Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Момчета, какво ще кажете за Fujifilm Finepix S1500 ?

Подходящ е за теб, ако си търсиш любителски апарат с 12-кратно оптично приближение, разполагаш за целта с около 300 лв, и можеш да приемеш някой компромиси в качеството на снимките.

Тук има пълно ревю на апарата, с много тестови снимки. Разгледай го, и си реши дали те устройва.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

след като изчетох темата от началото вчера си закупих моя пьрви дигитален фотоапарат- Canon PowerShot A1100 IS. снимам по 100 снимки на година така че ми вьрши работа и сьм много благодарен за написаното тук. имам вьпрос: кьде мога да продам(мога ли вьобще) един стар ZENIT-Е.искам да го заменя за бинокьл или далекоглед. има и светкавица кьм него.

• 2 седмици по-късно...

Взех си Канона А1100 IS . Сега дилемата е какви батерии и зарядно да си взема? Засега съм се насочил ъм това ... http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=0&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9951CB1F2837DCF4AAAB77D210639644D%29/.do?rf=y По добри предложения?

Не, тези са добри. Аз от опит бих предпочел Sony (малко по-скъпи са), но и за Sanyo съм чувал хубави неща. Впрочем, честито за апарата. Пожелавам ти много хубави снимки :) , и да покажеш някои от тях тук.

мерси. то пък се оказа че точно които харесах са и на промоция :rolleyes:

От месец имам един канон, полу професионален, перфектен е, единственият му проблем е в това, че му трябват АА батерийки.Или иначе казано, взел си добър фотоапарат!

Взех си Канона А1100 IS . Сега дилемата е какви батерии и зарядно да си взема?

Засега съм се насочил ъм това ... http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=0&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9951CB1F2837DCF4AAAB77D210639644D%29/.do?rf=y

По добри предложения?

Ако все още не си взел батериите, препоръчвам ти да вземеш енилуп защото имат много по малък саморазряд от обикновените .Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Powerex Imedion са най-добрите с нисък саморазряд, след това са GP Recyko, чак тогава Sanyon Eneloop.Последните не си струват, според мен.Имаше един изрод в dpreview forums, който си ги беше взел над 20 комплекта, и ги сравняваше на всеки няколко седмици, това е предостатъчен аргумент.32 лв струват 4 броя Imedion, във Фотопавилион.

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E95EF70AF962DEC645B324DC528BF7329C%29/.do?rf=y Това си взех, само не ми е ясно когато батериите са заредени спират ли да светят лампите че днес сложих едни други батерии само че алкални и по едно време започна да излиза някаква течност от тях. :whist:

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E95EF70AF962DEC645B324DC528BF7329C%29/.do?rf=y

Това си взех, само не ми е ясно когато батериите са заредени спират ли да светят лампите че днес сложих едни други батерии само че алкални и по едно време започна да излиза някаква течност от тях. :)

Ти май се занасяш с нас?И от какъв зор си сложил алкалните батерии да ги зареждаш, като си имаш новите енилупки?Не си ли чел надписите по батериите, алкалните са еднократна употреба, може и да гърмят като пробваш да ги зареждаш.

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBCBC3BBF539EF1A90A002481B479E95EF70AF962DEC645B324DC528BF7329C%29/.do?rf=y

Това си взех, само не ми е ясно когато батериите са заредени спират ли да светят лампите че днес сложих едни други батерии само че алкални и по едно време започна да излиза някаква течност от тях. :go ahead:

добре де, ти не четеш ли какво пише на батериите? там дето пише напрежението и къде е + и къде - пише и да не се хвърлят в огън и зареждат и бла бла...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Набелязал съм си едно апаратче - Sony DSC-W350. Въпроса ми е: за тези пари заслужавали си? В смисъл заделил съм 300/350 лева...  :speak:

Здравейте :) Доста отдавна не бях писал в kaldata и сега ми се налага да се допитам и до вас Какво мислите за ето този модел http://techshop.bg/prDetails.php?productID=11776 и има ли нещо по-добро на цена до 400 лв ? За мен е важно да има възможност за ръчни настройки,а не просто една сапунерка.. да почна да се уча от някъде...

Редактирано от m_mihov (преглед на промените)

Здравейте ;) Доста отдавна не бях писал в kaldata и сега ми се налага да се допитам и до вас

Какво мислите за ето този модел http://techshop.bg/prDetails.php?productID=11776 и има ли нещо по-добро на цена до 400 лв ? За мен е важно да има възможност за ръчни настройки,а не просто една сапунерка.. да почна да се уча от някъде...

По-скоро не бих си го купил.

Плюсове - ръчни настройки, 10-кратно оптично увеличение, голям дисплей, макро от 1 см ... и май толкова :) .

Недостатъци - малка матрица, което води до размиване контурите на изображенията и шум при по-високо ISO, недостатъчно добра оптична стабилизация (в сравнение с конкурентите), ясно видими хроматични аберации в снимките.

Общо взето, нищо особено. Но пък е трудно да се намери нещо много по-добро до 400 лв. На твое място бих помислил примерно за Sony H10. Или пък, ако бюджетът ти позволява, за някой подобен модел на Panasonic или Fuji.

А ако искаш да се занимаваш по-задълбочено с фотография, има и по-сериозни машини - с по-добра оптика, снимане в RAW формат, и т.н. Покупка на такъв апарат втора употреба понякога е много добра идея.

Естествено, ако имаш желание и възможност - DSLR :mad: .

По-скоро не бих си го купил.

Плюсове - ръчни настройки, 10-кратно оптично увеличение, голям дисплей, макро от 1 см ... и май толкова :P .

Недостатъци - малка матрица, което води до размиване контурите на изображенията и шум при по-високо ISO, недостатъчно добра оптична стабилизация (в сравнение с конкурентите), ясно видими хроматични аберации в снимките.

Общо взето, нищо особено. Но пък е трудно да се намери нещо много по-добро до 400 лв. На твое място бих помислил примерно за Sony H10. Или пък, ако бюджетът ти позволява, за някой подобен модел на Panasonic или Fuji.

А ако искаш да се занимаваш по-задълбочено с фотография, има и по-сериозни машини - с по-добра оптика, снимане в RAW формат, и т.н. Покупка на такъв апарат втора употреба понякога е много добра идея.

Естествено, ако имаш желание и възможност - DSLR :) .

мерси за бързият отговор. Така или иначе ще продължавам да се оглеждам сиг до към края на месеца... разгледах фотоапарата и не е лош :) ако намериш нещо по-така :D пиши

разгледах фотоапарата и не е лош :rolleyes:

Е, той апаратът си е много хубав, но не прави хубави снимки ... :yanim: . Разгледай по-подробно това ревю, и най-вече примерите, които са дали. И си решавай.

Най-добрият non-DSLR за мен е този - Panasonic FZ50. Понякога се намира за 400 лв, естествено, втора употреба.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Привет на всички. Имам от много-много години един PENTAX EL-100, та проблеми с него нямам, даже не съм сигурен дали е тука мастото да попитам, ама за такъм мъпрос да правя цяла нова тема не си струва. Та както казах имам горе споменатият апарат и днеска го намерих из старите вещи на тавана. и видях, че работи. Само дето не можах да му намеря USB-кабелчето. И въпроса ми е дали накрайника, който се слага в апарата е еднакъв със съвременните и дали в магазините за телефони и цифрови апарати мога да си намеря такъм кабел , и дали ще имам проблеми със съвместимоста (на компа си имам инсталирани XP и VISTA), но по-скоро се тревожа за първия въпрос?

Е, той апаратът си е много хубав, но не прави хубави снимки ... :cool: . Разгледай по-подробно това ревю, и най-вече примерите, които са дали. И си решавай.

Най-добрият non-DSLR за мен е този - Panasonic FZ50. Понякога се намира за 400 лв, естествено, втора употреба.

аз първо там погледнах като ми каза за фотоапарата :biggrin:Абе този FZ50,ако го намерия за 400 лв ще е голям удар.Ще поразпитам тези дни..

Привет на всички. Имам от много-много години един PENTAX EL-100, та проблеми с него нямам, даже не съм сигурен дали е тука мастото да попитам, ама за такъм мъпрос да правя цяла нова тема не си струва. Та както казах имам горе споменатият апарат и днеска го намерих из старите вещи на тавана. и видях, че работи. Само дето не можах да му намеря USB-кабелчето. И въпроса ми е дали накрайника, който се слага в апарата е еднакъв със съвременните и дали в магазините за телефони и цифрови апарати мога да си намеря такъм кабел , и дали ще имам проблеми със съвместимоста (на компа си имам инсталирани XP и VISTA), но по-скоро се тревожа за първия въпрос?

Някой нещо? :)

Dancho, апаратът е стар модел, и трудно се намира инфо за него. Успях да разбера, че поддържа USB 1.1 . Не знам обаче вида на накрайника. Има и нещо друго - веднъж свързах стария си фотоапарат Panasonic към компютър с неоригинален кабел (от друг апарат). Накрайникът беше същия, и снимките ми се показаха, обаче апаратът замириса силно на изгорял бакелит :hush: , и веднага го изключих. Така че - пробвай на своя отговорност. Сигурният начин (който ти решава и проблема с драйверите), е четец за карти. Доп.: Много съм любопитен да видя снимки от този апарат. Ако имаш възможност и желание - покажи.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Dancho, апаратът е стар модел, и трудно се намира инфо за него. Успях да разбера, че поддържа USB 1.1 . Не знам обаче вида на накрайника. Има и нещо друго - веднъж свързах стария си фотоапарат Panasonic към компютър с неоригинален кабел (от друг апарат). Накрайникът беше същия, и снимките ми се показаха, обаче апаратът замириса силно на изгорял бакелит :hush: , и веднага го изключих.

Така че - пробвай на своя отговорност. Сигурният начин (който ти решава и проблема с драйверите), е четец за карти.

Доп.: Много съм любопитен да видя снимки от този апарат. Ако имаш възможност и желание - покажи.

Благодаря за отговора. Разбрах вече какъв е накрайника. и на мене ми е интересно какви снимки ще извади. Ще ти пиша лично ако проявяваш интерес да видиш снимки от него. А ето и какъв е кабела

Само да попитам и нали не е проблем щом USB-то, което поддържа апарата е 1.1? Без проблем ще тръгне на 2.0 , нали?

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

Само да попитам и нали не е проблем щом USB-то, което поддържа апарата е 1.1? Без проблем ще тръгне на 2.0 , нали?

Да!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.