Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Защото в някой от магазините е останала единична бройка. По някакви причини (най-често технически дефект) е непродаваема, но докато я има в наличност, трябва да я има и в програмата. Докато не се решат да я продадат на символична цена.

Всъщност, не го смених :biggrin: - запазих си и Canon-а. Опитах да го продам, но не ми се разделяше с него, и накрая реших да си го оставя.

А взех D5000 по няколко причини. На първо място - обективът. За ежедневна употреба Nikkor AF-S 18-105 VR е точно това, което ми трябва - като фокусно разстояние и качество на картинката. Аналогичен за Canon би ми струвал горе-долу колкото обектива и тялото при Nikon. После, самият D5000 e по-добро тяло. Според това сравнение по ниво на шума в RAW изпреварва Canon 550D, и е приблизително на едно ниво с Pentax K-x . Колебаех се до последно между него и D90, но в крайна сметка предпочетох по-компактното и по-евтино тяло. Липсата на мотор не ме притеснява.

Засега съм доволен. Работи се леко и приятно с него, има предостатъчно функции. Затворът е учудващо тих и лек - сравнен и с 1000D , и с K-x. Автофокусът ми се струва малко по-бавен, но е възможно да е от обектива. Качеството на снимките, като се има предвид, че 18-105VR все пак е китов обектив, е повече от задоволително (като за мен :) ). Категорично е по-добро от EF-S 18-55 IS. Единственият ми проблем засега е ... софтуерната обработка. Нещо ACR не се справя както трябва, а не съм свикнал още с CaptureNX , и не мога да извлека най-доброто от NEF-овете. Жалко, че единственият човек в този форум, който има знанията и опита да ми помогне, не обича да помага, а пише само за да дразни и ядосва хората ... Но няма значение, ще се оправя.

Ако искаш, ще ти кача няколко "сурови" снимки, да си кажеш мнението.

Не качвай, няма с какво да ги гледам. Ами сензорите им са едни и същи с к-х, логично е да са подобни и картините които вадят. Въртяшият се дисплей е предполагам полезна екстра?

За Гизмото ли говориш? Не мисля, че има необходимите знания и опит за да ти е полезен, по добре питай в фотофорума конкретно за съответния проблем.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това за сензорите не го знаех - че са еднакви ... Сега видях, пише го и в dpreview. Голям майтап - Fixt00l ме обвиняваше, че съм се набутал с Nikon-a :biggrin: . Досега не ми се е налагало да въртя дисплея, а и не го ползвам много - снимам основно през визьора. Но ми харесва, че не трябва да мисля за протектори - просто го обръщам и затварям. Нямам конкретен проблем с CaptureNX, просто още не ѝ познавам възможностите. Обаче си намерих упътване, и с четене и практика ще свикна.

Всъщност, и като технически данни е добре - матрица с диагонал 1/1.8" е над средното за класа, 5-кратно оптично увеличение, ръчни настройки, ...

Единствено ме притеснява дали ще можеш да го намериш някъде. Мислех, че отдавна е изчерпан.

Такива апарати са злато и сребро.В Техномаркет все още имат стари Пентакс 8 мр @ 1/1.8" около 220 лв.Възмутих се, като обяснявах на едни случайни клиенти 20 мин, и накрая се набутаха с един канон с много мегапиксели и жалка матрица, предвид, че смятах да им подаря една 16 GB SDHC...Такива патоци и патки са за отстрел, аз искам да направя едно добро, а ония жалки измекяри ме гледаха, сякаш искам да ги обера...Еххххх, Ганьо Балкански, само огненият меч ще те оправи теб...

Това за сензорите не го знаех - че са еднакви ... Сега видях, пише го и в dpreview. Голям майтап - Fixt00l ме обвиняваше, че съм се набутал с Nikon-a :huh: .

Досега не ми се е налагало да въртя дисплея, а и не го ползвам много - снимам основно през визьора. Но ми харесва, че не трябва да мисля за протектори - просто го обръщам и затварям.

Нямам конкретен проблем с CaptureNX, просто още не ѝ познавам възможностите. Обаче си намерих упътване, и с четене и практика ще свикна.

Ама, не, никак не си се набутал, и истината не е лъснала наяве - при еднакъв основен hardware никак даже не си личи коя компания е измамническа и измекярска, и коя те обира, и коя ти дава повече за парите си...Подход към клиента също не се забелязва...И капчица разлика няма между снимките на високо iso ( най-основното предимство на DSLR пред сапунерка), и във видеото също няма разлика...

P.S В заключение на гореописаното - ако на някого му трябва добър очен лекар, мога да му препоръчам конкретен специалист.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Търся си фотоапарат до 200 лв. (250 лв., ако моделът наистина си заслужава) със сравнително добро качество на картината. Спрял съм се на Canon Powershot A490, тъй като четох доста положителни рецензии за апарата, но се чудех дали има нещо за същите пари, което да вади по-добри снимки. А ако избирате между горния и този, кой бихте взели?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте :speak: Ще си купувам цифров фотоапарат, за сега съм се спяла на два модела: 1. Olympus FE-4000 http://www.olympus.bg/consumer/29_digital-camera_fe-4000_21924.htm 2. NIKON COOLPIX S3000 http://www.multirama.bg/product/6674/tsifrov-fotoaparat-nikon-coolpix-s3000-2gb-kalaf.html Кой да избера? Моля за съдействие, тези които разбират и се интересуват от тази техника.

Здравейте :)

Ще си купувам цифров фотоапарат, за сега съм се спяла на два модела:

1. Olympus FE-4000

2. NIKON COOLPIX S3000

Кой да избера? Моля за съдействие, тези които разбират и се интересуват от тази техника.

Между тези двата няма някаква сериозна разлика. Вземи си който ти хареса повече на външен вид :cool: .

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Здравейте! Mоля ви за съвет. Кажете ми кой от тези модели фотоапарати си заслужава, може и вие да дадете някое предложение.Търся добро качество на светло и задоволително на тъмно. Ще го използвам предимно за любителски снимки. Преди имах Pentax от който не съм доволна. Тези на които аз се спрях са : Canon Ixus 90 Is, Olympus MJU-1020, Samsung Digimax NV24HD, Sony DSC-W320B, Canon Powershot A3150 Is, Panasonic DMC-FS7EP-G

Редактирано от teodora vl (преглед на промените)

Здравейте, От известно време разглеждам фотоапарти и колкото повече разглеждам толкова повече се обърквам, затова искам помощ кой фотоапарат да избера. Нищо професионално просто любителски снимки, които да излизат перфектно. Снимки на светло, в дискотека и т.н. :) Магаре се снимало,магаре излязло. Спрял съм се на някоко модела - Canon sx 210 is - Nikon S8000 Приемам и други мнения. Цена неповече от ~200 паунда (в чужбина съм) което прави към ~500лв. Очаквам коментарите,мерси предварителноа

Здравейте,

От известно време разглеждам фотоапарти и колкото повече разглеждам толкова повече се обърквам, затова искам помощ кой фотоапарат да избера. Нищо професионално просто любителски снимки, които да излизат перфектно. Снимки на светло, в дискотека и т.н. :)

За перфектни любителски снимки - ето това . Само че е малко по-скъпо :wors: . Но си заслужава.

Щом бюджета ти е ограничен до 200 паунда, ще трябва да има компромис в качеството. За тази цена и двата модела, които си посочил, стават.

Примерни снимки от Canon SX 210 IS.

Примерни снимки от Nikon S8000.

Сравнение на характеристиките на двата апарата.

Не виждам голяма разлика в качеството на снимките. Canon-ът има по-голямо оптично увеличение, малко по-светъл обектив, и което е най-важно - ръчни режими (Tv, Av, M, manual focus). Дори само заради последното разликата си заслужава. Ако ти е скъпо, помисли и за предния модел - SX200 IS.

струва ли си да дам 50 паунда повече за canon-a?

Мисля че си струва. Просто прочети мненията на притежателите на въпросните апарати.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp

Канона губи само от към качество на дисплея, ама снимки не се правят с дисплей. Липсата на оптичен зум при видеото в никона е много сериозен недостатък, разликата в светлосилата на обективите е почти никаква/а и пак е в полза на канона/, докато разликата в обхвата пак е сериозно предимство за канона.

Виж между другото и този тест, точно на апаратите от този клас:

http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/page20.asp

От този тест видях, че Casio EX-FH100 Black е може би най-добрия от този клас. Имате ли някакви мнения за този тест и за този фотоапарат?

Здравейте! Бихте ли ми помогнали с компетентно мнение...кой апарат е по добър избор. Попринцип на мен ми е важно да снима HD видео и да го снима естествено чисто и ясно, снимките не са ми толкова важни :D Спрях се на модели на Canon и Sony защото в SD стандарт видео снимат уникално добре, равняващо се на запис с цифрова камера. Моделите са CANON IXUS 100 IS и SONY DSC-W350

Каточе ли Canon е с повече минуси. Но и двата апарата снимат в кофти формати MOV и MP4. При Sony ми харесва близкото фокусиране. MOV е кофти формат за обработка, но пък MP4 мисля че не е много качествен. Обаче Sony-то снима клипчета със Stereo звук, а Canon-а не. Бихте ли могли да ми помогнете в избора или да предложите някакви други апарати. Бих дал за апарат около maxx 400лв. Ест бих пуснал още някой лев отгоре.

Моля дайте ми съвет кой апарат е най- добър. Разглеждам им х-ките и вече ми се виждат еднакви. До сега боравих с Olympus stylus 710 правеше хубави дневни снимки ,но вечер не бяха много сполучливи/тъмни/ Новия ми апарат искам да прави снимки и на по ограничена светлина Също така и клипчетата да са добри . В крайна сметка кое е по важно апаратa да е с повече пиксели или оптичния зуум да е повече.

post-277218-087221600 1281548000_thumb.j

post-277218-024085300 1281548038_thumb.j

post-277218-011886200 1281548135_thumb.j

post-277218-015622300 1281548243_thumb.j

post-277218-099213600 1281548279_thumb.j

Моля дайте ми съвет кой апарат е най- добър. Разглеждам им х-ките и вече ми се виждат еднакви. До сега боравих с Olympus stylus 710 правеше хубави дневни снимки ,но вечер не бяха много сполучливи/тъмни/ Новия ми апарат искам да прави снимки и на по ограничена светлина Също така и клипчетата да са добри . В крайна сметка кое е по важно апаратa да е с повече пиксели или оптичния зуум да е повече.

За хубави снимки вечер ти трябва или DSLR с подходящ обектив, или статив и апарат с ръчни режими - Av, Tv . Тоест - никой от тези не върши работа.

Благодаря!Тези ми ги препоръчаха ,но явно и те като мен са неграмотни в тази област .

Тези DSLR ми идват скъпички ,но този има тези режими - Av, Tv , значи ли че ще прави въпросните снимки?

post-277218-053069500 1281559218_thumb.j

post-277218-013450100 1281559688_thumb.j

Дайте съвет за фотоапарат за около 140лв Хванаха ми окото два варианта, но не знам дали си заслужават и за толкова Единият е Pentax Optio E 80 - интересно е че може да записва видео 720р - 120лв Другия е SAMSUNG DIGIMAX ES-20 - върви с карта памет 1гб - 159лв Та кой е по-добрия избор? Отворен съм към други предложения, но и парите да се въртят около 140лв.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте.искам да ви помоля за помощ при избора на фотоапарат.Насочила съм се към Канон.Държа да прави качествени снимки и HD клипчета.По възможност да е с литиево- йонна батерия.Бюджета ми е около 1000 лв.

Здравейте.искам да ви помоля за помощ при избора на фотоапарат.Насочила съм се към Канон.Държа да прави качествени снимки и HD клипчета.По възможност да е с литиево- йонна батерия.Бюджета ми е около 1000 лв.

Клип - Full HD, или 1280х720? Със сменяеми обективи, или не?

Клип - Full HD, или 1280х720? Със сменяеми обективи, или не?

Предпочитам да са Full HD,с голямо оптично приближение ,но да не е D-SLR.

Няма много модели, които да не са DSLR, и да правят FullHD видеоклип. А Canon по-специално има само два, които отговарят на изискванията - SX1 и IXUS 1000 HS. Само че не съм сигурен дали снимките, които правят, могат да се определят като "качествени" . За SX1 съм чел някои неблагоприятни мнения по ревютата. А IXUS 1000 HS е нов модел, и няма много информация за него.

Благодаря за бъзия отговор! :P Искам да ви помоля да ми кажете малко повече за тези 2 модела.Какви са отрицателните мнения за CANON POWERSHOT SX1 IS? Има ли вече някакви коментари за CANON IXUS 1000HS? Кой модел е по-добър според вас? Аз съм любител и искам да правя снимки и клипчета на детето си и на местата ,които посещавам по света и у нас ;)За това не мисля ,че има смисъл да си купя огледално-рефлексен апарат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.