Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Ами не виждам много смисъл изобщо да се занимаваш с този апарат, по добре си го пази като музеен експонат.Не че и аз не ползвам един телефон от 2001, но не го изнасям от къщи защото ми е много ценен с антикварната си стойност.:(

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искам да си взема фотоапаратче около 300-400 лева.Ясно ми е,че няма да е кой знае какво,но търся да може да прави що-годе качествени снимки,да ги пипам с фотошоп леко.

Моля отново за помощ. Преди ви бях писал, кой от апарат да избера и последно трябва да се избира между тези и никакви други.

Аз си мисля, че Сонито, макар че е с по-малък сензор от другите, едно че е по-нов от другите, второ че малко ги превъзхожда?

Sony DSCHX5VB

Panasonic DMCLX3

Canon PowerShot S90

Panasonic Lumix DMC-TZ10

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Моля отново за помощ. Преди ви бях писал, кой от апарат да избера и последно трябва да се избира между тези и никакви други.

Аз си мисля, че Сонито, макар че е с по-малък сензор от другите, едно че е по-нов от другите, второ че малко ги превъзхожда?

Sony DSCHX5VB

Panasonic DMCLX3

Canon PowerShot S90

Panasonic Lumix DMC-TZ10

В какво ги превъзхожда?Единствения разумен избор тук е Панасоник ЛХ3 или Канона.За втория с големи резерви.

В какво ги превъзхожда?Единствения разумен избор тук е Панасоник ЛХ3 или Канона.За втория с големи резерви.

Ами с това, че прави по-добри снимки от спрямо Sony и че поддържа 720p. Този Панасоник ЛХ3 е с 2.5 зуум и видеото му

"куца"...

Никой ли не може да помогне?

А всъщност, трябва ли ти помощ? Ти вече си си избрал, и не взимаш предвид чуждите мнения, въпреки че ги искаш.

Искам да си взема фотоапаратче около 300-400 лева.Ясно ми е,че няма да е кой знае какво,но търся да може да прави що-годе качествени снимки,да ги пипам с фотошоп леко.

Мен един съфорумник ме посъветва да си взема Sony DSC W120 .В България струва около 300 350 но аз си го намерих в ebay за 180 и сам доволен.Вярно е че няма ръчни настройки на скоростта но прави прилични снимки дори и при по-слаба светлина има 4X оптично увеличение оптична стабилизация.Мисля че за тези пари е доста добър апарат.

Здравейте.Искам да попитам за следния фотоапарат Canon Power Shot A3150 IS.Не видях никаде мнения за него по форумите и искам да питам дали си заслужава,тъи като го дават в промоция с принтер в един от магазините за техника.

А всъщност, трябва ли ти помощ? Ти вече си си избрал, и не взимаш предвид чуждите мнения, въпреки че ги искаш.

Ами, след като не се предлага конкурентен по характеристики... в крайна сметка избора си е мой, но затова писах, да предложите нещо. :shake_puter:

Ами, след като не се предлага конкурентен по характеристики... в крайна сметка избора си е мой, но затова писах, да предложите нещо. :ph34r:

Виж сега, за гъзария да си имаш ГПС в апаратчето, наистина конкуренцията е между сони и канон.Ама от фотографска гледна точка нещата са други.Ама след като търсиш някой да ти потвърди избора и после той да е виновен , че си се набутал...сбъркал си форума.:baby:

Здравейте.Искам да попитам за следния фотоапарат Canon Power Shot A3150 IS.Не видях никаде мнения за него по форумите и искам да питам дали си заслужава,тъи като го дават в промоция с принтер в един от магазините за техника.

Че защо да не си струва едно евтино канонче. Само че ако може да го намериш без принтер за по-тънко. Ако търсиш евтин фотоапарат, не ти трябва принтер, който печата скъпи снимки.

Редактирано от universum (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Бихте ли ми предложили цифров фотоапарат за около 200 лева(макс 270). Погледнах в темата за апаратите, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява. От фото техника нищо не разбирам, затова чакам предложения, и нямам абсолютно никакви изисквания, просто нещо което си заслужава парите. :huh:

Здравейте. Бихте ли ми предложили цифров фотоапарат за около 200 лева(макс 270). Погледнах в темата за апаратите, но не намерих нищо, което да ме удовлетворява.

От фото техника нищо не разбирам, затова чакам предложения, и нямам абсолютно никакви изисквания, просто нещо което си заслужава парите. :cool:

Днес по случайност видях в един онлайн магазин да предлагат Fuji F50FD за 199 лв. Въпреки че е стар модел, не мисля, че може да се намери по-добър, за толкова пари.

Казвам го просто като факт. Не мога да ти препоръчам магазина, тъй като не съм пазарувал от него, и нямам представа дали са коректни.

Здравейте. Мисля да си купя фотоапарат до 400 лв някъде. Трябва ми просто да прави хубаво видео и звука да е хубав. Ясно ми е - за тези пари няма да е кат хората ама ... В крайна сметка, мой приятел ме зарибява за Lumix за около 250 лв.

За хубав звук и видео ти трябва Fuji F10/F11/F20/F30/F31, втора ръка, макар да се съмнявам някой да продаде такова съкровище.Ще си струва далеч повече от всичко друго, особено предвид блестящите снимки и видео на тъмно.Трябва да покажа какъв концерт снимах на тъмно с него. Има много hd-снимащи сапунерки, но увяхват дори, когато малко се стъмни следобед.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Мерси видях ги апартчетата. Уви никъде него напирам да си го купя ( бг ) :(. Мене ми трябва да си снимам партитата, по дискотеки кат идва някой известен там и за това най вече. Ей на евентуално ще ходи тази година на какаото :)

Здравейте,

един приятел се колебае м/у тези двата кой е по-добър:

finepix f70exr

sx120 is

А ако за тези пари има по-добро казвайте.

Поздрави!

Здравейте,

един приятел се колебае м/у тези двата кой е по-добър:

finepix f70exr

sx120 is

А ако за тези пари има по-добро казвайте.

Поздрави!

Кажи на приятеля си да прочете ревютата на двата модела тук: Fuji F70EXR , Canonn SX120IS. Да разгледа и примерните снимки, и тогава да си избира.

Иначе двата модела са близки по функции. Fuji-то има малко по-голяма матрица, което се отразява положително на качеството на снимките. Освен това има по-широк обектив, което смятам за предимство.

В този ценови клас може да обърнете внимание и на Samsung WB500 / WB550 , както и на Panasonic TZ6 / TZ7 . Въпреки че не може да се каже твърдо, че някой от тези 4 апарата е категорично много по-добър от другите. Изборът ще зависи най-вече от личните предпочитания.

• 3 седмици по-късно...

Спряла съм се на тази марка , имам Sony , но не съм доволна , действително е малко стар модел отпреди 5-6 години, но не само заради това Трябва да има следните неща стабилизатор на изображението да има голяма памет да е с малки размери да е на разумна цена Та ако някой има впечатления от подобен фотоапарат, нека сподели , ще му бъда благодарна :) Само да вметна , че ще мога да следя темата до обяд , защото после най- вероятно вече ще съм купила нещо

Спряла съм се на тази марка , имам Sony , но не съм доволна , действително е малко стар модел отпреди 5-6 години, но не само заради това

Трябва да има следните неща

стабилизатор на изображението

да има голяма памет

да е с малки размери

да е на разумна цена

Та ако някой има впечатления от подобен фотоапарат, нека сподели , ще му бъда благодарна ;)

Само да вметна , че ще мога да следя темата до обяд , защото после най- вероятно вече ще съм купила нещо

На съвсем разумна цена и добри възможности предвид това че почти не бърка в джоба, цък! Не се плаши че не е на Канон. Виж ако за теб разумна цена е тази на посоченият апарат Х2 или Х3, тогава ще говорим по друг начин.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

На съвсем разумна цена и добри възможности предвид това че почти не бърка в джоба, цък! Не се плаши че не е на Канон. Виж ако за теб разумна цена е тази на посоченият апарат Х2 или Х3, тогава ще говорим по друг начин.

Колега, линка не води до фотоапарата (поне при мен).

Колега, линка не води до фотоапарата (поне при мен).

Вече води, някой го е пипнал, щото направих проверка още в началото при писането на поста.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.