Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Здравейте отново!

Намерих това. Какво мислите за този модел?

Баща ми пък си хареса този - http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/coolpix/style/s8000/. Интересува се също дали има фотографско списание с ревюта на фотоапарати.

Фотоапарата ще се купува юни-юли. Дали дотогава се очакват още нови, по-добри модели? Съгласихме се и на втора употреба, стига да е запазен, нещо полупрофесионално ако може да се намери за този бюджет. Какво мислите и за другите популярни марки - дали си заслужават? Май в крайна сметка Канон са най-добри в ниския клас?

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

що го уплаши сега така момчето ?

Нарочно :) . Добре е предварително да знае какво го чака. Ти имаш DSLR отпреди мен, и можеш да кажеш - излъгал ли съм го?

ПП. Хубав аватар :) .

Уф чак толкова много ли. Еми добре тогава предложете нещо до границата на 800 лева да видим какво ще измислите :)

Мога да ти предложа нещо подходящо, но ако ми опишеш колкото се може по-подробно какво не ти харесва в сегашното ти апаратче. Което, ако правилно си спомням, избирахме съвсем наскоро. Гледам в другата тема снимките, които пускаш, и си мисля, че и то ти върши добра работа. Защо искаш да го сменяш?

Ами, защото не винаги мога да бъда на разположение с него. Делихме парите с брат ми и той някой път го иска. Ами не ми харесва това ще фокуса не му е от най - добрите и че макрото е много голямо 5см и някои снимки на далече губят цвета си, то има настройка за по - цветущо, но все пак. И да снимките вечер, но тях мен не ме бъркат много. Бих исках хубаво макро и хубави цветове ако може да се намери за тази цена от 800лв или пък някои не знам как се наричат ...

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Хм добре. Да речем да взема тогава някой не dlsr ами със сензори смос ли не знам как се водят ето такова например Nikon Coolpix P100, но бих искал да чуя и вашето мнение. Макро да речем видя някое мравка или буба и да я снимам и да е добре или пък този като гледам също има добро макро като фокус или може би се бъркам Sony Cyber-shot DSC-HX1

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Белгиец, къде са тези благинки - нов апарат за 300 евро? Я дай едно примерче  :ass:  .

В твоя холандски сайт гледам, че най-евтин е 1000D - за ? 335,00 , и то едно голо тяло. А обектив, а памет, а чанта, и т.н.?...

1. Картата може и за 5 евро да си я намериш, имам даже една такава.

2. Не е казано че трябва специална чанта за един фотоапарат. Аз не съм си купил още такава. Имам за видеокамерата ми ( подарък) но и нея не я ползвам.

3. Значи както бях писал преди, имаше две Сонита ДСЛР за по 299 евро през зимата.

4. Ето ти сега и Никон 3000, точно както съм ти го обещал, чисто нов с 2 години гаранция и с китовия обектив (18-55мм) включен в цената.

Публикувано изображение

и тука и Канон се вижда за 399 евро

Публикувано изображение

на Никона цената си му е писана с черни букви, което означава че не е на промоция. Можеш да си поръчаш 10 бройки ако искаш и да ги продаваш после на балъците за по 450 евро по морето. Що не, те от базара без гаранция купуват стара техника, та нова с гаранция ли няма да купят от теб ?

Та поуката е:

Не купувайте на старо без гаранция, когато има и ново с две години гаранция само за 300 евро.

Витрината която съм снимал е на магазина Carrefour и трябва да има подобни оферти и в другите големи търговски вериги, които зе занимават с продажба на всякаква техника ( не само фотоапарати).

Да ме прощават търговците които се опитват да ви будалкат.  :baby:

4. Ето ти сега и Никон 3000, точно както съм ти го обещал, чисто нов с 2 години гаранция и с китовия обектив (18-55мм) включен в цената.

и тука и Канон се вижда за 399 евро

За Nikon-а си прав, и имаш от мен един заслужен "+" :ph34r: .

А ако Canon-ът e 1000D - той и в България е толкова (тук например). Само че този е със стария, нестабилизиран китак, който не си заслужава.

Днес ходих до техното и видях, че имат една добра оферта PANASONIC DMC-FZ45EPK 600 лева струва този фотоапарат, но пък е адски добър за цената си според мен поне! Може да греша

Днес ходих до техното и видях, че имат една добра оферта PANASONIC DMC-FZ45EPK 600 лева струва този фотоапарат, но пък е адски добър за цената си според мен поне! Може да греша

Зависи какво разбираш под "добър" - явно "с голям зуум и снима HD видео" :whist: .

Тук има примерни снимки с апарата, можеш да ги разгледаш. Ето какво е качеството им - кроп от една от тях, на ISO 80, горе-долу от централната част:

Публикувано изображение

Прецени си дали ти харесва. На мен лично - не.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

sakuraki, виж този

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_1100d_review/sample_images/

голяма яснота при увеличение, много е евтин :rolleyes:

или нещо също много добро

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_a230_review/sample_images/

Не разбирам много от характеристики, но вярвам на очите си.

Междудругото този сайт има хубави ревюта и най-вече снимки, точно такъв търсех :huh:

Белгиеца и Сакураки добри предложения са ми дали за фотоапарат, ще ги покажа на баща ми за да прецени и той. Ще се взима след около 2 месеца, може и да избързвам с избора.

Ами не знам да ти кажа, аз бях до техномаркета и снимах с този панасоник наистина има шум, но пък на тази цена е добър фотоапарат. Ами за добър фотоапарат не намирам това, че има голям зуум и хд видео, ни най - малко, но като качество мисля, че за тези пари е добър, но може и да се лъжа. Аз лично изпробвах 3 фотоапарата fujifilm hs10, panasonic lumix fz45 и canon 1000D и останах доста учуден от качеството на снимките. Панасоника шуми повече от другите два, но пък има добра стабилизация при пълно увеличение, фуджито не шуми толкова много дори до 800 исо снимките не губят цветовете си, но пък при голямо приближение стабилизацията не е от най - добрите, а за канона мога да кажа, че не останах очарован от качеството на снимките (може би заради обектива), но на исо 400 шуми повече от фуджито, но пък имаше по - добра стабилизация. И се спрях на фуджито, не е лош като вариант точно, това което търсех и има доста подаръци към него. Аз разглеждах и в ebay там са сигурно с около 200 - 250 лева по - скъпи, но не мога да бъда 100% сигурен, че ще получа заявката си и дали няма да ми го вземат на митницата (българска му работа :P ). Но пък сега ако не искаш да даваш толкова много пари колегата над теб ми предложи един добър фотоапарат, красиви снимки, прелестни цветове, но още на 200 исо има доста шум, но пък е с ръчни настройки ;).

Не разбирам много от характеристики, но вярвам на очите си.

На очите си вярвай само ако ти си занесла една СД карта в някой магазин, направила си снимки собствено ръчно с някой ДСЛР ( огледално-рефлексен кютук) и си ги гледаш после на спокойствие на компютъра вкъщи.

Иначе разминаването между това което показват по сайтовете и това което се получава на практика когато ти снимаш, може да е много разочароващо.

Здравейте на всички фотографи! Значи скоро завършвам училище и ми казаха, че може да ми купят фотоапарат и да си избера до максимум 800 лева, но не повече. Аз разглеждах интервюта и се спрях на nikon д3000, но не знам как е фотоапарата от снимки в интернета на става ясно. Най - често ще го използвам в макро режим и снимки на пейзажи. Но не ми е ясно дали като самия фотоапарат струва 800лева ще има ли нужда от обектив отделно или може да се снима без или то си има не знам ако някой може да ми поясни би било чудесно! Ако трябва да се купува пък отделно обектив не знам опитайте се Вие да ми покажете хубав фотоапарат за 800лева :biggrin:

Ей това, но е 900 лева за жалост. Nikon Coolpix P7000 . 1/1.7 инча CCD матрица. Най-добрата сапунерка от Nikon. И ревюто към същия сайт. A може би това за 800 лева: Nikon CoolPix P500 с 1/2.3 инча CMOS матрица.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

В подкрепа на моя по-горен пост, ето ви още една оферта от тази седмица в магазина www.saturn.lu за едно евтинко Сони 14 МП:

Публикувано изображение

дават го даже на изплащане на 6 пъти по 49,83 евро без лихва.

Малко ме съмнява че някой ще тръгне да купува на изплащане, ама щом са рекли ... може, може ... всякакви търговски трикове са позволени.

Иначе 299 евро по 1,95 прави 583 лева за ДСЛР, не за сапунка.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

В подкрепа на моя по-горен пост, ето ви още една оферта от тази седмица в магазина www.saturn.lu за едно евтинко Сони 14 МП:

Публикувано изображение

дават го даже на изплащане на 6 пъти по 49,83 евро без лихва.

Малко ме съмнява че някой ще тръгне да купува на изплащане, ама щом са рекли ... може, може ... всякакви търговски трикове са позволени.

Иначе 299 евро по 1,95 прави 583 лева за ДСЛР, не за сапунка.

А би ли дал линк към тая оферта? Къде изобщо се намира тоя магазин? Мислех, че става въпрос за България. Иначе може да се поровим из света, за да открием най-евтиния фотоапарат. Тук тая машинка струва 800 лева с 18-55 мм обектив. Обаче има един недостатък, който за някои може да е сериозен - не може да заснема видеоклипове.

Дал съм ти го линка в първия ред текст. България е част от Европейския съюз, значи няма мито, няма ДДС да се доплаща, пазаруваш си смело и си ти важи после най-нахално гаранцията и в София. Има и 1 милион българи зад граница, все някой братовчед ще се намери да услужи за подаръка на племеницата. После, като отидеш да се пазариш в някой местен магазин, можеш да му покажеш тази страница от този форум и да пробваш да ти направи отстъпка, нали така ? Аз като занеса едно листче с сайтовета на 4-5 магазина с по-ниски цени и от 2-ма 3-ма търговци, все се намери някой та свали цената, да се доближи до тези които съм му показал. Е, някои ми викат че не сме на марокански пазар, ама кво ми пука като други свалят цената. Иначе, за Никона трябва да пуснат оферти достъпни и за малките магазинчета, само търпение му е цаката и щи видите че цената ще спадне преди началото на лятото даже и в бг. За Сони не знам, щото не ги следя как действат. На холандските сайтове за онлайн пазаруване е възможно да изкочат ниски цени но за новите модели. Питате google.nl и ще ви ги изклюкари всичките. Ония там говорят английски без проблем.

Нашенските лакоми търговци са пуснали Никона за 799лв. :mad:

Примерно ако си изберем този, има ли някакъв европейски сайт, от който да се поръча и дали ще дойде до България? Е, наистина ще е добре цената да падне до реалната до лятото, още повече точно в началото на лятото ще се взима.

Кажете си мнението за този смартфон

Като камера за телефон не очаквам много, но при всяко положение ще е в пъти по-добре от сегашния. Твърди се, че изкарва много близки цветове до тези в живота, и е най-добрата камера някога в телефон. Снимки и клипчета, заснети с него има в Нета много. Мисля да си го купувам другата година, като стане 400лв :)

Белгиец, това в Белгия ли е? Досега не съм поръчвал от чужбина и ми е интересно, колко ще ми струва доставката, ако изобщо ми пратят нещо от нещата, които предлагаш. И аз съм се замислил за нов DSLR, но да видим, има все още време. А те попитах за линк, защото оня линк горе не ми върши работа. Не ми е много ясен езика, на който е сайта, а и не виждам продукти. Изкачат ми само някакви прозорци постоянно. Несериозна работа ми се струва.

Нашенските лакоми търговци са пуснали Никона за 799лв. :)

Примерно ако си изберем този, има ли някакъв европейски сайт, от който да се поръча и дали ще дойде до България? Е, наистина ще е добре цената да падне до реалната до лятото, още повече точно в началото на лятото ще се взима.

Ами то тази цена от 800 лв я е определил вносителя на марката Никон за България.

Ако няма много налични модели Никон 3000 по магазините, мисля че ще е възможно вносителя да пусне и новата "европейска" цена от около 600 лв за този фотоапарат преди лятната ваканция. Но ако ако има много запаси по магазините от сегашната цена от 800 лв, тогава може вносителят да предпочете да внесе от китовете с по два зума ( варио) , за да не останат крайните търговци с непродаваеми фотоапарати платени от тях по сегашната тарифа. Те все пак са колеги, бизнес партньори са и се разбират да не си правят мръсни номера помежду си. А кита с двата зума е 450 евро ( 18-55мм и 55-200мм).

Тези Никони 3000 които сега ги виждате за по 800 лв, крайният търговец ги е платил на вносителя ( ако е поръчвал единични бройки и не е имал никаква отстъпка) някъде около 615 лв. Та и крайните търговци се прекарват яко понякага. При мене имаше до преди няколко месеца на витрината в един малък магазин един обектив Никор 70 -300 мм стабилизиран за 700 евро, при положение че още миналото лято го имаше същия на холандските сайтове за 350 евро и сега е за 355 евро. Та зависи си от наглостта на крайният търговец, до каква степен ще се опита да излъже някой неосведомен клиент. Тоя същия белгийски търговец, ми продаде един монопод за 29 евро и една седмица след това като ходих да го питам за едни други джунджурий го гледам монопода го прекръстил на 45 евро. Аз му припомних че на мене ми го е продал само за 29 ама той рече че е било "грешка" в цената и че истинската си му е била 45. 

Мошеници колкото щеш на тоя Свят.

Важното е да не им се връзвате.

------------------

@WildHorse

На фото форума ( на Бони ) един потребител е потвърдил че от Холандия му е струвало 20 евро за доставката до България и че си е пристигнала стоката. Иди се разрови там или направо ги питай, някой може да ти отговори.

Колеги, мразя да правя реклама, и се извинявам за това, но гледах днес в Метро Nikon D3000 на доста добра цена - 874 лв за комплект тяло, с двата стабилизирани китови обектива. Ако някой си търси първи DSLR, може да се възползва. Тялото не е кой знае какво - все пак е ъпдейтната версия на D60, но като за начало става. И още веднъж да напомня, че фактурата от Метро не е гаранция! Настоявайте да ви дадат истинска гаранционна карта, правилно попълнена и подпечатана. И това за всеки един от уредите - тяло, и обективи.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Здравейте! Моля да дадете мнения за следните фотоапарати Kodak M863 (8.2 MP) Kodak EasyShare V803 (8.3 MP) Kodak EasyShare M753 (7.0 MP) Fuji FinePix Z2 (5.2 MP). Fujifilm FinePix A235 (12 MP)

Баща ми си е харесал Nikon Coolpix S8000

Какво мислите за фотоапарата? Дали е достатъчно добър ли е за хубаво макро?

И ако този модел не е достатъчно добър, препоръчайте ми друг от 360-370лв. Баща ми накрая поиска "сапунер", защото полупрофесионалните му се струват по-сложни за работа, иска нещо компактно, цената също е проблем. Та, тази седмица може да го поръчаме, за да дойде следващата за Великден. В краен случай покупката ще се отложи за началото на лятото. Основният критерий отново е да изкарва реални цветове и ясна картина, за макро също ще се ползва много често, ръчни настройки, добра стабилизация, HD видео, голямо ISO.

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Ей това, но е 900 лева за жалост. Nikon Coolpix P7000 . 1/1.7 инча CCD матрица. Най-добрата сапунерка от Nikon. И ревюто към същия сайт. A може би това за 800 лева: Nikon CoolPix P500 с 1/2.3 инча CMOS матрица.

Мерси за предложенията. Скоро пак бях в технополис или техномаркет не помня вече по колко магазина съм ходил да гледам фотоапарати. И аз се бях спрял на следните fujifilm hs10, panasonic fz100, nikon p500, но след снимките, които направих там си направих изводи. Никона има най - силна светкавица, но пък на тъмно шуми още при 400 исо, панасоника още на 200 исо на светло шуми, но пък има добра стабилизацията, фужито на 800исо почва да шуми, но пък стабилизацията му е по - зле от на панасоника. И после видях и този никон п7000 наистина прави най - добри снимки от трите, но пък ми идва малко скъп. Също така погледнах и канон сх или их30, но за тези пари този фотоапарат е ужасен (според мен). И сега останах пред дилемата фужито или никона п7000, но той ми идва скъп. Мисля ако го купя от друга държата (фужито) излиза 560 -650 лева с доста бонуси, но не мога да бъдя сигурен дали няма да ми го свият на митницата. Иначе гледах на скоро в и-бей фужито +16гб памет макро обектив raynox ili reynox нещо от този сорт и статив за 600лв + безплатна доставка. Но пуста му наша страна не мога да бъда сигурен на 100% , че тези митничари няма да си го харесат и да пристигне само кутията

...

Как гледаш качеството на снимките? Предполагам ти предоставят монитор? Питам, защото не съм ходил по разни хипермаркети. Лично за себе си съм решил след няколко месеца да взема Niкon D3100, ако дотогава не излезе някой нов модел. Ако обаче вземах сапунерка, тя непременно щеше да е Niкon Colpix P7000. Сега съм с едно Сони от 2005 година, което закупих тогава за 680 лева, но не съм много очарован от него и по-точно от качеството на изработка, а донякъде и от самата техника.

Баща ми си е харесал Nikon Coolpix S8000

Какво мислите за фотоапарата? Дали е достатъчно добър ли е за хубаво макро?

И ако този модел не е достатъчно добър, препоръчайте ми друг от 360-370лв. Баща ми накрая поиска "сапунер", защото полупрофесионалните му се струват по-сложни за работа, иска нещо компактно, цената също е проблем. Та, тази седмица може да го поръчаме, за да дойде следващата за Великден. В краен случай покупката ще се отложи за началото на лятото. Основният критерий отново е да изкарва реални цветове и ясна картина, за макро също ще се ползва много често, ръчни настройки, добра стабилизация, HD видео, голямо ISO.

Ами и полупрофесионалните имат програми за новобранци. Разликата е в качеството на матрицата и по-големите възможностти за ръчни настройки. Примерно, искаш да снимаш залезът, но автоматичните настройки не знаят какво искаш да се вижда на снимката. Затова си нагласяш ръчно блендата и скоростта. Ръчните настройки липсват при много сапунерки, включително при S8000. Това е много опростен фотоапарат. Съмнява ме, да се правят добри снимки с него, поради липса на ръчни настройки, макар да притежава 16 автоматични програми. Лично аз, много рядко съм успявал с моето Сони на автомат да направя хубава снимка. Винаги е било необходима корекция я на ISO, я на скорост или бленда. Тия автоматичните режими стават за нещо,но никога за снимка, както аз бих искал да изглежда. Почти винаги съм бил разочарован от автоматичните режими и се е налагало корекции в PC-то. А и тоя S8000 е със CCD матрица. По принцип не е препоръчителен големият зум, както при тоя модел. така се получават доста по-некачествени снимки в сравнение с обектив без зум или такъв с малък зум. Изкривяванията при тия обективи са много по-големи. Лично аз, не бих си взел тоя Nikon, но все пак зависи и от това, какво човек очаква от снимките си. Аз лично се занимавам с фотография от как се помня. По-точно, баща ми се занимаваше и аз покрай него. Може би и затова имам по-особено отношение към снимките. На някой може и да му хареса тоя Nikon.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Лично за себе си съм решил след няколко месеца да взема Niкon D3100, ако дотогава не излезе някой нов модел.

Едва ли, след като и D3100 е сравнително нов модел. Очаква се D5100, но все още няма официални ревюта, и не се знае как се представя, и на каква цена ще се продава.

Надявам се, че си наясно с най-големия недостатък на ниския клас DSLR-и на Nikon - липсата на мотор за автофокус в тялото. Това ще те ограничава в избора на обективи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.