоръчал да се преориентираш.За под 400 лв има FUJI F70EXR, с реален 10х zoom, и много по-добри снимки, при всякакво осветление, особено при парти, на тъмно, следобед, вечер, в заведение и т.н, което е най-често срещаното любителско снимане.

Fixt00l, благодаря за съвета, нямаше да се сетя за FujiFilm .

Колкото повече чета за този апарат, толкова повече го харесвам. Оказа се точно това, което ми е необходимо.

Жалко, че апарат от порядъка на 200-250 $

http://www.tristatecamera.com/lookat.php?refid=8&sku=FUJFPF70EXR

http://www.crutchfield.com/p_072F70EXR/FujiFilm-FinePix-F70EXR.html?tp=262

се продава в милата ни Татковина на цена 529 лв, дори без карта в комплектовката.

http://911.bg/a2/fujifilm-finepix-f70exr-gunmetal-4155544.html

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=5383&show=additional#slides-pane-2

Сякаш са се наговорили!

Ако разполагаш с информация откъде и начинът по който мога да се сдобия с него на цена под 400лв, ако обичаш сподели.

А лятото като дойда във Варна , може и да почерпя :singer: . Имам много приятели в този град и по 10-15 дни през лятото прекарвам с тях.

Благодаря.

Е, ние със suggs го гледахме за 376 лв, ако не се лъжа, какви са тия простотии...То, ако е повече от това-от eBay можеш да вземеш Fuji F31, който завинаги ще остане Кралят на сапунерките, и за DSLR хич няма да ти дреме...Аз така направих.Погледни за F70EXR http://cgi.ebay.com/FUJIFILM-F70EXR-Fuji-F70-EXR-Battery-7Gifts-F72-F72EXR_W0QQitemZ230415235029QQcmdZViewItemQQptZDigital_Cameras?hash=item35a5d177d5

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.